nemoci jako volba duše


13.05.2015 - 15:13
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Lilly, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

nemoci jako volba duše
zdravím všechny diskutující a těším se na Vaše názory. Zajímalo by mě jestli nemoci jsou už předurčeny (prožít dané onemocnění si zvolila duše přes životem). Nemyslím nějaké rýmečky :-), ale závažnější somatická onemocnění jako například rakovina, ale především prožití závažných infekčních nemocí jako je AIDS, TBC, hepatitidy aj. život znepříjemňující nemocí. Některé závažné infekční nemoci jako mor dávno vymizely, jak je to možné? Lidstvo už prožitek moru nejspíš nepotřebuje, protože jej valná většina prožila ve svých minulých životech. Ale co třeba Ebola? Vysoce nakažlivá a přesto se nerozšířila ani do mnohých států Afriky. Podle mě to byla volba daných jedinců, kteří zemřeli, zvolena před životem. Teď už se možná převtělili a žijí slunný život v mnohem vyspělejší zemi třeba na Floridě :-) Jaký názor máte vy?

Stránka: 1 2
Řazení:
13.05.2015 - 17:22 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Neferlin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Takhle jednoduše to asi říct nejde.... Co duše to jinej příběh... někteří lidé si to tak vyberou, aby vyrostli... Některé duše mají ty bloky velké, tak proto se narodí s "nemocí" např. autisté, DMO,.... U těch ostatních je to spíš jen probuzení, propuknutí nemoci... Těch faktorů je hodně proč duše onemocní a u každého to může být něčím jiným... A není vše jen o minulých životech... o životosprávě, duševní hygieně, pozitivním myšlením, sebelásce, hygieně....
13.05.2015 - 19:16 | Filtr
(Beran) Háňa*
Myslím, že duše si nevolí nemoci, ale způsob žití, který si chce vyzkoušet a jejím cílem je právě prožít jej ve zdraví a bez úhony.
Že se to nepodaří, to je možná tím, že se protentokrát "přecenila", jednoduše řečeno - není ještě dost zralá na to, aby život, který si zvolila, dokázala zvládnout tzv. bez ztráty kytičky :17: Asi chtěla něco přeskočit - něco, co jí možná připadalo moc jednoduché, nezajímavé ... moc se drala dopředu, protože ještě neví, že přeskakovat nelze - že všechno má svůj řád a posloupnost :3:

Ty vyjmenované nemoci bych vůbec neřešila, protože si myslím, že jsou umělé - čili, uměle vyrobené a rozšířené, aby se proti nim mohlo bojovat a vyhrát, jako důkaz pokroku civilizace a úspěchu vědců.

Jinak si obecně o všech nemocech, co kdy proděláme, myslím, že jsou to varování před pokračováním ve stejném způsobu života, jaký jsme vedli doposud, který nám nedělá dobře a časem by nás zahubil. A často nejen našeho. Nemoc, nebo spíš sklon k ní, se může předávat z generace na generaci. Říká se tomu, "ona je dědičná", "máme to v rodině" ... :1:. Ale myslím si, že dědičná není nemoc, jako taková, ale ta prapříčina - nějaká "vada v harmonii žití", která se předává stále dalším a dalším generacím.
Nemoc je prostě takový majáček "hele, takhle fakt ne, tak se odděláš, stejně, jako tvoji předci" :1:
Kdo neposlouchá "tichá" varování a lehké náznaky, tomu to tělo holt musí "říct" nějak razantněji. :44:
Když například nevypláče své slzy, bude z nich mít rýmu, po čase sennou rýmu nebo třeba astma, nakonec se přidá vysoký tlak, protože v něm bude jeho smutek "natlakovaný", ten časem poškodí srdce, které logicky nestíhá .... a tak to jede a jede, až je z člověka troska a zemře na třetí infark jako jeho děda a táta, "protože TO mají v rodině" - jenom takový příklad, který jsem si zrovna teď vymyslela. :3:

Zdraví je rovnováha - v jakémkoli "oboru" ... a to je základní stav.
Nemoc je jen ztráta té rovnováhy, nic víc. :1:

To je můj názor na tu věc :3:
13.05.2015 - 19:30 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Háňa*
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Neferlin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nevyplakané slzy bych spíš přiřazovala k zánětu močového měchýře, k inkontinenci.
Jinak souhlasím :68:
13.05.2015 - 19:35 | Filtr
(Beran) Háňa* » Neferlin
To už je jedno - ono to může být u různých lidí různé. Záleží také, co jim přesně způsobuje ten smutek a tlak, kde je zrovna u nich v rodině ta "bota, co tlačí" :1: ... A taky, jak moc závažný je. V některé rodině se "dědí" akné nebo obezita, v jiné rakovina :4: ... to byl jen příklad, jak je to všechno jednoduché a logické :3:
13.05.2015 - 19:37 | Filtr
(Blíženci) Habakukk
Proč by ne..? Spíše si ale ty nemoci vybíráme za pochodu, když ignorujeme všemožné signály...
U vrozených nemocí to je taktéž, jen je příčina dána geneticky anebo v důsledku špatné životosprávy matky, či jiných vnějších příčin...

Vybral jsem si mocným býti,
však nemocí já nechci schníti... :37:
13.05.2015 - 19:58 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Háňa*
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Neferlin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Však jo :3: Nejsme všichni jak přes kopírák :4:
13.05.2015 - 21:16 | Filtr
(Rak) iwam
Ahoj,

za sebe muzu rict ze moje nemoc je vybrana. A musim rict, ze bych bez ni byla uplne v haji, kdyby neprisla. Ale uz bych docela byla pro, aby odesla. :D Ale je to prevelika ucitelka.

I.
14.05.2015 - 17:28 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » iwam
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Lilly, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
a co ti je? z jakého důvodu si myslíš, že jsi si zvolila danou nemoc?
14.05.2015 - 22:55 | Filtr
(Blíženci) Siginek
Take jsem nad tím přemýšlela.... a napadla mě ještě jedna varianta (která se tedy asi netýká přesně situace, kterou popisuješ): je možné, že se duše rozhodne přivolat si nějakou nemoc prostě proto (ne aby prispela k uvedomeni), ale protoze uz jednoduse splnia sve poslani tady v tomto zivote? Proste ukol splnen, tak supky dupky do dalsiho kola? (mam na mysli treba ten typ nemoci, kdy clovek je zdravy a najednou zniceho nic dostane nemoc, ktera se bezne nevyskytuje, neni prenosna atd. proste 1 clovek z xy milionu ji jednoduse dostane a nikdo nevi proc.... (a vyvoj je rychly a smrtelny). Podotykam, ze popisuji realny priklad, bohuzel.... :24:
15.05.2015 - 00:48 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Siginek
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Neferlin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Kdyby člověk byl zdravý, tak asi těžko onemocní. Když máme zdravou duši, máme i zdravý tělo. Jedině, že by na sebe seslal zápal kosti od blbosti :61:
15.05.2015 - 07:23 | Filtr
(Beran) Háňa* » Siginek
Nemoc nepřijde z ničeho nic :3: Řekla bych spíš, že "postupováním do dalších kol" nemocí spíš ubývá. Jak duše zraje, stačí potom lehké náznaky, když je něco "špatně". Člověk je už umí vnímat, takže není třeba, aby to došlo až do těžké nemoci :3:
15.05.2015 - 08:21 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele vernal, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ahoj!
Verím, že si vyberáme závažné ochorenia, no nie napr. ebolu či iné hemoragické ochorenia, pretože tie majú rýchly priebeh počítajúci sa na dni a človek si svoj stav takmer nestihne uvedomiť. Myslím, že voľba je o dlhodobých ochoreniach, ktoré človeku dávajú čas na prehodnotenie jeho postojov.
Rovnako si myslím, že si vyberáme havárie a náhodnú smrť.
15.05.2015 - 11:21 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele petamar, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Znáte to, všichni máme stejný úkol, ale ne všichni na to jdeme stejným stylem, znalostmi, podpornými prostředky atd. :1: Říká se, že všechny cesty vedou do Říma. Všichni v sobě máme zárodky rakoviny, ne každému propukne, pokud ano, každý jde s jinou vírou a postupem k uzdravení, některé i když jsou považovány za nejlepší, bývají ty nejméně účinné. Někdo se rodí na tuto planetu :19: 1000x, aby se dostal do cíle, někomu stačí :15:50x.
Proč se rodíme na tuto planetu – do právě této země, do určené rodiny, část lidí i s nějakým zdravotním handicapem, to vše předem s naším souhlasem? :63: Duše – to jsme My. :12:
Tvrdí se, že děti cca do 5 let znají svá poslání, minulé životy (bylo zdokumentováno). Pak nastává období zapomínání ( organizované programování systému) a našim úkolem je rozpomínání.
Můj názor je, že ne-moc není volba duše. Všechny znalosti celého vesmíru máme ve své duši, která je dokonalá. :44:
Když se narodíme, jsme pro tento svět vybaveni dokonalou imunitou, která si poradí se všemi nástrahami. Co uděláme po narození? Dokonalou imunitu ničíme tím, že si necháme naočkovat viry, aby si naše tělo vytvořilo imunitu, :61: protože nám to bylo sděleno, že je to pro nás nejlepší .
Kdo má na tom zájem – duše? :3:
Slepá ulička na cestě životem do cíle je ne-moc, takový strach má na svědomí 80% všech ne-mocí, volí si duše strach? :63: Kolik lidí zná cíl?
Tak i takové „pochody“ se mi honí hlavou. :14: :75: :27:
15.05.2015 - 18:21 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » petamar
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Neferlin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nevím jaký úkol máte na mysli... ale každý jsme tu kvůli tomu svému a nejen kvůli tomu...

Když by jsme v sobě všichni měli zárodky rakoviny, tak jsme docela prohnilý :4: A proč jen rakovina? Proč ne i zárodky jiných nemocí? :3: :4:

Všichni víme své poslání, svoje minulé životy, jen to prostě máme uložené kdesi kdesi.... Ne u každého je období "zapomínání"... Každá duše si pamatuje a to že někoho miluje či nenávidí či něco je jen její vzpomínka a stejné to je i s nemocemi... sejde se více faktorů a už to jede... např. v pubertě...

Nemyslím si, že duše je dokonalá... když by byla dokonalá, tak proč by potřebovala růst? Měla jsem za to, že duše roste, aby byla celistvá... lepší, moudrá.... A všechny ty znalosti světa a vesmíru má vstřebávat a učit se... Má je proto, aby rostla.

Jo duše si volí, aby rostla :18:
15.05.2015 - 20:31 | Filtr
(Blíženci) il*ča » petamar
To,že každý máme zárodek rakoviny,jsem slyšela mockrát...ale co si pod tím představit? Není to blbost,s tím "zárodkem"?
Rakovina přece vzniká tak,že naprosto zdravá buňka zmutuje (díky různým vlivům ) a začne se dělit naprosto nesmyslně - bujet. A náš imunitní systém- je-li v dobré kondici -dokáže tuhle zmutovanou potvoru najít a zničit. Pokud je imunita špatná ,rakovina propukne .
15.05.2015 - 22:02 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Neferlin
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele petamar, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Člověk se rodí, aby se radoval, rozvíjel, poznával sám sebe a duchovně se rozvíjel. :12:
Našim úkolem je postupovat do stále vyšších vibrací. (přestat se rodit na Zem) Možná, že jste viděla obrázek hada, jak si žere ocas – Uroboros, symbolizuje čas a nekonečný a nepřetržitý běh života, našim úkolem je vystoupit z tohoto kola. Něco podobného je změna, když ze stáda ovcí, ovce vystoupí a přestane přijímat pokyny pasáka.

Ne, nejsme prohnilí díky zárodkům.Tady je jeden článek, který to popisuje.
http://www.zdravickoboskovice.cz/ne…
Všichni víme svá poslání, zkuste se zeptat vašich známých, zda zná svá poslání na planetě Zemi?
Duše je dokonalá, např. má schopnost utvářet rysy obličeje a znovu vytvářet mateřská znaménka nebo jizvy po smrtelných zraněních. Znamená to, že duše přímo ovlivňuje strukturu a funkci naší DNA.To ego nás řídí a my ho posloucháme. Existují různé energetická pole, informační pole…atd.
Můžeme se klidně bavit na toto téma, ale v jiném diskuzním fóru, abychom „nezaplevelili“ zdejší diskuzi. :29: :74: :27:
15.05.2015 - 22:02 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » il*ča
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele petamar, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Odkaz níže. :1: :27: :74:
15.05.2015 - 22:29 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » petamar
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Neferlin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jo viděla... nad mýma kartama...

"symbolizuje čas a nekonečný a nepřetržitý běh života" ...rodíme se, vyvíjíme se, umíráme, rodíme se,.... Proč by jsme z toho měli vystoupit? Učíme se a rosteme na Zemi, v nebi třídíme, hodnotíme, připravujeme... V nebi růst nebudeme, není proto prostor :4: Když se přestaneme rodit sem, tak se narodíme na jinou planetu v rámci Univerza... Tak asi těžko vystoupíte :4: :74:

Jasně, že znají! Copak vy nemáte srdce? :18: Copak slovo poslání znamená, že spasím svět? :4:

No tomu bych dokonalost neřekla... má na to jen prostředky :4: Proč by to dělala? Třeba to má vrozený :4:
15.05.2015 - 23:36 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Neferlin
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele petamar, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Někteří lidé to pojímají - narodí se, jdou do školy, pak se žení-vdávají, vychovávají děti, jsou v důchodu a umřou. Představte si, že planeta Země je 1.třída a vy ji stále navštěvujete, je to vaše volba, žít v dualitě a materii. Dnes je to trochu složitější, protože i ti co by rádi postoupili jsou nuceni žit v krabici.Tady nejde o to, že by planeta Země nebyla krásná, ba naopak, ale že zde Zemi (zatím) ovládají bytosti nepřející lidem. Někdo tomu říká Matrix, někdo vězení. Všichni i Vy za nějakou dobu postoupíte do vyšších pater,…Tady je trochu problém, že myslíme z pozice neuvědomělého člověka, který si jen představuje. Představy jsou někdy úžasný, ale mají málo společného s fakty. Ne jen na Zemi se můžeme učit a růst. :29: :74:
16.05.2015 - 00:09 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » petamar
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Neferlin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jestli Gaie říkáte první třída, tak to je chudák... Tady jsou těžký energie a právě proto jsme si vybrali, aby jsme rostli... Neznamená to přeci, že tu žijí samí "blbečci"...

Myslíte, že jinde je ráj na zemi? A všichni se milují? Ano, jsou takové planety... přírodní, technické,... všude je dobro i zlo, jen v jiném poměru... Znám i jednu kde ten poměr je sakra extrémní... A světlo není nikdy stoprocentně bílý... Někde se milují, někde se válčí...

Nepotřebuju si nic představovat... mám srdce... jako všichni ostatní :18:
16.05.2015 - 08:49 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Neferlin
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele vernal, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Som presvedčená, že medzi jednotlivými životmi - v nebi - sa učíme najviac. Na Zemi nie sme schopní rozvíjať sa až tak rýchlo, zato úspešne získavame "materiál" na spracovanie v čase, keď na Zemi fyzicky nie sme. :1:
16.05.2015 - 19:16 | Filtr
(Blíženci) il*ča » petamar
No...ale to mě stejně nepřesvědčilo o onom tajemném zárodku. :1: Kde přesně jako by se v té buňce zarodek nachazel?

Tady pan Zentrich taky psal o tom že rakovina vzniká poškozením zdravé buňky (chemie,stres...)

http://astro.wendys.cz/slunce.php/…

No a pak se mi líbí tento članek,kde je vznik rakoviny dobře popsaný (mimo jiné se tam potvrzuje to,co jsme se učili v hodinách biologie)

http://www.revolucni-vyziva.cz/rako…
17.05.2015 - 11:28 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » vernal
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Neferlin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
V nebi se neroste, rosteme a učíme se na Zemi, jiných planetách... Jsou tu pro nás ty správný podmínky :3: V nebi je to čistý a samá láska... roste se přes bolest po většinou co vím... Ano, v nebi si duše "sepíše" plán na příští život,... nevím jak je hodně detailní... a je mi to i fuk... spíš bych řekla, že to jsou jen body... třeba jako seznam kam máte jít nakoupit :4: Každej na to máme svůj názor.... Každá duše chce růst...
A když jí ten plán schválej, tak šupky dupky na zem :4: Jen některý jsou chuděrky rozčarovaný, že to spojení s "nebem" není tak jak by si představovali :4: :68:

Jinak jsou o tom moc hezké filmy... http://forum.najdise.cz/diskuze-pri…
17.05.2015 - 19:44 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Neferlin
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele petamar, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
O Zemi jsem neřekl že je to 1.třída, chtěl jsem vám naznačit, že pokud Zemi přirovnáme k 1.třídě a vy budete chodit stále do 1.třídy, budete se stále zdokonalovat v učivu 1.třídy, ale vyšší vzdělání nebudete mít, protože vaše úroveň poznání je stále v 1.třídě.
Máte představu ( :18:), že si můžeme vybrat jakoukoli planetu, dimenzi, prostor, kde rosteme? Myslíte, že přeskočíte „učivo“ 5ti tříd a půjdete z první do 6té?
Mám opravdu představu, že existují formy života, kde se všichni milují. :12:
Pokud máte srdce, což má většina lidiček na zdejší planetě a díku tomu si nemusíte nic představovat, protože vše díky srdíčku víte a poznáváte. To je úžasný a moc vám to přeji. :27:
:17:
17.05.2015 - 19:46 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » il*ča
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele petamar, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nejsem tím, který by vás chtěl přesvědčovat, říkám jen svůj názor, který jsem získal. :27: :29: :17:
Příspěvky: 1-25 26-27
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »