Potřebuji radu


26.06.2015 - 23:03
(Vodnář) Misaela
Potřebuji radu
Ahoj všem, jak už název sám vypovídá, potřebuji radu. Týká se to zaměstnání a vlastně i psychiky. Před asi rokem a půl jsem začala pracovat na poště jako přepážkový pracovník. Nejspíš víte, že pošta má smlouvy s pojišťovnami a bankami, takže i pracovníci musí lidem nabízet jejich produkty. Samotný chod mě opravdu bavil, ale nabízení mi prostě nešlo. Naše vedoucí, o té bych se vám tu mohla rozepsat nekonečně dlouhou slohovkou, tak to zkusím zkrátit. Naše vedoucí je žena asi 35 let, nemá žádné děti a pošta je jejím životem. Tudíž se dá očekávat, že bude chtít prosperující a nejlepší pobočku pošty na světě! Počínaje jejím kontrolováním a nadáváním, psychickém ponižování a shazování, že každý měsíc se pošta komplet obmění zaměstnanci. Já jsem psychicky slabší člověk, věci si hodně beru, a tak jsem to tam vydržela půl roku. Poté, co jsem se psychicky zhroutila jsem skončila v nemocnici s vysokým nitrolebečním tlakem, kde mi každý druhý doktor říkal, že to je velkou mírou způsobené i mou psychikou. Byla jsem tedy nějaký čas na neschopence, do dnešní doby jsem na pracáku a snažím se najít si místo, kde bych mohla alespoň pár dní v týdnu normálně spát, nebudit se zděšením, že musím zase na poštu, nebýt neustále ve stresu, nebrečet, že už tam nechci apod. A tímto se dostávám k jádru věci. Jelikož nemůžu najít místo, začínám z toho šílet. Přepadává mě úzkost a smutek. A čím dál tím víc přemýšlím, zda nejít na jinou poštu, s vírou, že to tam bude lepší. Co si budem nalhávat, peníze člověk potřebuje a pošta platí slušně. Ale mám strach, tam jít. Bojim se, že tam zase bude nějaká takováhle vedoucí a zase se sesypu. Chci se vás tímto zeptat, poprosit... mám do toho jít? Vím, že bych to měla vědět především sama, ale já vážně nevím. Jedna moje část říká "ježiš běž, musíš být víc obrněná vůči takovým lidem" a druhá, že mám raději ještě hledat. Poprosila jsem anděle, aby mi ukázali cestu k dobrému zaměstnání a v podvědomí cítím, že bych měla zkusit právě tu poštu. Co myslíte?

Řazení:
27.06.2015 - 00:57 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aquarius74, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ahoj, moc dobře vím, jak se cítíš, vodnářkové to mají tak nějak nastavené. Před x-lety jsem po mateřské hledala práci, do původní mě nevzali a skončila jsem na pracáku, chodila po konkurzech atd. Byla jsem dobrá, někdy i lepší než ostatní, ale o to nešlo. Měla jsem pocit, že jsem horší než ostatní, že mě nikde nechtějí. Tehdy mi moje maminka řekla, ať to nechám být, ať se nestresuju, že to, co má přijít příjde v pravý čas. Určitě bych nepřestávala hledat, zkus věřit tomu, že práce, která příjde, bude ta nejlepší, která může přijít. V každém kolektivu se najde jeden blbec, ale na to nemysli, snaž se být pozitivní, to dokáže hoooodně moc. Držím palečky... Hlavně se neboj, všechno bude tak, jak má!
27.06.2015 - 02:48 | Filtr
(Beran) Háňa*
"Nejlepší pobočku pošty na světě! Počínaje jejím kontrolováním a nadáváním, psychickém ponižování a shazování, že každý měsíc se pošta komplet obmění zaměstnanci"
Tak tenhle obrázek nejlepší pošty na světě mě pobavil :61:

To víš, jdi na jinou poštu, pokud ti ta práce vyhovuje - takové chování je přece o konkrétním člověku, ne o odvětví - kravka může být na poště, v továrně, v bižuterii, ... kdekoli. :3: To víš, takové, jako byla Anna Holubová v lahůdkářství v Ženě za pulten, potkáš málokdy, ale takové kravky, co jsi potkala ty, zase taky nejsou úplně na každém kroku.

Hlavně se neboj - strach člověka paralyzuje, oslabuje a nic nepřináší. Navíc, když je plný strachu, má tendenci se sám do pozice toho, komu se ubližuje, stavět - na první pohled je na něm vidět, že se nechá deptat - to musíš odbourat, protože potom je jasné, že budeš podobé typy lidí přitahovat - jsi pro ně snadná kořist :3:
27.06.2015 - 06:27 | Filtr
(Rak) Saly
Choď do toho, skús inú poštu! :15:
27.06.2015 - 06:50 | Filtr
(Blíženci) Nuna
Kočičko... :62:

..trošičku si myslím,že v Tvém podvědomí je spíš usídlen velký strach. Pošta je něco,co už znáš,máš s tím zkušenosti a vytváříš si tak tím iluzi jistoty. Možná Tě učit se cokoliv jiného děsí víc,než se představa "zasenějakékrávyvedoucí" ? :3:

..já Ti zcela rozumím. Pracovat na poště,to ještě před pár lety bylo "něco" :18: I já to mám za sebou - tedy kromě toho kolabsu - je to podobný příběh,jenže já jsem velice silná osobnost plus jsem měla štěstí na jiné zaměstnání... Pošta je dneska nucený obchod a služby,kterými se dřív živila,jsou už jen podružné - pan Kolbaba by zaplakal no.. :3:.. Není to pro každého - na to člověk musí mít hroší kůži a nejlépe žádnej morální kredit,aby lidem nutil nesmysly,které nepotřebují a často je spíš zničí,všechny ty smlouvy,pojistky,úvěry..Jen proto,aby plnil a vydělal si na rohlíky? :3:.. Kdepak.. už ne :3:

..možná by bylo dobré zaměřit se na sebe v tento moment,abys odstranila onen statut "psychicky slabý člověk" Protože to je zakopanej pes - a to je pak jedno,jakou práci děláš,semele Tě každá. Najdi co Tě baví,co máš ráda,nauč se něco nového,choď mezi lidi... někde v situaci,ve které Tvá duše zaplesá štěstím,se objeví činnost,která Tě pak může i živit :1: Držím palce :15: :62:..
27.06.2015 - 09:38 | Filtr
(Rak) Saly
Kašli na to, čo bolo na predchádzajúcej pošte, kde si robila. Je to minulosť. Nikde nerobia úplne rovnakí ľudia a úplne rovnaká šéfka čo sa týka skúsenosti, schopností, povahových vlastností atď. Možno je práve toto cesta k prekonaniu strachov a posunutiu sa ďalej. Nikdy by si to však nezistila, ak by si to neskúsila a vždy môžeš odísť, nikto ťa nemôže držať nikde, kde ty sama nechceš byť a kde tvoja duša nemá možnosť získať skúsenosť, akú potrebuje. Možno budeš na novej pošte pracovať len krátko a príde ti ponuka na nejakú inú prácu a potom budeš môcť ostať, alebo ťa to bude ťahať inam. Možno tam stretneš fajn ľudí, kolegov a priateľov na celý život a budeš rada, že si to skúsila a nenechala sa odradiť nepríjemnou skúsenosťou ... Budeš to cítiť ako niečo, čo musíš urobiť a pri pomyslení na to "správne" rozhodnutie budeš cítiť akýsi zvláštny pokoj v duši a istotu, že aj napriek obavám to bude pre niečo dobré :74: :16:

27.06.2015 - 11:22 | Filtr
(Rak) bouřka
ahoj,
jestli se na to cítíš být uvnitř silná, tak to běž zkusit na jinou poštu. Na žádném místě nejsou lidé stejní. Ale jestli si v tomto ještě nevěříš, tak hledej místo v jiných odvětvích. A po čase to můžeš u pošty opětovně zkusit. Přeji Ti hodně sil a víru v sebe. Každý je natolik silný nakolik si věří. :1:
29.06.2015 - 11:34 | Filtr
(Vodnář) Misaela
Lidi, dekuju.
Mate pravdu, v mem podvedomi je strach, a kdyz se bojim, jsem v silenym stresu. Uz jsem si nasla psychoterapeuta, tak verim, ze mi pomuze.

Ano, nabizeni produktu posty a bank jsou sileny, ale chci se v zivote posunout dal a tim, ze jsem bez prace, stojim na jednom miste a fakt z toho silim.

Na tu postu pujdu a ted, kdyz mam i terapeuta, tak to musim zvladnout :)

Drzte mi palce
29.06.2015 - 18:25 | Filtr
(Býk) player
Jdi na poštu. když už jsi to uměla...nejsou všichni na světě cvoci.
29.06.2015 - 21:08 | Filtr
(Štír) Dr.Voštěp
hmmm...Tvá "šéfka" asi nepochopila, že její náplní práce je vás motivovat, nikoli psychicky vydeptat a po půl roce odrovnat - upřímně, taky moc nechápu, proč tihle lidé chtějí udělat kariéru na "prácí s lidma", když na to nemají a hodili by se spíše do nápravně-výchovného ústavu :4:
..nicméně, to proč (a co vlastně přesně) dělá je vcelku podružné a důležité bude, co uděláš Ty.

Jestli nerada řešíš konflikty, tak se to buď budeš muset naučit - ono to jde i bez (těch Tvých) emocí, které Ti vadí(a škodí) -anebo- si vybrat jinej typ práce (tj. bez šéfa či prac. kolektivu).

No, ale pokud jsi tam ještě nepodala výpověď, tak si zkus (jen tak na procvičení) aktivní obranu - třeba stížnost na bossing (jejímu šéfovi), anebo rovnou žalobu přes advokátem (klidně i zpětně)...uvidíš jak si tihle lidi najednou nadělají do gatí(či pod sukně) :4: a když se jim někdo postaví, tak se stáhnou.

Je na to ale potřeba překonat svůj vnitřní strach a k tomu Ti může paradoxně pomoci, pokud si uvědomíš, že Tě pak sice stejně vylejou, ale vyzkoušíš si, jaké to je se vzepřít. :1:
Držím Ti palce :15:
29.06.2015 - 21:32 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele matusberanus, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Hezký večer,
Je dobře, že jsi se otevřela a napsala svůj problém, který tě trápí.To chtělo také odvahu a když se zamyslíš..zjistíš, že tu sílu v sobě máš.
Určitě zůstaň u té pošty a zkus nejdříve vyřešit svůj problém s tou takzvanou šéfkou hezky pěkně z očí do očí a sama poznáš, že se ti uleví a budeš vítěz.
Vítěz, který v sobě našel tu odvahu a sílu nenechat sebou zametat.
Pošli na ni stížnost,použij lékařskou zprávu at si uvědomí, že zašla daleko.
V neposlední řadě můžeš odejít na jinou pobočku.
Chápeš o co mi šlo?Ať uděláš cokoliv z toho nebo i něco jiného..příště budeš silnější a připravena na podobné situace.Každá zkušenost tě posílí k další zkoušce a věř..budeš štastná :)
29.06.2015 - 22:18 | Filtr
(Panna) mikiduc » matusberanus
Hádat se s vedoucí je blbost, na ně tlačí zas ti nahoře :3: byla jsem na poště dvacet let a tak to fungovalo, vedoucí tlačil na nás, na něj vyšší vedení. Neplnilo se, vedoucí letěl...další vedoucí na nás tlačila a strhávala peníze za "neplnění" plánu. S tím nikdo nehne :19:
Buď se smířit s tím, že bude za neplnění stržena tisícovka a dál trpělivě nabízet produkty, nebo odejít.
29.06.2015 - 22:29 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » mikiduc
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele matusberanus, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nepsal jsem hádat se, ale promluvit si o tom...chápu, že někdo někoho tlačí k prodeji a obráceně.Jde jen o formu, kterou se to podá.Vše se dá řešit v klidu. Není problém strhnutím několika stovek, ale je problém v komunikaci a psychickém nátlaku..kdyby šlo o peníze tak to tu neřešíme :37:
29.06.2015 - 22:38 | Filtr
(Panna) mikiduc » matusberanus
Měli jsme fajn vedoucí, na rovinu nám řekla, když nebudete plnit pošta poletím já. Pokud nebude plnit jen někdo, poletí on. Pravidla jsou jasná a je jedno, jak to kdo podá.
Ona vedoucí už tam není, raděj přešla na pozici, kde má o 10tis méně, ale má v duši klid :5:
30.06.2015 - 10:21 | Filtr
(Vodnář) Misaela » Dr.Voštěp
No kdyz mluvis o tech stiznostech...

Ja jsem si musela na poste zalozit zivotni pojisteni, kde platim kazdy mesic nejakou castku. Z te prace jsem odesla a jsem ted na pracaku. Na te same poste dela muj pritel, ten to tedy zvlada bez problemu. On jednim uchem dovnitr a druhym ven, moc si to nebere, ne jako ja :4: Proste vsichni vedeli, ze jsme spolu (uz spolu zijeme). A asi dva mesice jsem to zivotko nezaplatila, a asi pred 14 dnema prisel pritel domu z prace s tim, ze za nim byla vedouci "hele pros nema misa zaplaceny zivotko?" on ze uz jsem si to zaridila. Ona "a jak si to zaridila?"... no proste ho vyslychala dokud to z nej nevytahla.

Penize jsem tam poslala, ale nez jim dorazily, tak ona uz zase na pritele, proc to neni zaplaceny, jaktoze jsem to nezaplatila apod.

To uz jsem se s prominutim nasrala a volala na pojistovnu, vysvetlila jsem jim celou situaci, a ze si nepreju, aby moje byvala vedouci vedela tyhle veci, je to ciste ma osobni vec.
Slecna byla velmi vstricna a dala na prislusny obor u nich na pojistovne to, ze moje vedouci rika osobni veci klientu tretim osobam. Takze ted se to resi.

Za tu dobu jsem se dala trochu do kupy a nenecham si od ni takhle nicit zivot. Ne, ze by pritel nevedel o veskerych financnich vecech, ale citila jsem, ze tohle ona proste nemuze.

Ja doufam, ze tam na tu postu nekdo pujde a udela jim tam z toho kulnicku na drivi.
30.06.2015 - 10:33 | Filtr
(Vodnář) Misaela
Ano strhavali mi penize na neplneni planu, ale stale jsem mela dost. Zase mi slo nabizeni tech propisek, omalovanek, puzzli apod. Taky jsem mela nejvic baliku do ruky, coz se na poste ceni :D Byla jsem i nejlepsi v praze, za coz jsem dostala i vino :D
Vite, ja jsem se na poste nemela zle, me to i bavilo. Slo ale o to, ze ta vedouci nas tam neskutecne tlacila. Cely dopoledne u nas sedela a kontrolovala jak nabizime a po kazdym patym cloveku me odvedla do kanclu a vynadala mi, ze tam nemusim pracovat, kdyz nechci a ze jsem nerekla "mate prani?" to cloveka vysiluje kousek po kousku.

Zase si na ni nebudu stezovat nahore nebo posilat pravniky, jen jsem rekla na pojistovnu, co jsem rekla. Ona by zase mohla priteli delat zle a to zase nechci. Mlyny melou pomalu, ale rychle a ji se to vrati. Jak na poste, tak v osobni zivote, protoze je vdana a jeste jezdi na dovoleny s vedoucim z jine posty, fotky na fb... proste smesne. Vim, ze mi nesaha ani po kotniky. A je asi jasne, jak tu praci vedouci dostala :)


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »