Alkoholismus v radixu


02.09.2015 - 09:02
(Panna) Mici Angóra
Alkoholismus v radixu
Diskuze o alkoholikovi mě přiměla zamyslet se, co v nativitě vypovídá o těchto sklonech, řekla bych, že typické je např. Slunce v kontaktu s Neptunem, Mars v kontaktu s Neptunem (a to i kladné aspekty), zdůrazněné znamení Ryb, dominantní Neptun (hlavně v blízkosti ASC, MC), Slunce ve 12. domě, co dalšího? :17:

Řazení:
02.09.2015 - 15:28 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele shakti11, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Toto téma je hodně ošemetné, moc jsem se o to jednu dobu zajímala, zvlášť proto, že jsem vždy hodně přitahovala "neptuní" nebo rybí partnery. Sama mám Slunce kvadrát Neptun a před lety mi někdo řekl, že budu přitahovat buď alkoholiky nebo nějak závislé lidi.
No, mám zkušenost s partnerem s Neptunem v 1.domě ve Štíru v kvadratuře na Slunce, opozici na Lunu, trigonu na Mars, IC v Rybách - nikdy nepil, alkohol mu nechutnal. Žádná běžná závislost u něj nebyla. Spíš jistá psychická nerovnováha, dá-li se to tak nazvat..
Další muž Neptun ve Štíru na ascendentu v opozici na Slunce, Mars, Merkur i Lilith, sextilu na MC, IC také v Rybách. Nepil - občas, při nějaké příležitosti asi tak, jako většina lidí, nikdy nebyl opilý. Žádné další závislosti.
Současný partner Neptun konjukce Slunce a Merkur, Luna v Rybách ve 12.domě v trigonu na Neptun. Neptun ještě v sextilu na Mars, Uran a v konjukci s jižním uzlem. V Rybách ještě Saturn, Lilith, CHiron. Nikdy nepil. Alkohol mu vůbec nechutná. Žádné jiné závislosti nemá, velmi výrazné umělecké sklony.
Podotýkám, že všichni tři muži byli min.o 15 let starší než já, tedy měli už velký kus života za sebou na to, aby se případné sklony k závisloti nějak projevily. No, a neprojevily, vůbec to tam nesměrovalo.
Mám kolem sebe mnoho lidí se silným Neptunem nebo silně zvýrazněnými Rybami - ale ještě nikdy jsem se nesetkala s žádným alkoholikem, ani mezi příbuznými, známými s těmito konstelacemi.
Myslím, že to je asi něčím úplně jiným, než Neptunem.
02.09.2015 - 17:42 | Filtr
(Střelec) tiferett
Poznám troch alkoholikov, všetci majú v radixe Naptún v aspekte na Slnko alebo na Mesiac.
ďalší ľudia, ktorí majú sklony k alkoholizmu majú Merkúr v 12.dome - vládnuca planéta Neptún...
02.09.2015 - 22:39 | Filtr
(Štír) vlna.c
Nezkoumala jsem aspekty a domy. Ale u zavisloti vede panna, býk, ryby, stir, beran tak. Zejména měsíc ve vodních znamení.....nejvíce ryby. Dále slunce či saturn ve znamení panny nebo vodním elementu......Klasický priklad.....iveta bartosova, oldřich kaiser, macauley culkin, kurt cabain, courtney love.......drew barrymore
03.09.2015 - 09:16 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » shakti11
Díky za názor, ještě by mě zajímalo, jestli u těch uvedených mužů neměl tyto sklony někdo z rodiny (např. Slunce/Neptun-otec alkoholik apod.) :17:

P.S.: Základní teze nezní, že všichni s těmito aspekty musí být nutně alkoholici, ale když už někdo je, obvykle tyhle aspekty v horoskopu má :3:
03.09.2015 - 09:40 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » vlna.c
To je zvláštní, proč zrovna se Sluncem v Panně a Býku? Jinak Iveta Bartošová podle mě nebyla "klasická" dlouholetá alkoholička, tam to tuším odstartoval tranzit Neptuna 12. domem.

Jinak bych k výčtu ještě přidala:
Miloš Zeman: Slunce konjunkce Neptun
Miroslav Kalousek: Mars trigon Neptun
Vladimír Menšík: Mars sextil Neptun
Lenka Kořínková: Slunce v Rybách, Mars sextil Neptun
Bolek Polívka: Slunce sextil Neptun, Mars v kvadrát Neptun
Miroslav Etzler: Mars sextil Neptun
Jaromír Nohavica: Slunce a Mars trigon Neptun
Roman Štolpa: Slunce kvadrát Neptun, Mars trigon Neptun
Jana Šulcová: Mars trigon Neptun
Klement Gottwald: Mars konjunkce Neptun
Elvis Presley: Slunce trigon dominatní Neptun
Gérard Dépardieu: dominantní Neptun
Jack Kerouac: Mars trigon Neptun
Ernest Hemingway: Mars kvadrát Neptun
Marilyn Monroe: Neptun v 1. domě, Mars v Rybách
Elizabeth Taylor: Slunce a Mars v Rybách opozice Neptun
Patrick Swayze: Mars sextil Neptun v 1. domě atd. atd.
03.09.2015 - 10:40 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Mici Angóra
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele shakti11, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ne, nikdo z rodičů těchto mužů neměl s alkoholem potíže.
Je paradox i to, že první dva s opzicemi Neptuna na kdeco, byli ohromě praktičtí, analytičtí lidi. Řekla bych s naprosto precizním myšlením a šikovností, které používali k práci.
Dokonce můj otec má Mars v Rybách v aspetku na Neptun a nepije.
Čert se v tom vyznej :4:
03.09.2015 - 10:45 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » shakti11
Praktičnost je taky o Merkuru spíš než o Marsu...

Jasně, že se nedá říct, že všichni s tímto aspektem by měli pít, o Luně ve Štíru, kterou mám já, se taky říká, že značí sklony k alkoholismu a já nepiju skoro vůbec, nic mi to neříká. :1:
03.09.2015 - 11:13 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Mici Angóra
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele shakti11, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ano, vím, no dotyčný měl kromě aspektu na Mars a Slunce i opozici Neptuna na Merkur.
Nedá se to říct podle horoskopu, přesně tak, ten první horoskop alkoholika, co tu někdo dal na ukázku, nemá vůbec silný ani aspektovaný Neptun.
Lun ve Štíru znám několik a taky žádný alkoholik..
03.09.2015 - 12:45 | Filtr
(Beran) Flamenca » shakti11
No jo no, ono by to chtělo asi na toto téma udělat seriózní statistický průzkum radixu např. všech alkoholiků, co jsou pravidelně na záchytkách příp. na odvykacích kůrách...bez toho je to těžké říct, zda je vliv Neptuna a celkově Ryb v radixu u nich signifikantnější než u běžné nepijící populace. Takto to jsou bohužel čiré spekulace typu já mám strýčka a ten pije bez Neptuna nebo naopak...musel by být pořádný vzorek a pak se dá na něco přijít.
03.09.2015 - 13:03 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Flamenca
Jsem pro, tak kdo se toho ujme? :4:
06.09.2015 - 18:55 | Filtr
(Ryby) thééé
Taky přidám přidám studijní materiál a jsem zvědavá, co mi na to řeknete. Snad mi odpustí, ale ona už je jednou nohou na onom světě. Byla to krásná, vnipná, svobodomyslná, fajn holka. Tu lunu ve štíru jsem u ní nějak nikdy nepostřehla, až později, když začala hodně pít. Nevím co tam alkoholismu nasvědčuje, krom teda luny ve vodě,a snad vládce asc.ve střelci, který nezná míru, neptun ve 4.domě? Myslím,že i mars v napětí se saturnem může způsobovat nějaký ten pocit bezmoci (Dneska už je i po mrtvičce, a zřejmě byla i nějakou dobu v bezvědomí)
http://osobni-horoskop.najdise.cz/r…
06.09.2015 - 21:39 | Filtr
(Beran) Flamenca » thééé
Ale ona má Asc. ve Lvu, ve Střelci má Slunce (aspoň podle toho radixu v odkazu). Slunce je jejím vládcem Asc. a je v dost těsným kvádru na Pluto v Panně. U ní celkově ten horoskop vnímám jako velkou neharmonii mezi "řádem/kázní a svobodou" tj. najít tu správnou vyváženost, víc planet má v těch svobodomilných znameních a tak asi ty u ní nabyly vrchu a to se vším všudy. K pomocníkům při boji proti "pravidlům a řádu" bývá také mj. alkohol, člověk pak nemá téměř žádné výčitky...Neměla ona paní příliš striktní rodiče?
06.09.2015 - 23:06 | Filtr
(Střelec) Nike-nike
U alkoholismu, stejně jako u jiných závislostí je nutno brát v úvahu, co tyto lidi k tomuto jednání vede. Jiné je to napři u Býka, který si rád užívá života a k tomu může patřit i dobré jídlo a víno (při přemíře i závislost),jiné je to u společensky žijících lidí, kteří stále poletují po nějakých party, kde se pije, někdo alkoholem (drogou)zahání nudu, další různá "přepětí".

Někdo si jím navozuje různé "příjemné" stavy, hledá v něm uměleckou inspiraci, útěky do jiné "lepší" reality..... Tady plně souhlasím s Neptunem, jeho silném postavení, aspekty na Osy, Slunce, Lunu, možná vládce Ascendentu.

Co se týče "společenského" pití znám několik Blíženců, kteří spadli do závislosti především tím, že byly součástí různých part, které vysedávaly po restauracích a konzumace alkoholu k tomuto patřila, Býky, kteří se rádi napijí (a dokáží si to vychutnat) jsem už zmiňovala.

Někteří lidí s radixem plným kvadratur, kteří trpí různými přepětími toto také mohou tlumit alkoholem. Opozice přinášejí strach (ing. Baudyš), který také může být překonáván tímto způsobem.

Tedy prvotní otázka je ta, proč onen člověk sáhne po alkoholu. Pak je teprve možné hledat v radixu co proto svědčí. Je to jako s mnoha jinými věcmi (sex, cestování, kariera, sport atd.), kde je také prvotní zjistit, co k tomu člověk vede, případně nevede.... :74:
07.09.2015 - 08:34 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Nike-nike
Díky za příspěvěk, přidávám jednoho Blížence, platí o něm přesně co píšeš. Společenské pijáctví se přehouplo v denní pití (tzv. hladinkář), což neprospívá játrům (viz poškozený Jupiter v 6. domě-kvadrát Venuše, kvadrát Neptun do 8. domu).
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
07.09.2015 - 08:42 | Filtr
(Ryby) thééé » Flamenca
ano,to sedí..horoskop je správně.Už jsem se opravila - chtěla jsem napsat vládce asc. ve střelci. Otec byl voják z povolání, maminka moc hodná, a naučena poslouchat.
07.09.2015 - 10:22 | Filtr
(Beran) Flamenca » Mici Angóra
Taky koukám, že nejvíc poškozené jsou takové ty "požitkářské" planety tj. Venuše (poškozená i konjunkcí s Lilith) kvádr Neptun kvádr Jupiter. Je to dost silná T-kvadratura na zvládnutí...
07.09.2015 - 11:20 | Filtr
(Ryby) thééé » thééé
a ještě jeden, protože koukám,že má stejné téčko, jako první kolečko od Friday. Tento mi odpustí určitě, ten už je na onom světě dlouho, odešel na rakovinu. Neskutečně hodný, starostlivý, laskavý pán,ale stopro pocity,že se nedokáže vzepřít překážkám, že je nedokáže překročit.Bavil se rád.
čas neznám!
http://osobni-horoskop.najdise.cz/r…
07.09.2015 - 13:53 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Flamenca
Přesně tak a požitkářská je i Luna v Býku, ač nepoškozená :17:
07.09.2015 - 20:38 | Filtr
(Beran) shakti
Ahojte všichni,podle mé zkušenosti,co jsem viděla ve hvězdách a následně mi bylo při rozborech i potvrzeno,tak největší sklon má člověk,který má mars v rybách a po lahvince sáhne i častěji člověk s marsem v raku.Martovská energie se zde rozpouští.....Pokud se jedná o zkušenosti v rodině,tak neptun v 4.domě a nebo umístění Ryby na hrotu 4.domu...rodič nepřítomen :1:,ale ne ve smyslu fyzickém....
08.09.2015 - 11:47 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » shakti
Super, Mars v Rybách je vlastně totéž jako Mars v aspektu s Neptunem, je to stejný typ energie. Mars v Rybách má kámoška, která sice není alkoholička, ale společensky pije dost často, nevynechá příležitost. Co se týče Neptuna ve 4. domě, tak přikládám horoskop kamaráda, jehož matka se upila, kromě Neptuna je tam zajímavá i ta poškozená Luna a úplněk. :17:
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
08.09.2015 - 11:50 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » shakti
A jinak Mars v Raku mám třeba já, už jsem si kolikrát říkala, že bych měla začít chlastat, pak bych třeba nebyla tak neurotická :1: Ale Panna, co nerada ztrácí sebekontrolu je silnější :4:
08.09.2015 - 11:54 | Filtr
(Ryby) thééé » thééé
Dívám se, že i saturn tam hraje roli, prostě se tím alkoholem něco "rozpouští", ať už potřeba být ve společnosti, překážky, pocity, sebe..už to tu padlo, u každého to má jinou příčinu.
Občas bych taky ráda rozpouštěla :4:, ale moje játra, i když jsou v pořádku, alkohol neodbourávají..nevím proč.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Střelec Střelci
ukázat kalendář »