Jak být šťastný.


14.09.2015 - 09:15
(Kozoroh) Bosch
Jak být šťastný.
Jestliže jste dnes ráno vstali z postele zdraví, jste na tom lépe než 1 milion lidí, kteří se nedožijí příštího týdne.Pokud jste nezažili boj ve válce, nepocítili osamělost ve vězení, bolest týraných nebo hlad, pak jste šťastnější než 500 milionů lidí na tomto světě.Jestliže můžete vyznávat náboženství beze strachu z hrozby, že budete zatčení nebo zabití, pak jste šťastnější než 3 miliardy lidí na světě.Máte jídlo v ledničce? Jste oblečení? Máte střechu nad hlavou a svou postel? Pak jste bohatší než 75% obyvatel tohoto světa.Jestliže máte konto v bance, nějaké peníze v peněžence a hromádku drobných v krabičce, patříte k 20 % bohatých lidí na světě.Dokážete přečíst tuto zprávu? Bravo! Znamená to, že nepatříte ke 2 miliardám lidí, kteří neumí číst. A máte počítač!Jak být šťastný?* Pracujte, jako byste nepotřebovali žádné peníze.* Milujte, jako by vás nikdy nikdo nezranil.* Tančete, jako by se nikdo nedíval.* Zpívejte, jako kdyby nikdo neposlouchal.* Žijte, jako kdyby byl Ráj na Zemi. :78:

Stránka: 1 2 3
Řazení:
14.09.2015 - 09:45 | Filtr
(Býk) player
Ano. Tato stať je sice nejméně 10 let stará ,ale je to přesný. Většinu problémů si uměle vytváříme sami a ony ve skutečnosti ani neexistují , nebo by neexistovali nebýt nás. Nevěrou počínaje...
14.09.2015 - 10:26 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » player
Tak mi to dneska poslali mailem s 10letým zpožděním ti všichni co to četli jsou už 10 let šťastni a mi nikdo nic neřek :8:
Jakože nevěru jsme si jako problém vymysleli sami?
Ta je myslím si spojena se žárlivostí a třeba psi pojem nevěry neznaj a jak se vzájemně hryžou když jeden druhému leze do zelí :25:
14.09.2015 - 11:02 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » zatimahoj
Asi to bude pěkná šichta být šťastný bude to asi bolet :8:
14.09.2015 - 11:12 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Další všeobecně pojatý návod,což je z mého pohledu nesmysl.On ten pocit štěstí má každý jinak nastavený a podle mě souvisí ze spokojenosti a dobrého pocitu z toho jak žiji,jak se mi daří komunikovat s okolím,jak zvládám zátěžové situace jako nemoc,smrt blízkého,ztrátu zaměstnání atd.,tedy pokud mám ze sebe dobrý pocit,tak mohu být šťastný,i když je válka,nebo mám prázdnou lednici,nebo mi amputovali nohu po nehodě.Jenže ten pocit spokojenosti je utvářen už v dětství,podporou ze stran rodičů,učitelů,kamarádů.Celkem složitý proces naučit se být šťastný řekla bych. :1:
14.09.2015 - 11:31 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » bubobubo
Mně těch 5 bodů ke štěstí zas tak obecné nepřipadaj.
Korespondují s tím jak žije a cítí novorozeně.
My dospělí moc komplikujeme myslím si. Chceme být pocitově nezávislí na prázdné ledničce a amputované noze ale v tomto smyslu si myslím že nezávislost dosáhnout nelze ledaže bychom trénovali fakírství a necítili nic při hladu a fyzické bolesti ale to (tato odolnost) se štěstím myslím si moc nekoresponduje.
Být šťastný myslím si neznamená být nezranitelný a cvičit se v tom pro období zátěže. To by byl maskulinní přístup.
14.09.2015 - 12:02 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele včielkaMajka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
A čo je to šťastie? Muška jenom zlatá...?
Pojem - som šťastný je veľmi... veľmi individuálny. Každý to má nastavené úplne inak. A tak neexistuje univerzálny návod ako byť šťastný...
Záleží len na tom, čomu dávame v živote akú dôležitosť a váhu. Existujú chudáci, čo nemajú čo na seba, ani čo do úst a šťastie z ich tvári doslova vyžaruje. A existujú ľudia, ktorí majú všetko, čo sa dá v hmote dosiahnúť a v podstate nemajú nič a sú nešťastní...
Všetko je o našom nastavení hodnôt a z toho vychádza následne pocit, či sa cítime v určtom okamihu šťastní alebo nie. Nie je to trvalý stav, je to iba prchavý pocit naplnenia a harmónie so sebou samým. :-)
14.09.2015 - 12:51 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » včielkaMajka
zjevně existují různé druhy štěstí
podmíněné, nepodmíněné..
14.09.2015 - 12:54 | Filtr
(Býk) player » Bosch
Přesně tak. Nevěru u sousedů obdivujem nebo nás baví a doma nám způsobuje rakovinu...
14.09.2015 - 13:18 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » zatimahoj
očividně(čitně) bude namáhavější změnit způsob uvažování.
pokud se sebemrskačtví stalo pohodlím, pak změnit tento přístup, bude bolet.
tohle máme ale víceméně všichni stejně.
nejsme šťastni protože se bojíme že to bude bolet.
a proto trpíme.
protože jsme zranitelní.
jde o to která bolest nám stojí zato. bolest to překonávat anebo bolest setrvávat v pohodlí.
14.09.2015 - 13:27 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » player
takže co navrhuješ?
14.09.2015 - 13:36 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Bosch
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele včielkaMajka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Keďže šťastie nie je vec ale duševný stav, môžme ho ako taký podobne ako stav vydatá-ženatý meniť. :3: Môžme sa rozhodnúť byť v stave nepodmienenom: som šťastný aj bez zjavnej príčiny, proste sme sa tak rozhodli...no môže to byť šťastie podmienené vonkajšími okolnosťami, ktoré nám tento stav navodzujú. Zvyčajne to býva práve táto príčina(podmienený stav) a preto nebýva trvalý...
14.09.2015 - 13:44 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » včielkaMajka
:30:
pokud je setrvávání v nepodmíněném stavu štěstí pro nás věcí rozhodnutí tak je to velmi dobré :1:
14.09.2015 - 13:55 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » zatimahoj
Ještě než odpluju na svou odpolední procházku hodím to sem abych to nezapomněl jak se mi často s postupujícím věkem stává.
Bolí to asi vždy. Ať plujeme s davem anebo jdeme svojí cestou.
Protože abychom dosáhli stav jaks taks trvalešího štěstí, je zapotřebí se něčeho vzdát. Vzdávat. A to se nám nesce. Nemluvím jestli za tím stojí ego nebo nějaká "jiná síla" mrcha co nám brání jenom nedej pánbožko aby jsme to byli my sami. :22:
Tudíž se v konečném důsledku jedná vždy o cestu askeze. Askeze-slovo to moderní kulturou hlavně tou západní velmi zprofanované ale pokud nebude očištěno a pochopeno asi nebudeme mít stejně šanci na úspěch stát se jednoduchými a přitom né zrovna hned blbými. Tedy ne šťastnými blbci ale "jen" šťastnými.
14.09.2015 - 13:59 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » bubobubo
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele onka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Možná nastal čas soucítit s psychopatem, neboť on je se sebou spokojen za všech okolností, ale co znamená "být šťastný" je mu na hony vzdáleno :63:
14.09.2015 - 14:16 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Bosch
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Novorozeně je plně odkázáno na péči okolí,tak je jeho štěstí podle tebe odvyslé od toho,jak dalece se lidem v jeho okolí chce ho pochovat,nakrmit,přebalit atd...
Lepší je si položit otázku...Co mě činí šťastným?A od toho začít,než tančit a zpívat,když mě to nebaví...mluvím všeobecně...jako příklad...mě to baví,takže já zpívám ráda... :4:
14.09.2015 - 14:18 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » onka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Těžko říct jak to má psychopat,myslela jsem tu spokojenost se sebou trochu jinak asi... :1:
14.09.2015 - 14:35 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » bubobubo
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele onka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

https://www.youtube.com/watch/…
14.09.2015 - 16:02 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » bubobubo
Jo to je pohled osoby která má pocit že může něco ovlivnit anebo změnit.
Že to má ve svých rukou, je akční.
Ale fyzická závislost kojence není nijak moc odlišná od té naší dospělých.
Když si uvědomíme svoji závislost na zdrojích, systému, společnosti blízkých a fungujících strojích bez nichž bychom už dneska nepřežili ani pár týdnů..
Například včelky kdyby se na to vykašlaly anebo z nějakého důvodu vymřely jako druh což se neděje nijak zřídka, jsme zákonitě do přespříští žně hin.
Jsme závislí stejně jako kojenci jenomže na jiných věcech. To něco, energie, tady je a stará se stejně jako matka o kojence. A my na to stejnětak jako kojenec prdíme a je nám to jedno.
To něco je prostá energie nutná k udržování života na zemi je to slunce rostliny a pak celý ten potravní řetězec. To je naše závislost na kosmickém prsu ze kterého sajeme dnes a denně aniž by nám to přišlo divné.
A co jsme pro to učinili my? Myslím že nemůžeme sami udělat prakticky nic než kálet pod sebe a případně ještě někdy řvát že máme málo.
Řekl bych že šťastni už jsme ze své podstaty takže se o to není potřeba usilovat. Stačilo by to pochopit.
14.09.2015 - 16:58 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » zatimahoj
:15:
Když budu brát pohodlí jako stav těla a štěstí jako stav duše, tak moc ne.
A jestli je sebemrskačství a askeze k něčemu dobrá , pak nejspíš pro tohle pochopení :3:. Potom už ztrácí význam :37:
14.09.2015 - 19:04 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Buddha/2
pokud by to pochopení byl konečný definitivní neměnný produkt který nepotřebuje udržovat v kondici pak by tomu možná tak bylo.
učitelů(guruů) kteří takto pochopili a pak zjistili že už pro ně askeze nemá význam je hodně. život takového gótamy byl ale do samého konce velmi asketický. to samé se dá říct o ježíšovi ani u velkých světců nejsou známy nějaké výkyvy od stezky askeze. tak tomu je, buď sek rmí smysly, břicho anebo se upíná pozornost jinam. vypadá to že mezi tím nejsou stupně.
ale pokud kladeš sebemrskačtví a askezi do jedné řady, pak máš nejspíše pokroucené představy o tom co to askeze je. to není nic divného běžný jev.
14.09.2015 - 19:41 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Bosch
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Né každý je šťastný z podstaty bytí a takovému člověku tvrdit,aby to pochopil,že vlastně šťastný je,je nesmysl.Jak už jsem psala,každý to má jinak...
A hlavně,proč bychom měli být šťastní a brát to jako samozřejmost?Kdybychom byli všichni standartně šťastní,tak bychom možná nakonec přestali soucítit,jelikož bychom neznali pocit,kdy nás něco trápí a štěstí nepociťujeme...to nás učí empatii vůči trpícím a potřebným,protože si to reálně odžijeme.


14.09.2015 - 20:09 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Bosch
Pochopení je neměnný produkt :5:. Buď ho máš, nebo nemáš...
To co píšeš dál je otázka volby, ne nutnosti.
Měl bys pro pořádek vyjmenovat taky pár postaviček které se dál askezi nevěnovaly, nebo aspoň ne v běžně chápaném smyslu. Některé měly i docela vysoké funkce, napadá mě třeba Šalamoun s manželkou nebo král Aštávakra :3:.
14.09.2015 - 20:20 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » bubobubo
to je nedorozumění.
štěstí je podstatou každého jedince, tvora. je to konstrukční záležitost.
ty ostatní pocity to jsou už naše osobní záležitosti nejsou součástí naší hlubší podstaty ale jen té povrchové.
té nejhlubší se říká ánandamájakóša. anebo také tělo blaženosti. je přítomno v každém živém individuu. to co my pozorujeme a vnímáme očima je to nejvnější a vlastně podstatě nejvzdálenější tělo tedy annamájakóša, vnější tělo.
není samozřejmost že je si každý své podstaty vědom a bez patřičných procesů se běžnými způsoby nedá lehce k tomuto tělu blaženosti propracovat.
ale v podstatě se dá říct, že každý blažený pocit, pocit štěstí, je nějak ánandamájakóšou spojen. kdyby tomu tak nebylo, nikdy bychom ani okrajově žádné lepší/horší pocity nezakoušeli. byli bychom něco jako počítač, stroj.
mezi strojem a naším zdrojem se někde nacházíme a každý z nás má svůj specifický poměr všech pěti těl, jednoho hrubohmotného-fyzického, a čtyř jemnohmotných.
to je důvod proč se nálady střídají.
14.09.2015 - 20:30 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Buddha/2
jak víš že se šalamoun a aštavakra askezi nevěnovali?
otázka volby neexistuje je to jen naše představa.
volba už byla uskutečněna než jsme se rozhodli.
to ví už i kvantová fyzika. pochopení není neměnný produkt je to jen stav vědomí. dá se ztratit zapomenout atd. může se nechat zavát nánosy čehokoli.
pochopení je zapotřebí neustále udržovat živé je to živoucí organické nikoli anorganické a dokonce se ví že i anorganická hmota jako například krystal vykazuje známky živých entit.
je to velmi prosté vše ve vesmíru se mění a prochází stále novými podmínkami.
i poznání se musí stále znova a znova realizovat.
není to trofej kterou si kdokoli může pověsit nad dveře a dát si nohy nahóru a bafat viržínko jako že už má vystaráno.
14.09.2015 - 20:42 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Bosch
Máš pravdu :15: :30:.





spokojenej ?
Příspěvky: 1-25 26-50 51-61
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »