Poraďte mi prosím (žárlivost)


01.02.2012 - 23:14
(Váhy) Smith
Poraďte mi prosím (žárlivost)
Už od mala trpím žárlivostí. Žárlil jsem už jako dítě.....No jo jen že jak šel čas tak sem začal žárlit ještě víc a to i na kamarádky atd... Je to strašné a ubijí mně to strašně moc. PROSÍM PŘOČ TAK ŽÁRLIM A JAK S TÍM PŘESTAT NECHCI BÝT TAK ŽÁRLIVEJ Je to hrůza protože mi to motá hlavu... Děkuji

Stránka: 1 2
Řazení:
02.02.2012 - 08:06 | Filtr
(Býk) Glimmer Man
Žářlíš proto, protože to nemáš v hlavě v pořádku. Došlo u tebe ke vzniku pocitu obrovský jedinečnosti a sebedokonalosti, takzvaně máš ego vyhoněný až do nebeských výšin. Zřejmě výchova v dětství ti vnukla onu myšlenku, že jsi středem světa. Bohužel realita je jen jedna a bohužel zrovna taková, že je v rozporu s tímhle přesvědčením. A tak se tvoje nemocná mysl brání a chrání sama sebe, onen virus v tvý hlavě chrání sám sebe před "zlým" světem, a tak ti otravuje myšlenky. Tento obranný mechanismus právě způsobuje stavy hroznýho stresu, budeš asi hodně často "na nervy" a je to právě žárlivost v obraně tomu, když zjistíš, že jiný lidi nedělaj to, co ty si přeješ aby dělali a že teda asi nejseš střed světa. Tuhle myšlenku zapuzuješ tím, že žárlíš a snažít se hodit vinu na ostatní, jako že jsou špatní, nebo že oni dělaj něco špatně. Kdepak. Špatně to máš právě ty.

Jak začínáš tušit, realita je jiná než to, co jsi doposud ve svý řepě budovat a pěstoval. Takže musíš v rozvoji týhle myšlenky pokračovat a to svoje přehoněný ego krok za krokem mírnit. A čím víc budeš poznávat realitu a přizpůsobovat své myšlení jí, tím to půjde rychleji.

Druhá věc je tvoje sebevědomí. Vyhoněný ego není zdravý sebevědomí. To asi už podvědomě taky tušíš. Takže najít zdravý sebevědomí založený na realitě bude druhým klíčem k tvému doševnímu rozvoji.

Jak s tím vším tedy přestat?? Mysl léčí mysl. Jinak to nepůjde, takže jak jsem nastínil, bude potřeba změnit myšlení. A mám pocit, že u tebe to bude dřina. Ale neboj se ničeho, vyplatí se to. Stačí jenom chtít...
02.02.2012 - 10:24 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele funik, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Musíš se to naučit ovládat a tak jako jiný kraviny,PROSTĚ ZAKÁZAT
a časem to zmizí,ale bude to asi fuška :29:
02.02.2012 - 10:29 | Filtr
(Beran) pimon » Glimmer Man
No řek bych, že žárlí spíše ti co si moc nevěří a podceňují se, takže to vyhoněný ego nevím, nevím.
02.02.2012 - 10:36 | Filtr
(Beran) Catwoman1 » Glimmer Man
celkom dobra rada, aj ked spojenie " vyhonene ego" je trosku uchylne.... :4:

02.02.2012 - 10:36 | Filtr
(Kozoroh) Pithecanthropus erectus » Glimmer Man
Já ti nevím Glimme…mi to připadá spíše naopak…že má právě pošramocený ego, tedy nedostatek sebevěomí, páč pokud člověk věří ve svoje hodnoty, tak se neobává ztráty přátel, nebo partnera.Přijde mi že je tam nějakej komplex méněcennosti, nebo něco z dětsví.Někdy stačí, aby rodiče preferovali sourozence a žárlivost je na světě.Ten pocit že mi někdo vezme moji hračku se pak přenese do dospělosti.Dobrý je, že si to autor diskuze uvědomuje a být jím, tak navštívím odborníka.Pokud je to získané, myslím že se to dá odstranit.V každým případě jít s tímhle do vztahu , nebo do manželství je průser pro něj i všechny okolo, zejména dětí.Žárlivci, alkoholici ,gambleři, nebo jak ty říkáš sociální retardi by měli mít zákaz zakládat rodiny.
02.02.2012 - 10:41 | Filtr
(Beran) Catwoman1
Som tiez ziarliva...ale aspon som sa posunula na dalsi stupen - zaroven s tymto pocitom si uz uvedomujem, aka je to blbost a ked sa mi chce, tak to aj zastavim.

Je to len o vedomi si vlastnej ceny...pokial si myslis, ze si zvlastny, nepochopeny, osamely tak to musis v mysli zmenit na - som uplne normalny, vychadzajuci s druhymi, oblubeny.

Nikto nema pravo urcovat druhym, ako sa maju spravat a kolko pozornosti si zasluzis.

Vsetko je to len o tom, ci si to pripustis, alebo nie a ako sam seba beries.

02.02.2012 - 10:43 | Filtr
(Vodnář) Kiára.. » Pithecanthropus erectus
Přesně tak, žárlivost vzniká z nízkého sebevědomí. Žárlivec nevěří, že by ho někdo mohl milovat, nevěří sám sobě, nemá se rád.
Jediná pomoc je pracovat na sobě, na lásce k sobě. Ale sám si s tím asi neporadí.. :15:
02.02.2012 - 10:43 | Filtr
(Beran) miluška medvídková
třeba je to něco z minulého života, co víme. Určitě je moc dobře, že si to uvědomuješ. Takže je to o sebekontrole, jistě to je těžké, ale naučíš se to ovládat. :15:
02.02.2012 - 10:44 | Filtr
(Býk) Glimmer Man » Pithecanthropus erectus
+ reakce na Pimona

No, snažil jsem se to vysvětlit. To je právě ten pocit "já a ostatní". Pak řadí sebe vejš a vadí mu, když ostatní nekonaj, co by si přál. A proto žárlí. Takže kombinace velkýho ego a malýho sebevědomí. Sebevědomí je hodně podvědomá věc a právě, ač se to zdá divný, s egem podle mě nesouvisí. On má právě onu kombinaci potřeby ovládat ostatní a nízkýho sebevědomí. Takže se mu to nedaří a dává to zavinu jinej a nedokáže to unýst.
02.02.2012 - 10:44 | Filtr
(Panna) veve01 » pimon
súhlas....
02.02.2012 - 10:54 | Filtr
(Beran) Catwoman1
mna este tak napadlo...ci sa prilis nezaoberas sam sebou...lebo ak budes prezivat zivot tu a teraz - v pritomnosti, mat svoje hobby, cinnosti atd tak nebudes mat cas na zozieranie a kontrolu dokonca aj svojich kamaratok
02.02.2012 - 10:54 | Filtr
(Kozoroh) Pithecanthropus erectus » Glimmer Man
Nějak to co říkáš nedokážu spasovat dohromady, ale neva, od toho jsou diskuze , aby každý nahodil ten svůj úhel pohledu.Důležitý je, aby si z té přehršle názorů nejvíc odnesl autor diskuze a začal na sobě pracovat....je to jeho život a takhle moc veselej nebude. :63:
02.02.2012 - 11:04 | Filtr
(Býk) Glimmer Man » Pithecanthropus erectus
Jestli pobere byť jen desetinu a základy myšlenky, tak alespoň něco se mu zlepší. :75:

No jestli žárlí i na šachový figurky samčího pohlaví, a že jich je, tak to lituju všechny ženy v jeho okolí.

Takže stačí, aby hledal problém se svý hlavě a ne někde jinde. Vzhledem k tomu, že všude jinde se lépe hledá, tak je to hodně svůdný...
02.02.2012 - 11:11 | Filtr
(Beran) pimon » Glimmer Man
Přiznám se, že jsem se nikdy dříve žárlivostí do hloubky nezabýval. Nežárlím a z dnešního mého pohledu vidím, že to může být i na závadu.
Dle Tvé teorie bych tedy měl mýt potlačené ego. Nu mohu se v sebehodnocení mýlit, ale zkrátka si o sobě myslím, že vyhoněnost mého ega sice nedosahuje nebeských výšin, ale řekl bych, že je nadprůměrná.
Převládá u mne rozumové vnímání světa i když to cosi mezi nebem a zemí silně vnímám a beru na vědomí.
Nemyslím si, že jsem byl již v raném věku schopen uvědomit si poznání, že ať dělám co dělám, nejsem schopen věrnost ženy uhlídat a díky tomuto poznání se tedy tomuto absolutně nevěnovat.
Věrnost si podle mne musíme zasloužit a to jak v manželství, tak i v ostatních vztazích, kde to spíše nazýváme loajalitou.
02.02.2012 - 11:14 | Filtr
(Kozoroh) Pithecanthropus erectus » Glimmer Man
podle toho co píše, má tendenci to hledat i v sobě, takže opravdu by měl přemýšlet o vyhledání odborné pomoci.Ten posun k lepšímu bude určitě rychlejší. :1:
02.02.2012 - 11:21 | Filtr
(Kozoroh) Pithecanthropus erectus » pimon
taky to mám nějak podobně.I když mi sudičky žárlivost opomněly darovat, přeci jen v každém z nás jí kousek je.Pokud si ale člověk uvědomí, co může ovlivnit přímo a co ne, pak ti dávám za pravdu, že zabývat se tím co ovlivnit nemohu je sebeužírání a ztráta času.Přízeň kohokoliv nevzniká na základě našeho přání, ale na základě našeho konání a toho jak vnímáme a projevujeme se vzhledem k okolí.Jedině tohle můžeme ovlivnit sami v sobě. :3:
02.02.2012 - 11:37 | Filtr
(Býk) Glimmer Man » pimon
No já si právě myslím, že ho potlačený máš a nebo alespoň že to máš "pod kontrolou". Že jsi poznal a pochopil. A nebo to u tebe není kombinace se slabostí a nízkým sebevědomím.

Ale ty řeči o nadprůměrným egu ti opravdu nevěřím. :3: :4:
02.02.2012 - 11:38 | Filtr
(Býk) Glimmer Man » Pithecanthropus erectus
Přesně tak. :15:
02.02.2012 - 11:41 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Pithecanthropus erectus
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To jsi napsal tak krásně,že přízeń kohokoli nevzniká na základě našeho přání atd...,to by autorovi diskuze mohlo ukázat,kde je chyba. :3: :30:
02.02.2012 - 11:44 | Filtr
(Vodnář) mitea
Necítala som príspevky,ale zacnem najprv od príciny tvojej diagnózy...
Myslím ,ze si psychicky závislý...
V tvojom veku sa este nezazíva láska v cistote a ziarli kazdý,ale inou intenzitou...U teba je to uz na hrane.. Ego je v tomto veku dost sebecké a má strach,ze zostane samé,je sklúcené,plné strachu,potrebuje stále niekoho vlastnit..legalizuje vlastníctvo.
U Teba sú tie korene uz z detstva.Mozno si sa cítil osamelý,plný emócií strachu....
Preto ziarlis,más majetnícky postoj,bojís sa byt sám,lebo sa bez druhého cítis prázdny,cize druhí naplnujú Tvoju prázdnotu, v dusi i mysli...
Svet je hustý a clovek tvor osamelý,preto sa pripúta na partnera - strach,sklúcenost..
Zacni pracovat na svojej osamelosti,napln svoj zivot nejakou cinnostou,zacni sa mat trochu rád,rozmaznávaj sa,zacni sportovat,proste musís svoju prázdnotu zaplnit,aj láskou v sebe a uhliadnut si svoje myslienky,chválit sa miesto podcenovania....Kúp si knihy,o ege,je to dobrá téma na stúdium.Tvoj vlastný rast,upevní tvoje vztahy k ostatným..ale, ked tým trpís od detstva,pomohol by nejaký terapeut,alebo regrese...skús.. :3:
Takze,zelám Ti,aby si postupne,krok za krokom,hladal svoj vlasný pocit bezpecia ..
... :15:

02.02.2012 - 19:56 | Filtr
(Býk) player
Existují pouze 2 řešení:

1.Stát se samotářem a poustevníkem,neb kdokoli se k tobě milostně přiblíží,tak bude mít hnusnej vztah.

2.Jít na hypnotickou regresi,kde bys zjistil proč tomu tak je a možná se s tím vypořádal.

Faktem je,že když budeš chodit do bordelu,tak si klidně buď žárlivej...
04.02.2012 - 19:36 | Filtr
(Váhy) Smith
Děkuji všem za příspěvky. Ano, zkusím se s tím vypořádat potvrzuji, jsem celkem zaujatý sám sebou a beru se, jako výjmečný člověk ( zkrátka jiný ) táke i psychicky závislý . Ale zkusím zapracovat děkuji
04.02.2012 - 20:12 | Filtr
(Kozoroh) Pithecanthropus erectus » Pithecanthropus erectus
Héj, Glimme……jak jsem si pak odpoledne válel šunky v solný jeskyni a zhluboka dejchal, tak mi došlo, že na tom vyhoněným egu jak jsi psal,něco je.Takovej narcisek, co se nutně potřebuje vymezovat vůči svýmu okolí těžce nese, když se objeví nějaká konkurence a tak prostě začne žárlit.Je jedno, jestli se jedná o partnera, pozici v tlupě, nebo pozici u zaměstnevatele…takže pokud jsi to myslel takhle…….ale řeknu ti tohle je pěkně fuj, když se musíš celej život třepat jak ratlík……. :23:
05.02.2012 - 18:56 | Filtr
(Váhy) sahier » pimon
:15:
Příspěvky: 1-25 26-35
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »