Saturn konj. asc. v 12. dome


29.10.2015 - 09:51
(Kozoroh) Naelin
Saturn konj. asc. v 12. dome
Má niekto skúsenosti s týmto tranzitom? Zaujímalo by ma, na čo sa môžem tešiť :3:..okrem toho mi "na pozadí" už pár mesiacov beží konj.Pluto-Slnko a iné veselé aspektyPrivítam akékoľvek postrehy a komenty od astroodborníkov i neodborníkov..budem vďačná aj za podnety, ako čo najprospešnejšie tento tranzit uchopiť a v zdraví ho prežiť :1: :27:

Řazení:
07.11.2015 - 07:08 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Argyll, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Momentálně mám tranzity Saturn přes ASC a Venuši a k tomu Pluto přes Merkur. Jedno z nejšťastnějších období mého života, bez ironie. Mám ale pocit, že anticipuješ nepříjemnosti... Hlavně buď v klidu (to je astrologická rada jako stehno, viď? :4:)
07.11.2015 - 08:38 | Filtr
(Střelec) tiferett
SPomínam si, ako som kedysi ja prežívala tento aspekt. Po troch rokoch tranzitu Saturnu 12.domom, kedy som zažívala totálny útlm života, čas bilancovania, nič sa nehýbalo, tak vstupom na asc. a následne vstupom Saturnu do 1.domu sa môj život zase rozhýbal a mala som pocit, že zase začínam žiť.
A keď sa k tomu pripradí Pluto nad Slnkom, tak to zrejme u tebe bude sprevádzané veľkou vnútornou premenou.
07.11.2015 - 09:52 | Filtr
(Ryby) thééé
Ono to asi nebude až tak přesně k tématu, ale zaujalo mě pár našich společných bodů, protože jsme podobný ročník, a máme stejnou linku asc.dsc. jen prohozenou.
No a vzhledem k tomu, že tam máš dost podstatných tranzitů, i teď do blízkého budoucna, tak bych řekla, že tento tranzit nemusí být tolik výrazný.
Narozdíl od toho, že u asc. máš neptun, takže výraznější bude asi toto. Taky tam je zajímavé, že ti saturn takto vstupuje do opozice k tomu natálnímu (a brzy bude v opozici i uran k uranu - krize středního věku což? :1:) nyní ti přechází uran přes cheiron..
A do toho to pluto..( mě přechází přes mars uf)
pokud vystupuješ do života podle neptunu idealisticky, srdečně, otevřeně, velkoryse, může saturn tento přístup změnit, podle toho nakolik jsi přijala poslední saturnovskou výzvu při kvadratuře - když ti přecházel přes MC.
Takže si myslím, že výraznější bude ta konjunkce neptun saturn.
07.11.2015 - 10:10 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele mawuska, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
K tomu všemu, co je tady napsáno můžu jen dodat, že tranzit Saturna od 1. do 7. domu, tedy vcelku asi 14 let, nastává podle "Dynamické astrologie" ( John Townley ) období, kdy se budou vracet "staré resty" které bychom měli dořešit, jinak se mohou vrátit v ještě náročnější podobě.
08.11.2015 - 18:50 | Filtr
(Kozoroh) Naelin » Argyll
Priznám sa, už som ani nečakala, že niekto zareaguje a zmierila sa s tým, že diskusia upadne do zabudnutia ..ďakujem Tomi :17:

vlastne sa to už medzitým trošku posunulo - Saturn už je v 1.dome a aj sa mi dostalo nejakých odpovedí v odkazoch, ktoré veľmi pomohli...ja som totiž naozaj mala veľmi divný pocit v tom čase, keď som otázku hodila do pléna :1:...také napätie - akoby predtucha niečoho nepríjemného...trvalo to pár dní..a spolu tým prišlo aj naliehanie hľadať vysvetlenie...pravdupovediac, ani som nevedela, prečo som si to spojila práve so Saturnom..už ale tuším :3:

s odstupom pár dní môžem povedať, že sa to vcelku rýchlo ukľudnilo a hlavne tá naliehavosť výrazne povolila...takže som sa tvojou radou riadila vlastne ešte predtým, než som si ju prečítala...a musím povedať, že to fakt pomáha :15: :4:
08.11.2015 - 19:07 | Filtr
(Kozoroh) Naelin » tiferett
áno,to sa zhoduje aj s mojou skúsenosťou - útlm...no predchádzal tomu taký menší masaker..pred tromi rokmi - legendárny rok 2012 - som mala totiž totálne ba až brutálne prelomový :39: :4:..možno by sa to dalo pripísať tranzitu Pluto kv PLuto v 1.dome...zmenilo sa v mojom v živote takmer všetko

a potom prišiel ten útlm - teraz si uvedomujem, že asi veľmi potrebný, aby som to všetko predýchala...navonok vcelku pokojné obdobie - položila som základy pre nový, vysnívaný život...no a zrejme nastal čas, kedy ho treba začať naplno žiť...a ten môj pocit "zlej predtuchy" je možno len očakávanie nejakých prekážok a obmedzení, ktoré mi v tom budú brániť...aj strach z toho, či ich budem vedieť prekonať...celé to asi pramení z nedôvery v samú seba a hlavne v to, že si vôbec zaslúžim ten "nový život" žiť :63:

vnútorná premena sa u mňa naštartovala práve pred tými tromi rokmi, mám pocit..a už to len graduje, graduje :4:
08.11.2015 - 19:29 | Filtr
(Kozoroh) Naelin » thééé
ďakujem za tento postreh :74:

veľmi pekne a hlavne výstižne si to popísala...neptúnovský pohľad je pre mňa vskutku dosť príznačný, aj keď je väčšinou sprevádzaný nejakými pochybnosťami...ono ten saturn to tam "hlída" furt...aby som príliš neuletela do ideálov :76: :4: ..takže to napätie, čo som cítila, môže byť spôsobené akýmsi vnútorným rozporom medzi tými mojimi ideálmi a pochybnosťami, či mám na to, aby som sa k nim priblížila :43:

ako som spomínala, pluto ma sprevádza nejaký ten rôčik...takže transformujem a transformujem...už som si na to aj zvykla :4:

ale zaujímavá je tvoja nenápadná poznámka ohľadom cheirona..sa práve vynárajú zranenia z detstva, ktoré majú podstatný vplyv aj na prežívanie tej uránovskej krízy stredného veku...a súvisia aj s pocitmi obmedzenia, ktoré dosť často pociťujem

zhrnula by som to veľmi krátko asi tak: pluto vyťahuje zo stále väčšej hĺbky nespracované zranenia...urán nalieha na nový pohľad a následné zmeny - mnohé sa už udiali...neptún srdečne a veľkoryso "zahmlieva"...a saturn na to všetko prísne dozerá...no,tož tak to vidím ja - astrologicky prudko neodborne :5:
08.11.2015 - 19:32 | Filtr
(Kozoroh) Naelin » mawuska
staré resty :15:
presne k tomu ma to núti..a nielen saturn...už na tom pracujem...vracia ma to až do ranného detstva...uvažujem dokonca nad regresom, lebo niektoré skutočnosti sú v absolútnej tme...cítim ich, no nevidím...a veľmi rada by som "uvidela" :3:
08.11.2015 - 19:48 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Naelin
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele mawuska, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Přijde to vždy v pravý čas, pokud už to sama cítíš, pak máš nakročeno správným směrem. :3:
Když k tomu člověk přistupuje s tím, že to chce řešit, pak si myslím, že to nemusí nijak silně pociťovat, zvláště, když je Saturn ve Střelci oslabený.
Pokud se najde někdo se stejným tranzitem a nechce nic řešit, pak ho ten Saturn k tomu "dotlačí" a nijak mu to neusnadní.
09.11.2015 - 13:04 | Filtr
(Ryby) thééé » Naelin
Krásně shrnuto :1:
Tvůj citlivý neptunovský vstup jde vnímat z každého slova :17:
K tranzizu saturnu přes neptun-četla jsem: rozpor mezi tím co je reálné a iluzorní - může způsobovat vidění věci v horším světle, než jsou. Nejistotu, pochybnosti, náladovost prý ale nemáme brát vážně :1: to jsou dobré zprávy. A já bych řekla, že půjde i o přehodnocení vztahu k duchovním záležitostem. (já mám neptun v domě zdraví, tak už se těším,až to bude za mnou. Zatím se budu snažit nebrat nic vážně :4:)
Na plutonský tranzit už jsem si taky zvykla :-) jak píšeš, nejhorší asi byly ty první vlnky, vlny, kdysi před lety. Jeho pozitivum je, že mi ale úplně od podstaty změnil život.
Cheirona bych nezaregistrovala ani já, nebýt jedné holčiny tady :-) neumím ho nějak prakticky uchopit. Jen ho teď vnímám přes zahojení - jednou milou událostí v životě se mi nějaké bolavé místo zahojilo..jen tak..samo o sobě..
10.11.2015 - 10:16 | Filtr
(Kozoroh) Naelin » thééé
Ono celkovo by sme sa nemali brať až tak vážne..to mi je jasné a občas tak fungujem - prevažne nevážne :3: :4:
no Saturnovi to niekedy nevysvetlíš..proste ho ten ľahký úsmev na tvári občas riadne dráždi,čo narobíš? :20:
10.11.2015 - 12:04 | Filtr
(Ryby) thééé » Naelin
:4:jojo momentálně převážně nevážně


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »