Jak se to má s peklem?


01.11.2015 - 15:35
(Kozoroh) Bosch
Jak se to má s peklem?
Svatý Tomáš Akvinský: „Potěšení, jaké způsobí pohled na muka zatracených, je jednou z rozkoší nebes.“Je tedy navýsost jasné, že zatracenci, tedy ti nevyvolení, byli stvořeni proto, aby nebeskou blaženost dovršili. Je to sice absolutně zvrácené, nestvůrné, perverzní, úchylné a zvrhlé, ale svatý doktor se přece nemůže mýlit a může mít pouze pravdu pravdoucí. Jenom se podívejme kolem sebe – zjistíme, že sv. Tomáš je naprostý realista.Poznámka: Muslimové Peklo nemají, přece věřící muslim se nemůže dostat do Pekla, to je určeno jenom pro nevěřící, tedy pro židy a křesťany. A nevěřící muslim neexistuje. Aztékové taky nemají Peklo, nač by jim bylo? Stačí ranní obětní rituály. A Číňané a buddhisté na takové přiblblé nesmyslné pitomosti kašlou.A co vidí křesťané z nebeského balkónu? Z čeho mají tak prasečí radost? Vidí veliké kotle, v nichž se vaří jednotliví lidé. V jednom kotli se vaří človíček ve vařící vodě, v druhém ve vřícím oleji, v třetím ve vřícím asfaltu, v dalším ve vřícím olovu a podobně.http://outsidermedia.cz/Nebe-pro-na… sdílíte názor na peklo vy?

Stránka: 1 2 3 4 5
Řazení:
01.11.2015 - 15:39 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele mawuska, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Žádný peklo není a jestli je, pak tady na Zemi.
01.11.2015 - 15:40 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » mawuska
Jak to můžeš vědět.
01.11.2015 - 15:44 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Bosch
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele mawuska, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ptal jsi se na názor. Nebo věříš v ochlupené, ocasem práskající, rohaté čertíky ? :21:
01.11.2015 - 15:48 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » mawuska
Názor. Ale myslel jsem že máš pro něj nějaký základ. Osobní zkušenost, prožitek, mimosmyslové vnímání, sdělení z jiné sféry, záblesk osvícení, četbu marxe, nebo dotyk můzy.
01.11.2015 - 15:54 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » mawuska
Náhodou, když mi byly asi 3, viděl jsem jich celou skupinku. Tahali mně k sobě a bylo to fakt dost hustý tenkrát. Vypadali podobně tihle jsou jenom herci tamti byli praví. :2:
http://nd01.jxs.cz/621/749/…
01.11.2015 - 15:58 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Bosch
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele mawuska, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Veškeré "čáry máry" vycházejí ze sfér mezi nebem a zemí, snad to bylo dostatečně vysvětleno v tématu o Hitlerovi. Věřím v doposud málo probádanou pozitivní a negativní energii. Je již vědecky doloženo, že peklo bylo ke křesťanství "přimyšleno" mnohem později i s tragikomickými postavičkami čertů.
01.11.2015 - 16:02 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Bosch
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele mawuska, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Byl jsi asi zlobivé dítě, tak tě rodiče strašili až jsi z toho dostal halucinogenní traumata. :4:
01.11.2015 - 16:22 | Filtr
(Štír) Freja
Já nemám nic načteno,ale jsem přesvědčená,že s peklem se to má tak,že si ho každej nosíme někde v sobě...
01.11.2015 - 16:23 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » Freja
souhlasím,....asi tak nějak....
01.11.2015 - 18:10 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » mawuska
To nevylučuju ale přesto se domnívám že jsou reální.
01.11.2015 - 18:16 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » mawuska
A co například budhistická náraka. Neboli pekla. Jsou celkem rozsáhlá a důmyslná.
Nebo starořecký tartar. Podsvětí. To si vymysleli?
Například právě budhistický koncept trilók mluví o pekelných sférách jako o konkrétních oblastech psychologického prožívání. Tyto koncepty nejsou produktem přemýšlení nebo touhy po uspokojení dotěrných otázek mozku po původu člověka, ale jsou vypozorována analytickým sebepozorováním. Což se mi jeví jako docela věrohodná metoda zkoumání.
Takže se spíše kloním k názoru, že peklo existuje a je reálné.
01.11.2015 - 18:39 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Bosch
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele mawuska, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Myšlenky na peklo mi narušují pozitivní myšlení. Ňahňání v těchto myšlenkách ráda přenechám osvícenějším. :29:
01.11.2015 - 19:16 | Filtr
(Ryby) thééé
Otázka asi je, co to "peklo" v obsahu znamená, nebo co tím ty myslíš.
Jinak celkem zajímavě se jednotlivými světy zabýval Swedenborg.
https://cs.wikipedia.org/wiki/…
má pěkné díla. Ale řekla bych, že jsou hodně ovlivněny křesťanstvím.
01.11.2015 - 19:17 | Filtr
(Střelec) libas » Bosch

A proč chceš mít peklo ?
01.11.2015 - 19:22 | Filtr
(Střelec) libas » Bosch

Sergej Lazarev
Kát se znamená ze všech sil snažit změnit sebe a v budoucnu už nikdy neopakovat své chyby.“
Správné pokání však vyžaduje správné vnímání světa. Abychom zjistili, kde jsme se zachovali nesprávně a kde jsme porušili zákony, musíme nejprve vesmírné zákony znát. Pokud se budeme těmito znalostmi řídit, vyléčíme svou duši i tělo.
01.11.2015 - 19:54 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele vernal, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
"Ať už peklo bylo, nebo nebylo, vymyšleno bylo dobře. Když se kolem sebe rozhlédneme, vidíme, že ještě dneska spoustě lidí peklo chybí. To víte, nikdy nedělá dobře, když si někdo může myslet, že zlo zůstane nepotrestáno …“
:1: super napísané, nie?
01.11.2015 - 21:07 | Filtr
(Býk) 144
peklo pro poteseni nebes

co v preklade znamena ze pro poteseni cirkve ktora byla stvorena ne Bohem
ale temnymi silami

takze koncept pekla a strachu vzisiel z temnych sil ktore sa skutocne s potesenim divaju na peklo tu na zemi a peklo v dusi mnohych ludi


vzhaldom na globalne oteplovanie sa teraz rozhoduje ci bude peklo zrusene

alebo ci iba prejde na cistu energiu a prestane sa kurit uhlim a drevom

je varianta nuklearnych podkotlovych generatorov kde by nebol nutny prevod cez elektricku energiu ale priamo do kotlov by sa napustala vriaca chladiaca voda z reaktorov

ovsem stratilo by sa potesenie z plamenov

varianta kurenim elektrinou vyhrievanymi kotlami by tiez okradla o potesenie z plamenov, takze ani napajanie z veternych turbin nejak pekelnikov nenadchlo

a tak si musime my ludia usetrit CO2 kedze pekelnici si nechcu podpisat Kyoto protokol

nuz co Vatikan mal vzdy vynimky a ludia si to odskakali

ale nejak sme postupili uz si nedovoluju to potesenie pozerat jak zaziva upalovali na hranici
:66: :66: :66:
01.11.2015 - 21:16 | Filtr
(Panna) Namchan
K peklu jsem dříve napsal článek:

Peklo - fantazie nebo skutečnost?

Mnoho lidi odrazují od víry v Boha různé "staromódní" představy o tom či onom ději. Jde o to, že tyto obrazy, vesměs biblické, byly lidem dané v určité době. Tedy byly vždy přizpůsobené tehdejší zralosti pozemských lidí.

Tím, že si lidé neúměrně přepěstovali pozemský rozum na úkor projevu vlastního nitra - ducha - tedy cítění, nemohou nyní rozumět prostému dětskému vysvětlení v Bibli.

Mnohé skutečné děje lidé zařadili do pohádek jen proto, že vlastní vinou zmrzačeným mozkem, nemohli už ony děje vidět ani vycítit (např. bytosti působící v přírodě a pod.)

Samozřejmě že ono peklo nestvořil Bůh... stvořili si jej lide sami. Mají přece svobodnou vůli. Každý člověk si vytváří sám svůj osud. Svým cítěním a myšlením vytváří lidé skutečné viditelné a hmatatelné předměty a formy... samozřejmě ne v našem hmotném světě, ale v patřičné úrovni na onom světě.

Tyto jeho skutky na něho čekají po smrti až odloží hmotné tělo. Přírodní zákony fungují ne jen v našem nejspodnějším světě, tedy ve hmotném vesmíru, ale fungují v celém stvoření. Je tedy podivné, že lidé jsou o nich přesvědčení pokud se jedná o viditelný svět... pokud ale se jedna o onen svět, tak najednou pro ně zákony Stvořitelovy neplatí. Proč?

Každý ví, že když zaseje určitý druh semínka, že mu mnohonásobně vyroste tentýž druh jako bylo semínko. Toto je přírodní zákon a ten funguje v celém stvoření, ne jen tady na zemi. A vztahuje se na veškerou setbu... tedy i na myšlenky a city i skutky.

Tyto naše jemnohmotné skutky mají určitou tíží, váhu podle svého druhu... a podle této váhy klesají nebo stoupají na onom světě nahoru či dolů, kde potom vytvářejí úrovně... pláně se stejným druhem.

Je pochopitelné, že většina dnešních forem, kdy mezi lidmi vládne nenávist, závist, války, útisk a pod., že tyto formy nemohou stoupat do výše ke Světlu, ale s ohledem na svou nízkost musí klesat ve vesmíru dolů... hluboko daleko od Světla... tam vytvářejí obrovské úrovně, do kterých po smrti přicházejí ti, kteří je za svého pozemského života svým nízkým myšlením vytvářeli.

Na onom světě už člověk nemá vypočítavý rozum... ten zůstal na zemi s tělem, takže jeho skutečné cítění se projeví naplno bez omezení... k tomu když vezmeme v úvahu to, že se ocitne jen mezi sobě rovnými se stejným cítěním... bude jeho cítění jen touto stejnorodostí posíleno a bude se vyžívat až k zbláznění. Jde si odvodit co se asi v takových úrovních odehrává a co se tam děje. Hrůzy, které na zemi mnozí skrývali skrz vypočítavý rozum se tam vyžijí naplno.

Takže tzv. peklo není dílo Boží ani vymyšlený církevní nástroj na strašení lidi. Je to naopak výtvor pozemských lidi, který dělá Bohu ostudu a ukazuje naší nízkost.

Celé stvoření je o lásce... jen úplně dole vespod na malé hmotné zemi vytvořili pozemšťané novinku: PEKLO

Naše skutky měly zrcadlit velikost našeho Boha... naše činy měly zrcadlit milost a vznešenost našeho Stvořitele, který nám svou silou, kterou nám dal k dispozici, umožnil každému si vytvořit svůj vlastní svět.

Po celou věčnost v celém jsoucnu nikdy nikdo neznal temno... nikdo nevěděl co je to zabít, závidět .... my jsme jim to ukázali... jsou tam nahoře na nás "hrdi."

Mnozí obyvatelé vyšších sfér žasnou nad velkou trpělivosti a láskou našeho Stvořitele, když nás tady stále trpí. Brzo bude ono PEKLO skrz vůli Boží odsunuto na cestu do rozkladu... samozřejmě i s těmi, kteří jsou s ním spojení jemnohmotnými nitkami.

http://ceske-forum.cz/index.php/…
01.11.2015 - 21:39 | Filtr
(Býk) 144
Boh nestvoril cirkev

ludia nestvorili cirkev

Boh nenapisal a nanadiktoval biblu

ludia nenapisali a nenadiktovali biblu

Boh nestvoril peklo

ludia nestvorili peklo

Ludom bola cirkev, bibla, peklo nanutene, ale nie Bohom
01.11.2015 - 21:47 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » 144
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele mawuska, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:15:
01.11.2015 - 22:27 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » 144
Tak jasně ono je vždycky snadnější říct to oni.
01.11.2015 - 22:32 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » vernal
Má to ale háček. Ti co by si to myslet měli, tak ti si to právě nemyslí. A ono to tak nějak funguje.
Je to jako s předpisy. Jsou jenom pro ty co je dodržují i tak, i kdyby žádné nebyly. A je to tak i se vším ostatním přikázáním.
Peklo je pořádný strašák. Ten jednoho dokáže přivést klidně i do pekla.
01.11.2015 - 22:39 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Namchan
Celé stvoření je o lásce... jen úplně dole vespod na malé hmotné zemi vytvořili pozemšťané novinku: PEKLO

Nehrotil bych to až tak do extrému.
Protože stvoření je směsicí příjemných a nepříjemných témat a každý živý organismus podléhá potravnímu zákonu který říká že se může najíst ale vždy musí počítat s tím že samo bude snězeno. A požírají se navzájem zvířata i rostliny hmyz a všechno stvoření takže bych člověka z veškerého zla na zemi nevinil.
Pokud se dá spolehnout na různé duchovní prameny vyskytující se ve všech tradicích existují ještě mnohem horší oblasti než je lidská sféra prožívání.
Což ovšem nevypadá na výlučně lidský produkt. Pokud připustíme že existuje sféra démonů, tak tu si myslím člověk nevytvořil.
01.11.2015 - 22:41 | Filtr
(Býk) 144 » Bosch
ja nesedim na dvoch stolickach, bojim sa ze ked sa stolicky zacnu oddalovat ze sa mi roztrhne prdel

vzdy som vedel kam patrim

neviem hrat dvojiteho agenta, neprezliekam kabaty ani nemam taku univerzalnu uniformu, ze ked sa zmeni vietor obratim ju na ruby a je inej farby

je boj je vojna na kazdej urovni

vies na koho si strane kam patrius za koho bojujes ?

vzdy sme to alebo my alebo oni

ide len o to co si v spolku "my" alebo v spolku "oni"

ak sa citis ze si spolupracival na tvorbe cirkve tvorbe pekla a tvorbe bible

tak pre mna si clenom "oni"
02.11.2015 - 02:06 | Filtr
(Ryby) thééé
Moje oblíbená pohádka Hrátky s čertem
https://www.youtube.com/watch/…
Klasické pojetí, úžasné postavičky -
poustevník se svou duchovní pýchou a arogancí, naivní a dětský anděl- uplakaný prostředník boží, čerti podle šarže od tuposti, přes vysokou inteligenci a vychytralost, sexuálně frustrovaná princezna..a lóže vyvrhelovo..
vše v nás :4: :76:
Příspěvky: 1-25 26-50 51-75 76-100 101-120
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Váhy Vahách
ukázat kalendář »