Jak je to vlastně s tím osudem?


15.04.2015 - 07:24
(Rak) athéna1
Jak je to vlastně s tím osudem?
Ahojky všem :13: :117: Jak je to vlastně s tím rozdáváním karet, se kterýma budeme celý život hrát? :39: Spousta věcí mi přijde nespravedlivých, spíš se s tím asi ani neumím poprat :25: Do začátku člověk dostane nějaké na začátek a pak v průběhu tahá z balíčku či jak to funguje :61:

Stránka: 1 2
Řazení:
15.04.2015 - 08:42 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jako metafora mi to přijde trefné. Všichni taháme ze stejného balíčku :4:

I když to vypadá, že jsme to nějak nepochopili a nehrajeme všichni stejnou hru :43:
15.04.2015 - 08:54 | Filtr
(Rak) athéna1 » musiúa
:30: právě nevím kolik těch balíčků je :75: že si každý tahá kolikrát jak se mu zachce :43: :47:
15.04.2015 - 08:56 | Filtr
(Rak) athéna1 » musiúa
,,I když to vypadá, že jsme to nějak nepochopili a nehrajeme všichni stejnou hru :43: "

No právě :63: :47:
15.04.2015 - 09:30 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Madahi, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Milá Athéno1,
u Vás vidím, nahlédnu-li do Vašeho nastavení a osudové cesty, že život Vám ukazuje, co po Vás chce a Vy tomu budete trochu "vzdorovat a neposlouchat přes svou hlučnost", povídavost jeho řeč. Pokud si dovolíte nespěchat, omezit svůj tlak „něco udělat“, když jste ještě nepřipravena a není ještě správný čas, potom v tom pozastavení se a odstupu Vám bude přesně docházet, co a kdy udělat. Vždy budete inklinovat k věcem novým, budete mít chuť něco nového vymyslet, začít a to je Váš dar a pokud ho udržíte se správným načasováním, potom si cestu nezablokujete a přirozeně se Vaše osudová cesta bude od tohoto odvíjet. Lidé z Vás vycítí, že jste schopna dát něčemu „novému svoji energii a dech“ a proto Vám budou nápomocni Vaše nápady plnit. Takže ještě jednou zopakuji: dovolit si postupně dozrávat, počkat, vyčkat, v klidu poslouchat své nitro (duši), kam máte zamířit a pak teprve jednat. Zatím možná volíte akci z většího chaosu, potom nemůžete proniknout do toho, co Vám patří a kam Vás život vede. Pokud půjdete s klidem a trpělivostí, Váš život se bude odvíjet „úspěch plodí úspěch“. Ale tady vykřičníček, při prvním úspěchu si nemyslet, že mám vyhráno a pak u Vás hrozí „nerozvážné jednání a z nedočkavosti udělaný nesprávný krok“, který Vás od Vaší osudové cesty na čas vzdálí a Vaši cestu s pocitem, že to uvidíte „černě“ prodlouží. Takže z toho vyplývá, že je třeba „držet zdravě na uzdě“ Vaše ambice, protože máte potřebu zajistit si (což je pokud se na to jde zdravě správné) materiální zabezpečení a také uznání od ostatních. Tady zase je vykřičníček, pozor na nesprávné a „slepé“ ambice. Zase Vám bude docházet správné řešení v klidu a při dostatku ODSTUPU a trpělivosti. U Vás celoživotně bude platit „neutrhnout se ze řetězu“ a pokud toto budete mít vždy na paměti, hodně si cestu usnadníte. Je třeba být diskrétní, velkorysá, loajální, upřímná, citlivá k potřebám ostatních lidí, teprve potom si získáte potřebnou autoritu od ostatních a tím i vytoužené uznání a prosperitu (pozor na velký rozdíl mezi prosperitou a bohatstvím). Rovněž si uvědomit, že pokud chci vést a mít vliv na lidi, kteří mě budou podporovat, zapomenout na „diktát“, diktátorství Vás bude vždy vzdalovat od Vašeho cíle, snu, osudu… Budete-li mít strach z nepřijetí ostatními, budete-li příliš naslouchat potřebě „musím se prosadit“ a budete-li to chtít urychlit, budete se odpojovat od své intuice a Vaše rozumová zdůvodnění budou vítězit. Udržte plodné vztahy s ostatními na základě velkorysosti, rovnosti, akceptování limitů, nesobectví a bez agrese, jen se zdravou dávkou bojovnosti, která Vám náleží a posouvá.
Pokud se Vám stane v životě, že se jaksi dostanete do určité dočasné „izolace“, je to pro Vás správně, je to projev Vaší potřeby nezávislosti, která pokud bude zdravá, je pro Vás správná. Není třeba se toho bát a lekat, je to sice bojovná energie, ale jste tak nějak nastavena i k občasnému sólovému tvrdohlavějšímu, avšak “férovému” (ve prospěch i ostatních )boji. Boj není vždy špatný, má-li správný vnitřní smysl a posouvá věci a události dál se správnou dávkou tvrdohlavosti.
Ale, co vnímám, že Vás brzdí nějaká zranění “duše z dětství, dospívání…”. Tam je třeba zapátrat a tento “blok” odstranit. Díky tomuto emočnímu zranění jste si vybudovala nepřiměřený "obranný vzorec chování", který bych nazvala “potřeba velké sebeobrany”, může to být i podvědomé a Vy to u sebe tak závažné nemusíte pozorovat, ale je tam a vnímat ho může vice Vaše okolí. Projektujete na ostatní nějaký “extrém”, který ale vychází z Vašeho pocitu, že jste vnitřně slabá (SLABOST), ale tady je to třeba narovnat, přeladit, že to není “slabost”, ale že je to uložená “MÍRNOST” uvnitř Vás, která je Vaším darem a Vaší ohromnou silou a ne slabostí. Je třeba pochopit, že MÍRNOST není slabostí, nýbrž ohromnou životní silou, která k Vám láká ostatní jako když si sedá "vosa na bonbón". Zachovávejte v životě harmonii, ale nesmí být na úkor Vašeho ducha. Pokud se někdy nebude dařit, je třeba v tomto období poklesu nerozdávat, šetřit, tady je trocha sobeckosti na místě, efektivitu je třeba upřednostnit.
Takže dovolit si zrát a dozrávat , nic nechtít uspěchat, u Vás je toto hodně důležité a dát si pozor díky nezralosti na živelnou potřebu přijímání rad a vedení někoho druhého. Pozor na potíže kolem krku nebo v krku, na potíže kolem srdíčka a zažívání.
Tak takto se mi to ukázalo u Vás, ale nejde to slovy, i když jich není jen pár řádně dovysvětlit a popsat, jak by bylo potřeba. Přesto si myslím, že si v tom to své najdete. :1: :29:
15.04.2015 - 09:46 | Filtr
(Rak) athéna1 » Madahi
Krásné slova, moc krásně napsáno :17: :17: :32: mockrát za ně děkuji :62: každý člověk má spoustu věcí, se kterými se kolikrát neumí poprat :25: snažím se, někdy to klapne, jindy ne...
15.04.2015 - 09:52 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » athéna1
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Madahi, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jste mladá, máte na to celý život :12: a pokud se spěchá, často se cesta zbytečně prodlouží...
Hodně štěstí. :108: :17:
15.04.2015 - 10:20 | Filtr
(Rak) athéna1 » Madahi
Asi ano... :62: :62: spíš se člověk kolikrát trápí nad malými věcmi, či řešením kolikrát zbytečností, ale uvědomí si to až když přijde nějaká skutečná rána v okolí, ne třeba přímo u mě... Děkuji :12: :30: :62:
15.04.2015 - 10:54 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No s tym osudom je to tak,ze urcite existuje a kazdy ho ma inak nastaveny.Takze ak napr.dvaja stejne snaziaci sa ludia o nieco usiluju,kazdy dospeje k rozdielnym vysledkom.Jeden bude mat "stastie" a tak sa trebars dostane do lepsích podmienok,ako ten druhý.A uz ma ine podmienky a preto i prostriedky k dosiahnutiu niecoho.Napr.je aj vela ludí skutocne snazivych a i tak nemaju trebars zamestnanie lebo sa im nedari ho zohnat a naopak je vela takych co nic nerobia a maju dobré pozície.Cize je to osud ktory umoznuje to ci ono uskutocnit,lebo ti to proste neumozní.Preto nespravodlivost neexistuje.Vsetko zalezí od minulych inkarnacií,ako si clovek pocínal a vytvaral tak predpoklady terajsej existencie.Dokonca sa da povedat,ze cely nas sucastny zivot je do znacnej miery ovplyvnovany nasou minulostou.Preto su veci v zivote ktore proste nezmenís.A tak ti neostava nic ine,len vnutorne prijmat vsetko co sa ti v zivote dostava.
15.04.2015 - 13:46 | Filtr
(Ryby) bimbulka.j » Janíčko Skútrista
k tomu co píšeš,bych ještě dodala:plán duše,karma, programy na duši a naše myšlení. Také to zda se snažíme zjistit příčinu a pochopit co nás mají situace naučit,nebo poučit. V okamžiku když pochopíme,,situace se změní.
15.04.2015 - 19:15 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » bimbulka.j
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ovsem situlacia ohladne nas samych v subjektívnom zmysle sa zmení.Meyrink tomu hovoril "vidiet stary svet novymi ocami" - to je ta zmena aku mas na mysli.Cize napr. socialne postavenie sa tym zmenit nemusí,tak isto partner moze stale ist "svojou" cestou,aka mu je predurcena dalej,v praci sa ti ludia nemusia "hadzat kolem krku" atd.Chapes ? cize skrátka veci ktore su nam uz pevne danné su veci,ktore uzreli prave v bytostny prejav a tie uz sa preto nedaju zmenit resp.daju ale len vo velmi uzkych mantineloch.Kdezto myslienkove a pocitove stavy a stavy nalad atd...skrz ktore sa vzdy karma potencialne vyvíja sa daju omnoho lepsie manipulovat a usmernovat tak,nakolko su tvárnejsie,pretoze predstavuju prvotny zrod - kedy sa este len formuju podmienky pre prejav,ktory este len vyda svoje ovocie.Tak ako napr.vzniká v prvych fázach plod v tele matky.Kdezto uz ked sa to dieta narodí,tak uz je také ake práve dozrelo v prejav.Takze uz sa nic menit na nom nedá.Zrodí sa tak trebars autista ci niekto nejak tazko postihnuty.A uz to nezmenís a preto si danna bytost moze danny stav len odžit.Cize hovoríme,ze je to uz jeho osud pre tento zivot,ako aj v skutocnoti je.
17.04.2015 - 19:35 | Filtr
(Ryby) bimbulka.j » Janíčko Skútrista
ano,souhlasím,jenom ten osud si vytváříme mi sami,jak v předchozím žití, tak plánem naší duše,která si vybírá tělo,všechny z :74:kušenosti kterýma chce projít třebas i tím autizmem ,nebo jinou nemocí. Mnohé v našem osudu lze změnit a zbytek nezbývá než odžít.Tím vším se naše duše učí.
17.04.2015 - 20:21 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » bimbulka.j
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Najlepsím menitelom osudu je spokojnost s ním :1:

18.04.2015 - 01:36 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nevím..jak je to s osudem...vím jen jedno,dostávám lekce a dostávám pohlazení...řekla bych,že ve stejné míře...díky...za obojí... :3: :1:
20.04.2015 - 19:36 | Filtr
(Ryby) bimbulka.j » Janíčko Skútrista
nevím jak ty,já jsem spokojená :74:
20.04.2015 - 20:05 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » bimbulka.j
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To je zaklad.Najlepsie je proste brat vsetko ako "Bohom danné".A tak sa potom nebude clovek pre nic trápit :1: V podstate spokojnost z vonkajsím zivotom je zaklad pre zapocatie duchovnej praxe.Bez toho by nemal nikto siahat po duchovnych naukach.Ohladom mystickej a duchovnej praxe sa musí nasadit naopak intenzívna snaha.Je zaujímave ze radix mystikov a joginov ukazoval vzdy na prevahu ohnoveho zivlu.V podstate sa duchovnou praxou meni temperament cloveka na cholerický.Cize razantny,priebojny,schopny okamzite zasahovat do vnutornych stavov psychiky atd.Taktiez vykazovat aktivitu v práci,rodine atd.
21.04.2015 - 15:08 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Neferlin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No podle toho jestli hrajem se žolíkovejma a nebo Černýho Petra :61:
21.04.2015 - 22:25 | Filtr
(Rak) athéna1 » Neferlin
:75: :75: :61: :61:
22.04.2015 - 20:20 | Filtr
(Ryby) bimbulka.j » Janíčko Skútrista
Pokud je člověk již v duchovnu na takovém stupni,že pracuje s nanebevzetími mistři, tak ho již nic netrápí. Ani psychika,v duši má klid a mír.Pokud něco proživa třeba nemoc,tak si klade otázku:Proč mi zastavili,co mám pochopit a uvědomit si? Bere vše s klidem a přijimá vůli Boží.V rodině je aktivny,ale nikomu nic nevnucuje,v práci je aktivní a k tomu všemu ještě chráněný
22.04.2015 - 21:14 | Filtr
(Blíženci) Habakukk » Neferlin
Asi tak bych to řekl já :4:
A hlavně vědět, která hra se hraje, jestli poker, žoliky anebo třeba záchod... :4:

22.04.2015 - 21:31 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » bimbulka.j
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ano,ideal je aby adept pri vstupe na cestu nemal uz ziadne osobne problemy,bol vnutorne vyrovnany,prial bez ustania kazdemu dobro a stastie a "netrpel" uz chtivostou,ale bol naopak zo svojim osudom spokojný.Az potom zacína duchovna prax.Ludia to ale nechapu a tak volia duchovno vtedy,ked maju nejake problemy v zivote.Takyto postoj vsak k nicomu dobremu nevedie.
22.04.2015 - 22:03 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Habakukk
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Neferlin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Voko bere a nebo Prší :4:
22.04.2015 - 22:10 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » bimbulka.j
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Neferlin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Pokud někdo pracuje s mistrama, tak má trápení jako všichni ostatní. Kdyby měl všechno vyřešeno, tak tu asi nebude :4:
22.04.2015 - 22:26 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Neferlin
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Svetske zalezitosti musí uz mat clovek vyriesene.Inak to dopadne ako z jednym ktoreho viedol Mistr Minarik,ktorý ho zaroven ujasnil,ze z hladiska kvalit u neho vyvstal tretí buddhisticky vnor a on mu na to odpovedal,ze co mu je to vraj platne,ked nemá ženu.Takze z toho vyplyva,ze prv nez sa clovek chopí "vyssích skutocností",musí pred tym z vlastnej vole odstranit zmyslovú chtivost.Inak to nema vyznam,aby dosahoval stale vyssie a vyssie stavy,ktore uz suvisia zo ziskavaním mudrosti a vobec z prienikom vedomia do sameho Absolutna.
22.04.2015 - 22:39 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Janíčko Skútrista
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Neferlin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jsme tu na Zemi, aby jsme rostli... od jednoduchých energií po složité... Od jednoduchých rosteme do rozumných, přes moudré až k absolutní lásce... Podle růstu se postupně dostáváme k různým andělům, archandělům, bohům, mistrům a podobně jako když stoupáme po schodech... To že nás vede nějaký nanebevzatý mistr neznamená, že nás nic nebolí a že máme vše vyřešeno, to ukazuje jen na jakém stupni "vývoje" jsme, ale neukazuje to nic že jsme lepší či horší... jsme prostě jen lidi :68:
23.04.2015 - 00:20 | Filtr
(Blíženci) Habakukk » Janíčko Skútrista
Ale vede...
Vždyť každý má sám se sebou potíže a právě ten "duchovní život včetně vědomé práce s vlastní identitou" jsou základní aspekt k orientaci ve světě, kterému jsme vydáni napospas a zároveň nám celý život leží u nohou, jak je jen libo :1:
Kdo se narodil dokonalý a život má bez problému.?. Nikdo přeci :1:
A v momentě přijmutí duchovních stránek (někteří v 5, jiní ve 45letech) se člověku začíná vyjasňovat zkalená mysl, jež bez duchovna po materiální stránce přináší víc otázek než odpovědí se uzavírá do sebe a hromadí v sobě strach a i radost, načež následně jakýmsi způsobem vzniká pekelně labilní kombinace a ta se někdy nedá zvládnout, zkusme si to představit...
Život s nejhlubší skeptikou, odmítnout všechny hypotetické skutečnosti, absolutně odmítnout duchovno... Destruktivní kombinace...
Každý věří, ať už to dá jakkoli na venek, nezáleží zda to nazývá Bohy, vyššími mocnostmi, přírodou anebo jakkoli jinak...
Člověk by měl přijmout, že neni zrovna vyspělá bytost... Nebo tomu zatim nic moc nenasvědčuje, pokud by jsme připustili, že ve vesmíru je možné i vše pro nás nemožné... Něco, co stotisíckrát převyšuje naše stupně chápání a dokonce i nejhlubší fantazírování, zkrátka tak ňak... :4:
Ideal je tedy velmi nepravděpodobný a bez silných kladných a i záporných "ran" od života by jsme nikdy nedosáhli ani uvědomění sebe, neprobuzeni z nevědomosti by jsme se pachtili s davem bez vlastní vůle jako kapka vody v koloběhu vody... Přitahováni nejjednodužší variantě a přilepeni k zemi, omezeni, vtahováni a vyvržováni, filtrováni a sublimováni...či ždímáni... :4: Já už ani nevim, ale výjimky potvrzují pravidlo :4:
Příspěvky: 1-25 26-38
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Úplněk ve Štír Štíru
ukázat kalendář »