Uranské aspekty v nativu - vliv na vztahy.


09.04.2015 - 14:32
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Pietra di Luna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

Uranské aspekty v nativu - vliv na vztahy.
Ahoj všichni :1:Zajímalo by mě, jaké máte zkušenosti s aspekty Urana na osobní planety (konkrétně mám na mysli hlavně Měsíc, Venuši a Mars) a jak se projevují na Vás a na Vašich vztazích. Popřípadě, co jste vypozorovali na lidech, kteří takové aspekty mají a co oni a vztahy. Sama mám Mars v 5.domě v kvadratuře na Uran a tenhle aspekt mi dává docela zabrat, rok od roku mám větší potřebu svobody, která se ještě zesílí, když udělám něco, k čemu mě dožene moje praktická a konzervativnější stránka povahy. Jinak ale nesnáším jakékoliv omezování, autority sice dokážu respektovat, ale nesmím být s nimi v neustálém kontaktu. A co se vztahů týče, to je kapitola sama pro sebe, potřebuji hodně svobody a změnu, zároveň ale také jistotu. Někdy však úplně nevím, jestli jsem pro ty klasické vztahy (společná domácnost, svatba, děti, pes, hypotéka, důchod,... :4:) stvořená :32:Cituji Cartera (o aspektech Mars-Uran) : "Tak zrozenec...často není dobře vybaven pro normální život. Tato dispozice je s jistotou nepříznivá pro manželství a pro jakýkoliv uspořádáný způsob života." (upřímně, už jen to slovní spojení "uspořádáný způsob života" mě děsí :39: )

Řazení:
10.04.2015 - 08:43 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
Jojo, já mám Lunu v konjunkci s Uranem v 1. domě a trochu vím, o čem mluvíš. 2 děti, mezi prvním a druhým svatba, domek na hypotéku na okraji velkoměsta a dovolené v Chorvatsku mě taky děsí, děkuji, nechci. Nesnáším, když je na mně někdo závislý nebo se mě snaží ovládat. Je zajímavé, že moji 3 nejdůležitější partneři měli vždy (analogicky) vazbu Slunce s Uranem (2 kvadrát, jeden konjunkci), asi abych viděla, jak dobře se se mnou žije :2: Pak mám zkušenosti s Venuší ve Vodnáři u partnera, což je to samé v bleděmodrém jako Venuše v aspektu s Uranem (myslím, že má na ni od Urana navíc trigon), ten potřebuje opravdu velkou volnost a může se v příliš úzkých vztazích úplně dusit. Mars s Uranem má kdekdo, ale nikdo, koho znám to nemá přímo ve vztahové oblasti, projevuje se to spíš výbušností a choleričností, u jednoho to šlo do 6. domu a projevilo se to jako úraz elektrickým proudem. :17: U jiného z 2. do 8. a přináší to opravdu výkyvy ve financích-lehce nebyl, lehce pozbyl, a to ani ne vlastní rozhazovačností, spíš nečekané výdaje.
10.04.2015 - 23:30 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Mici Angóra
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Pietra di Luna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Děkuju za podnětnou reakci! :)
Já jsem to právě taky zkoumala přes parntery, a zjistila jsem to samé, co ty - tedy že ti nejdůležitější měli vždycky těsné aspekty mezi Uranem a Sluncem, Měsícem, nebo Venuší. Ten, u kterého jsem měla totální pocit volnosti a se kterým se dalo "dýchat" nejvíc, byl Vodnář s Venuší v kvadratuře na Uran.
Já to mám zamotanější v tom, že vládce 7.domu - Mars, mám právě v 5.domě na Uran ve 3., do toho Venuši v Blížencích, takže mě celkově přitahují vzdušnější nebo uranské typy, ale já spíš přitahuju zemské typy, se kterýma se pak dusím....
11.04.2015 - 10:03 | Filtr
(Beran) curry » Pietra di Luna
tiez mam vladcu siedmeho domu - mars v 5. dome :) uran mam tiez v tretom dome ale nie je medzi nimi aspekt, no mars mam vo vodnarovi :) z osobnych planet mam uran len v kvadrature na slnko v 7. a merkur v 7, no a este na ascendent.....ja to mam ako taku kombinaciu lebo inak som hlavne zem a voda a povrchne vztahy neznasam ale predstava vazneho usadleho vztahu je tiez dost desiva....kedze si velmi nepotrpim na istoty, nevidim velky zmysel v tej spolocenskej postupnosti, ktora je nastavena ako najpouzivanejsi model....

vacsinou sa ku mne priplietli podobne typy (teraz myslim vztahy vseobecne), zivlovo bud voda-vzduch alebo zem-vzduch, aj zem-voda ako ja ale s podobnym pohladom, casto silny uran/neptun/znamenie vodnara, ale aj ryb, panny a skorpiona.....akurat ohnu som este nejak neprisla na chut ani neporozumela v akychkolvek medziludskych vztahoch :) niekedy plus minus v tomto obdobi mi siel alebo ide aspektami uran cez slnko, ascendent a venusu, predtym bolo zas cosi a este cosi aj bude, ten uran mi neda pokoj este nejaky cas tak to mam trochu zvyraznene v tomto obdobi :)
11.04.2015 - 10:30 | Filtr
(Panna) Eldria
Tiez mam Mars v 5d a Venusu mam vo Vodnarovi, s Uranom tam nic nevidim, ale tiez ma desi nesloboda, a tak dalej, co si pisala bolo presne aj :75:j o mne
11.04.2015 - 15:09 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele AMIRAN, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Přesně to, co jsi popsala, tak děsí a hrozí i mě... I když vím, že na to mám ještě čas (že? :61:)... Ale protože jsem taková docela hloubavá a hodně jsem zaměřená na sebe, tak jsem se snažili zjistit, jak co funguje i u mě... No popravdě si myslím, že ty mladší generace (pod 30 let) mají větší sklon vyhýbat se tomu "řádu", který je nastolený v naších životech a nechtějí se mu podřizovat... Což je podle mě dobře, protože je jen na nás, jak si svůj život zařídíme a měli by jsme dělat to, co dělá šťastné nás. :)

Zkus se uvnitř (v hlavě) víc zaměřit na ty partnery, které by jsi chtěla poznat... :16: Ono to začne působit, jen si to musíš "dovolit", že je potkáš. ;)

Já mám Urana v 1. domě a Mars taky v 1. domě. :D Takže taky nářez... Ještě k tomu ve Vodnáři obojí. Mars má kvadraturu k Venuši v 9. domě, takže někdy schíza v té životní cestě no... :4:

:74:
11.04.2015 - 16:38 | Filtr
(Střelec) tiferett
V tvojej otázke si to vlastne popísala presne...
Často mávam klientov s napätými aspektami na Urán - práve preto, že majú problémy v partnerstvách...Hlavne ženy na jednej strane túžia po láske a na strane druhej , keď vzťah začne, hneď sa z neho chcú oslobodzovať..
Práve včera som mala klientku, ktorá prišla za mnou celá zúfalá z činov jej priateľa- a ten ako inak- mal kvadratúru Urán - Venuša a opozícia na Mesiac....A ten celkom nečakane impulzívne ukončoval telefonické rozhovory s ňou, vychytil sa a odišiel z bytu, alebo aj prerušil bez zjavného dôvodu vzťah aj na pol roka....A táto jeho priateľka bola z toho na kolaps..
Títo uránski ľudia majú totiž takú silnú neodolateľnu potrebu brániť si svoju slobodu, že to robia celkom egoisticky a bezohľadne....Toto popisujú aj autori astrol. Kníh - že uránski ľudia sú v obhajovaní a bránení svojej slobody absolútne bezohľadní a sebeckí....Nezaujíma ich bolesť, ktorú spôsobia a už vôbec ich nezaujímajú pocity partnera..Vnímajú len svoj „des“ z trvalého partnerstvo, desia sa manželských stereotypov, potrebujú dynamiku, nečakané zmeny a zotrvávať sústavne v byte s partnerom pociťujú ako „vezenie“....
Poznám mnohých liečiteľov s takýmito uránskymi aspektmai- sú to veľmi prudkí impulzívni ľudia, ktorí sú nonstop v pohybe ale vedia tieto prudké uránske energie využívať na duchovné a liečiteľské účely.- čo je tá najlepšia možnosť. Uránsky človek teda využíva svoje prudké energie buď konštruktívne- duchovne alebo liečiteľsky, alebo totálne deštruktívne, kedy tými istými energiami ničí seba, partnera aj celú rodinu.
Poznám liečiteľa s obrovskými uránskymi energiami, ktorí počas manželstva jednak stále „unikal“ a okrem toho tou elektrickou energiou v sebe spálil nervové dráhy v tele svojej ženy, ktorá z toho ochrnula...Po rozvode sa jej stav zlepšil .
Takíto uránski ľudia sú veľmi zaujímaví a charizmatickí, ale očakávať od nich pokojný manželský život je číra ilúzia ..-)
13.04.2015 - 15:38 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » tiferett
"Uránski ľudia sú v obhajovaní a bránení svojej slobody absolútne bezohľadní a sebeckí" - souhlasím, ovšem úplně stejně sobečtí umí být lidi s jasnou představou onoho spořádaného života (úplně to slyším: teď chci svatbu a do roka dítě-v podtextu-a běda ti, jestli neotěhotníš :3:), do kterého se nás uranovce snaží mermomocí natlačit :4: (Jasně, že ani jedna strana se nemusí nechat a zařídit se/najít si partnera podle svého gusta).
14.04.2015 - 16:29 | Filtr
(Váhy) 0RLAND0
mam kamosa, ktory ma T-kvadraturu medzi Uranom (skorpik), Venusou (byk) a Marsom (lev)... no co k tomu dodat :2: tak ta potreba slobodomyselnosti tam je velka, ale co tam je podla mna este vacsie, tak to potreba zmeny a vzrusenia... a urcity nepokoj...
ma sice vztah ktory trva uz asi 10 rokov, ale samozrejme ak chce zmenu vo vztahu a nechce partnerku opustit, tak pomozu len bokovky... teraz to je sice menej, ale ked bol mladsi, tak to casto tu tuzbu po zmene riesil...
s tou venusou v byku je inak citovo verny, nikdy nechcel partnerku opustit a co mal aj bokovky, tak tie vztahy neudrziaval nikdy dlho, lebo jednak nechcel sa zalubit a jednak milovat zmenu...
a ten mars kvader uran, tak to je chut ist vo svojich aktivitach "na plny plyn"...skusat tachometer, ze "kolko moze faro ist"... miluje extremisticke sporty (napr. lozenie po komine bez lana), prekonavanie strachu, rychlost...da sa povedat, ze mu potesenie robi, ked mu ide o zivot... mal uz aj par havarii, kde len o vlasok unikol smrti... vsetko tlaci na pilu a ide na plny doraz...napriklad ked sme ako partia chodili chlastat, tak kazdy v urcitej faze povedal, ze ma dost...a on??? kdeze, dokedy vladal a stal na nohach, tak dovtedy do seba lial... alebo cvicili sme bojove umenia... kazdy si dal rukavice, bandaze...pouzival boxerske vrecia...a on...kdeze... on musel cvicit bez rukavic a namiesto boxerskych vriec pouzival stromy, ci dreva...a potom mal stale problemy s nohami, ci rukami...a stale chodil po pohotovostiach (aj my s nim, ktory sme sa na jeho treningy dali nahovorit :4:)... ale teraz sa uz mierni...uz vsetko netlaci na doraz...dospel. uz viac pouziva hlavu, ale v skrytu tam stale tlie tuzba, robit blaznive ciny..... jaaaj a este v com bol typicky...ze lahko sa nadchol ale potom aj rychlo stratil zaujem...robilo mu dost problem nieco dokoncit...
14.04.2015 - 21:38 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » curry
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Pietra di Luna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Díky za reflexi! :)
Tak to máme trochu podobné :) Já mám tedy ten Mars v Rybách a myslím si, že právě tohle umístění mě tak trochu zachraňuje od toho, abych se vrhala do nějakých extrémních situací. Přeci jen, Mars v Rybách je poměrně pasivní...
Ohni jsem taky nepřišla na chuť, nějak nevím, co bych si s člověkem, u kterého převládá oheň, počala :D Nejlíp na mě působí kombinace vzduch-voda nebo voda-země.
14.04.2015 - 21:40 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Eldria
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Pietra di Luna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
A v jakým znamení máte Mars? Ona kombinace Ryb s Venuší ve Vodnáři právě způsobuje tu neochotu podřídit se stereotypům, přeci jen vzdušná Venuše a promnělivé Ryby :)
14.04.2015 - 21:46 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » AMIRAN
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Pietra di Luna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Zajímavá poznámka, to máš pravdu :15: Ta mladší generace je co se pojetí vztahů týče o něčem jiném, než generace našich rodičů. Kolem sebe vidím, lidi, kteří také nevidí smysl ve vztahu typu "bydlení-svatba-dítě-pes-hypotéka-barák-důchod". Ale zároveň je stále spousta těch, kteří si tuhle linku jedou a zdá se, že jim to vyhovuje.

Ale je pravda, že většinou potkáme to (toho), koho právě potřebujeme a jde to i vědomě ovlivňovat, v tom s tebou souhlasím :1:
14.04.2015 - 21:53 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » tiferett
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Pietra di Luna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Díky moc za příklady z praxe!


"Hlavne ženy na jednej strane túžia po láske a na strane druhej , keď vzťah začne, hneď sa z neho chcú oslobodzovať"

"zotrvávať sústavne v byte s partnerom pociťujú ako „vezenie“...."

to je jak psané o mně! Ve mně se pere ta vztahovost, touha po vztahu, lásce, romantice atd atd a silná vnitřní potřeba svobody. Když mám jedno a je toho moc, chci to druhé a naopak. Čím víc se cítím omezená, ať už nějakmi nepsanými pravidly toho, co by se "mělo", tím víc cítím doslova fyzickou úzkost (viz to zůstávání v jednom bytě s partnerem - to je něco, co moc nedávám a racionálně nedokážu vysvětlit proč)

Na druhou stranu mám v sobě něco, co mi nedovolí chovat se příliš sobecky, a představa toho, že někomu způsobím bolest, mě děsí. V určitém smyslu jsem hodně emaptická a soucitná, ale potřebuju svůj prostor, vnitřní i vnější, a je to hodně specifická potřeba. Nesmí být ničeho ani moc, ani málo. Moje představa ideálního života je asi taková, že mám dané jistoty, jako vztah s mužem, kterého miluji a finanční a materiální jistoty, ale jinak chci neustálou změnu, aby se prostě něco dělo. Tak uvidím, jak se mi to všechno podaří zkombinovat....
15.04.2015 - 19:52 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » 0RLAND0
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Pietra di Luna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
A není Blíženec? :)
Zajímavý je, že je už 10 let ve vztahu s jednou ženou i přes ty bokovky.
17.04.2015 - 20:27 | Filtr
(Beran) curry » Pietra di Luna
ono tie ryby su zradneee.....teda ja mam ten piaty dom napol vo vodnarovi s vodnarskym marsom a napol v rybach s rybiou venusou a by som povedala, ze aj ryby vedia vplavat do zaujimavych situacii.....taka neptunsko-uranska zmes moze prekvapit :) ked si spojis nevsedne zazitky, slobodomyselnost a rybiu snovost, moze to vypalit rozne
18.04.2015 - 16:21 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele shakti11, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Podle mě jde spíš o to, proč má člověk ve vztahu pocit nesvobody. V prvé řadě ho má někdo sám v sobě a vztah mu ho jen ukáže. Pokud si ho vyřeší sám v sobě, bude se cítit svobodný i ve vztahu, kde bude s partnerem 24 hodin denně. Nikdy to není o druhých, kteří nás dusí nebo omezují..
Mám ascendent ve Vodnáři, Lunu ve Vodnáři v sextilu na Uran a Slunce v 7.domě v sextilu na Uran.
Vdávala jsem se ve 22 letech, vždy jsem byla pro svatbu, společnou domácnost a od prvního vztahu jsem si přála, aby to bylo napořád. Nicméně v životě to někdy chodí jinak a taky bych řekla, že do třiceti let člověk jen velmi málo ví, kým je a čeho je a není schopen.
Sama si vzpomínám, že jsem taky mívala takové ty stavy, kdy jsem se těšila, až partner odcestuje a já budu mít svou "svobodu", a když odcestoval, tak jsem si přála,aby byl zpátky se mnou. Vlastně člověku tedy není dobře tak ani tak. Problém je teda někdo hlouběji než nesvoboda způsobená vnějšími podmínkami.
Dnes už nic podobného nepociťuju, můžu být s partnerem neustále a cítím se svobodná, cokoli se mi chce, udělám nebo nějak projevím, nepotlačuju, mizí tak jakékoli nahromaděné tlaky, které se dřív projevovaly třeba i tím nečekaným ukončením hovoru nebo ukončováním vztahů v afektu, což jsem snad ani nemyslela vážně. Nakonec to stejně nejvíc ublížilo mně samotné.
Jinak mám pocit, že mám ráda určitý řád a pravidelnost, jsem ráda doma, a považuju se za stabilního a spolehlivého člověka, vztahy nestřídám, s partnerem jsem schopna trávit takřka veškerý čas, necítím se omezená.
Partner má Mars konjukce Uran a ještě opozici Urana na Lunu v Rybách. Ale já ho vidím také jako naprosto stabilního, spolehlivého, citlivého a ohleduplného člověka, kterému taky vyhovují jistoty, domov, city, se kterými může počítat.
Moje máma má Lunu ve Vodnáři v opozici na Uran, Uran sextil Slunce, je naprosto rodinný typ, ráda vaří, plete, pracuje na zahrádce, když jsem byla malá, vždy říkala, že by klidně dokázala být doma v domácnosti, že ji to naplňuje. Táta má Lunu v konjukci s Uranem a Uran v sextilu na Venuši v 5.domě, s mamkou jsou spolu celé dny, nehnou se od sebe, stále se milují, maximálně si rozumějí již 36 let, vše dělají spolu. Nemají žádný pocit omezování.
Já taky nemám pocit, že by mě někdo omezoval nebo spoutával, neuvědomuju si ani, že bych potřebovala změny, chovám se a dělám tak, jak se mi zrovna chce.Jestli je to jiné, než to mají druzí, neumím posoudit. Partner je naprosto tolerantní,, takže pokud bych chtěla např.chodit po hlavě, tak s tím nemá žádný problém, takže znovu platí to, že když se cítím svobodná v sobě, nepřitahuju lidi, kteří by mi ukazovali mé vlastní omezení, pokud se cítím svobodná,nemůže mě tedy nikdo omezovat, i kdybych ho měla přivázaného na krku :4:
22.04.2015 - 14:12 | Filtr
(Panna) Eldria » Pietra di Luna
Mars mam v kozorozcovi v 5.dome


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »