Pořád miluji svoji bývalou


02.11.2015 - 21:18
(Váhy) Martous
Pořád miluji svoji bývalou
je mi 40 let, před osmi lety jsem se rozešel s přítelkyní se kterou jsem byl osm let, protože nám to nefungovalo, já jsem introvert, ona opak. Ona si před pěti lety našla partnera se kterým stále žije, já se stále pokouším o další vztah, ale nedaří se mi. Téměř dva roky mám přítelkyni, zpočátku jsem si myslel, že to bude láska jako trám, ale po pár měsících se mi zase začalo stýskat po mé bývalé přítelkyni, na nové partnerce jsem začal vidět nedostatky a láska se nějak vytratila. Stále se stýkáme, já jí narovinu řekl, že už to není jako dřív, ale ona se stále snaží náš vztah nějak zachránit, takže jsme se, díky ní ještě nerozešli. Jsem tedy vlastně sám, nejsem šťastný, nemám děti, mám časté deprese, nic mě nebaví. Jak z toho ven? Moje bývalá, stále láska už nejspíš moje city neopětuje, přesto já ji pořád velmi miluji.

Stránka: 1 2 3
Řazení:
02.11.2015 - 22:11 | Filtr
(Váhy) Justine
A skúsil si ju kontaktovať? Myslím, že keby ste sa dali dokopy, po čase by si sa vyliečil, pretože to, čo v nej vidíš, je tvoja vlastná predstava lásky. V hlbinnej psychológii by to nazvali - tvoja anima. Keby ste spolu žili, postupne by si začínal vidieť rozdiel medzi tvojou projekciou a ňou ako reálnou bytosťou. 8 rokov "po" je už dosť dlhá doba na to, aby si psyché skonštruovala obraz... Myslím, že sa ti stalo niečo takéto.
02.11.2015 - 22:14 | Filtr
(Váhy) Verušička » Justine
Taky si myslím, že už jsi zamilovaný jen do své představy. Ale co s tím?
02.11.2015 - 22:22 | Filtr
(Váhy) Martous » Justine
právě nedávno jsem ji potkal asi po půl roce, byl jsem zrovna s mojí současnou přítelkyní. Nemohl jsem z ní spustit oči, ona nereagovala, jen jsme se pozdravili, jen moje současná přítelkyně dost vyváděla, že prý je to už na psychiatra říkala, ale já jsem si musel svoji bývalou stále prohlížet a vzpomínal jsem jaké to bylo krásné.
Před asi třema lety jsme se potkali, řekli si, že se máme pořád rádi, ona už žila se svým novým přítelem, na kterého si stěžovala. Řekla mi, že už s ním být nechce, pomohl jsem jí vyměnit zámek a myslel si, že budeme zase spolu, ale k mému překvapení, ona vzala toho svého současného zase zpátky. Vůbec jsem tomu nerozuměl.
02.11.2015 - 22:35 | Filtr
(Váhy) Justine » Martous
Vieš, keď ono je to v láske tak, že keď miluješ príliš, ako keby si si tú osobu odháňal. A čím viac sa ona javí nedostupná, tým viac v tebe rozdúchava lásku. Martous, je veľmi pravdepodobné, že tvoja láska nie je z tohto sveta, to čo si o nej myslíš, nie je reálne. Ona je z mäsa a kostí, so zlozvykmi a povahou, ktorej prejavy by ťa mohli časom iritovať. Pokús sa zachovať si tú krásu čo cítiš v duši takým spôsobom, aby ťa to motivovalo byť viac samým sebou. Práve som čítala perfektnú knihu - Sny a uzdravení od Johna A. Sanforda, možno ju ešte majú na Megaknihy.cz. Tam bola rozpísaná posledná séria snov o jednej žene, ktorá bola platonicky zamilovaná do bývalého profesora. Vedela, že ho nemôže mať (bola zadaná - u teba je to naopak), ale krásne využila svoju nedostupnú lásku k sebarozvoju. Láska nás posúva - a najmä tá nenaplnená. Veď takmer všetky najkrajšie básne vznikli z nešťastnej lásky - aj slovenská Marína od Sládkoviča. Celé obdobie romantizmu rozkvitlo na nepochopených citoch... Je to veľký potenciál. Možno ťa to nepotešilo, ale ak ona nechce, inú možnosť vlastne nemáš. Na druhej strane je to tá najlepšia príležitosť na vnútorný vývoj. :17: :17: :17:
03.11.2015 - 00:36 | Filtr
(Býk) 144
laska je nieco, vztah je tiez nieco ale uplne ine

laska nie je vztah a vztah nie je laska

ak si byvalu frajerku skutocne miloval cistou laskou, tato energia raz vytvorena je neznicitelna, je to krasna energia uzitocna pre jedninca aj pre cely vesmir.

bud rad ze mas taku lasku.

ale to neznamena ze ten vztah mal trvat na vecne veky a nikdy inak.

a tiez to neznamena ze lasku mozes mat len 1., kdeze, cim viac lasok mas tolkokrat si clovekom a tym si lepsim milencom

zakladny omyl, umyselne ludom naprogromavany silami temna je, ze mozem milovat len jednu osobu

a ze ked zmenis partnera, musis tu predoslu lasku znicit

znicit sa neda, je to neznicitelne a tak pokial zijes v totmo blude si odsudeny na neuspech.

ukonci vztah ale ozivuj si v sebe tu lasku

zbav sa viny ze chces milovat dalsiu v poradi

ovsem ta dalsia v poradi musi tetno pricip chapat nemoze na to ziarlit a ma byt rada ze si bol schopny lasky a ze ju v sebe mas a ze ju nevies premenit na nenavist a tak ked zacnes naplno milovat aj ju, ak si to povolis, ze ani ju nikdy neprestanes milovat a nezmenis to voci nej na nenavist

ale pozor to nezname sa s byvalou stretavat vypisovat jej telefonaovat jej alebo mat s nou obcasny sex.

to sice moze byt ak to vsetci chapu a suhlasia ale to je ina uroven a podla toho co pises o sebe aj o nevej partnerke tak pre vas uroven absolutne nepristupna, a pre byvalu nezaujimava.

skor mam pocit z toho co si napisal, ze ta nova nie je celkom to co chces a hladas v sebe dovody a argumenty a zvalujes to na lasku k byvalej.

ze asi tvoje podvedomie hlada nejaku dalsiu tretiu v poradi ze tato druha celkom nesadla

ale ak v tomto nemam pravdu tak si povol uchovat lasku predoslu a otvor sa tej sucasnej a skus ci ty s nou je to prave orechove.

ja osobne mam v sebe vela lasok z minulosti, s nieklotrymi som v obcasnom kontakte ale len takom spomienkovom, nic od seba necakame teraz ani neskor
ale vieme si napisat stale : milujem ta, a padne nam to velmi dobre
03.11.2015 - 04:07 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » 144
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele tulačka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Cítím radost, rozumím. :74: Děkuji.

Přemýšlím, kolik lidí schopných takto uvažovat, cítit a žít, jsem poznala. Není to mnoho. Od mala nás učí a lámou do vzorců. Učíme se, že lásku je třeba "mít". Od mala (už v pohádkách) nás učí, že si ideálně princ najde svou vyvolenou a žijí spolu šťastně a spokojeně až do smrti.
Hodně pozoruji svět. Kde vznikají často ve vztahu třenice? Ve zklamání, že se objekt našeho zájmu / náš partner nechová "jak by měl". Kde se bere předpoklad, že když jsem s někým ve vztahu, bude on/ona naplňovat moje nároky?
Jsme naučeni lásku přijímat, brát. Ale nejsme naučeni ji být.
Umíme vlastnit. Ne nechat žít.
A přitom to, co nás činí námi, je právě schopnost milovat.

:62: :29:
03.11.2015 - 06:49 | Filtr
(Býk) Glimmer Man
Jak z toho ven??

Dospět. Mentálně...

Protože na život ve vlastním vysněném světě, kterej ještě k tomu stojí dost za prd, a ignorování reality jste už dost starej.

Když odbočím, tak vaší současný "partnerky" je mi na jednu stranu docela líto, protože si našla hodně špatně... na druhou stranu mi jí zase líto není, protože si za to může sama. Evidentně trpí stejnou duševní nemocí jako vy. Což je docela úsměvné jak jste se hezky našli.

No ale zpátky k vám. Ten binec v hlavě musíte vyřešit. Nikdo jinej to za vás neudělá. Radím, bejvalku nechte jít a hezky se s ní rozlučte (pomyslně). Je čas si uvědomit, že tady je brána zavřená a ona nemá zájem. Kdyby to byl vztah, kterej za něco stojí, tak jste se nerozešli. Obrazně řečeno vy chcete něco, co nemůže fungovat. To je špatně. Chcete-li krásný fungující vztah, musíte si být vědom toho, že k tomu je třeba druhý člověk, který chce to samý s vámi. To evidentně bejvalka není a tady by duševně zdravý člověk už viděl, že mu rovnice nevychází a pochopil by.

Bejvalku si klidně dál mějte rád jak chcete, ale ona láska neznamená vlastnit a mít u sebe a pro sebe. Láska umí nechat jít. Takže svojí "lásku" (myšleno ego - sobectví) přetavte na tuhle opravdovou lásku a pak se vám bude lépe dýchat a bude vám lépe a jistě přijde chuť na nový vztah. Současné partnerce by jste měl vyložit karty na stůl a nechat jí jít... jestli nepůjde, tož to ji nechte ať si tu hubu nabije taky pořádně.

A když se podíváte na svojí větu "jsem sám, nejsem šťastný, nemám děti, mám časté deprese, nic mě nebaví", tak uvidíte kam jste to touhle cestou dopracoval. Takže je čas si připustit, že tahle cesta rozhodně nevede k pokladu, ale spíš k septiku. A jste to vy, kdo může změnit směr. Kdykoliv. Klidně můžete dojít k septiku a spadnout do něj. Nám je to jedno.

Každý má jen to co si zaslouží a o co se zaslouží... :3: :75: :29:
03.11.2015 - 08:28 | Filtr
(Váhy) Martous » Glimmer Man
"Současné partnerce by jste měl vyložit karty na stůl a nechat jí jít... jestli nepůjde, tož to ji nechte ať si tu hubu nabije taky pořádně.":

Jenže já ji taky nechci asi úplně ztratit, potřebuji ji mám ji rád, ale nemiluji ji. Ona to ví jak to všechno je a jí upřímně říkám, že si nikoho nehledám. Už jenom to, že se chce přestěhovat do jiného, trochu vzdálenějšího města mě děsí, že si najde někoho jiného. Já s ní chci i nechci být. Nevím co chci a to je špatně, často mě psychicky podržela, tak asi proto.
Ale moje bývalka, kdyby chtěla asi bych se k ní vrátil, i když někdy mám pocit, že už bych ji taky nechtěl. Nevím co chci. Jsem samotář.
03.11.2015 - 08:33 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » 144
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele včielkaMajka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:15: :15: :15: :15: :15:
:30: :30: :30: :30: :30:
:12: :62:
03.11.2015 - 08:33 | Filtr
(Býk) 144 » Martous
nemas svokru :75:
nemas tchyni :75:

chces si to pokazit? :25: :63: :23:
03.11.2015 - 08:41 | Filtr
(Býk) Glimmer Man » Martous
No, jste samozřejmě tak trochu vymočenej (zjemnělina od "vychcanej"). :1:

Lepší ona než nikdo... to chápu, občas je třeba si trochu ulevit. Ale jak říkám - to je její zodpovědnost. Jestli nemá dost sebeúcty a reálnýho pohledu, jen ať si natluče. Já bych vás, na jejím místě, poslal hned do řiti. Nic ve zlém...

Dobře - představte se, že bejvalka se rozejde a řekne vám, že to ještě zkusíte. Co si myslíte, že se asi tak stane a jak to bude potom vypadat ten vztah a jak dlouho vydrží?

Schválně, napiště mi to.
03.11.2015 - 08:59 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak podle mě tu bývalou až tak nemiluješ,skoro si troufnu říct,že vůbec.A současnou také nemiluješ...ty se vlastně jen schováváš sám před sebou do vztahů,kde pak hledáš mouchy,aby sis nemusel přiznat,že by ti prospělo být nějaký čas sám a dozrát pro vztah. :3:
03.11.2015 - 09:14 | Filtr
(Váhy) Verušička » Glimmer Man
Třeba se to s tou současnou může změnit, když jsou spolu už jak píše dva roky. Proč by ho měla kopnout do zadku? Třeba jim to tak vyhovuje, kdo ví.
03.11.2015 - 09:20 | Filtr
(Váhy) Martous » Glimmer Man
Nemyslím si, že jsem vychcanej, ale přece jen mám možná trošku špatnější svědomí, takže své současné pomáhám jak to jde. Někdy je mi po ní tak smutno, že jí sám zavolám a brečím. Ale jinak je většinou iniciativa z její strany.
Nemůžu vědět jak by to s bývalkou dopadlo, kdybychom se dali zase dohromady, oba jsme se za těch 8 let asi hodně změnili. Bydlíme v jednom menším městě a potkáme se tak jednou za půl roku, ale to jsem z toho pak vyřízenej. Upřímně si myslím, že když to nefungovalo předtím, asi by to nefungovalo ani potom.
03.11.2015 - 09:23 | Filtr
(Váhy) Martous » bubobubo
Já jsem vlastně pořád sám a sám jsem rád. I když zase na druhou stranu být sám mi taky vlastně nevyhovuje. A po rozchodu s bývalkou jsem byl pár let sám a nic to nepřineslo. Jen ztracené roky.
03.11.2015 - 09:29 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Martous
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No ona je samota a samota.Píšeš ztracené roky...co jsi po ty roky dělal,jak si naplňoval svůj čas,jak jsi potěšil po ten čas své srdce,z čeho jsi se radoval? :3:
03.11.2015 - 09:38 | Filtr
(Váhy) Martous » bubobubo
Práce, hospoda, práce, hospoda... A hledal jsem ženskou i přes inzerát. A pak jsem ji jednou potkal a myslel si, že je to zase láska na celý život. Říkal jsem jí, kde jsi tak dlouho byla? Bylo to moc krásný těch pár měsíců. A pak? Spíš stereotyp. Ale vím, že je to moje chyba. A bývalka byla zase v popředí, zase jsem měl pocit, že ta nová není jako bývalka. Není, je jiná. A to mi asi vadí, asi jsem hledal kopii nebo co. Když to píšu, tak brečím.
03.11.2015 - 09:39 | Filtr
(Býk) 144 » bubobubo
ze ty smerujes ku tomu ze ak ma niekto preflakanu samotu v samote bude mat preflakany aj vztah ?
03.11.2015 - 09:41 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » 144
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ano :1:
03.11.2015 - 09:49 | Filtr
(Váhy) Verušička » Martous
Jak to tak čtu, nemáš ty to spíš tak, že když tě ženská nechce tak ty po ní toužíš a když tě chce, tak pak hodně ochladneš? Na tom ale vztah nepostavíš, takhle ti to fungovat jistě nikdy nebude. Asi tam bude něco patologického u tebe. A co tvůj vztah s matkou, je normální?
03.11.2015 - 09:51 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Martous
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jenže to je právě to...už jenom když píšeš práce,hospoda,práce hospoda...nic jiného...jaké máš zájmy?
03.11.2015 - 10:10 | Filtr
(Váhy) Martous » bubobubo
práce, to je i moje hobby, nic jinýho neznám. Dřív to bylo jiný, byla parta. Teď pár kamarádů je po smrti, ostatní mají rodiny, tu já nemám, nemám děti, nemám běžné starosti. O to jsem přišel a už to asi mít ani nebudu. Dřív jsem děti nechtěl, bál jsem se přílišné zodpovědnosti, bojím se jí vlastně až do dneška.
03.11.2015 - 10:15 | Filtr
(Váhy) Martous » Verušička
Co vy s tím ženský máte? Moje současná přítelkyně mi říká, že jsem mamánek, ale to tak není, po smrti táty a jsem se přestěhoval do našeho domu k matce, ale každý máme své. Je sama, nemůžu ji tam nechat ve velkým domě samotnou a já nemusím platit nájem. Když žil otec, tak jsem tam bydlet nemohl, protože jsme měli mezi sebou nedorozumnění. Bohužel jsme si nestačili vše vyříkat než umřel. To mě mrzí. Je fakt, že v domě u matky si stále připadám jako v podnájmu, nemám tam tolik soukromí co bych chtěl. Ale odejít tam odsud to prostě kvůli ní nejde.
03.11.2015 - 10:18 | Filtr
(Váhy) Verušička » Martous
Aha :22: :25:
03.11.2015 - 10:28 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Martous
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Mě moje práce taky baví,ale za koníčka ji nepovažuji.Parta...to bych brala jako zájem,pokud bychom chodili dvakrát týdně na nohejbal,fotbal,volejbal a další baly :4:...,ale né do hospody...jde o to,že ve vztahu se mimo jiné i sdílí...tedy něco děláš ty(koníček),něco dělá ona(koníček) o tom si pak povídáte a něco děláte splu(společné zážitky utužují vztah).Jinak se zkrátka spolu nudíte... :3:
Příspěvky: 1-25 26-50 51-65
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Střelec Střelci
ukázat kalendář »