O schizofrenii - prosím o radu


21.10.2015 - 17:14
(Střelec) Haanka
O schizofrenii - prosím o radu
Prosím o radu ty, kteří se lépe vyznají v astrologii než já. Moje známá je velmi inteligentní ale taky u ní diagnostikovali schizofrenii - v pokročilé formě, je to těžké.. Dalo by se nějak vyčíst z horoskopu, zda má k duševní chorobě dispozice? Je narozena 16.7.1976 ve 20.05 v Olomouci. Moc děkuji všem za radu!
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)

Řazení:
21.10.2015 - 17:44 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele mawuska, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Dobrý den, jediné, co by se dalo definovat na tu nemoc, je poškozený vládce Asc. Uran v 8.domě kvadratura na Merkur, Slunce v 6. domě. Navíc poškozený Saturn v 7. domě - vztahy. Vládce 6. domu je Luna, která je velmi dobře aspektovaná. Tím, že je Saturn vládcem 12. domu (izolace - nemocnice) a sedí v 7. domě, dá se předpokládat, že lékař může působit, jako "nepřítel" = "neobjektivně" určená diagnóza. Záleží na závažnosti příznaků, které Vaše kamarádka má. Jak lékař tak astrolog může hodnotit tuto věc poněkud spekulativně. :16:
21.10.2015 - 18:22 | Filtr
(Střelec) tiferett
Má- Mesiac v Rybách - kde je vládnuca planeta Neptún a to má v trigone na stelium planet v 6.dome - čo je dom Panny - a súčasťou toho stélia je aj Merkúr- takže dvakrát Merkur .
Kombinácia Neptún a Merkur bývy často príčinou schizofrenických porúch.

A aj MArs v PAnne v sextile s Uránom v Škorpionovi môže prispieť.

Saturn vo volnej konjunkcii s Merkurom tiež môže naznačovať problémy s nervovou sústavou...
A našlo by sa tam toho aj viac...
21.10.2015 - 21:36 | Filtr
(Střelec) Haanka » mawuska
Děkuji :)
21.10.2015 - 21:37 | Filtr
(Střelec) Haanka » tiferett
Díky za názor :)
24.10.2015 - 23:47 | Filtr
(Ryby) Magda361
Tato žena je obětí svého rozumu a rozum a strach ji vede do pekel. Její nedůvěra ji ničí, komplikuje vztahy, neklidná mysl vede k psychóze. Její vnitřní emoční bouře a rozumová neustálá vřava jí působí potíže. Schizofrenie je jen diagnóza,která člověka nastavuje do psychiatrické diagnózy, na místo aby bylo porozuměno tomu, co této ženě má pomoci. Ona potřebuje zklidnit mysl, zastavit její mocnou touhu po pravdě...
25.10.2015 - 21:07 | Filtr
(Střelec) Haanka » Magda361
Děkuji za váš názor. Výstižně jste vyjádřila, že má Pavlína neklidnou mysl, také ta "neustálá rozumová vřava, která jí působí potíže" je velmi výstižná. Ano, tak to je. Jenže JAK zklidnit rozbouřenou mysl a zastavit mocnou touhu po pravdě? To je právě ten problém. Zatím to lze asi (?) jen s pomocí léků na schýzu, které ji výrazně zklidní, utlumí, zpomalí, změní. Nemoc u ní propukla ve 23 letech s velkou silou, paranoidní SCH. Jednou, když byla v hodně dobrém stavu, mi vyprávěla, co ona sama považuje za spouštěč nemoci. Když bývala v "dobrém stavu", zajímala se mj hodně o astrologii, studovala i knihy o SCH. Když se stav zhoršil, nebyla schopna dělat vůbec nic, ani kolem sebe, prostě nic, a měla strašlivé bludy ... V každém případě děkuji všem za názory, postřehy, rady :1:
26.10.2015 - 09:05 | Filtr
(Ryby) thééé » Haanka
A můžu se zeptat, co ona sama považuje za spouštěč?
Nějaká paní psycholožka psala, že dokonce mezi psychopaty je hodně vysokoškolskyvzdělaných lidí. Myslím, že inteligence by ale s psychickýma nemocema, nebo poruchami, neměla mít co dočinění.
Samozřejmě jí přeju, ať se to dá do harmonie :1:
26.10.2015 - 10:21 | Filtr
(Rak) Loen
Co ta konjunkce lilith a chirona v kvadratuře na to stelium na des?


Porovnávám s horoskopem mé matky... které toto vypuklo až v jejích 40 letech...
Mají stejné:
LUNA V RYBÁCH aspektovaná na saturn (mamka má konjunkci)

slunce konjunkce merkur trigon jupiter ... + aspekt na chiron (v matčině případě quinkunx) ... mamka má teda ještě tuto konjunkci v kvadratuře na neptun a celkově hodně neptunských aspektů
26.10.2015 - 18:20 | Filtr
(Střelec) Haanka » thééé
TO byste se divila, kolik lidí vysokoškolsky vzdělaných je mezi "schizofreniky". Pracovala jsem dříve v sociálních službách a setkávala se s nimi. Psychické nemoci a poruchy jdou napříč spektrem, vzdělání nebo inteligence (není to vždy totéž) nejsou vůbec podstatné.
26.10.2015 - 18:34 | Filtr
(Střelec) Haanka » thééé
To, o čem ona sama mluví jako o spouštěči - je to hodně osobní a týká se to zejména tvrdé a studené výchovy ze strany její matky. Jako dítě se prý proti této výchově snažila nějak postavit a tím si to u matky ještě zhoršovala. Tento typ tvrdé výchovy s minimálními projevy lásky potvrdil i její bratr, který je psychicky zdráv. Kolem dvaceti let poznala láskyplnou ženu, která ji měla ráda a byla na ni hodná, byla to matka jejího budoucího manžela. Pavlína se dle svých slov poprvé potkala s něčím takovým, jako je mateřská láska. Krátce po svatbě manželova maminka onemocněla a zemřela a u Pavly propukla nemoc s plnou silou, bylo to v řádu dní. Pavlína říkala, že si neuměla představit její smrt, že ji strašně moc chtěla nějak zachránit, že to zkoušela s pomocí nějakých kladných(?) energií ... neumím to přesněji formulovat.
Takže asi tak.
26.10.2015 - 19:16 | Filtr
(Ryby) thééé » Haanka
Děkuji, smutný příběh :-( zřejmě její maminka nebyla taky duševně v pořádku. Citový chlad a plochost bývají taky projevy i třeba nepropuklé schizofrenie.Znám podobný případ i z okolí.
Já myslím, že v horoskopu lze najít spouštěče, nebo dispozice, důležitější ale je, co se s tím dělá dál. Na to už je astrologie krátká.
26.10.2015 - 19:33 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Haanka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele mawuska, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Všechno, co v životě zažíváme, nás něčím obohatí. Nejlepší věc, kterou pak můžeme udělat je, předávat do ostatním. Lékem je naprosté zklidnění formou činnosti, které nás nejvíce naplňuje. Předávat tu lásku dál. Zvláště lidé s Lunou v Rybách jsou nejcitlivější na prožívání vnitřních emocí. ( taky ji tam mám). Chce to jen čas a vůli. Přijetí života takového jaký je, přesto, že dokáže být velmi krutý. Správná životospráva, pravidelný spánek a léčit tělo bylinkami. Každý den si udělat něco pro radost.
26.10.2015 - 21:07 | Filtr
(Střelec) Haanka » Loen
Děkuji za názor a za informace. Astrologii se teprve pomalinku učím, nejsem určitě na takové úrovni jako vy :)
A maminka vaše taky považuje "něco" za spouštěč svojí choroby?
Já si jen myslím, že s menšími nebo většími dispozicemi k psychickým poruchám se člověk narodí a ty se pak v průběhu života buď rozvinou nebo ne. To záleží na více faktorech a nejdůležitějším z nich je možná(?) dětství ...
27.10.2015 - 11:36 | Filtr
(Rak) Loen » Haanka
No... mamka byla vždycky hodně senzitivní... a taky inklinovala k duchovnu... pro ni to byla podle mě až posledlost... otevírání čaker (svého času spávala obklopená obrovskýma křišťálama...) dělala kundalini jogu (zarputilost... tak bych to nazvala)... měla jisté napojení a schopnosti média... zároveň je furt duchem dítětem

otevřelo to myslím holotropní dýchání... ale mám trošku pocit, že ona ty příčiny střídá podle toho jak se jí to hodí do nějaké její představy... (slunce ve lvu v konjunkci s merkurem... prostě vždycky všechno věděla nejlíp a naprosto si tím byla jistá...takto je schopna podpořit argumetny akýkoli svůj konstrukt)

Je to hodně složité hlavně v tom, že ona se ve svých traumatech nechce vrtat (ona o nich bude mluvit... hledat viníky, ale že by chodila na psychoterapie - kolikrát sem za ní chodila s vyzkoušenými terapeutickými alternativami - a ona se mi rozbrečela, že to nechce prožívat znovu... a z toho mi tvrdí, jak má všechno pořešené - jenže její život momentálně vypadá jako totální rezignace, vyčítání si všeho co kdy udělala špatně atd...

Co se dětství týče - matka taky dost striktní a tvrdá (mamka měla pocit, že milovala jejího staršího bratra...) - zjistila jsem že byla v dětství sexuálně zneužívaná (o čemž odmítá mluvit, neví to naprosto nikdo kromě jejího současného přítele, který se v rámci debaty prokecl... a ty reakce byly šílené) v dětství ji tragicky zemřel nejlepší kamarád/první láska (dodnes na to vzpomíná) v 18-ti je zemřel otec, kterého zbožňovala... to byla asi největší rána... potom můj otec začal pít a začal matku mlátit (to trvalo asi 10 let než se odstěhovala... bylo mi asi 18) - a po tom následovaly ty šílené ale opravdu šílené stavy... (to se ani nedá popsat)... zkončila na 3 měsíce v blázinci... od té doby je na psychofarmakách, která odmítá (což se nedivím), ale ona prostě není schopna fungovat... ta psychofarmaka ji také uzavřela to duchovní vnímání, což nese dost těžce...
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
27.10.2015 - 17:41 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Dévi, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
A chová se podle toho? Má halucinace, slyší hlasy, atd?
Jak jsem se dívala na její Human Design mapu, je Projektor, 22% populace, lékaři psychiatři někdy nebo jsou často vedle. Můj syn v r. 2012 měl nějakou krizi, a určili mu schizofrenii. Nic mu není, a léky nebere, žádnými takovými příznaky netrpí.

Projektoři jsou velice citliví, vnímají víc, než jiní lidí, kteří patří k většinovému profilu.
Podívej se na mé stránky http://www.elvirafarkasova.cz/clank…
:1:
27.10.2015 - 18:13 | Filtr
(Štír) vlna.c » mawuska
Jsou lunou v rybách musí opravdu clovek zacházet opatrně a hodně se o sebe starat. Protože to jsou hodně citlivé nervy. Vím sama jaké to je.
27.10.2015 - 18:46 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » vlna.c
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele mawuska, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak trochu očistec na Zemi :24:. Dnes je mi už 51 let a žaludeční vředy mám zhojené. Každopádně se se mnou stalo něco pozitivního, jako bych se snad jen vůlí přenesla přes všechny strasti. Před časem jsem se dostala do stavu, kdy mi bylo všechno naprosto lhostejné, ..bylo to naprosté psychické dno a apatie. Uvědomila jsem si, že moje veškeré celoživotní snahy skončily v ratolišti slepé ulice = výsledek 0 :63:
Tak jsem začala tedy od nuly a v prvé řadě jsem začala dávat do pořádku sebe. :44: ! Vytěsnila jsem ze života vše, co mi ubližovalo a dělala jsem si radosti pro sebe. Postavila jsem se na vlastní nohy a určila takové priority, které mi nejvíce vyhovovaly. Pro Lunu v Rybách platí velmi dobrá rada: "Neobětovat se a nezavděčovat se !!!" Nikdo to neocení a skončíte v očích druhých, jako slaboch. Když jsem byla kdysi u astroložky, tak jsem se jí zeptala, co s tím můžu udělat, bez servítků mi řekla, že se musím zkrátka "pořádně nasr..." :4:
Možná jsem to udělala pozdě, zato jsem teď v naprostém klidu.
Zvláštní bylo, že jsem na sebe celý život nabalovala lidi, kteří měli podle numerologie v datu č.8, psychické číslo nebo životní. Manžel 26.dne, syn 17. dne, dcera životní 8, pokračovala jsem dál v řadách rodiny a přátel, napočítala jsem jich 22 = jasná známka, že se mám od nich učit vše, co osmička znázorňuje. :37:
27.10.2015 - 18:55 | Filtr
(Štír) vlna.c » mawuska
Uplne to chapu. Clovek musim zbavit ryby utrpeni a sebeobetovani.
Tez se oducit soucitu. A musim se naucit sebe stavet na prvni misto a naucit se sobectvi
27.10.2015 - 20:11 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » vlna.c
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele mawuska, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Možná to tak vyznělo, ale vše má svou rovnováhu. Nemusíš být první ani sobecká, nebo nesoucitná, ale někde uprostřed.
Jestliže neznáme sobectví, musíme se ho tak trochu naučit, nedávat vše druhým, ale také si nechat něco pro sebe. Nemusíme být vždy na prvním místě, ale neměli bychom být ani na tom posledním. Soucit projevovat tam, kde je to nejvíce důležité. :3:
28.10.2015 - 01:49 | Filtr
(Ryby) thééé
No ono tím spouštěčem zřejmě nějaké to velké trauma bude, byť z dětství a zapouzdřené, a další silné trauma to může otvířít. Plus další společný bod je silná senzitivita, "otevřené kanály", rozmazané hranice individuality.

Loen:
S maminkou - :62:
Znám taky případ z okolí (moje luna ve 12.domě si takové lidi do života přitahuje), kde se to pospouštělo až na kursu (ale fakt kvalitním kursu) o léčení vnitřního dítěte.
A jen jsem si vzpomněla u toho co píšeš o sexuálním zneužití.
Třeba Freud píše ze své praxe takovou zajímavou věc, že některé jeho případy uváděly z dětství sexuální zneužívání, jako velké trauma, byli naprosto přesvědčeni, že se to stalo, ale nakonec se ukázalo, že taková skutečnost neexistuje. Ale tady se mnohdy asi těžko dopátrat pravdy.
(tím ale nezpochybňuji to co tvrdí maminka, jen mi to připomnělo).
A k tomu, kdy píšeš, že díky medikaci o schopnosti přišla, tak znám jeden případ, kdy správná dávka medikace ve správný čas, opravdu něco v tom člověku zharmonizovala, a konečně se zacelily hranice, a ta dotyčná se dostala do správného kontaktu se svými schopnostmi. Ale to asi nebyl až tak vážný případ.

Přidám taky jedno kolo, s jejím dovolením, jako studijní materiál. Vysokoškolsky vzdělaná žena,lékařka, krásná, scestovalá, a začalo to silnými stihy, pronásledování mafií, odposlouchávání atd., silná schizofrenie, už dlouho je na lécích. Samozřejmě jako osobnost úplně ubitá.
Pozor ale ten čas je přibližný
http://osobni-horoskop.najdise.cz/r…
28.10.2015 - 09:23 | Filtr
(Ryby) Magda361 » Haanka
Pomoci lze, protože je to o člověku ne o nějaké diagnóze, ale člověk o to musí stát sám. Psychiatr je jen řešení udržovací. Je třeba si najít někoho, kdo s tím umí pracovat. Ale nechci tady dělat komukoliv reklamu, i když já osobně jsem pomoc pro sebe zažila a nyní mám také jiný postoj k věci a už víc rozumím sobě a tak i možná u ostatních to najednou vidím - takový průhled, který jde přes karamboly.
28.10.2015 - 09:51 | Filtr
(Ryby) thééé » Magda361
tohle moc ráda čtu, že to lze :74:. Jsem o tom taky přesvědčená. K tomu jen dodám, že ten člověk potřebuje vzít za ruku a pomoc. Jen poslední dobu jsem skeptická v tom, že kdo to opravdu umí takhle důkladně pomoc. Většinou se všichni shodnou na tom, že psychofarmaka nee, ale ještě jsem neslyšela, že by se z toho někdo vyléčil, a ty hluboké rány zahojil.
Budu moc ráda, když mi dáš typ na osvědčeného člověka, který s tím dokáže pracovat - třeba o soukromých zpráv.
Vím o jedné ženě, i s dítětem, kterým by se dalo pomoct (ta dcera to bohužel podědila dispozičně i výchovou).
Děkuji
28.10.2015 - 11:25 | Filtr
(Rak) Loen » mawuska
Víš jak mi to od dětství připadalo - to mamčino pomáhání a rodávání se druhým - jako utíkání od sebe a od rodiny... utíkání od řešení očividných problémů k tomu, že vnucuješ pomoc druhým (mamka se vyloženě montovala druhým do životů...s tím že vidí co je pro ně nejlepší, nebo co je špatně...)

Za posledních 10 let jsem nebyla schopna přes všechny možné alternativy, které jsem ji nabízela v ní přehoupnout rezignaci v zasazení se sama za sebe... hodně mě to vyčerpávalo... a teď jsem se vážně rozhodla se na to vykašlat a začít žit svůj život... Mamka vždycky působila hodně euforicky a vesele a je pravda je tím dodávala depresivnějším lidem elán... a jakmile se to otočilo a ona začala mít ty problémy - a vlastně všechno co potlačovala začala ventilovat ven, skoro všichni kamarádi a známí se od ní odvrátili. vyčítala jim to... (ale je to jejich pud sebezáchovy)

Sranda je (mám kolem sebe neskutečné množství lidí s lunou v rybách) s jedním takovým sem se dohadovávala o tom, že kdyby se každý staral nejdřív a nejlíp sám o sebe, tak by nevznikal ten koloběh závislosti. A on (luna v rybách - podotýkám že já mám lunu v beranu :4:) že ne, že by se měli všichni starat o všechny... princip, já se starám o mě se někdo stará a vznikaj řetězce nedokonalého starání se protože nikdo stejně krom vás samotných neví co nejvíc potřebujete... atd... když se na to člověk podívá s nadhledem, jsou to různé strany téže mince...

28.10.2015 - 13:03 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Loen
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele mawuska, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To naštěstí nebyl můj případ, obětovala jsem se pouze v rámci rodiny a tam, kde to bylo opravdu zapotřebí. Je to vše mnohem komplikovanější. Vše, co jsem vytvořila a vybudovala si ostatní vysvětlovali jako vypočítavost a obrátili to proti mně. Když jsem se starala o nemocného syna, tak si to vysvětlovali tím, že se mi nechce do práce. Když jsem se starala o nemocnou mamku, vysvětlovali si to, že mi jde o její byt..apod. Kdyby byla jejich kritika oprávněná, nejspíš bych to dokázala chápat, ale chovali se naprosto absurdním způsobem. Když mi nemohli nic vytknout, tak se zaměřili na úplné malichernosti. Vždy jsem se jen bránila, ale to jako bych přilévala olej do ohně. Snížili se i k tomu, že o mně rozšiřovali špinavé lži. Dodnes nechápu tuto absurdní agresi. Dodnes nevím, čím jsem se provinila. Jediný možný důvod, kterým se takový postoj dá vysvětlit je, že byl jejich názor zcela povrchní. Když jsem se po 25 letech rozvedla, soud určil pravidelné splátky, které mi ex měl vyplácet za dům. Neplatil. Tak jsem se domáhala jen toho, co bylo moje. Vrhli se na mně jako sršni, že si nárokuju své vlastní peníze. :25:
Nemusí to být vždy zapříčiněné vlastním postojem, asi jsem si vybrala tuhle "rodinu".
Byly mi 3 roky, když mi bráchové nadávali do zvířat, které jsem ani neznala :4:
Kdo by se nervově nezhroutil, když to, co se mu děje, se nedá logicky pochopit. Nezná důvod nebo jejich motivy. Kdyby mi řekli nějaký logický důvod, proč jsem jim tak vadila, pak bych se to jistě snažila něják pochopit, ale připadalo mi, že jsem asi nějakej mimozemšťan. :4:
Nyní nastala doba, kdy se jim to docela vrací, ale mně to nijak netěší. Způsobili mnoho povyků pro nic a úplně zbytečně si řezali větev, na které seděli. Jediné, co mě mrzelo je, že kdyby se nad tím dříve zamysleli, mohlo by nám nyní všem být dobře. :3:
29.10.2015 - 22:56 | Filtr
(Střelec) Haanka » Loen
Vy to s maminkou tedy opravdu nemáte jednoduché, to asi nepochopí ten, kdo něco takového neprožil. A ona zase má velké štestí, že vás má. Máte můj obdiv za to, jak se zajímáte, kolik toho víte o tématu a jak se snažíte mamce pomoci :)


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »