Co děláte s dýněmi?


09.10.2015 - 10:09
(Kozoroh) Bosch
Co děláte s dýněmi?
Hokaido se urodilo i francouzský muškát a taky butternus dýně máslová.Kromě polívky a pečené dýně na plechu případně dušené jako příloha ale to se rychle přejí. Máte nějaké dobré recepty?
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)

Stránka: 1 2 3
Řazení:
09.10.2015 - 10:27 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele mawuska, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Dá se zavařovat a ochutit se dá přímo ananasem do zavařeniny, nebo trestí. Dýně je materiál, který saje příchutě, jako houba, tak se může ochutit podle vlastní fantazie, co komu více chutná.
09.10.2015 - 10:34 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » mawuska
Aha tím ananasem mně to nenapadlo to se dá pak dávat i do dušeného. To vypadá super kombinace. Dík.
09.10.2015 - 10:40 | Filtr
(Ryby) thééé
Ta je!
Já dělám napůl s bramborem, jako bramborovou kaši (můžeš i s rostlinným mlékem), nebo na kostičky ji prostě přidám kamkoliv třeba k mungo fazolím, plus nějaké krupky příloha - ona to hezky ochutí. Pečená je výborná, polívku dělám napůl s kořenovou zeleninou, zvlášť ji mixuju, a zeleninu nechávám celou.
A co je dobré, tak salza na těstoviny - s česnekem, rajčaty, cibule, česnek, oliváč a třeba petrželka nebo bazalka.
09.10.2015 - 10:58 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele plutarch, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Koláče jste zkoušel?
09.10.2015 - 11:00 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele plutarch, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Lze ji naplnit masem či houbami a péct

http://angiesrecipes.blogspot.cz/20…
09.10.2015 - 11:02 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele plutarch, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Já určitě bych udělal Karí. Moje zkušenost je, že dýně potřebuje vhodně ochutit. Tento nápad s cizrnou se mi také zamlouvá.

http://chocolateandzucchini.com/rec…
09.10.2015 - 11:11 | Filtr
(Ryby) thééé » plutarch
kari a s cizrnou vypadá dobře :69:
09.10.2015 - 11:13 | Filtr
(Ryby) thééé » thééé
A ještě jsem zapomněla, já mám ráda indickou kuchyni hodně kořeněnou, takže Sabži - na tuku rozvonět indické koření, nebo kari, nebo garam masala, na tom osmažit jakoukoliv zeleninu s dýní.
09.10.2015 - 11:27 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » thééé
Váží přes 15kilo a je jich 5 tak :25:
Dík za tipy.
09.10.2015 - 11:33 | Filtr
(Ryby) thééé » Bosch
Aha, mě třeba Hokaido vydrží ve sklepě poměrně dlouho,část po kostkách zamražuju, ale pokud to chceš zpracovat, napadla mě varianta na pomazánku. Kamarádka dělala sice s cukýny, ale dá se i s dýní - no prostě sůl cibule česnek kari čili,či podle chuti a zavařit do skleniček
09.10.2015 - 11:38 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » plutarch
Recepty vypadají dobře patizon mám taky a pečená s masem dobrý nápad zatím jsem je pekl jenom samostatně jako základ dýňové pyré.
Rozkrojí se hokaido napůl a pak při 160 1 hodina a vydlabe se to. Je to takový mač jde s tím pak dělat vše ostatní takže když v prosinci končí použitelnost hokaida dá se zamrazit a vydrží to rok.
Koláče neznám jenopm ten litý na plech ale od dob co nejím lepek jsem nazkoušel ani to.
09.10.2015 - 11:42 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » thééé
Já právě dneska už nic nezavařuju přijde mi to hodně ztrátové.
Nechci to zpracovat najednou uskladňuju ale Hokaido vydrží tak do ledna pak to hnije. Proto to pak upeču v troubě vydlabu a zmrazím. Pomazánku jsem taky ještě nezkoušel dík za nápad.
Máslová vydrží tak rok a snad ten muškát i dva roky teď nevím přesně ale myslím že jo. Teoreticky. Většinou hnije dříve.
09.10.2015 - 11:46 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » thééé
Jo tak indii dělám převážně právě tak jak píšeš.
Ghí čonk atd. :15: S rýží. Nebo čočkový dhál s hokaidem ale tam vleze dýně jenom málo.
To mně naučili krišňáci část hokaida se dá na začátku ta se rozpadne a utvoří omáčku a pak část na kostky později ta jenom změkne a udrží tvar.
A pak kokos skořice zázvor kardamon..limetka sůl. Užívám i tu tvrdou slupku ona se rozpadne změkne a dá se jíst většinou v těch slupkách bývá to podstatané.
09.10.2015 - 11:49 | Filtr
(Štír) No.4711
Koláč :-)
Suroviny:
1 středně velká dýně ( máslová je nejlepší)
100 g moučkového cukru
100 g másla + trocha na vymazání formy
2 vejce
200 g mletých mandlí
1 vrchovatá lžička prášku do pečiva
šlehačka nebo zakysaná smet. k podávání


Postup:

1 Oloupejte dýni škrabkou na brambory, odřízněte stonek a spodní část. Dýni rozpulte a lžicí vydlabejte semínka a dužinu nakrájejte na asi centimetrové kostky. Uvařte je doměkka v napařovacím hrnci anebo v cedníku či pařáčku nad hrncem s vroucí vodou. Trvá to asi 10–15 minut. Nechte oschnout.

2 Uvařenou dýni rozmačkejte nebo umixujte na pyré (mělo by ho být 400 g) a nechte vychladit. Předehřejte troubu na 180 ?C. Utřete máslo s cukrem na hladkou nadýchanou pěnu. Přidejte vejce, dvě lžíce mletých mandlí, prášek do pečiva a znovu důkladně promíchejte. Přidejte dýňové pyré.

3 Vmíchejte zbytek mletých mandlí – nyní byste měli získat těsto, které se dá snadno míchat. Pokud bude příliš tuhé, rozřeďte ho po lžičkách trochou vychladlé tekutiny, nad kterou jste dýni napařovali, nebo mlékem.

4 Vymažte kulatou dortovou formu o průměru 22 cm. Vlijte do ní těsto a rovnoměrně ho rozprostřete. Pečte asi tři čtvrtě hodiny. Pokud začne koláč příliš rychle hnědnout, zakryjte ho alobalem. Podávejte s kopečkem šlehačky nebo zakysané smetany.
09.10.2015 - 11:55 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » No.4711
Aha dík takže bez mouky :15:
No jestli to vyjde nahoru bez mouky užíval jsem dříve mix rýžové + amarantové nebo pohankové.
Místo cukru dám rozmix datle a rozinky. Prášek do pečiva - vinný kámen a ty ořechy omezím 200g je tuková palba +100g másla tak toho dám míň.
09.10.2015 - 11:58 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Ahajas
Tak na vyřezávání mám velkoplodou obyč helovínku ale s tím jsem se ještě nedrbal jestli chceš tak ti ji přenechám já bych se pak toho bál jak by to začalo vrhat stíny. :4:
09.10.2015 - 11:58 | Filtr
(Ryby) thééé » Bosch
Ještě jsem jeden druh dýně přidávala do bramborových placek, místo cukýny, ale už nevím, jaká to byla. Pojím pohankovou moukou
09.10.2015 - 12:01 | Filtr
(Štír) No.4711 » Bosch
Upravit si vlastní variantu je na místě....uvítám zprávu o výsledku :27:
09.10.2015 - 12:01 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » thééé
Aha, pojivo. Taky pohankovou a často rýžovou z té dělám i jíšku případně z tapioky. Bramborák musím jenom z brambor to by mi asi ovlivnilo požitek aroma brambor. Brambor + čensek + majorán a kmín. :69:
09.10.2015 - 12:04 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » No.4711
OK instruktáž doma předávám pečení se sám teď nevěnuju pořídím patřičnou fotodokumentaci. Jsou zde genderově rozdělené role. :4:
09.10.2015 - 12:05 | Filtr
(Ryby) thééé » Bosch
jooo :69: já jsem taky bramborová
09.10.2015 - 12:13 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » thééé
Už několik let se chystám na bramborové placky na plotně bez tuku co kdysi dělávala babička na "blaše". Tak se snad letos k tomu dostanu. Jenom troška mouky a pak už nevím snad vejce ale nejsem si jistý. A při stohování se vkládá troška másla.
09.10.2015 - 12:19 | Filtr
(Štír) malachite
Zkus mrknout tady:) http://kucharkazesvatojanu.blogspot.cz/…
09.10.2015 - 12:26 | Filtr
(Štír) No.4711 » Bosch
Já osobně i máslo nahrazuju tou pěnou, kterou sbírám při přetváření na ghí....to se určitě povede :15:
09.10.2015 - 12:26 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » malachite
Svatoján. To mi něco říká. Mám pocit že napsala kuchařku, a že ji dokonce mám doma. Dík za připomenutí. :4:
Příspěvky: 1-25 26-50 51-57
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »