Systémová otázka


05.09.2015 - 23:13
(Váhy) Ema Schuster
Systémová otázka
Dobrý večer, nechala jsem sestavit astrologický horoskop pro malého synovce, uvedla jsem, proč jej chci, vše podle pravdy. Astrologovi jsem musela dát slovo, že horoskop neotevřu, ale předám jej v zalepené obálce matce dítěte, aby si jej přečetla jako první, až potom my ostatní příbuzní. Podmínku jsem splnila. Nevíte, prosím, co taková podmínka znamená a proč je? Měla jsem z toho divný pocit, takže jsem se ho prostě nezeptala. Díky.

Řazení:
07.09.2015 - 07:59 | Filtr
(Štír) Ilona Regina
MIlá Emo, to by mě také zajímalo,. Já sama dělám astrologii už nějaký ten pátek a s tímto jsem se ještě nesetkala. Co se ale setkávám je zvláštní přístupem jednoho astrologa, zcela bez etiky, svědomí, vědomí a větších znalostí astrologie, který podává svým klientům zcela zcestné a mylné informace. Tak snad jste byla u někoho jiného, nicméně určitě bych se zeptala na důvod, který by vám také měl bez problémů říct a vysvětlit. Pak to sem dejte, také by mě to zajímalo...Pěkný den


07.09.2015 - 08:44 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
Mně to divné nepřijde. Kdyby dítě z toho už mělo rozum, taky by asi bylo vhodné, kdyby si horoskop přečetlo nejdřív samo a ne někdo jiný. Takhle to přešlo na matku coby nejbližšího člověka, resp. chcete-li zákonného zástupce. Pak to může být od astrologa taky trochu póza, nic zásadního bych v tom nehledala a rozhodně to ale není nějaké obecně platné pravidlo.

Jen si dovolím dodat, že horoskopy (hlavně pro čerstvě narozené) děti (a ještě na dálku třeba) dělám opravdu nerada, jednak člověk o tom dotyčném nic neví a těžko může tedy dobře interpretovat, nejlepší je, když se člověk sám rozhodne až v dospělosti a na horoskop přijde. Když se člověk snaží říct jen to dobré, tak to není celá pravda, když naznačí něco horšího, matky jsou často paranoidní a vyděsí se. Takže i jako formu dárku bych to opravdu hodně zvažovala.
07.09.2015 - 09:02 | Filtr
(Střelec) tiferett
Je to celkom zrejmé...takéto podmienky dávam často aj ja sama..
Podľa poradenskej a teda aj astrologickej etiky sa k horoskopu nemá dostať NIKTO INÝ ako sám človek. A ak ide o dieťa, tak LEN jeho matka. Nikto iný si to nemá ani len čítať, lebo už svojimi myšlienkami a pocitmi počas čítania energeticky zasahuje do osudu a karmy dieťaťa.
Len žiaľo o takejto prísnej astrologickej etike už dnes takmer nikto nevie a už takmer nikto ju nedodržiava.
Takže inštrukcie, ktoré ste dostali boli absolútne potrebné a presné.
Neberte si to osobne. Nebolo t namierené proti vám. Bolo to len na ochranu toho dieťaťa.
07.09.2015 - 13:21 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele plutarch, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Žádný obecný etický kodex astrologie neexistuje. Dříve se například věřilo, že údaje z horoskopu lze zneužít magicky. Takže se neustále mlžilo a na písemném horoskopu bývala uvedena data záměrně jinak než jaká byla skutečnost. Dneska si to dáváme veřejně na internet. Já osobně třeba naprosto odmítám horoskop psát, protože podle mne nejlepší je rozhovor. Pokud si někdo chce něco poznamenat může.
07.09.2015 - 20:28 | Filtr
(Váhy) Ema Schuster
Dobrý večer a díky vám všem, kdo jste se vyjádřili. Důvodem, proč jsem nechala horoskop udělat bylo, abychom se vyvarovali chyb ve výchově chlapečka, jakých jsme se dopustili při výchově jeho maminky. Zní to úsměvně, ale prožili jsme trpké zklamání, když po vystudování prestižní školy a po pár letech v prestižním zaměstnání všeho nechala a my jsme uslyšeli, že jsme ji nutili, že ji to od začátku nebavilo, že v něm byla nešťastná atd. atd. Nyní sice dělá práci, která ji baví, ale jestli to vyváží stres z materiální nouze, to nevím. Dospělí se angažují a svůj názor považují za vždy správný. Chtěla jsem, aby nám horoskop řekl, k čemu chlapeček inklinuje, abychom věděli, do čeho ho nenutit, v čem mu nebránit, kde ho podporovat a ne brzdit a hrozí-li mu něco, pak opatrností to třeba zmírnit, jestli mi rozumíte. Horoskop leží v zalepené obálce už několik měsíců a neteř jej nechce číst, protože si nechce v hlavě zaklíčovat některé negativní věci, které by tam třeba mohly být naznačeny. Na můj názor, že horoskop nepředstavuje fatální nutnost, ale mantinely, mi nedávno řekla, ať si jej přečtu sama, když mě to tak zajímá. No a já nevím, co udělat, abych nevstoupila do něčeho, co chlapečkovi jakýmkoliv způsobem ublíží.
08.09.2015 - 14:37 | Filtr
(Štír) No.4711 » Ema Schuster
Já tedy s dovolením nechápu, jak můžete pociťovat "trpké zklamání", když vidíte spokojenou neteř, která dělá to, co ji naplňuje a baví. Pokud máte strach z její materiální nouze, nebylo by lepší prostředky vynaložené na nevyžádaný horoskop pro chlapečka poskytnout jeho mamince na případné hmotné potřeby? Mám za to, že citlivá matka (rodiče oba)ví nejlíp, co dítě dělá šťastným. Pokud je v jejich silách a mohou ho podpořit, je to asi správně. Tolik v této rovině.
O horoskopu, který se mne bytostně netýká mohu jen říct, že by mě asi ani nezajímal a mohl by tedy zůstat v zalepené obálce. I s nejlepšími úmysly je možné uškodit..... :74:
12.09.2015 - 21:32 | Filtr
(Váhy) Ema Schuster
Děkuji za Váš čas i za Vaše názory, kterých si velmi vážím. S úctou, Ema :68:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »