Grof:Nemáme vlastně žádný důkaz pro to, že vědomí má původ v mozku


21.05.2015 - 17:25
(Ryby) houbařící masér
Grof:Nemáme vlastně žádný důkaz pro to, že vědomí má původ v mozku
A tak tohle mi přijde velmi zajímavé:http://svobodnenoviny.eu/stanislav-… božstvo musí být prostupné pro transcendentno.“ Jinými slovy, takové božstvo poukazuje ke zdroji, ale nemělo by být uctíváno samo o sobě. Speciálně se to týká říše archetypů, protože pokud nějakou archetypální postavu učiníte neprostupnou a začnete ji uctívat, pak vytváříte situaci, v níž spojíte skupinu lidí, kteří jsou ochotni ji vidět stejně a stejným způsobem k ní vztahovat svou duchovní praxi. Zároveň však rozdělujete svět, protože stavíte tuto skupinu proti jiné skupině.Výňatek, autor:Joseph Campbell

Stránkování od začátku: / 11 

Řazení:
21.05.2015 - 22:28 | Filtr
(Ryby) MG34
Bez udání definice vědomí to je jen takové plácnutí dlaní do vody...

Zvláště pak ten příklad s televizí je hodně zavádějící. Neuchopitelnou (a v článku nedefinovanou) věc, jako je vědomí, srovnává s velice striktně definovanou věcí, jako je televize, vysílač a filmový průmysl. Ne, tato zkratka je faul - s tím se profesor Grof sekl.
21.05.2015 - 22:46 | Filtr
(Ryby) honzík...tvrdý oříšek :)
Tohle jsem četl. Je to hodně zajímavý téma který vnímavým jedincům nabízí další a další otázky :-)

Sám bych řekl že vědomí v mozku není, mozek je orgán kterej dekóduje to co k nám přichází odjinud nebo je kolem nás, vysvětlit to ale opravdu neumím.

Vemte si třeba komunikaci, ta probíhá většinou jinak než verbálně. Poznáme pocity, rozeznáme lež, cítíme že někdo na nás za zády kouká i když ho nevidíme a nemluví na nás. Prostě to víme, přicházejí k nám od něj informace na úrovni něčeho co 5ti smysly nerozeznáme, ale ten receptor (mozek nebo co) to dekóduje a my máme pocit..... po ohlédnutí tam někdo je a kouká, něco k nám vysílá....

Hmmmm ???? :44:

23.05.2015 - 07:44 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele tulačka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Konečně chvilka na čtení, děkuji za odkaz :17:

Budu reagovat na diskuzi - osobně jsem také přesvědčená, že mozek slouží jako vysílačka.
Mozek (řídící centrum) vztahuji k trávicí soustavě člověka - v energetické oblasti břicha. Vedou mne k tomu částečně pozorování, částečně vliv čínské medicíny, možná i jiné vlivy.
Vědomí vnímám jako zdroj za hologramem, ve kterém žijeme. Omlouvám se, neumím argumentovat, pouze popisuji, jak to cítím :29:
24.05.2015 - 13:49 | Filtr
(Ryby) MG34 » tulačka
Zdroj za hologramem ... jak potom vysvětlíš, že když dá hologramu někdo např. napít alkohol, tak se dotyčnému změní vědomí, tedy zdroj?
24.05.2015 - 13:51 | Filtr
(Býk) player
A potřebujeme ho?
26.05.2015 - 20:57 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » tulačka
Taky bych to tak viděl, mnohem důležitější myslící orgán je oblast břicha než hlava.
Taky jsem něco napozoroval hlavně díky taiči ale setkal jsem se s touto myšlenkou i u západních esoterických jedinců. Kromě toho se o tom začíná už i dost zvažovat v racionálně myslící západní vědecké společnosti. Byly učiněny například objevy velkého množství neurotransmiterů v oblasti střev a to v té míře že se začíná uvažovat o břiše jako o hlavním myslícím orgánu.
Zajímavé je že pokud člověk zklidní povrchové myšlenkové vjemy které se vztahují asi převážně k mozku, začne mnohem intenzivněji vystupovat do vědomí něco jako "střed" bytosti a to je v břiše. Samo, spontánně, automaticky, pokud je člověk sjednocený se svým tělem. To je ale věc zkušenosti tu musí udělat každý sám, tak mi to přijde. Žijeme ale v příliš uspěchaném světě a převážně v hlavě.
Vědomí přesahuje lidské tělo a nepřijde mi že je ve vztahu k jeho částem. Snad jenom asi skrze to břicho kde je něco jako propojení, možnost vědomí si uvědomit. Ten příměr s hologramem mi přijde taky trefný. Co vlastně mozek vysílá a k čemu je dobrý. Asi je dobré znát toho kdo tahá za jeho nitky, pokud to není nakonec jenom velín loďi bez kapitána což by asi nejvíce odpovídalo realitě současného člověka. V řízení bytostí se pak uplatňují různé "hlasy", povětšinou pochybné povahy a nekalého záměru.
Břicho vnímám jako emoční mozek. Přijde mi i celkem významnější než mentální mozek, hlava. Emoce, ty na rozdíl od hlavy nelžou.
27.05.2015 - 06:46 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » MG34
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele tulačka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Podle Tvé reakce usuzuji, že vnímáš pod slovem vědomí něco jiného než já. Zbytečné se pak "přít", když jeden mluví o hruškách a druhý o česneku, ačkoli by se dalo polemizovat, že v jiné rovině vnímání je to totéž...
Vědomí fyzického těla bude samozřejmě utlumeno. Vědomí za hologramem to neovlivní.
:29:
27.05.2015 - 07:02 | Filtr
(Ryby) MG34 » tulačka
No ano, tady je velký kámen úrazu - samozřejmě že mluvíme oba (resp. všichni v této diskuzi) každý o něčem jiném, to já právě vím.

Pokud by existovala nějaká "mimotělní struktura" (což samozřejmě nelze úplně vyloučit), tak bude zoufale malá a relativně dost bezmocná. Minimální součást toho, co obecně chápeme jako vědomí. Většinu mechanizmů vědomí máme docela dobře zmapovanou a sídlí samozřejmě v mozku, včetně emocí (ty jsou v limbickém systému).

Ale tady se rozmáhá jakési tmářství, které popírá tyto celkem jasné poznatky a nějakou úzkou neurčitou neznámou část vědomí zobecňuje i na už známé části vědomí - to je naprosto zcestné...

Nechcete si všichni nastudovat známé funkce mozku, než tu budete uvádět všechny ty zavádějící informace...?
27.05.2015 - 07:23 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Bosch
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele tulačka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Loni mi jeden kamarád ukázal zajímavý obrázek epifýzy - na průřezu mozku se jeví jako Hórovo oko. Ledacos v ten moment začalo dávat smysl. Pak tu máme teorie o plazím mozku, pak úpravy, které (připustíme-li úvahu, že i když jsme v hologramu, tak se nám to děje) nám provedli další bytosti - často se hovoří o Annunaki,... Za jakým účelem byl/je mozek takto upravován? A proč lidská bytost používá v jedné realitě/dimenzi/oktávě dimenze pouze pár procent předpokládané mozkové kapacity? Proč se to děje (proč to tak vnímáme, nebo si máme myslet), když víme, že každá buňka/atom je zároveň Vesmír?
Též se zajímám o autismus, měla jsem možnost vidět výtvarné práce dětí s touto "diagnozou" - vím, že pro rodiny je to náročné, že mezi nimi žije někdo, kdo vnímá úplně jinak, ale pro mne osobně je to velmi fascinující. Prostě mají vysílačku nastavenou na jinou frekvenci. My (myšleno naše civilizace) se na lidi s "jiným" vnímáním díváme jako na nemocné, blázny,... To neuznávám. Kde se pak bere ona jistota, že naše vnímání (nejspíše to, co by někteří nazvali vědomím) je to správné/zdravé/jediné? "Blbost" vážení, odmítám to. Roz-um je něco jiného než Bytí. Roz-um je soubor naučených a často zkušeností schválených pravidel. Roz-um jde často proti vnímání. A mám-li vnitřně nastaveno, že porušení pravidel daných roz-umem/výchovou/společností se rovná trestu/chaosu, tak se to pak v mé realitě zákonitě bude dít.
Též se ke mně často dostávají lidé se zablokovanou oblastí, kterou jsme si navykli nazývat třetí čakrou.Existuje předpoklad, že v energetické rovině je to právě místo, kde jsme napojení na hologram. (Nebudu sem teď tahat přesvědčení, že mi něco nesedí na systému čaker, které tu máme mít.)
Cítím-li, tak prostě jsem.
Děkuji za reakci :17:
A omlouvám se zakladateli diskuze, jestli jsem řeč odvedla jinam, nebylo to v plánu. Vím, co vnímám, ale neumím to vysvětlit "druhým". Od dětství nerozumím, proč se v tomto světě musí mluvit. Ale neznamená to, že mne nezajímají myšlenky "druhých" lidí. Naopak. I to je cesta vývoje
:29:
27.05.2015 - 07:27 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » MG34
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele tulačka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Kde bereš tu jistotu, že mozek známe a to, co říká věda/medicína je jediná pravda? :3:
27.05.2015 - 08:43 | Filtr
(Ryby) MG34 » tulačka
Podívej se, načti si nejdříve to, co je obecně známé, relativně dobře zdokumentované a co kromě dětí a radikálů nikdo nezpochybňuje. A potom teprve vynášej názory a soudy. :3:

jinak tady je něco k zamyšlení
http://www.ceskatelevize.cz/porady/…

nebo si dohledej jiné příběhy lidí, kterým chybí půlka trávící soustavy. Možná, že dočasně někomu chyběla trávící soustava i celá (např. po výbuchu ve válce), ale emoce určitě tito lidé neztratili - naopak. Ty se jim svým způsobem vysmíváš - oni to sakra cítí a určitě k tomu nepotřebují trvící soustavu...

A obráceně - víš o nějakém zdokumentovaném případu, kdy někdo alespoň trochu "žije" bez mozku? :3:
27.05.2015 - 09:21 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » MG34
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele tulačka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
A což aby ses podíval na příběhy lidí bez mozku? :3: Samozřejmě že jsou. Nevím, na kolik je to dohledatelné na internetu, nezkoušela jsem to. Ale setkala jsem se s touto variantou.

Obecně známé? Co to je? K čemu to je? Program? Novodobá víra?

Nemluvím o fyzické rovině, ale energetické. Tělo je jen představa naší mysli a je asi zbytečné polemizovat o fyzičnu, nebo jak reálné se zdá, když cítíme bolest. :4:
Čistě teoreticky - máš psa. Pošleš ho za dveře. A teď mi řekni - je ten pes nebo není?
To, že něco (třeba orgán) nemáme "tady" fyzicky přece neznamená, že není. Jen zanikla vnější podoba, obal, který jsme byli zvyklí vnímat. Lidé po amputaci, po operaci slepého střeva,... většinou nadále vnímají svou bývalou tělesnou část. Cítí ji, ačkoli "není".

Nikdo nezpochybňuje? Ale ano, jen se o tom nemluví nahlas, aby nebylo zle a bito. Mimochodem jsem dítě nebo radikál? :4: Oboje by byla hezká nálepka. Nic víc.

Vlastně mi teď zrcadlíš tu mou část, která by mohla být rozumná a logická. Děkuji, nechci :17:

:29:
27.05.2015 - 09:33 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » MG34
Takto čistě materiálně pojatou dedukcí bylo by možné dojít k náhledu že lidé po náhradě srdce za strojek nejsou schopni již více srdečného citu. Což se v praxi neprokázalo.
Takže asi bude někde v tomto druhu vyneseného názoru (soudu) zádrhel. :3:

Bývá vždy jen otázkou času než se to co se pokládá za "jasný názor většiny" a tudíž podle obecných pravidel pravdivý postoj, obecně hlásaná pravda, stane odpadem na smetišti času, ke kterému se už i jeho tvůrci odmítli hlásit.
27.05.2015 - 10:05 | Filtr
(Ryby) MG34 » Bosch
Logika je neúprosná - náhrada srdce za strojek prokazuje zejména to, že cit nesídlí v srdci :3:

Už chápeš?
27.05.2015 - 10:20 | Filtr
(Ryby) MG34 » tulačka
Nemůžu se podívat na něco co není. :3: Dej mi nějaký pěkný odkaz na "bezmozka" (a ne obrazně), jako jsem dal já tobě na "půlčlověka". :3:

Tělo samozřejmě není představa naší mysli, protože existuje i po smrti a může mít vliv na ostatní (může například smrdět, když se rozkládá, přenášet nákazu, být zdrojem potravy mrchožroutů, atd.).

Tzv. "fantómová" bolest končetin po amputaci se náhodně indukuje na násilně uříznutých pahýlech nervů a nijak nesouvisí s reálným stavem těch uříznutých končetin. :3:

"jen se o tom nemluví nahlas, aby nebylo zle a bito" ... :61: že jsem paranoidní ještě neznamená, že po mně nejdou, co? :3: To fakt myslíš vážně? :23:

Ještě nějaké falešné tvrzení k vyvrácení? :4: Ale já vím, ty to nechceš slyšet, pravda tě nezajímá... Kdo chce kam, pomozme mu tam :2:
27.05.2015 - 11:02 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » MG34
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele tulačka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ale ne, nevkládej si do mých slov vlastní představy :61:
Zajímá mne i Tvůj názor, ale nepřijmu slepě Tvou pravdu :75:

A co když to mrtvé tělo je jen v představě - programech druhých lidí? Všichni jsme součást jednoho snu...
Náhodně indikuje? Opravdu se bavíme o neexistujícím faktoru zvaném náhoda?
Vyvracej jak chceš, nejvíc kolem sebe kope, kdo se brání. :44: Trošku mi připomínáš úsměvné uskupení zvané Sisyfos :21:

Nemůžeme vidět, na co nejsme připraveni. A to platí pro nás všechny :44:

Neříkám, že mám pravdu, jen popisuji, jak teď a tady cítím a vnímám. Nečekám souhlas/nesouhlas. Zajímají mne jiné úhly pohledu druhých lidí - jako informace :29:
27.05.2015 - 12:08 | Filtr
(Ryby) MG34 » tulačka
OK, když ty sisyfos, tak já ti tu nálepku taky dám - připomínáš mi romazlené sebestředné dítě, které má jen svůj vnitřní svět a všechno podřizuje tomuhle pohledu. Vyplodí si svoje nesmysly, zamoří jimi éter a zmizí (ne že bys v tom byla sama). V éteru se pak ty nesmysly šíří dál a opakují se a stává se z nich emoční pravda, podobná té "pravdě" Goebbelsově. Ta potom rodí radikály a fanatiky.

A jasně že jsem v obraně - pravda je vždy v obraně proti fanatikům... bohužel.

A zpět k věci:

"Bezmozci" tedy asi neexistují - nic jsi nedodala. Měla by sis tedy opravit názor.

Mrtvá těla tu budou i po smrti všech lidí, stejně jako tu byl svět i před narozením prvního člověka. Případnou relativizací na hlubší úroveň už nic nezískáš, protože se dostaneš mimo mantinel vědomí. Opět by sis měla opravit názor :3:

Náhoda na kvantové úrovni samozřejmě existuje (opět doporučuju studium). Resp. pro lidi tvého druhu (kteří nerozumí fyzikně-chemickým souvislostem a neovládají základní pravdla logiky) existuje náhoda vlastně úplně ve všem. :61:

ad) Nemůžeme vidět, na co nejsme připraveni.
to je prostě lež - nemůžeme vidět jen to, na co nestačí naše mozková kapacita (např. vyšší matematiku), ale to ostatní závisí dost na způsobu a okolnostech podání. Opět by sis měla opravit názor :3:

Tvoje pocity mne nezajímají, jsou falešné. Zajímá mne pravda. Nechci plést dohromdy pojmy a dojmy. A speciálně mne (zde v této diskuzi) zajímá mechanizmus vzniku konspiračních teorií, urban legend a podobných nesmyslů.

A jestli tě zajímají informace, tak si je nejdřív dostuduj, ale proboha hlavně žádné neploď, nevař tady z vody...
27.05.2015 - 12:15 | Filtr
(Váhy) inkateo www.pracesesny.cz » tulačka
Ahoj všichni

Když dovolíte, trošku se přimíchám. Je vlastně krásné, že existuje tento zásadní názorový střet mezi Tulačkou a Pozemšťanem. Vždyť proto tu jsme. A je krásné, když takové střety probíhají ve vzájemné úctě a toleranci. Když lidé zvládnou takovou toleranci, pak jsou schopni zvládnout všechno.

Fenomén vědomí mě natolik přitahuje, že se mu věnuji ve svém osobním bádání. To co zde prezentuje Pozemšťan, je typickým názorem velké části lidí „moderní doby“. To čeho se dotýká Tulačka je vědomostí a zkušeností dávných generací . A nejen to. I v dnešní době v to věří velká část lidstva na planetě. Dalo by se tedy očekávat, že se tímto „sporem“ bude lidstvo zabývat dnes a denně a na každém rohu.
Je pro mě neuvěřitelné, jak málo se tento názorový a zkušenostní střet diskutuje. Vždyť vědomí je základ úplně všeho. Kdo pronikne hlouběji do podstaty vědomí, ten má šanci kultivovat svoje vlastní vědomé postoje mnohem kvalitněji. Jak se zdá, ve vzduchu visí něco, co tomu brání.
Takže jsem rád za tuto Vaši diskuzi.

Pozemšťanovi je jasné, že vědomí je funkcí mozku. Mimo jiné to podkládá faktem, že když opijeme tělo a mozek alkoholem, tak se chování člověka změní.

Jenže právě takové nazírání na mozek svědčí o tmářství. Kolik jen existuje vědecky zpracovaných případů, kdy se ukázalo, že vnímání, tedy vědomí, není lokalizované na mozek a jeho činnost? Lidé se vidí od stropu a pozorují své operatéry, jak si balí své nástroje poté, co konstatovali exitus. Ano lze to ignorovat, ale pak je to pouhé tmářství. Pokud se to nehodí převládajícímu paradigmatu, pokud to nezapadá do systému akademického světa a jeho pravd a jeho systému grantů, potom samozřejmě lze takové věci tzv. mlčet nebo zesměšňovat. Je to ale pouhopouhé tmářství. A nejde jenom o peníze, ono je pro kariérního akademika přetěžké zkoumat a hlásat něco, co je mimo uznávané pravdy. Nejen, že by se vyobcoval, ale neměl by za co zkoumat. A také není snadné říct vážení, všechno co jsme se učili je špatně. Musíme se vrátit do škol. Proto jsou kořeny vědeckého tmářství tak silné.

U názoru „pozemšťanů“ na funkce mozku dochází k záměně příčiny a následku. To že se člověk po opití alkoholem chová jinak nebo to, že když vyřízneme z mozku kus tkáně, která dle vědy měla na starosti například řeč cizím jazykem (myšleno nikoliv rodným) a po odejmutí tkáně člověk ztratil schopnost hovořit cizím jazykem, vůbec nedokladuje, že onen vyříznutý kus mozkové tkáně generoval vědomí, které hovořilo cizím jazykem. Vymontujeme-li z rádia výškové reproduktory, tak rádio ztratí schopnost hrát výškové tóny. A my víme, že zdroj výškových tónu se nenacházel v oněch reproduktorech. Zdroj těchto tónů se nachází v bezdrátovém radiovém vysílači. Radio je pouhý stroj, neumí se přeskupit tak, aby umělo nahradit ztrátu výškových reproduktorů. Mozek to však umí. Umí postupně přeskupit neuronové spoje tak, aby časem opět získal schopnost zajistit hovoření cizí řečí. Vyříznutá mozková tkáň negenerovala vědomí, které hovořilo cizí řečí. Přes vyříznutou mozkovou tkáň to „pouze“ protékalo. Máme-li hmotné tělo, potom nehmotné vědomí musí protékat nějakým úžasným systémem přes jeho hmotné části. A mozek je nevyšším orgánem. Je tedy logicky styčným důstojníkem mezi nehmotným vědomím (duší?) a hmotným tělem. Mozek vědomí negeneruje. Mozek je ústředna a centrála, skrze kterou vědomí protéká všemi směry.

Hmotné tělo se chová na takové úrovni, na jaké do něj protékají informace z nehmotného vědomí. Čím se stáváme vyspělejší bytostí, tím menší jsou bariéry v tomto systému geniálních bariér. Bylo by přece úplnou tragédií, kdyby se málo vyspělá bytost lehce dostávala k informacím vysokého charakteru, které o mnoho převyšují jeho vědomí. Neuměla by je moudře využít a škodila by. Proto systém bariér, který se postupně odblokovává. Agresivní neurotik má brány mimosmyslového vnímání mnohem uzavřenější, než duchovně vyspělá bytost.
Informace protékají skrze mozek nejen směrem z vědomí do těla, ale také „opačným směrem“. Z tělních receptorů a zdrojů do určitých částí vědomí. Do takových částí vědomí, které mají za úkol učit se zákonitosti bytí ve hmotě.

Když řekneme "VĚDOMÍ", tak vůbec nevíme, o čem mluvíme. Máme pouhé jedno slovo pro všechno, co souvisí s vědomím. To mluví samo za sebe. Tibeťani, kteří žijí duchovními a nehmotnými záležitostmi mají pro různé stavy vědomí přes dvacet slovních výrazů. Zabývají se vědomím, vědí o něm mnohem více, než moderní civilizace.
Jedno je jisté. Jisté v tom smyslu, že je to logické a jasně prokazatelné. To čemu říkáme hmota, nemůže už z principu definice hmoty generovat to, čemu říkáme vědomí. Není nad vlastní bádání a zkoumání. (ostatně v otázce vědomí nikoho žádné papouškování nikdy neposune vpřed) Já sám jsem si vytvořil jednu logickou argumentaci, proč není možné, aby hmota generovala vědomí. Opačně to jde, aby vědomí generovalo to, čemu říkáme hmota, ale časoprostorově organizovaná hmota prostě vědomí generovat nemůže, ani kdyby se pokrájela.
Světový velikán kvantové fyziky Amit Goswami přináší světu jasný logický důkaz na kvantové úrovni, proč není možné, aby hmota generovala vědomí. V současné době se věnuje tomu, že to přednáší studentům, mladým lidem. Ukazuje jim duchovní principy skrze poznání a logiku kvantové fyziky.

Ale nechci opruzovat konkrétními argumentacemi. Rád zareaguji na případné pošťuchy.

S vědomím lze pracovat. Lze získávat vlastní poznatky. Je to však vždy výsostně niterné a osobní. To je přímo zákon vědomí. Když se v určitém stavu vědomí napojíte na vysoké kvalitní zdroje vědomí, tak je to vždy osobní a nepřenositelné. Je to vždy subjektivní. A tedy nevědecké. A já dodávám: NAŠTĚSTÍ.

Když o tom někdo uvažuje jen logikou … OK. V pořádku. Vyvodí nějaké závěry. Ale kdo to žije a experimentuje s vědomím, ten má vlastní poznatky, prožitky a zkušenosti, které překračují všechno, co kdy kde bylo napsáno nebo papouškováno.

Vše co zde píšu, berte prosím jen jako pouze moje vlastní náhledy a zkušenosti. Nejsou to pravdy někoho jiného.
Podstatu vědomí myslím nikdo nikdy neodhalí zcela. Je nehmotné, je nad časoprostorem. Je to Boží technologie. Je to něco, co se zcela vymyká nějakému souboru hmotných zkušeností. Roky bádám nad jeho podstatou. Zatím jsem na tom tak, že to co se mi ukazuje o fungování vědomí, je natolik fascinující a šokující a nepředstavitelné, že nemá ani cenu diskutovat to na veřejných fórech. Říše kouzel je proti tomu holé nic. Vědomí je zdroj. Zde se pokouším o tom napsat něco víc http://www.pracesesny.cz/badani/…
Omlouvám se za tak dlouhý příspěvek , jó holt vědomí …

PŘEJI RADOST ZE ŽIVOTA
27.05.2015 - 12:18 | Filtr
(Ryby) MG34 » inkateo www.pracesesny.cz
Pročtu později pozorněji, ale mám hned na začátek poznámku:

jak chceš ve vzájemné úctě a toleranci zvládnout např. názorový střet nacismu a demokracie?
27.05.2015 - 12:34 | Filtr
(Ryby) honzík...tvrdý oříšek :) » MG34
Ve vzájemné úctě ?
No, úplně v pohodě.

Názorový střet jakýchkoliv mocenských skupin je jen o jejich velmi dobře vychovaných ovečkách, ne o lidech co si uvědomují sami sebe a svoji vlastní sílu.


Mimochodem, někde píšeš o chování dítěte ve vlastním vnitřním světě. Vlastní svět máme přece všichni :1:
27.05.2015 - 12:38 | Filtr
(Ryby) honzík...tvrdý oříšek :) » tulačka
Inu, moc pěkná diskuze :1:

fakt :15:
27.05.2015 - 13:09 | Filtr
(Kozoroh) Sky » honzík...tvrdý oříšek :)
Neúprosná logika má aj svoje neúprosné slabiny. Napríklad také, že logický operátor si zadáva do svojho logického stroja údaje podľa svojho subjektívneho výberu.

Inu, všetci sme len nedokonalé ľudské bytosti, žiadne stroje, ako sa nazdávali racionalisti. A ako nedokonalé ľudské bytosti máme právo aj na svoje subjektívne nedokonalé názory.

Kto má právo súdiť? Kto je tu Boh?

Na čo nemáme právo, myslím si, je agresívnym spôsobom útočiť na iné ľudské bytosti kvôli iným názorom. Názorom, ktorými nikomu neubližujú. Zaraďovať ľudí do podradných kategórií "ľudia tohto typu" je podľa môjho názoru chrapúnstvo.

Sama som sa pred časom stala terčom útoku pána Pozemšťana kvôli názoru. A nebola som prvá... uhm.... žena (žeby paranoja? áno, aj tá je možná). :2: Možno môj názor nebol správny, pripúšťam. :3:
Mám ešte mnoho iných názorov v talóne, ktoré tiež nemusia byť správne (napríklad o istom type správania sa na sociálnych sieťach)... tak si ich radšej nechám pre seba. :46:


27.05.2015 - 13:14 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » MG34
Samozřejmě nechápu. :32:
Stejnětak jako nesídlí cit v srdci, nemusí přece ani vědomí sídlit v mozku. Když jde tedy o tu logiku.. :4:

27.05.2015 - 13:40 | Filtr
(Ryby) MG34 » Bosch
No, já těm vědeckým poznatkům o sídle citů v limbickém systému nemám co vytknout. Všechny ostatní orgány mohou zmizet a člověk stále cítí, ale mozek ne - takže jestli někde, tak jedině v mozku.

A pokud to chceš poznat na vlastní kůži, že te mozek to fakt je, můžeš si nechat vyoperovat ten limbický systém a pak nám sdělit svoje (ne)pocity :3:

Anebo něco méně destruktivního - nějakou drogu, která ten limbický systém dočasně vyřadí z provozu a člověk nemá žádné city - myslím, že nějaká bude existovat.

Ale jak říkám - ty s tím máš problém, takže ty dokazuj. :3:
27.05.2015 - 14:07 | Filtr
(Ryby) MG34 » honzík...tvrdý oříšek :)
Nacismus je zrůdný už v základu, z definice. Proto je pro jistotu zakázný (protože tolerantní dialog s ním není možný). Neexistuje něco jako umírněný nacista. A stejnětak spousta dalších ideologií, směrů, názorů - jako například lidské oběti, otroctví, atd.

Pak existuje spousta hraničních proudů, o kterých se zatím neví, jak se k nim zachovat - např. islám, drogy, pedofilie, apod. Ale je jich mnohem víc - některé jso zjevné a některé trochu skryté. Každopádě je na každém, jak se k nim pak chová a neusí to být vždy tolerance.

No a to je celé.

Ad vnitřní svět - přesněji píšu "JEN svůj vnitřní svět" - vlastní svět máme všichni, ale poměrně dost se lišíme v (ne)kritickém (ne)přijímání informací z vnějšího světa a v (ne)kritickém (ne)vysílání tamtéž. A o tom byla moje poznámka.

Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »