Ženský a mužský smysl pro humor


24.02.2012 - 19:37
(Rak) Maggi v kostkách
Ženský a mužský smysl pro humor
Už dlouho mě zajímá, jak opačná pohlaví navzájem definují svůj smysl pro humor. O mužích se obyčejně říká, že jsou vtipnější, při vyprávění vtipů daleko vulgárnější a že mají raději než ženy tzv. obrázkové vtipy. Naopak názor na ženský smysl pro humor obecně převládá takový, že zástupkyně jemného pohlaví jsou horší vypravěčky, ale více se vtipům smějí (hlavně těm, které vyprávějí muži). Dále je také možno si přečíst, že muž jako smysl pro humor u ženy považuje to, když se dotyčná směje jeho vtipům a naopak ženy mají rády, když je muž umí spontánně rozesmát. Co si o tom myslíte vy? :3:http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/…

Stránka: 1 2
Řazení:
24.02.2012 - 20:04 | Filtr
(Rak) Maggi v kostkách
Néé, nefungují mi poslední dva obrázky...
24.02.2012 - 20:35 | Filtr
(Kozoroh) Pithecanthropus erectus
mám rád náznakový humor se skrytou pointou.....když se najde stejný ženský protějšek, je to bezva ping pong...... :37: :75:

(asi nemusím zdůrazňovat že bez erotického náboje, je to jak neslanej špek) :3:
25.02.2012 - 11:11 | Filtr
(Kozoroh) kedarda
Žádná lidská pravda není stoprocentní, ale tohle o ženách a mužích napsal už Karel Čapek.

Vemte si jen veřejné baviče. Dnes už existují i takové ženy - některé pobaví hodně dobře, ale ruku na srdce: jak často vás dostanou do kolen?
Já bral humor od dědy a staršího bratra, kteří oba vytvářeli humor takového toho přehnaného typu, kdy se něco záměrně přežene, ale ponechá se tomu taková forma, aby to vypadalo uvěřitelně, vážně. Naučil jsem se jej s oblibou vytvářet, jsem v tom docela dobrý, jen to nedělám často (kozoroh), ale narazil jsem u svojí výrazně inteligentní šéfové, s níž jsme si vyměňovali tento humor několikrát denně a která mi nadsázky vracela tak fenomenálním způsobem, že mi trvalo mnohdy i více minut, než jsem pochopil, že je to vtip :8: :61:

Ovšem je pravdou, že ženy sice také dovedou muže rozesmát, ale nebývá to takový ten řehtací humor, kdy se vám chce smíchy se válet. Může to být bystré, hluboké, inteligentní, vkusné, ale nebývá to takové to do morku kostí, kdy ze mě všechno spadne a na chvíli na světě neexistuje nic jiného než sranda. Tedy ale ani muži to neumějí běžně. To není tak o pohlaví jako o přirozeném talentu. Mám ve svém okolí jen málo mužů, kteří tohle dovedou - zajímavé je, že když to nastane, nemusí to být ani prudce inteligentní dokonce ani vkusné.

Kdyby jste mi ale dali na vybranou, zda strávit večer s pekelně vtipným chlapíkem nebo usměvavou ženou... :61:
25.02.2012 - 11:43 | Filtr
(Býk) player
No - já si myslím opak.Nejvíc vtipů a těch parádně sprostých slýchám od žen.Jsou lepší vypravěčky a také si je pamatují.Já ne.Já znám pět anekdot na celý život,hned je zapomínám.

Jiná věc je ale tak,že co se týče glos a bonmotů - tak tam skutečně ženský zaostávají.Málokdy dělá humor v partě žena,ač výjimky by se našly.jde vždy o rychlost a improvizaci.Já takové obdivuju a klobouk dolů.
25.02.2012 - 11:50 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Bergruna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Zdravím, myslím, že smysl pro humor je dán něčím jako nadhledem, schopností, že se člověk nebojí sám ze sebe si udělat legraci. Takže si musí být sakra jistý, že to neohrozí jeho zdravé sebevědomí.
Je mi pak jedno, jestli sedím výhradně s muži a nebo ženami, či společně- když mi sedí společnost(a já jí)humor funguje.
Kdože má mít v repertoáru sprostější vtipy? Muži? :63:
25.02.2012 - 11:50 | Filtr
(Býk) kapka růžové
...já bych řekla, že mám smysl pro humor dost vyvinutý, přesto se některým "mužským" vtipům nezasměju...a vůbec, málokdy se směju vtipům...já jedu na dvojsmyslech a humoru vyplývajícím z konkrétní situace...

...ale jeden mě včera přece jen trochu rozesmál: Manželka se ptá manžela: "Miláčku, co si mam vzít na pláž, abych
zaujala ostatní?" Starej se otočí a řiká: "Zkus lyže"...

...a jinak...obrázkový teda nemusím... :24: :25:
25.02.2012 - 11:56 | Filtr
(Kozoroh) Zornička » Bergruna
Ano nadhled, to je presne ono :4: :27:
Inak by som nepochopila, prečo musím práve ja vliecť ťažký ruksak minule na túre .. :15:
:17:
25.02.2012 - 12:38 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Zornička
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Bergruna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:61:
taky nic proti pivu nemám.
25.02.2012 - 12:54 | Filtr
(Vodnář) mitea » Pithecanthropus erectus
Tiez mám rada tento druh humoru,zo skrytou pointou :61:
Lasica a Satinský majú taký,ale mám rada aj Ceský humor a komédie,tie nemajú konkurenciu a vlastne na zrazoch je tolko humoru,ze bolí az bránica,tak ten humor mám najradsej... :4:
A este sa mi páci taliansky a anglický humor :61:
Uz menej americký,je tam dost cynizmu a skodoradosti,aj pri ublízení,sa rehocú :3:

A je mi jedno,ci zenský,ci muzský...obe pohlavia sú vtipné,mozno muzi trochu viac,vsak nemajú toho tolko na práci :61:
25.02.2012 - 13:54 | Filtr
(Kozoroh) Pithecanthropus erectus
tak v tomhle je kurevsky skrytá pointa, které ne a ne porozumět.... :63:
25.02.2012 - 19:02 | Filtr
(Beran) curry
k zenskemu humoru ma nejak spontanne napadla tato fajna scena z filmu :4: http://www.youtube.com/watch/…

bavia ma absurdne morbidne vtipy s trochou sexu :2: baby sa inak casto medzi sebou bavia ako chlapi a su pri tom fakt vulgarne len vedia, ze keby to spustili v muzskom kruhu niekde v krcme, tak chlapov uvedu do rozpakov alebo ich budu mat za nechutne, padnu im idealy proste, tak sa vacsina kroti :4: no a potom je kopa zenskych co vtipy nepochopia a srandu si zo seba taktiez nespravia, to je tiez fakt
25.02.2012 - 19:16 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Pithecanthropus erectus
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele HANINA64, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jo jo jak to nemá pointu a náznak tak to neni ono.Mám ráda humor který jde přímo z člověka.Prostě vtipnost.Pochopitelně k tomu musí být i protějšek ,který porozumí a třeba se hned neurazí :6: :20: :20: :37:
26.02.2012 - 09:29 | Filtr
(Kozoroh) kedarda
Hojně tu všichni zmiňujeme vyprávění vtipů - chci připomenout, že tato činnost sama ještě vůbec nijak nevypovídá, zda má člověk smysl pro humor

A když už jsem tu znovu, jedno pozorování, s nímž nemusíte souhlasit: Když se sejdou samotné ženy, smějí se, jakoby se snažily vzájemně vyměnit postoj: JSME VESELÉ A ŠŤASTNÉ. U toho se neváhají navzájem se chválit a vystřihovat i si poklony, které by jinak bylo lze očekávat spíše od mužů, jako "že máš krásné oči, jsem viděla hned" :45:
Když se sejdou samotní muži a smějí se, jakoby si chtěli vyměnit postoj: JSME NAD VĚCÍ, přičemž se v tom hned zkoušejí a ubezpečují a neváhají na sebe mluvit tak, že kdyby to samé udělal někdo z vnějšku, byla by to hrubá urážka a okamžitá výzva k inzultaci :47:
Ženy si to dávají hned, aktivně, jako by se to od nich očekávalo, kdežto muži se k tomu vzájemně vybízejí.
Netvrdím, že tak je to vždycky, ale toto lze pozorovat často.
26.02.2012 - 12:05 | Filtr
(Beran) curry » kedarda
ty asi velmi nepoznas zeny, co? :3: :5:
26.02.2012 - 12:15 | Filtr
(Beran) curry » kedarda
inaaak, ma prave napadla jedna myslienka a teda dufam, ze to nikto nebude brat osobne :2:...totiz konkretne ceske zeny mi nepripadaju velmi vtipne, resp. ako pises - nedostanu ta do kolien a napriklad su haklive na take muzske prasacinky...poznam dost bab z ceska a nie som jedina a vsimla som si, ze nie su zvyknute na podpichovanie alebo si nevedia spravit srandu sami zo seba...len postreh mna a bab co napriklad v cechach studuju alebo pracuju...cesky su aj urazlivejsie (teda tie co poznam)...ale urcite zalezi na oblasti...u nas su zas rozdiely medzi blavakmi a vychodom
26.02.2012 - 15:48 | Filtr
(Kozoroh) kedarda » curry
Ne, ženy neznám. Snažím se, ale nejde mi to. Rozhodně ta čuprholka z tvé ukázky - nerozuměl jsem angličtině ani slovo, ale z tónu bylo dobře znát, proč jsi tu ukázku nabídla. Tak takovouto ženu jsem v Čechách dosud nepotkal.
26.02.2012 - 15:49 | Filtr
(Kozoroh) kedarda » curry
jo ale stejně: byla stopro velmi zábavná, ale ne tak vtipná, že by se člověk plácal do kolen
26.02.2012 - 16:13 | Filtr
(Beran) curry » kedarda
a kto vravi, ze tvrdim, ze mala niekoho dostat do kolien? :2: len som napisala, ze ma to spontanne napadlo pri spojeni zena a humor

chlapi byvaju naozaj vacsi zabavaci velkych davov ale zas casto sa stava, ze zacne velkolepo rozpravat a vsetci cakaju na skvele vyvrcholenie a vtipnu pointu a ta sa nedostavi, len to zahra...neviem teda kto je vtipnejsi...celkovo su pre mna najvtipnejsi ludia co vedia poriadne suńdat seba sameho a chapu ironiu a nemusia sa snazit o velkolepe rozpravanie lebo z nich idu automaticky vtipne postrehy....
26.02.2012 - 16:18 | Filtr
(Beran) curry » kedarda
ale vravim, je velky rozdiel medzi humorom cechov a slovakov tak tazko hovorit o tejto teme....vzdy sme sa napr. cudovali ako prehnane sa cesi smeju pri ich ceskych komediach :2:
26.02.2012 - 18:41 | Filtr
(Beran) Háňa*
Je to tak různé, že si netroufnu vyhodnocovat, kdo má lepší, větší.... smysl pro humor. Opravdu znám muže i ženy, kteří mě dokážou skvěle pobavit.
28.02.2012 - 20:45 | Filtr
(Rak) Maggi v kostkách
Děkuju moc za všechny příspěvky...Taky mám ráda ironickej humor a trochu cynismu a hlavně ten nadhled!
A co vy, muži, byste řekli na krásnou, chytrou a hodnou ženu, která ale vůbec nemá smysl pro humor a směje se všemu, co kdo řekne??
( -> prototyp toho, co se podle několika výzkumů mužům líbí)
:)
28.02.2012 - 21:06 | Filtr
(Vodnář) Kiára..
Každý člověk má trošku jiný smysl pro humor, nezávisle na pohlaví. I každý národ má trošku jiný smysl pro humor (např. pověstný anglický humor). To neznamená, že když nějakému humoru nerozumím, že to není humor. Viz slovenské ženy versus české.
V poslední době jsem si ale všimla ve svém okolí, že chlapi nejsou příliš tolerantní k humoru svých vlastních poloviček, jsou docela vztahovační a jejich humor nechápou. (Je to paradox, bo přesně tohle jsem vždycky slýchávala od chlapů :5:)
28.02.2012 - 21:11 | Filtr
(Kozoroh) Zornička » Kiára..
Toto ma zaujíma. Rozdiel medzi humorom českých a slovenských žien. Ja to nejako nevnímam a ty ?
:74:
28.02.2012 - 21:25 | Filtr
(Vodnář) Kiára.. » Zornička
Já vůbec ne, psala to tu Curry, tak jsem se nad tím zamyslela. Každý národ má trošku jinou mentalitu, tedy i humor. Ale já za sebe jsem si toho mezi čechy a slováky nevšimla. Moje nejlepší kamarádka je slovenka a nikdy mezi námi v tomto žádný nesoulad nenastal. :46:
28.02.2012 - 21:37 | Filtr
(Kozoroh) Zornička » Kiára..
Aha, teraz to čítam. No tak to čo píše nerozumiem zas ja :25: a české komédie mám najradšej a rehocem sa do nemoty :41: takže neviem :41: :41:
Příspěvky: 1-25 26-28
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »