Nevěra z pohledu podváděného, podvádějícího


05.02.2012 - 07:59
(Ryby) rebekaaaa
Nevěra z pohledu podváděného, podvádějícího
Právě pracuji na seminární práci na toto téma " Nevěra z pohledu podváděného, či podvádějícího " a tak se ptám: máte zkušenosti ? A pokud ano co byste mi o tom/o vás napsali ?Mmtálně mám 5A4, ale nikdy není dost materiálu.

Stránka: 1 2
Řazení:
05.02.2012 - 08:21 | Filtr
(Beran) Pan Božský Nesympatický
Pokud se shodneme, že vztah je založen na vzájemné úctě, spolupráci a komunikaci, pak při nevěře (najdu si jiného partnera a opakovaně se s ním scházím) pravděpodobně schází vzájemná úcta. Člověku, kterého si vážíme, přeci nebudeme provádět něco, co by ho v jeho očích mohlo ponižovat.

Z mého pohledu je nevěra „komunikační gesto“, které říká „nevážím si tě, nevyhovuješ mi, představoval jsem si to jinak“.

Když se s dobrou kamarádkou nezřízeně opijeme a v rámci fyzických sympatií nám uklouzne nožka z podstavce cti, pak to za nevěru nepovažuji, tedy ne za tu destruktivní. Spíše tato jednorázová neplánovaná situace vyvolá pocit provinění (u sociálně zdravých mužů) a pak se ke své partnerce dotyčný chová „lépe“ s nutkáním „napravit" ono pochybení.

My jsme si s ex tuhle možnost, nazvali jsme ji pracovně úlet, vyříkali hned na začátku s tím, že pokud se něco takového stane, tak ten druhý o tom nechce vědět. Někdy člověk tělu neporučí :21: Kdyby to mělo být opakované, samozřejmě už to není úlet, že ano.

Takže dokud je vzájemná úcta mezi partnery, pro nevěru není místo. Pak jsou samozřejmě vyjímky, ale to připisuji narušeným osobnostem.
05.02.2012 - 08:34 | Filtr
(Býk) kapka růžové
...já bych mohla uvést spíš pohled třetí osoby, protože já nejsem na nevěry typ...když mě to táhne jinam, tak tam jdu, se vším všudy:1: :27:...asi jeden týden v životě jsem měla 2 muže zároveň...a bylo to pro mě nesnesitelné břemeno...ale možná, kdybych vydržela, přišla bych tomu na chuť, nevím...

...proč někdo nepíše taky o věrnosti, k tomu bych asi měla víc co říct :63: :24:...
05.02.2012 - 08:44 | Filtr
(Štír) tronco
Mám jedinou stále se opakující zkušenost.
Pro mě byla nevěra vždy smyslem podrazu největšího charakteru. Podraz vůči lásce,kterou slibuji tomu druhému,tudíž podraz už dopředu vůči sobě samému,když slibuji něco,co jsem sám nepoznal.Většinou šlo o ženský princip ve smyslu: Já ani nevím,jestli spolu teda ještě žijeme.... prostě ženě se omrzí to,že žije s někým,kdo se stará o rodinu,zázemí,nebo se o to pokouší a stojí ho to úsilí,protože už bojuje za dva a potřebuje podržet a to ženu omrzí,páč je zvyklá spíše na něžné žvásty kolem toho,jak je vše skvělé,jak je krásná atd... ztrácí smysl a podlehne nějakým pudovým záležitostem,kdy opouští svého psa,kterého si uvázala doma na řetězu,aby našla divokého vlka s kterým si užije nevázaně živočišnosti,v horším případě,pokud jí nezdrhne,dalšího vypelíchaného psa,kterého si přiváže na řetěz své boudy...... Často jsou ženy od mládí rozmazleny přístupem okolí...ty jsi ale krásná holčička,jaké máš ale krásné vlásky,ty máš ale nádherné očíčka,no ty máš ale krásné nožičky,jeje a jaké koleje,takové nádraží,no to je ale překrásné nádražíčko... do pí.. .... možná to vidím špatně,ale často jsem narazil přesně na tohle....image je stavěna moc,moc do popředí...je důležitější,jak věci vypadají,než jaké vskutku jsou.....
05.02.2012 - 08:50 | Filtr
(Štír) tronco » Pan Božský Nesympatický
:6:... si to tak čtu... fajn,chápu..jen mi pobavil ten konec.

Takže dokud je vzájemná úcta mezi partnery, pro nevěru není místo. Pak jsou samozřejmě vyjímky, ale to připisuji narušeným osobnostem.

Takže už se též řadíš mezi narušené osobnosti?
05.02.2012 - 08:52 | Filtr
(Býk) kapka růžové » tronco
..."jaké koleje, takové nádraží"...hezký příměr:15:...neházej flintu do žita...to správné nádraží někde čeká i na Tebe...jen už možná za tu dobu, kdy se rozmýšlíš, jestli pojedeš a nebo ne, trochu zchátralo...tak se nedej zmýlit :3: :27:...
05.02.2012 - 09:11 | Filtr
(Blíženci) Nuna
Vem všech 364 diskuzí z tohodle webu na tohle téma a máš materiálu,že by na to celej Tvůj ročník mohl napsat diplomku :2: :3:
05.02.2012 - 09:58 | Filtr
(Kozoroh) Pithecanthropus erectus » Nuna
jo ...a kdyby každej tady navíc řek, co si představuje pod pojmem nevěra, tak by fakt stálo zato postavit tu Kaplickýho knihovnu. :61: :61: :61: :61: :61: :61:
05.02.2012 - 10:02 | Filtr
(Štír) tronco » Nuna
To jich je tak málo? :63::4:
05.02.2012 - 17:56 | Filtr
(Rak) mineal
Vážená slečno, zklušeností mám mnoho, protože jsem si procházela martyriem, které se v podstatě táhlo pře 2 roky, kdy jsem byla v drtivém kole dvou mužů. S tím prvním jsem žila a vychovávala dceru pře 10 let, ale vztah se změnil v obrovskou stagnaci. Ale jistata finanční jaskási byla. Po 16ti letech se mi do života vrátila velká láska z mládí, kde byla šílená přitažlivost, ale zároveň dluhy. Nakonec jsem volila lásku, ne peníze a jsem dnes s tím, kde jsem cítila více lásky, stejně jako dcera - naštěstí. Dodnes se ale nemůžu zbavit výčitky vůči bývalému manželovi, který se proti mně v podstatě neprovinil a vždycky mně byl věrný. Snažila jsem se ze všech sil, zbavit se přitažlivosti na tom druhém, ale bylo to nad moje síly. Takže jsem se musela 2 roky dívat na to, jak můj bývalý manžel trpí a já také. Dodnes mně chybí, takže nevím, jestli je to výhra nebo prophra. Každopádně vám mohu říci jedno. Ať ti, kteří nevěru odsuzují, děkují všem svatým, že si to nemuseli prožít, protože nevěra se většinou nedělá jen tak pro zábavu, ale vedou k ní těžké citové pohnutky a ztrádání. Mnohdy několikaleté. Je to vnitřníé peklo, které také hovoří o hladu po lásce, která nebyla dávána v dětství. A člověk musí dělat sám ropzhodnutí, o kterých ví, že budou bolestivé nejen pro něho.
05.02.2012 - 18:05 | Filtr
(Býk) player » mineal
Hezký.Moc hezky jsi to napsala.

Já z hlediska podvádějícího:volil jsem mezi smrtí probíhajícího vztahu nebo jeho záchranou.zvolil jsem nevěru abych probíhající vztah zachránil a povedlo se.Jednalo se o dobytí vybitých baterií.

Z hlediska podvedeného:já nevěru nevyčítám,dokonce jsem v jistých fázích vývoje jejím zastáncem.Takže se vždy snažím o to,aby druhý nemusel nosit útrpné výčitky.Osobně bych byl pro změnu konceptu v oblasti erotického žití společnosti.Aby sex nebyl neustálým zdrojem frustrací,nýbrž radosti.
05.02.2012 - 18:23 | Filtr
(Beran) miluška medvídková » mineal
jo holka, jsou to zkoušky životní a s mužem už jste třeba neměli další vývoj, co se učit, tudíž jsi tam dostala toto. Snad se ti daří dobře.
Měla jsem to podobné, jen s tím rozdílem, že muž nebyl až tak hodný, byl to vztekloun, lakomec a sobec. Jezdil vydělávat do Německa pár let a já a děti z toho neviděli ani korunu, spala jsem na matraci na zemi. Když přijel, akorát nám vynadal, tak jsme se nějak odcizili. No a já se doma bála a tak si našla rytíře, který o mě pečoval. Hlídá mě poctivě už 18 let. Mého bývalého mi někdy bylo líto, to je fakt, ale už ho opustily 3 ženy, tak asi není vina jen v nich a ve mě. Nelituju ničeho.
05.02.2012 - 19:03 | Filtr
(Býk) kapka růžové » miluška medvídková
...asi má špatnou karmu, no :25: :27:...
05.02.2012 - 19:16 | Filtr
(Býk) kapka růžové » player
A jak jsi to udělal, že se ti podařilo to využít pro obnovu vztahu a neposlat ho tou nevěrou k šípku :25:??? Mělo to nějaká pravidla nebo jak jsi to ovládnul, žes tomu nepodlehl?
Co já vidím ve svém okolí (jsou to teda ženy), tak jde spíš ten původní vztah do háje a ta nevěra stoupá vzhůru...což samozřejmě může mít své duchovní příčiny...ale zajímá mě, jak to udržet "na uzdě"... :27: :27: :27:
05.02.2012 - 19:17 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Nuna
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:4: :61: :61: :61: :61: :15:
05.02.2012 - 19:49 | Filtr
(Býk) player » kapka růžové
Ne - já jsem volil únik ze stereotypu sexem s ex. 2 noci a zase bylo u mě všechno v pořádku,ale samozřejmě jsem to zatajil.
Někdy není zbytí.
05.02.2012 - 20:20 | Filtr
(Býk) kapka růžové » player
...no, a co taková roční pravidelná nevěra...dá se udržet na uzdě :25: :24:?...
05.02.2012 - 20:23 | Filtr
(Býk) player » kapka růžové
Měla by bejt povinná.Pokud to teda někdo přímo neodmítne.Ona by udržovala svěžest.
05.02.2012 - 20:28 | Filtr
(Býk) kapka růžové » player
...já nevím...za sebe můžu říct, že ji zatím nepotřebuji...můj poslední sexuální vztah trval deset let a neměla jsem potřebu se inspirovat jinde...navíc, jak už jsem psala, mně to jde do hlavy a do srdce a to je samo o sobě průšvih...ale to je jiná věc...mně přijde, že ženám to hrozně motá hlavu...
05.02.2012 - 21:31 | Filtr
(Beran) Háňa*
Co bych k tomu napsala já, to bylo napsáno už v 9.11, takže zase jdu :4: :29:
10.02.2012 - 22:36 | Filtr
(Kozoroh) Little Angel » mineal
:27:Milá paní, děkuji za nový pohled na nevěru. Do této chvíle jsem si myslela, že kdo podvádí nemá svědomí, ale spletla jsem se... Samozřejmě ovšem, že je velmi důležitý charakter podvádějícího!!!!!! -tedy pokud nějaký má-můj bývalý nejspíš žádný charakter neměl... Přeji hezký večer Dora :16:
PS: A co se vztahů týká, potom dvakrát měř a jednou řež! Osobně se mi velmi osvědčil partnerský horoskop na "najdi se". A nedoporučuji vcházet do vztahu s člověkem, který má Mars nebo Venuši v kvadratuře nebo opozici s vaší Venuší či Marsem!!!!!!!!!!-nebot každý z vás bude chtít v posteli něco jiného než ten druhý... :27: :63:
11.02.2012 - 13:00 | Filtr
(Vodnář) nefertari » Pan Božský Nesympatický
-Takže dokud je vzájemná úcta mezi partnery, pro nevěru není místo. -

Tak pod tohle bych se podepsala :1: :15:
11.02.2012 - 13:15 | Filtr
(Býk) player » nefertari
Úcta mezi partnery?

Nemyslím.Jsou páry,které žijí spolu v takové úžasné úctě - ale věci sexuální si odbývají jinde.Prostě zkameněli a pochopili to naštěstí ve stejnou dobu.Úctu bych sem vůbec netahal.

čas - to je Pan sviňák.
11.02.2012 - 13:18 | Filtr
(Beran) pimon » Pithecanthropus erectus
Knihovnu ano, Kaplického ne.

Ten kdo nazve byť pracovně Národní knihovnu BLOB, neboli chrchel, hlen a podobně, nemá dost úcty k tomu, pro koho má tvořené dílo sloužit a byť by bylo sebedokonalejší stává se nepřijatelným. Navíc pokud se jednalo o jeho rodnou vlast.
Já osobně panem Kaplickým jako člověkem opovrhuji a nezměnila na tomto mém názoru nic ani jeho předčasná smrt.
11.02.2012 - 16:26 | Filtr
(Rak) jana@ » mineal
...není co říct...až mi u toho ukápla slzička :9: :62: :74:
Příspěvky: 1-25 26-50
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »