Rozbor partnerského horoskopu


25.10.2015 - 10:16
(Rak) Loen
Rozbor partnerského horoskopu
Zdravím :27:Docela by mě zajímal nezaujatý pohled na naši synastrii :6:Děkuji :74:7.7.1988 10:55 BRNO9.3.1978 00:30 BRNO (čas může být malinko mimo)

Stránka: 1 2
Řazení:
25.10.2015 - 12:44 | Filtr
(Váhy) wendy30
Jedna velká pavučina, tam se toho dá chytit :3:
25.10.2015 - 13:20 | Filtr
(Rak) Loen » exit
Já jsem interesovaná uvnitř :4: a přes své růžové brýle mohu ledacos nevidět a nevnímat :46:

Jak pravila ta legendární paní intuitivní astroložka, která tu byla propíraná skrze rozhovor v jedné internetové TV... lidi s desc v rybách mají ve vztazích vždy růžové brýle a nevidí partnera reálně :5: ženy s vodním marsem ve vztazích vždy trpí... :117: atd...

Navíc se se mnou Petr v týdnu v noční kamenkovské opilosti rozešel (skrze to že objevil, že potřebuju impulzy z vnějšku a nějak ho to vzalo...) - z ničeho nic se na mě podíval a se stejným nadpozemským přesvědčením, s jakým mi říkal že s polu budeme mi povídá, že nejsem žena pro dítě, že nejsem žena pro život a že na mě čeká někdo jinej... DOBRÉ RUPNUTÍ BUBLINY - celou noc sem se snažila sžít s tím, že jistoty neexistují a že se další den stěhuju (bůh ví kam) ...

Ráno si to nepamatoval...
25.10.2015 - 13:27 | Filtr
(Rak) Loen » wendy30
no nějaké ty ryby v síti uvízlé jsou... :4:
25.10.2015 - 16:22 | Filtr
(Býk) UreaNayal » Loen
:61:=..ráno si to nepamatoval :13:hh,h-


....dobrá synastrická nálož :46:..,ale mě se to líbí/předně z Tvého pohledu/vnitřního kolečka/-kdo by mohl být lepší pro dsc v :108:,než "celoplošná"ryba a u dsc konjunkce marse s venuší :3:-pěkný-přepěkný...na co bych si dala bacha je napětí mezi merkury/a tuším,že tam je i venuše/-ač podcenovaný aspekt-umí udělat pěknou paseku :19:skládající se z drobností,které ale mohou-po čase nabrat docela dobré otáčky-na tom bych zapracovala/oboustranně/..a čekají Vás celkem mohutné tranzity-až přejdou a "oceán" se uklidní-sama vzájemno budeš vnímat mnohem ostřeji..
25.10.2015 - 17:04 | Filtr
(Ryby) Magda361
Partnerství může velmi dobře fungovat, protože ladíte - takové těsné spojení. Je zde ale Tvé nedůvěřivé já, které se bojí vztahů a nějakého většího závazku, což věci bude komplikovat. Jde z Tebe strach ze zklamání a ten k sobě svým strachem vlastně přitahuješ. Uchopíte-li dobře oba svoje emoce a strachy, potom můžete spolu žít až do smrti. Spojení je nastaveno dobře i s velkou přitažlivou sílou sexuality.
26.10.2015 - 07:53 | Filtr
(Kozoroh) Magnuss » Magda361
Ahoj, co říkáte na tohle?
Děkuji

On: 27.12.1971 08.25
Ona: 22.10.1976 09.45
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
26.10.2015 - 08:00 | Filtr
(Kozoroh) Magnuss » Magnuss
Tady je druhý, nešly mi tam vložit oba.
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
26.10.2015 - 08:50 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
Synastrie je docela v pohodě, ale tranzity máš turbulentní :17:
26.10.2015 - 08:59 | Filtr
(Ryby) thééé
K Loen:
Já teda partnerský neumím nějak shrnout, protože nikdy pro stromy nevidím les, ale zachytila jsem pár bodů,tak jen tak hážu, třeba ...ale třeba o nich víš.
Je to taková výměna, a myslím, že to dává vašemu vztahu určitou dynamiku.
Jednak, že mars jednoho je ve slunečném znamení druhého, a jelikož máš jeden ze zásadních prvků tu opozici slunce-neptun, tak si myslím, že mars partnera ti může dávat impulsy na vytahování těch tvých specifických obrazů z hlubin (z IC).
A protože partner má ryby taky dost zásadní, a v podstatě tam má něco podobného - slunce konj.luna rybí, tak jste oba tak nějak náměsíčnoidní :-) a ty mu opět můžeš do tohoto bodu vnášet energii, aby těm pocitům "z hlubin více rozuměl" - jeho merkur u tvého marsu.
navíc máš dračí hlavu u té jeho rybí čverky, tím směrem by jsi se měla vydat, a on ti pomáhá, jen zřejmě tomu až tolik vědomě nerozumí, tak je to více o vyciťování a vytahování na světlo.
Další podstatné, vaši vládci horoskopu jsou v konjunkci - tvůj merkur a jeho jupiter, takže to může vypadat v zásadě jako fajn spolupráce.
Setkáváte se v základní ose - ty asc.dsc, on ic-mc.
A ještě podle mě pro vztah podstatné: 8. dům beru jako místo, kde se vztah prohlubuje, kde se dotýkáme vnitřních zdrojů toho druhého - tvoje beranní luně určitě dělá dobře jeho mars v 8.d. A navíc jeho cheiron blízko tvé luny tam - nějaké to poléčení.
Oba máte venuši v konjunkci s merkurem, což vidím taky jako souhru, rádi o "venušiných věcech" mluvíte, popř. oba intelektuálové..? takže máte si co říct a podobný "nervový systém" vztahu, to bych řekla je taky docela zásadní.
26.10.2015 - 09:07 | Filtr
(Štír) Fuuu » UreaNayal
Nádhera...číst Tvoje příspěvky zpátky na Najdise ... :15:
26.10.2015 - 17:24 | Filtr
(Kozoroh) Magnuss » thééé
Rozumíme si skvěle, jako by jsme se pro sebe narodili, akorát ta moje domýšlivost jak ona říká...... :4:
27.10.2015 - 09:35 | Filtr
(Rak) Loen » UreaNayal
No ty merkury mě taky trošku straší (nejen proto, že můj vládce horoskopu je merkur)
Mám pocit jakoby ta komunikace mezi náma prostě nebyla taková jak jsem zvyklá od jinud - tj. sáhodlouhé filosofické debaty... přitom jsme oba dost intelektuálně zaměření, máme společné zájmy... jakoby vždycky když by mohlo dojít d nějaké třenici na poli merkura, tak debata vyšumí (nevím jestli je to podvědomý obranný mechanismus nebo co...)
Jak se pracuje na zakvadrátovaných merkurech + merkur kvádr venuše?
Jinak tam máme taky jeho luna + slunce kvadratura má venuše
Jeho mars kvadratura moje luna


PS: v té opilosti mi taky řekl, že se musím rozložit a znovu složit správně (nebo něco v tom smyslu)... jaká paralela s tím tranzitujícím plutem v opozici na mé slunce :4:

Jinak k těm tranzitům... já nevím momentálně se cítím jako nikdo... prostě odpojená od sebe a všeho (možná je to taky otázka neschopnosti vytvářet si hranice... ve vztahu ...a vůbec) ... když mi před rokem najížděl uran v kvádru na slunce... + to pluto v opo na slunce... cítila sem obrovskou sílu, odhodlání... neskutečné odhodlání bojovat sama za sebe...
27.10.2015 - 09:49 | Filtr
(Rak) Loen » Magda361
S tou nedůvěrou máte pravdu, vleče se to v ženské linini bůh ví od kdy - ten strach z mužů... on to samozřejmě cítí... a nějak ze mě mámí mé traumatické zážitky... ale z větší části to jsou přenosy...

Zároveň mi říkal, že si ho vybírají zásadně ženy, které se bojí být zraněné od mužů... jeho poslední 2 přítelkyně byly v dětství sexuálně zneužívané, já vyrůstala v rodině, kde otec mlátil v opilosti matku ... atd

Do toho se o mě matka tak šíleně bojí, když sem jí utekla ze zlaté klece, že mi dělá šílené emo-vyděračské scény doprovázené jejími vyzemi o tom jaký je můj partner satan, jak mě energeticky vysává a ovládá... To člověku taky nepřidá
27.10.2015 - 10:09 | Filtr
(Rak) Loen » thééé
No poléčení po tom všem co jsem napsala výše asi musí přijít... jen doufám, že to nějak ve zdraví zvládneme :1:
Vytahovat věci na světlo je pro mě docela těžké... ale on se tahat snaží :4: ale je to proces

Jiank s těmy merkury v konjunkc s venuší - no - o venušanských věcech rádi mluvíme (ano... i rádi oba provokujeme a šokujeme), oba jsme intelektuálové každý svým způsobem... ale pravda je, že mě malinko chybí ty sáhodlouhé filosofické debaty... to prostě nemáme... asi to jsou ty merkury navzájem v kvadratuře...

Ale máme občas takové tendence (a to bude ten merkur v rybách) začít vytvářet v rámci dialogů šílené fantasmagorie, kterými vlastně ostatní šokujeme - tou otevřeností - a do té divadelní přemrštěnosti narveme ty svoje stíny a jsme schopni je tako vynést na světlo světa... zatím nejůčinější metoda :4: (teda hned po brutální dávce alkoholu a terapeutické svěřován se na lůžku... kterého já moc schopna nejsem... zvláště ne po vybídnuti: "Tak a teď mluv ty"
27.10.2015 - 23:50 | Filtr
(Ryby) Magda361 » Magnuss
No, tak tohle spojení je takové volnější, což není špatně (nechce to lpět na neustálé blízkosti - více svobody pro každého), potom to může dobře ladit. Komplikace jsou u ženy, která má strach ze vztahů a její strachy ji znepříjemňují život. Přidá-li se i strach z nočních snů, může být pro ni komplikace strachů větší. Tato žena prožívá chaos a nedůvěru, může mít i potíže kolem střev... No a muž, aby to v partnerství ladilo by měl být méně kritický, více radostný, méně vážný, pečovatelský, využívat svůj talent a ne pocit, že je málo hodnotný, umět se přizpůsobovat. Muži spíše hrozí sevření dechu, tlak na prsou, mělké dýchání...
28.10.2015 - 00:01 | Filtr
(Ryby) Magda361 » Loen
To je těžké, ale...
Ještě chvíli budeš napravovat rodinou pokažené vztahy, to hold je Tvůj jakýsi úděl, ač je to těžké to akceptovat. Ale do 2 let je možný obrat, kdy krunýř kolem srdíčka máš šanci povolit, ale je třeba pro to něco udělat.
28.10.2015 - 10:46 | Filtr
(Rak) Loen » Magda361
Cítím to tak od jakživa, že musím pořešit rodinné vztahy a křivdy... táhne se to z obou rodinných větví (nikdy jsem nechápala proč neřeší vztahy... otec se svým otcem, matka se svou matkou...)... nechci tyto šílenosti přenášet na své děti

Otázka je jak to řešit. Rodinné konstelace se nabízí (ale úroveň kvality terapeutického zpracování je dost diskutabilní v mnoha případech)... Roky se to snažím nějak uchopit...ale nejsem moc systematická v tom "pracování" ...
28.10.2015 - 10:55 | Filtr
(Ryby) Magda361 » Loen
To je pravda, pokud to neuděláš ty, děti to přeberou...
Ale s tebou až někdo bude pracovat na těch křivdách jak píšeš, tak to musí být někdo, komu opravdu zadůvěřuješ, protože ty hned tak k nikomu nepůjdeš. Tak ať ti tady někdo někoho doporučí, kdo je dobrý, jistě někdo už někde byl. Samo většinou nic nejde hned, ale čas člověka k někomu navede. Však ty to také zvládneš.
28.10.2015 - 15:12 | Filtr
(Střelec) tiferett
Žena - empatický hĺbavý, ale aj kritický a analytický Rak, schopný vcítiť sa - ale aj neľútostne skritizovať,- čo
Muž - nežná senzitívna nesmelá Ryba nemusí zniesť.
Muž so silným stéliom planét v Rybách , navyše Mesiac, Slnko v kvadratúre na Neptún, čím sa neptúnske energie ešte viac násobia. S krásnym ascendentom v ohnivom pravdivom, otvorenom , priamom a kamarátskom Strelcovi, čo zmierni neptúnsku nesmelosť a plachosť.
Skrátka úžasná duša tento muž. Aj keď - aj takto silná Ryba môže mať svoje negatíva, hlavne v podobe závislostí, prílišnej plachosti, neschopnosti presadiť sa . Do svojho okolia sa môže vciťovať tak silno, jeho intuícia môže byť taká špičková, že žiť v tomto hrubom svete pre neho môže byť neúnosné.
Slnko, Mesiac navyše v trigóne na Urán na hrote 12.domu dáva predpoklad jasnovidnosti a iným nadzmyslovým schopnostiam.
Je otázne, či Račica so sklonmi ku kritike dokáže nezraňovať túto senzitívnu neptúnsku dušu muža, navyše, keď račica má Venušu a Merkúr v Blížencoch a to v opozícii na Saturn a Urán - čo naznačuje sklony k sarkazmu, iróni, ostrému jazyku, k impulzívnym slovným výbuchom.
V partnerskom horoskope maju niekolko konjunkcií a krásnych trigónov - hlavne ich slnká vytvárajú pekný trigon, takisto Saturny, čo by napovedalo o stabilite vzťahu, a krásny je aj trigón Slnko - Urán, ktorý poukazuje priam na nebeské vyžarovanie vzťahu.
Avšak - v partnerskom horoskope je veľa priam neúnosných kvadratúr .Kvadratúry Uránu na Venušu a Merkúr poukazujú na prudké výbuchy, náhle nedorozumenie , impulzívne rozchody a opätovné spojenia, ale v konečnom dôsledku z trvajúcich rozporov budú obidvaja takí znechutení a unavení, že vzťah sa napokon rozpadne. Po akom čase? - koľko vydržia?
Takisto kvadratúra Pluto - Slnko ukazuje na dramatický priebeh vzťahu.
Kvadratúry Saturnu na Venušu a Merkúr poukazujú na prílišnú autoritatívnosť jedného z partnerov a pokorovanie toho druhého, čo je z dlhodobého hľadiska neúnosné.Aj keď u takýchto vodných znamení to nebude prebiehať príliš tvrdo - saturnovsky, ale možno skôr prefíkane a rafinovane.
Aspekty Marsu na niekoľko planét taktiež dávajú tušiť prudké nezhody a problémy. Zo začiatku to môže vyzerať ako vzrušujúce iskrenie, ale po pár prudkých hysterických emocionálnych výbuchoch zo strany partnerky to citlivú Rybu doráňa natoľko, že bude chcieť vzťah s veľkou bolesťou opustiť. ....ak na to nájde odvahu -)



28.10.2015 - 15:47 | Filtr
(Býk) UreaNayal » Fuuu
:76:Děkuju :62:
28.10.2015 - 16:17 | Filtr
(Býk) UreaNayal » Loen
Hmmm :63:-dobrá otázka,jak pořešit zakvadrátované merkury?..u venuše to není,až tak složité=dávat si pozor na to,co člověk vypustí,protože největší nešvar kvadrátu venuše s merkurem jsou zranující slova a velmi často to jeden vystřelí v nějakém"amoku",aniž by tomu přikládal nějakou mimořádnou váhu,žel bohu v druhém se to uhnízdí a načítá se-takže raději se kousnout,než vypustit něco,co zraní...u merkurů je to hodně těžké-mentální a verbální projev je něco,co je člověku přirozené-sice lze kultivovat,usměrnovat-ale stejně vždy zůstane základní"náboj" přirozený a pokud pro tebe je přirozeností filosofovat,rozebírat,mluvit a mluvit a hledat a štourat se-oproštěno od emocí a pro druhého je primární popisovat,co vnímá,cítí-přesto,že se to může jevit intelektuální-je tam vždy primární -pocit=tam se prostě nepotkáváte-jasně,že on se nebude v projevu chovat předimenzovaně-ale emoce/at si je vědom,nebo není/-jsou hlavním spouštěčem a pro blíženeckého merkura,není nic vzdálenějšího,než podprahové emoce ukryté za slovy...určitě by bylo fajn,kdybyste si toto vyjasnili-vysvětlili a snažili se třeba z toho udělat nějakou srandu=něco ve smyslu-pojdmě rozebrat toto téma XY,kde se neshodujeme-každý bude mít 1/2h bez přerušení na to,aby druhému vysvětlil svůj uhel vnímání...výborná je taky neverbální komunikace...uplně super je/pro porozumnění odlišnosti/-společné tvoření z hlíny-nebo nějaké hmoty-např téma XY a společně/4ruce :6:/začnou hníst něco,co má tému vyjádřit-nesmírně překvapující věci u toho začnou vyplouvat :3:-...každopádně stejně je dobré počítat s tím,že jistá míra napětí -pramenící z odlišného projevu tam zůstane-ale bd z toho může vznikat postupně konflikt a nepochopení,nebo do jisté míry obohacení a rozšíření....
Jj -máte tam hromadu dalších aspektu-moc pěkných i :13: né tak pěkných-ale to by bylo na hodiny...co mě tam praštilo do očí jsou zdvojené aspekty a ty jsou velmi zajímavé=kvadráty neptuna na osy uzlů a saturn kvadrát jupiter a jupiter opo saturn a je taky zajimavé,když synastrii prohodíš a postavíš se svým kolečkem na jeho....
28.10.2015 - 23:15 | Filtr
(Rak) Loen » UreaNayal
Hmm.. tak zase mám mekrur v sextlu na lunu, takže ty emoce za mým projevem taky tak nějak jsou vždycky...
ale jo... ono je zvláštní, že on má (na můj vkus) extrémně radikální názory... na náboženství, politiku... atd.. (ale sranda je, e tu radikalitu v nich poznávám i v sobě, ale nějak sem ji opustila...) ale jemu je z toho niterně vážně zle - jedno sem došla domů a po celém obýváku byla roztrhaná bible... prostě otevřel to někde, začetl se a totálně se nasral...

konflikty pramenící z totální odlišnosti taky rychle vyšumí... řekneme s co nás štve... a dem dál a pravidelně se snažíme chlácholit vzájemné nejistoty (je prostě divný, že sme se za 8 měsícu co jsme spolu nepohádali - žijeme spolu...trávíme spolu cca 20h denně :32:) - toto je samozřejmě další projev mé nedůvěry :4:

vždycky sem šla hodně do argumentačních sporů... jen pro zábavu z diskuze... ale to s ním vůbec nemám...což je asi důvod proč více méně nemáme žádné velké merkurovské rozepře - což je vzhledem k té kvadratuře dost podivné a proto se na to ptám...

ale s tím uměním je to super nápad... oba tvoříme ... ale nikdy ne spolu... každý děláme něco naprosto jiného... on objekty... geometické, čisté, rafinovaně komplikované... já maluju, spíš organicky, nebo figurativně... :61:
29.10.2015 - 17:15 | Filtr
(Rak) Loen » tiferett
No dou fám že ty neúnosné kvadratury nebudou až tak neúnosné :6: (to bych se potom se svým nativem mohla jít rovnou klouzat... ten můj zavadrátovaný mars v 7. domě v rybách je prostě šílenost... už vím jak je schopen podrtit mužovu lunu, když je na něm... tak ta venuše ot snad přežije ve zdraví :24:)

Prudké výbuchy se u nás zatím nekonají... (takže uvidím kdy se ty těžké planety začnou projevovat a jak) - nerada bych to brala fatálně (vím že histerii nesnese, nesnese žádné omezování... otázkou je co chce... co on chce od vztahu a co je pro to schopen/ochoten udělat... :14:

Kdo z nás dvou je ve vztahu ten autoritativní je tedy otázka :4:

No on je úžasná duše... ale nedává to moc znát :1: (nikdo to moc neví)
Má dost velké problémy s alkoholem - pod jehož vlivem se chová opravdu hodně excentricky, vysléká se na veřejnosti do naha, dělá "bordel"... a jeho úcta k lidem je trošku netradiční (je o své 90-ti leté babičce schopen říkat, že je to vymaštěná dilina...)
Se sebeprosazením problémy nemá... sám o sobě tvrdí že je extrovert (což je blbost... je extrovert když se napije... jinak ne - jenže on neustále potřebuje nové impulzy, poznávat nové lidi... snadno se začne nudit, je hyperaktivní... a k tomu ten alkohol potřebuje...)

Moje matka si o něm reálně myslí že je satan, že mě ovládá a bere mi energii (a to ho viděla jen jednou :4:
Můj otec ho zná déle než já a myslí si, že je to alkoholický psychopat :61: (který má v hospodě kam oba chodívají přezdívku pičus)

Všichni naši společní známí, když jsme se dali hodhromady mě před ním varovali jako by to bylo to největší zlo co mě může potkat. Jeho bývalí spolužáci mi říkali, že jsem svatá žena když jsem s ním...

Pro zajímavost - v den kdy jsme se seznámili si totálně opilej v kavárně vytáhl penis a namaloval si na něj hakenkreuz... (což je jak jsem časem zjistila ... normální :32: :32:) - to je ten jeho uran, šokovat... za každou cenu, a ukazovat "svou pravdu" ... Toť k dokreslení toho obrázku...Ale já jsem si vždycky vybírala hodně citilvé muže, kteří sou společensky outsideři a bojují proti systému
29.10.2015 - 18:03 | Filtr
(Býk) Petr9 » Loen
No on je úžasná duše...
===
jojo potvrzuju :15: - nechal mě u sebe přespat, uvařil mi snídani a pinďoura v mé přítomnosti nevytahoval :4:
29.10.2015 - 18:32 | Filtr
(Býk) UreaNayal » Loen
:63:-Já nad tím tady přemýšlím už celkem dlouho,co na to odpovědět-tlačí se mi tam :21:="jen tomu dej čas a ono to jednoho dne přijde" :11:-ale je to reakce hodna k poslání- :47: :71:....Samosebou-dalším projevem kvadrátu může být zablokovaná,zkomírající,frustrující-a nebo žádná komunikace-ale on merkur není samosebou jen o komunikaci-má taky celkem slušný vliv na CNS a návazná témata...Osobně bych řekla,že k rozeznění kvadrátu dojde v době,kdy budete nucení SPOLEČNĚ a dlohodobě něco řešit=dohodnout se vzájemně na shodném názoru,zkrátka,až padne kosa na kámen a nebude možné použít žádný unikový mechanismus....Já mám taky blíženeckého merkura a kvadrátek na rybí lunu a vím na sobě,jak se dlouhá léta snažím spojit blížence s rybou a jak to totálně selhává-bud mě XY pohltí a zmítám se v emocích,pocitech...-nebo "přepnu"a jsem čistě-chladně myslící-argumentující mozek=odpojená od emocí a pak se zas přepnu a utápím se v oceánu citu,naprosto odpojena od mysli...nemám problém dokonale popsat city a ponořit se do emocí a promýšlet je-ovšem v okamžiku,kdy chci cítit a myslet souběžně-nebýt ani v jednom extrému=pohořím a pokud se zadaří-jsou to opravdu jen okamžiky...a jsem si toho vědoma a snažím se s tím pracovat leta-a je to těžké-Takže ,pokud tuto tému mají sladit dva odlišní jedinci-dle mě,je to o mnoho lewelů náročnější....
Rozcupovaná bible mě :61:-já jsem obdobně"diskutovala" s knihou :49: :23:-škrtala jsem v ní myšlenky s kterými jsem krutě nesouhlasila a dopisovala do ní své argumentace,až mě to jednoho dne dožralo tak,že jsem jí celou rozškubala :49:/ :8:škoda-byla fakt dobrá/....dnes to řeším tak,že pokud ve mě vzplane nějaký ohnivý :11: :10:konflikt-mám tu hromadu polymerů-zasednu a rozjedu vnitřní dialog/ :32:často je to i trialog :5:/ a vyloženě nechám skrze ruce "vyrůst"to,co by mě jinak rozdrtilo=zatím jsem nenašla víc uvolnující proces,kde by se všechny roviny vyřádily a přitom nikde nedošlo k "urazu"-hodím Ti sem jeden emoční výbuch,kdy jsem byla jak časovaná bomba napěchovaná :10: :11: :115: :47:
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
Příspěvky: 1-25 26-26
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »