Čo sa stane ak človek nenaplni svoje poslanie pre konkrétny (súčasný) život?


08.08.2015 - 08:55
(Rak) Saly
Čo sa stane ak človek nenaplni svoje poslanie pre konkrétny (súčasný) život?
Je viac teórii a názorov na poslanie človeka v tom ktorom živote na Zemi.Niekto tvrdí, že máme daný životný plán a poslanie, ktoré by sme mali uskutočniť. V prípade, že sa človek vzpiera ísť naplánovanou cestou rozvoja, nevyužije naplno svoj potenciál a odmietne ísť cestou, ktorá je pre konkrétny plán vývoja určená, tak v ďalšom živote to vraj bude mať oveľa náročnejšie a ťažšie(viac a ťažšie skúšky, ktoré by človeka mali "prinútiť" k rastu).Niekto iný zas tvrdí, že je iba na nás ako budeme postupovať s plánom, akým tempom sa budeme rozvíjať, či plán naplníme celý, alebo iba čiastočne a nič to nezmení na podmienkach budúceho života, ani na náročností budúcich lekcií, skúšok.Vraj máme toľko času koľko potrebujeme a nikto nás nenúti vyvíjať sa rýchlejšie, ak to nechceme a máme vraj právo plán meniť, upravovať. A vôbec, ani vyvíjať sa vraj nemusíme, ak nechceme.Ako to vnímate, vidíte a cítite vy?Ďakujem za názory :74:

Stránka: 1 2
Řazení:
08.08.2015 - 10:13 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
máme neustále asi nějakou představu o tom že se musíme vyvíjet nebo naplňovat nějaké plány :4:
že nás něco někam pošťouchává na cestě rozvoje
myslím si že prdlajz
když člověk nenaplní nějaké jeho domnělé poslání, nestane se vůůůbec nic. :2:
08.08.2015 - 10:29 | Filtr
(Rak) Saly » afrodita333
Cítim to podobne :1:

Len čo ak je človek pasívny v oblasti, ktorú má rozvíjať? Síce miluje, neubližuje, odpúšťa, je tolerantný, ohľaduplný atď. no nerobí nič viac ako "musí", či je prinútený okolnosťami.

Napr. niekto má ako životné poslanie mať deti, rodinu, starať sa o nich, žiť praktickým životom, neulietať do duchovna, naučiť sa zvládať formu, lebo obsah už pozná. Ak človek s takýmto predurčením bude ulietať duchovne, nezaloží si rodinu, ale bude sa realizovať zas len v duchovnej sfére, ako to robil v minulom živote, kde neuznával dôležitosť aj materiálnej stránky života, nenašiel rovnováhu, tak aký bude jeho ďalší život?
Alebo naopak, ak bol niekto materialisticky a odmietal duchovnú stránku života, lipol na hmote a v tomto živote v tom bude pokračovať, nebude sa realizovať oveľa viac v oblasti duchovna, čiže bude v tom, čo má rozvíjať v tomto živote kvôli celkovej rovnováhe, pasívny... aký môže byť budúci život takého človeka?
08.08.2015 - 10:31 | Filtr
(Rak) Saly » Bosch
bodaj by to tak bolo :37:
08.08.2015 - 10:53 | Filtr
(Váhy) Buddha/2
Ještě žádný plánovač mi neukázal manuál ve kterém by byly úkoly na každou pětiletku toho kterého soudruha od narození do smrti :4:
08.08.2015 - 13:00 | Filtr
(Ryby) thééé
a co když to poslání je naplněno vždy, i když se někomu zvenčí může zdát, že není..
08.08.2015 - 13:03 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Neferlin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Dostane to za úkol v příštím životě :4:
08.08.2015 - 13:13 | Filtr
(Rak) Saly » afrodita333
Veď práve o tom hovorím, že - ako ty hovoríš: "robiť,ako to cíti, v čom sa cíti dobre, čo mu robí dobre,proste počúvať svoje pocity", no ak to človek nerobí, ak nepočúva človek svoje pocity, srdce, nerieši svoje problémy, nepracuje na sebe ...

čo sa deje potom s ním?? udeje sa mu niečo, ako reakcia na toto nepočúvanie srdca, alebo aj to je už vopred určené, že toto urobí, že nebude počúvať svoje pocity, srdce? Alebo je to úplne jedno a nič sa neudeje ako následok v tomto, alebo v budúcom živote?
08.08.2015 - 19:23 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Saly
jednou se tak stane
svět je maškarní ples
a my jsme si, někteří z nás, ty svoje masky příliš přivlastnili
a pak se snažíme těm rolím dostát
naše pozemská existence je jen naše karma nic víc
vcelku se odvíjí jen podle toho jak se chováme
když pochopíme že my sami jsme v tomto šíleném universu jen nepatrnou octomilkou
zanecháme těch snah o to něco někam tlačit a měnit
vždyť se tak děje jen z popudu pocitu vlastní důležitosti
zůstaneme okouzleni v úžasu a celý smysl toho všeho se nám zjeví
08.08.2015 - 20:57 | Filtr
(Beran) Háňa*
Já to vnímám tak, jak je to v posledním odstavci - že nás nikdo k ničemu nenutí - proč by taky měl, je to naše cesta.
Nemyslím si, že nás někdo zkouší a musíme se někomu zodpovídat, myslím, že se jen učíme - sami pro sebe - životem a každý takovým tempem a způsobem, jaký mu vyhovuje. Hrubý cíl je myslím "daný", ale kudy k němu dojdeme, to si volíme sami. Tak, jak to bývá v pohádkách na rozcestí. Že jsou některé cesty slepé nebo delší, že si zajdeme, to patří k věci :1:
09.08.2015 - 06:22 | Filtr
(Býk) Antony52
Předefším nikdo neví zda má nějaké poslání a jaké. :2: A pokud by měl člobrdík něco naplňovat tak by musel vědět co, eventuálně proč.
Mě osobně v tomto zaujaly starověké a východní duchovní nauky tvrdící že fšechno v přírodě prochází vývojem k vyšším formám. A že člověk jako poslední stupeň pozemského vývoje má na výběr zda se dále plácat na zemi od jednoho zrození ke druhému (reinkarnace) nebo zda usilovat o návrat do původního nerozlišitelného stavu ze kterého fšechno vyplývá (bythos gnostiků, nirvána buddhistů, paramatman části joginů), nebo zda se pokusit poznat vyšší bytosti aby člověk v dalším životě přešel mezi ně a ne mmezi duše obyč. smrtelníků - viz pro příklad antická mystéria. (Jamblichos z Chalikdy, O mysteriích egyptských), duchovní alchymie (viz Tajemství zlatého květu, překlad Richarda Willhelma - je volně na netu), praxe některých joginů atd....

09.08.2015 - 10:30 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Neferlin
a od kohopak? :3:
09.08.2015 - 10:40 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Bosch
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Neferlin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Sám od sebe :4:
09.08.2015 - 11:25 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Neferlin
tak tomu říkáme uvědomělost :15: :4:
09.08.2015 - 11:28 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Bosch
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Neferlin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No když něco nesplním, tak to za mě nikdo jinej neudělá :4:
09.08.2015 - 13:13 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Neferlin
úkol daný sobě samému
to je něco jako..zdokonalený stranický postoj
soudruzi dávali úkoly těm druhým
samoúkolovánim jsme je předstihli :15: :4:
práci čest :61:
09.08.2015 - 14:10 | Filtr
(Beran) Háňa* » Antony52
Člověk je nejvyšší forma pozemského vývoje ? Tak to je vtipné tvrzení. :4:
Mně spíš přijde, že člověk je právě ta nejprimitivnější, zaseklá - to on stále něco hledá, po něčem pátrá, nic mu není jasné, hledá smysl bytí .... druh, co se dostal na zcestí.
Každý "pitomý" mravenec nebo čmelák ví, že žije v jednotě a že a kde je tam jeho místo. Taky ví, že není výš nebo níž, než třeba kočka nebo jabloň. Každá pampeliška ví, že není o nic méně důležitá a krásná, než růže .... Všichni ví, že nikdo není výš nebo níž, když jsme všichni tady - že jsme tady spolu proto, že tvoříme jeden celek. Jen člověk ne. Proto pořád potřebuje soutěžit a vítězit, něco tlačit a překonávat, stále hledá soupeře a porovnává, kdo je víc, kdo je mín, kdo je výš, kdo je níž ...

Člověk je nejzabedněnější stvoření ze všech a svojí blbostí ten společný vývoj spíš brzdí, tak je to :2: Ale nemůže za to, je teprve ve vývinu, takže milujme ho, on to snad časem pochopí, jak se věci mají. Pak přestane svoje úkoly hledat a začne je žít :4:
09.08.2015 - 15:01 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Saly
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele vernal, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Cesty k cieľu sú plné zákrut a kruhových objazdov :4: Kde je povedané, že životným poslaním je mať partnera a deti? To je len jedna z možných volieb.
Oveľa dôležitejšie je, ako sa človek postaví sám ku sebe. Ak sa s láskou v srdci bude na seba pozerať, nikdy z cesty nezišiel, neulietal do duchovna či materiálna. Skutočná láska hreje, lieči, ukazuje cestu.

Je to tak ľahké dosiahnuť a pritom tak ťažké. Je ťažké zničiť programy, ktoré nám niekto roky tlačil do hlavy a my sme poslúchli, lebo nás devastoval strach so všetkými sprievodnými znakmi - neveriť sám sebe, prispôsobovať sa umelým obrazom a mnohým ďalším nepotrebným javom žijúcim v ľudskej spoločnosti.

Je ťažké zničiť to, čo nás brzdí, lebo to vlastne ani nechceme - myslím, že toto je pravý dôvod u drvivej väčšiny ľudí na svete, pretože je pohodlnejšie nechať sa niesť na vlne, kde chce ona, ako ju osedlať. :17:
09.08.2015 - 15:53 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Bosch
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Neferlin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
jasně soudruhu :2: :4:
09.08.2015 - 16:01 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Vnímám to tak,že nemáme poslání...žijeme a chceme se cítit spokojeni a co způsobí tu spokojenost, je dané tím, jaká osobnost každý z nás je, jaké máme vlastnosti, v jakém prostředí jsme se pohybovali jako děti, jaké lidi jsme potkali, jaké dosavadní události,zážitky a prožitky máme, kde v současnosti žijeme atd... :1:
09.08.2015 - 16:51 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Neferlin
plánovačko :2: :4:
09.08.2015 - 17:25 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele onka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Myslím, že na rozdíl od zvířat, které mají za úkol přežít, je člověk díky ego-výbavě nadúkolován kromě přežití ještě vymyslet smysluplnou náplň života. Nic konkrétního pro všechny, buď to rozpoznáme a vezeme se na vlně klidu a pohody, nebo tápeme a čím víc chceme něco vylepšovat, tím víc se trápíme a tápeme a vymýšlíme a .. pak umřeme a ty naše výmysly žijí svým životem, poučují zase naše děti a jejich děti, všichni se taknějak motáme a pak najednou koukáme, že např. zmizely lesy a hledáme : kdo za to může, kromě mne :63: :44:
09.08.2015 - 17:37 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » onka
to je přesné :1:

a proto je Jack můj vzor :4:
http://www.bambu.cz/pic/52
09.08.2015 - 17:51 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Bosch
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Neferlin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
já se za to nestydím :4:

hezký večer! :29:
09.08.2015 - 18:54 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Neferlin
pěkný večer :29:
09.08.2015 - 21:22 | Filtr
(Štír) Freja » Bosch
to se mi líbí :15:
Příspěvky: 1-25 26-37
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »