SYNASTRIE - aspekty zaručující trvalost vztahu


25.09.2015 - 17:58
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Pietra di Luna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

SYNASTRIE - aspekty zaručující trvalost vztahu
Co se týče aspektů, které zaručují trvalost vztahu (nemám na mysli vyloženě manželství, ale partnerský vztah, který trvá déle než měsíc, dva, tři...:4:) obecně se mluví o aspektech mezi Saturnem a osobními planetami druhého člověka, aspekty Slunce-Měsíc, popřípadě Jupiter a osobní planety. V určitých případech i Pluto - osudovost atp.I když však beru v úvahu pouze aspekty těsné, tzn. do 5°, tak zjišťuju, že takové aspekty máme se strašnou spoustou lidí. Takže tohle nelze brát jako určující faktor. Co potom tedy lze brát jako jasnější faktor? Napadají mě aspekty ASC jednoho člověka na osobní planety (hlavně Slunce, Měsíc, Venuši, Mars), druhého člověka. Možná aspekty vládnoucí planety na osobní planety druhého. Nebo souhlasné živly, popříp. doplnění živlů v horoskopech. Napadá vás ještě něco dalšího? Nejraději bych zkušenosti z praxe :1:

Stránka: 1 2 3
Řazení:
25.09.2015 - 21:07 | Filtr
(Beran) Flamenca
No já bych řekla, že to je dost alchymie. Určitě bych brala aspekty na Asc. a Dsc. obou a také na vládce Asc. Také si nemyslím, že těsné aspekty jsou do 5 stupňů, za těsný aspekt považuji vždy jen do 1 - 2 stupňů. Čím víc je v synastrii takovýchto opravdu těsných aspektů, tím osudovější (karmické) dané setkání je. Aspoň si to myslím. A je jedno, zda v pozitivním či negativním smyslu. O trvalosti svazku (někdy i setrvačnosti bez velkého vývoje) si myslím, že hovoří vzájemné vazby na Saturna. Můj případ - spousta Saturnských vazeb s expřítelem, s kterým jsem byla 12 let a cca polovinu toho času se ten vztah vůbec nevyvíjel...
25.09.2015 - 21:41 | Filtr
(Váhy) Justine
Povedala by som, že najväčší vplyv majú konjunkcie osobných planét. Ale myslím, že všetky aspekty treba brať s čo najväčšou presnosťou, ja osobne mám limit maximálne 3 stupne. Krásnym aspektom v synastrii je Luna konjunkcia Jupiter alebo Venuša partnera. To je aspekt, ktorý vydrží, na rozdiel od vášnivých venušansko-marsických vplyvov. :1: A ešte mám z praxe overené, že najsilnejšie pôsobia obojstranné aspekty (napr. Venuša konj. Slnko a Slnko trigon Venuša), tam je ten vplyv fakt citeľný. Samozrejme aj tvrdších aspektov...
26.09.2015 - 09:50 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele kocourisko, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
synastrie je jedna půlka pravdy, kompozit druhá.
26.09.2015 - 10:53 | Filtr
(Střelec) tiferett
A ešte ide aj o prítomnosť tzv. "rozvodových aspektov" v synastrii.
Môže byť neviem aká súhra "prajných" aspektov, ale ak sa vyskytne nejaký uránsky aspekt, alebo nepriaznivo postavená Čierna luna...alebo ak je jden z partnerov uránsky .....tak nebude mať trpezlvosť na zachovanie vzťahu, nebude tolerantný, nebude znášať kompromisy....
Takže rozpady vzťahov závisia buď od týchto rozvodových aspektov, Alebo sú zas vzťahy, v ktorých je toľko harmónie....samé krásny trigony a sextily...ale tým pádom časom aj nuda až sa prenudia k rozchodu...
Nedá sa zovšeobecňovať....

Lebo zas poznám vzťahy, v ktorých je toľko napätia a kvadratúr a sú to ohnivé a nanajvýš šťaatné vzahy-...A poznám aj vzťahy , ktorých synastie sú same trigony a sextily a žijú si pokojne harmonicky...a nudne...ale práve tak sú šťastní...Každý sme iný...
26.09.2015 - 13:52 | Filtr
(Beran) Flamenca » Justine
Ano, s oboustrannými aspekty souhlasím, jsou v synastrii hodně důležité. Lunu s Venuší jsem měla oboustranně aspektovanou v minulém vztahu ale bohužel tento krásný láskyplný aspekt byl doslova převálcován oboustranným aspektem Slunce a Lilith. Opravdu jsme pak jeden z druhého dostávali ty nejhorší zasuté vlastnosti a emoce na povrch...
26.09.2015 - 14:11 | Filtr
(Váhy) Justine » tiferett
Súhlasím. Na to, aby vzťah vydržal, treba aj tvrdšie aspekty, ktoré jednak vnášajú dynamiku a jednak nútia tých dvoch na vzťahu pracovať.
26.09.2015 - 14:32 | Filtr
(Váhy) Justine » Flamenca
Ja som si tiež zažila pár úplne exaktných obojstranných aspektov a bolo to cítiť! :1:
27.09.2015 - 06:39 | Filtr
(Rak) Martin_B_D
Dobre je vychádzať z radixu oboch, nie len zo synastrie. Ak chce mať niekto trvalý vzťah a chce za tým účelom skúmať horoskopy, tak by mu vyhovoval asi niekto, kto má buď Saturn v 7. dome, Saturn v harmonickom aspekte na Venušu (v čo najpresnejšom), Alebo Saturn v trigone na DSC, prípadne v sextile, ale to je už slabšie. Môže byť aj Jupiter v 7. dome, ale nemal by byť poškodený, pretože sa to potom môže zvrhnúť na presný opak. Ďalej by nechcel aby tam boli destabilizujúce veci v jeho horoskope, ako napríklad DSC, Venuša v pohyblivom znamení, Venuša poškodená Marsom, Uránom, Mesiacom, Mesiac vo Váhach, alebo v VII. dome a podobne.
V synastrii za týmto účelom je veľmi dobré harmonické prepojenie Saturna s Venušou. Aj konjukcia môže byť, ale už menej príjemná, hlavne pre toho s Venušou.
Tiež je dobré skúmať, kedy človek stretne potencionálneho partnera, ak to bude za tranzitu Urána na Venušu, tak to môže byť typ vzťahu, s rýchlym začiatkom aj koncom. Takže aj toto je dobré brať do úvahy.
27.09.2015 - 09:16 | Filtr
(Kozoroh) Lubo-k2
trošku mimo témy ale čím tesnejší aspekt tým silnejší respektíve z večším vplyvom ?
27.09.2015 - 09:37 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Lubo-k2
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele kocourisko, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
je silnější konjunkce saturna s venuší na O° než konjunkce pluta s merkurem na 5°? příklad můžou být různé - ale výsledek je ten, že se musí posuzovat horoskop jako celek, ne jednotlivé vybrané aspekty.
spíš než síla aspektů (ikdyž i ta tam je - je rozdíl v orbisu 0°nebo 8°, jde taky o jejich doběžnost resp. rozběžnost), je podstatná jejich důležitost - nejvýznamnější aspekty jsou vždy na osy a světla, pak (podle mě) vnější planety, pak vnitřní. jestli je silnější konjunkce než trigon nebo kvadrát - to taky neplatí, silné jsou všechny, jen některé jsou významnější a některé míň (v tom smyslu, že "významnější" jsou nejviditelnější kontury, které ukážou celkový obraz, ty "méně významné" pak tomu celkovému obrazu slouží tím, že jej celý vybarvují do jeho komplexity - a potvrzují ho jako takový).
27.09.2015 - 12:19 | Filtr
(Kozoroh) Ellisa11 » Martin_B_D
a co tahle synastrie.....?
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
28.09.2015 - 10:22 | Filtr
(Rak) Martin_B_D » Ellisa11
Ako som už napísal, je potrebné posúdiť horoskopy zvlášť, okamih začiatku vzťahu a až potom synastriu.
28.09.2015 - 10:50 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Pietra di Luna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Díky všem za názory a sdílené zkušenosti! :1:

Zajímá mě tohle hlavně kvůli mým rodičům, kteří vůbec nemají v horoskopu některé ty klasické pěkné aspekty (třeba jako jupiter-venuše) a naopak tam mají asi 6 uranských aspektů, ale jsou spolu přes 30 let a mají moc pěkný vztah.

A čím víc se o partnerské horoskopy zajímám, tím víc zjišťuji, že takové ty obecnosti platím čím dál méně - pro někoho můžou být aspekty se Saturnem dobré a stabilizující, někdo je může vnímat jako omezující (i když jsou to trigony či sextily). Myslím si, že to hodně závisí na těch dvou jedincích a na jejich samotných horoskopech, na to, co je pro každého člověka ve vztahu podstatné a co od vztahu očekává, jak moc má v sobě některé věci spracované atp.
28.09.2015 - 10:53 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Martin_B_D
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Pietra di Luna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Saturn v 7.domě? Já měla za to, že to je spíš nešťastné postavení, respektive, že člověk s takovým umístěním Saturna má co se vztahů týče určité zábrany, nemůže se v nich plně projevit, popřípadě má vztah až v pozdějším věku. Určitě bude asi záležet na znamení, ve kterém je Saturn a na jiných aspektech, ale z praxe, co znám lidi se Saturnem v 7.domě, tak jejich vztahový život je opravdu hodně smutný :24:
28.09.2015 - 10:59 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » kocourisko
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Pietra di Luna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Naprosto souhlasím :15:
28.09.2015 - 11:02 | Filtr
(Rak) Martin_B_D » Pietra di Luna
Pýtala si sa na stabilitu, takže to je práve Saturn, zábrany sú tam preto, lebo taký človek hľadá hĺbku vo vzťahu, radšej bude sám ako v plytom vzťahu, hľadá trvalý vzťah, preto aj často musí najprv dozrieť, aby mohol nejaký mať, alebo si nájde staršieho partnera, pretože starší človek je stabilnejší vo vzťahu, jednoducho hľadá vo vzťahu istotu. Tiež bude pravdepodobne zásadový vo vzťahoch. Ale samozrejme, treba posúdiť celok horoskopu.
28.09.2015 - 11:10 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Martin_B_D
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Pietra di Luna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Aha, už rozumím, děkuji za objasnění :)

Ještě mě napadá - může Saturn v 7.domě přispívat k ulpývání na vztahu, který už dávno nemá smysl, kdy už dávno došlo k rozchodu?

A jak pracuješ s vládci? Někteří astrologové upřednostňují původní vládce znamení (Vodnář-Saturn, Ryby-Jupiter, Štír-Mars). Jiní zase pracují s novějšími. Resp. když má člověk ASC ve Vodnáři, je třeba se dívat na umístění Saturnu i Uranu, nebo upřednostňovat pouze Saturn či Uran (když pomineme postavení planet ve znamení a aspektaci)?
28.09.2015 - 12:41 | Filtr
(Rak) Martin_B_D » Pietra di Luna
"Ještě mě napadá - může Saturn v 7.domě přispívat k ulpývání na vztahu, který už dávno nemá smysl, kdy už dávno došlo k rozchodu? "

áno, práve preto taký človek len tak nevstúpi do vzťahu, pretože to berie vážne, vloží do vzťahu veľa, ide do hĺbky a tým pádom sa len ťažko vysporiada s rozchodom.

Ináč ak je na DSC Kozorožec, tak to funguje podobne, ako keď je Saturn v 7. dome.

Pracujem s oboma vládcami pokiaľ ide o výklad radixu a tranzitov, direkcií a osvedčilo sa mi to, teda napríklad v prípade Vodnára pracujem aj s Uránom aj so Saturnom ako s vládcami, ale v horárnej astrológii pracujem len s tradičnými vládcami, tak je to zaužívané.
28.09.2015 - 12:50 | Filtr
(Rak) Martin_B_D » Martin_B_D
ináč aj generácia Saturna vo Váhach funguje podobne ako Saturn v 7. dome, samozrejme závisí aj od toho, do ktorého domu to padne a na zvyšku horoskopu. A tiež je zaujímavé, že Saturn je práve vo Váhach povýšený, ako keby tá vernosť, teda cnosť Saturna, k partnerským vzťahom, teda Váham, náleží.

Aj ostatné povýšenia sú zaujímavé, ako keby to kopírovalo Bibliu. Vernosť vo vzťahu, Saturn vo Váhach, teda niečo ako kým vás smrť nerozdelí.

"Nestarajte sa o svoj život, že čo budete jesť alebo čo budete piť, ani o svoje telo, čím sa odejete."
to mi zasa príde ako Mesiac v Býkovi, kde je povýšený, teda uvoľnenosť (Mesiac) vo finančných záležitostiach (Býk).

"a povedal: Nuž, ak vám ide o popredné miesta, do Božieho kráľovstva sa vôbec nedostanete.
Ubezpečujem vás, že iba s pokornou mysľou dieťaťa ta môžete vstúpiť a niečo znamenať."
To mi príde ako Jupiter v Rakovi, kde je povýšený, Jupiter ako viera, myseľ a Rak ako dieťa, teda otvorená, nepredpojatá myseľ dieťaťa.

A Venuša je povýšená v Rybách, teda láska (Venuša), je povýšená na všelásku (Ryby).

30.09.2015 - 16:02 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele mawuska, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Dobrý den, zaujaly mě vaše příspěvky o trvalosti vztahu a moc bych vás chtěla poprosit, jestli by někdo v krátkosti zhodnotil partnerství v přiloženém horoskopu. Moc děkuji za odpověď.
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
01.10.2015 - 19:39 | Filtr
(Váhy) 0RLAND0
pridam aj ja par postrehov, co som si casto vsimol u dlhodobejsich vztahoch. tieto konstelacie podla mna zvysuju sance na trvalost vztahu...

1/ tesna konjuncia severneho uzla so slnkom druheho...

2/ faza novu, ci splnu v kompozite/kombine

3/ tesny aspekt (max. do 1,5 stupna, najlepsie konjunkcia alebo opozicia) medzi svetlami, venusou, midpointom slnko/luna ci osou ascendent/descendent...

4/ tesne (aj napatove aspekty) medzi saturnom jedneho a svetlami, ci asc/desc druheho

cim viac tychto konstelacii, tak tym je pravdepodobnejsie, ze tazsie sa od seba odlucia... :2:
11.10.2015 - 18:16 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Martin_B_D
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Pietra di Luna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To je zajímavé, s tím Saturnem. A celkově i to ostatní, co píšeš :15:

Akorát co se týče té Venuše v Rybách - mám vypozorováno, že lidé, co jí mají, mají tendenci vstupovat do vztahů, ve kterých se trápí a lpí na tom svém partnerovi i přesto, že je třeba využívá, nechová se k nim vhodně nebo je dokonce násilný. Samozřejmě to není jen o Venuši v Rybách, ale znám 3 osoby s tímto postavením a všichni to tak mají. Plus to, že i když je Venuše v Rybách, tak někdy zajdou do zvláštního typu sobeckosti - milují, ale mají tendenci tou svoji láskou až jakoby obtěžovat toho druhého, kdo je třeba nemiluje. ...
11.10.2015 - 18:17 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » mawuska
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Pietra di Luna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Dobrý den, předpokládám, že tento dotaz byl určený Martinovi B D :) ?
11.10.2015 - 18:20 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » 0RLAND0
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Pietra di Luna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Děkuju za postřehy!

k té 3. - máš na mysli těsné aspekty mezi světly A mezi světly a venuší, midpointem a osou?

11.10.2015 - 19:23 | Filtr
(Rak) Martin_B_D » Pietra di Luna
Každé postavenie planéty v znamení má svoje klady a zápory, to čo som písal je skôr ideál toho postavenia.
Příspěvky: 1-25 26-50 51-51
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Střelec Střelci
ukázat kalendář »