psychiatrické nemoci, epidémia našej doby ?


11.04.2015 - 14:37
(Blíženci) iga
psychiatrické nemoci, epidémia našej doby ?
Napadla mi jedna otázka, na ktorej odpoveď by som rada poznala názory tu diskutujúcich členov. Prečo psychiatri v súčastnosti evidujú prudký nárast psychiatrických nemocí a porúch osobností, s čím to môže súvisieť. Teším sa na každý názor a uhol pohľadu. :1:

Stránka: 1 2
Řazení:
11.04.2015 - 17:17 | Filtr
(Střelec) tiferett
To je taká obsiahla problematika, že písať o tom niečo na pár riadkov je povrchné a teda nepresné a teda- o ničom..
NA túto tému je popísaných kopu obsialych článkov v časopisoch , videí na internete...Napríklas aj slovenský časopis VITALITA sa často , odborne, duchovne a do hĺbky venuje tejto problematike..
11.04.2015 - 21:34 | Filtr
(Štír) Dr.Voštěp
:4:
protože psychiatři nebyli ještě donedávna uznávanou lékařskou autoritou a pohlíželo se na ně v odborných/vědeckých kruzích jako na nedoučené doktory a šarlatány :4:
Problémy s psychikou totiž zatím stále nelze nijak exaktně měřit a tedy ani sledovat ...a tak si řekli, že s tím něco přesto udělají.

Nejdříve vymysleli "problém", což znamená popsali symptomy, pokud možno takové, aby odpovídaly co největší skupině lidí a definovali k nim diagnózu + "léčbu". No a už mají hotovo.
Farmafirmám toto vyhovovalo, takže synergie zapůsobila.

Dnes už Ti stačí zajít k doktorovi, postěžovat si, že se "něják necítíš" a odejdeš spokojena s "diagnozou" i s "lékem".
Takže jsou všichni spokojeni :4:
11.04.2015 - 22:03 | Filtr
(Blíženci) iga » Dr.Voštěp
Som nevedela, že už existujú tabletky aj proti lakomosti :1:, zas som o niečo múdrejšia. Zatiaľ díky za všetky doterajšie odpovede, už som ani nedúfala, že sa tu bude niekto zaujímať o vlastnú psychiku. :29:
11.04.2015 - 22:18 | Filtr
(Štír) Dr.Voštěp » iga
tak já myslím, že vlastní psychika patří do kategorie "zdraví".
A co tak kolem sebe koukám, lidi se zabývají a řeší hlavně: "zdraví", "vztahy", "práci/peníze".
..je to už takové monotóní :4:
11.04.2015 - 22:22 | Filtr
(Kozoroh) Sky » iga
Psychických porúch a chorôb vraj nie je viac ako v minulosti, akurát tie choroby už nie sú "tabu", a tak sa ľudia "ochotnejšie" dávajú liečiť.
11.04.2015 - 23:04 | Filtr
(Váhy) adelaida
..řekla bych, že procentuální výskyt v populaci je stále stejný, jen je stále větší počet psychologů(módní záležitost) a psychiatrů a možnosti diagnostiky vyspělejší.
11.04.2015 - 23:22 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele petamar, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Sice nemám zprávy od psychiatrů, že mají nárůst pacientů, ale je to podobné jako s cenou benzínu na trhu, s čím to asi souvisí? :75:
11.04.2015 - 23:54 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No asi to nebude úplně k tématu,ale povím ti svůj včerejší zážitek.Vzhledem k tomu,že pracuji s tělesně a mentálně postiženými lidmi a oni občas mají nějaké ty agresivní výpady,tak jsem se přihlásila na seminář "Relaxační a zklidňující techniky",který vedla nějaká paní psycholožka.Vyrazila jsem ráno prvním autobusem směr Praha,vstávala v půl čtveré ráno,aby mi tam pak paní pustila tlukot srdce mimina v děloze,nechala lehnout na karimatku a odvyprávěla pohádku o víle a třetí metoda autogenního tréninku,že si uvědomuješ každou část svého těla a hledáš kde tě tlačí bota,no a u toho jsem vytuhla. :61:Stálo to 1300Kč a bylo nás tam deset,paní ma vyděláno a já nejsem o moc chytřejší,protože nic z toho se nedá v mé profesi aplikovat.Takže asi takhle je to nastavené...je to dobrý bussines. :3:
11.04.2015 - 23:59 | Filtr
(Blíženci) iga » Sky
Tiež mám názor, že niekedy tie "choré" hranice osobností boli viac pod povrchom, keďže nebolo tak benevolentné prostredie pre ich "vyplavenie na povrch" ako teraz. V súčastnosti má človek väčšie možnosti prejaviť svoju osobnosť a to ide ruka v ruke aj s tou temnou stránkou osobnosti. Myslím, že medziľudské vzťahy sa veľmi narušili. Je jedno, či na pracovisku, na cestách, alebo v rodinách, Niekedy mi to rozum fakt neberie, aj keď sa akokoľvek snažím. :25:
12.04.2015 - 00:01 | Filtr
(Blíženci) iga » Dr.Voštěp
Tak založ diskusiu, čo ťa "rajcuje", čo ti v tom bráni, možno sa niekto pridá :3:
12.04.2015 - 00:14 | Filtr
(Panna) mikiduc
Lidé ztratili v dnešní době své "jistoty" a taky se vše dnes moc řeší :3:
12.04.2015 - 00:42 | Filtr
(Kozoroh) Sky » iga
Je naakumulovanej veľa zlej energie. Do toho tá záplava všadeprítomného balastu, ľudia stratili svoj stred, nevedia sa orientovať vo svete, ani sami v sebe. Prestávajú sa rozlišovať základné hodnoty ako dobro-zlo, láska-nenávisť, diabol-boh... Zabúdame byť normálni. A pritom je to také jednoduché. :1:
12.04.2015 - 01:42 | Filtr
(Býk) Petr9 » Sky
ľudia stratili svoj stred
===
:15:

tedka nedavno jsem byl na astro-prednasce, kde se prave tohle probiralo - "pomahajici" terapeuticke profese a dost me tam zaujalo:

... nase dnesni kultura pozbyla klasickych tradic - a prechodovych ritualu (ritualniho prechodu od kluka v muze, od divky v zenu ... drive to bylo naprosto bezne, ze baby draly peri s jinyma babama a u toho kafraly a proste dozravaly; maminy zase respektovaly, ze musi toho sveho synacka nechat projit tim, aby si nabil hubu a sam se pochlapil a osamostatnil)
... navic nase kultura pozbyla jakekoliv tabu - vse se otevrelo a nic uz neni posvatne ...
... navic jsme masirovani ze vsech stran kultem vecneho mladi a stesti a zdravi a navodu jak byt happy - ale realna skutecnost je pritom dost jina :23: = a tak je hromada lidi dost ztracena a v depresich ...


clovek ztatil svuj stred(teziste) ... hraje si na boha, zaroven v boha neveri a pritom hleda posvatno v kdejake hovadine :49: ... a tak se vyrojila hromada terapeutu, kdekdo se druhemu snazi pomahat a sam je pritom uplne v :71: ...

no pokud si to clovek nehodi rovnou, tak co jineho mu zbyva, nez ten psychiatr :32:
12.04.2015 - 06:12 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Sky
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No já vidím problém i v tom,že lidé nechtějí fyzicky pracovat.V tom vidím také velkou nevyváženost.Ono je něco jiného,kdyč celý den sekáš dřevo a pak jdeš na pivko a probereš tam lecos v té hospodě,máš totiž vyvětranou hlavu a vyplavené úplně jiné hormony v těle,než když ležíš celý den u televize,nebo u počítače a jdeš na pivko a ještě tam lecos vyslechneš,to se to pak v tobě pěkně kumuluje a ukládá a našlápnuto na depku je hnedle.Takže souvislostí je mnoho. :3:
12.04.2015 - 07:09 | Filtr
(Blíženci) iga » Petr9
Tiež to vnímam podobne, nielen s tým kultom mladosti. V súčastnosti sa vydáva za terapeuta, mága, "vyvoleného" pre nejaký vyšší cieľ, ktorý je presvedčený o svojich výnimočných schopnostiach kadejaký frustrovaný úbožiak, ktorý má v troskách celý svoj osobný a profesionálny život a tak sa snaží rôznou manipulácou dosiahnuť svoj pochybný cieľ. Najhoršie je, že ľudia stratili schopnosť rozlišovať pravdu od klamstva a ľahko podliehajú rôznym ilúziám. Myslím, že to súvisí aj s nedostatkom kritického myslenia. Ale, čo sa týka depresií, tak čo vnímam vo svojom okolí, sú to zase len ľudia, ktorí nemajú žiadne, alebo veľmi komplikované sociálne životné podmienky, takže je to len o nás všetkých, či v etape života "hore" podľahneme túžbe po manipulácii, alebo sme schopní empatie a pomoci, pretože človek nikdy nevie, kedy bude "down" a sám bude potrebovať pomoc. :25:
12.04.2015 - 10:56 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele xMaudx, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ve většině je to "nátlak doby", neustálé změny v zákonech, po revoluci se lidi rozdělili do 2 táborů a tak vzniká spousta sporů, nikdo nikomu nevěří, ztratily se jistoty nejen v pracovní oblasti, ale veškerá stabilita je narušena, korupce, více zločinnosti, vytrácí se lidskost, všude vládnou jen peníze, po revoluci výrazně stoupla statistika sebevražd, ztrátou zaměstnání, exekuce, rozkradené investice. Lidé žijí ve strachu - pod napětím a ne každý dokáže takový nátlak vydržet, ať už práci má, kde je na něj vytvářen vysoký nátlak, nebo ji nemá a tím je ohrožena jeho existence.
12.04.2015 - 11:52 | Filtr
(Panna) mikiduc » xMaudx
No však, jak jsem psala, ztratily se jistoty, nic víc :25:
12.04.2015 - 11:55 | Filtr
(Váhy) 0RLAND0
nesuhlasim s tym, ze dakedy sa viacej ututlavalo a preto v podstate ziadny narast neexistuje... ja som presvedceny o opaku... narast tu evidentne je... a enormny...a priciny??? v podstate je taka jedna hlavna a to je odklon od prirodzeneho sposobu zivota... prevazenie misky vah na jangovu/muzsku stranu, pricom ta yinova/zenska je zanedbavana... a yinova strana suvisi s dusou, intuicou, citlivostou, senzitivitou... a zo psychologie vieme, ze co clovek potlaca alebo comu sa nevenuje a vychuluje ho to s rovnovahy, tak to sa moze odzrkadlit vo forme chorob, ktore sa snazia tu zanedbanu cast nejakym sposobom pripomenut...
samozrejme s tym suvisi enormne znecistene zivotne prostredie (sme nauceny len brat z okolia a nic do neho vkladat), kde tazke kovy, pesticidy, chemikalie, elektrosmog uzko suvisi s poskodzovanim psychickych a nervovych funkcii ludskeho tela...
12.04.2015 - 13:22 | Filtr
(Štír) Dr.Voštěp » iga
To nemohu, protoze mne zrovna ted nic ´nerajcuje´ a jsem spokojen. :4:
12.04.2015 - 13:43 | Filtr
(Štír) Freja
Epidemie naší doby?Honba za mamonem,těžící z lidské hlouposti nebo neinformovanosti...
Umělé vytváření diagnoz z důvodu tlaku farmaceutických korporací.
Doporučuju přečíst Virapenovu knihu "Nežádoucí účinek smrt".

http://www.celostnimedicina.cz/maso…
12.04.2015 - 14:01 | Filtr
(Kozoroh) Sky » 0RLAND0
Luďom vždy "hrabalo" a aj hrabať bude, akurat za poslednych vyše sto rokov sa rozvinuli vedné odbory (psychiatria a psychologia), ktore sa tymito chorobami a poruchami zaoberajú, a tak sa o nich aj viac hovorí a viac vie.

Popri všetkých tých šarlátanoch a pseudodborníkoch sa nájdu aj mnohí kvalitní odborníci.
12.04.2015 - 18:48 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Strata cielov.Dnes ludia akoby nemali zmysel pre hodnoty aj ked paradoxne po revolucii nastal obrat ku slobode vo vonkajsom zmysle.Mozno práve to sposobuje,ze sa prilis kladie doraz na liberalizmus a to ludom berie rád a hodnoty a nabada skor k povrchnemu zitiu,ktore zvyraznuje orientacia na konzum.Ludia proste zistuju ze to nenaplna resp.nenaplnilo ich ocakavania a tak ziju "momentalne" bez konkretnych cielov v akejsi bezduchej prazdnote.A to je hlavna pricina psychickych poruch a i nasledne samovrazd.
12.04.2015 - 21:13 | Filtr
(Panna) mikiduc » Janíčko Skútrista
Čekala bych od tebe delší elaborát a co na to Minařík? :75: :4: Ahoj :36:
12.04.2015 - 21:18 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » mikiduc
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Aj ten uz je,ale na inom vlakne :4: No Minarik uz nic na to nemoze povedat,ten uz "vyvanul" :44: a inak nazdar !...takto chlapsky ta pozdravím :5:
13.04.2015 - 12:47 | Filtr
(Blíženci) Nuna » Janíčko Skútrista
Jahahááá.... Janík si koupil motorčičku... to je příjemné :15: :4:.. Tak Ty už psychiatra potřebovat nebudeš :3: Až Ti bude teskno,prostě se pojedeš projet :15: Tě zdravím chlapče :29:

Jinak k odpovědi na otázku - myslím,že v tom hraje roli i absence zodpovědnosti lidí.Je pohodlné přehodit svůj problém na někoho jiného,je pohodlné spolknout prášek,je pohodlné "léčit se" ... cokoliv je pohodlnější,než se podívat do vlastního nitra... nebo si koupit skútřík :3:
Příspěvky: 1-25 26-27
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »