Kontakt na dálku ve zlém 2


31.01.2012 - 19:37
(Ryby) MG34
Kontakt na dálku ve zlém 2
Začnu událostí před nějakými 15 lety. Přišel jsem na diskotéku a byla tam kamarádka - slavila tam maturitu. Byla mi celkem blízká, ale byl jsem tehdy strašně free a bránil jsem se pozérsky čemukoliv hlubšímu. Přišel jsem navíc v náladě, že jsem se nějak nechtěl připojit k oslavování. Bylo to na mně poznat. Byla tím zklamaná a možná aby mne trochu popíchla, se po nějaké půl hodině začala v rohu líbat s jedním mým bývalým spolužákem, kterého jsem jí tam představil. Nevěděl jsem, že mi to bude vnitřně tak vadit (skrze pocity). Protože rozumově mi to nevadilo, snažil jsem se to nedávat najevo. Nicméně ten pocit jsem si dobře zapamatoval. Něco se najednou jakoby nepříjemně rozlévá z těla do rukou a trochu i do nohou.Něco podobného jsem pak různě zažil vícekrát a co je podstatné, párkrát to bylo zničeho nic (když jsem s nikým zrovna nebyl, nic jsem neviděl a nic nečekal). Každopádně ten pocit jsem si celkem dobře zafixoval a identifikoval a pracovně pojmenovaný ho mám tak, že "nějaká blízká osoba se mi natruc vzdaluje".Ještě malinko podobný (ale přecejenom trochu odlišný) pocit rozeznávám, když je na mne prostě někdo naštvaný, protože jsem něco provedl (ať už doopravdy nebo doměle). Typicky šéf v práci. A opět nemusí být přítomen a nemusím tušit, že něco hrozí, může to být zničeho nic.K tomu se přidává negativní kontakt, o kterém byla předchozí diskuze a pozitivní, o kterém se také mluvilo. Možná to má všechno stejného jmenovatele, stejný mechanizmus. Nevím.Podotýkám, že počet situací, kdy by se dalo uvažovat, že je něco z toho skutečně na dálku a není to nějaký sebeklam nebo autosugesce, je výrazně v menšině.Máte někdo podobné zkušenosti? Nějaké vysvětlující teorie?Jak se s těmi pocity v sobě fyzicky srovnat? Třeba nějaký uvolňující cvik nebo tak něco?

Stránka: 1 2
Řazení:
01.02.2012 - 09:30 | Filtr
(Kozoroh) Zornička
Glimmáčku, keby si sa zamyslel, jak to ty vieš, tak by si možno prišiel na to, že něco nadpřirozenýho tam vôbec nemusíš hľadať a stačilo by sa len proste zamyslieť, či
kontakt na diaľku myslený v zlom dokáže vyvolať telesné reakcie..
Podľa tvojej teórie by potom 90% dejúcich sa javov ktoré rieši obyčajná psychológia boli nadprirodzené (keď stretnem niekoho, koho sa hanbím, tak sa červenám..napríklad.. tiež nie je nadprirodzený jav)
Že ty lezeš do diskusie Mezi nebem a zemí (hoci na nič medzi nebom a zemou neveriš) je tvoja vec, ale dokáž uvažovať teda čiste racionálne s vysvetliteľnou teóriu, či to možné je, alebo nie..
Ja už napríklad na diaľku vyčmuchám kde sa práve nachádzaš a pri pohľade na teba a tvoje písmenká cítim neodolateľnú túžbu ti oponovať :61:
Keby to sem niekto dal do diskusie, tak v tom nebudem určite hľadať niečo nadprirodzené, alebo .. mám ??
:3: :4: :61: :17:
01.02.2012 - 14:39 | Filtr
(Rak) nemoomen » Zornička
:30: :30: :30: :30: :15: :15: :15:
01.02.2012 - 18:07 | Filtr
(Ryby) MG34
Vybral sis jednu část toho, co jsem napsal a na ni ses kdovíproč upnul a vyšlo ti "nic víc, nic míň".

Napsal jsem třeba také toto:
"Ještě malinko podobný (ale přecejenom trochu odlišný) pocit rozeznávám, když je na mne prostě někdo naštvaný, protože jsem něco provedl (ať už doopravdy nebo doměle). Typicky šéf v práci. A opět nemusí být přítomen a nemusím tušit, že něco hrozí, může to být zničeho nic."

- ono to totiž někdy přijde zničehonic, člověk ani neví proč (později se to třeba dozví). Nedokážu si na to napasovat nějaké "Šimrání zklamanýho ega". Něco takového (pokud správně chápu, že se jedná prostě o obyčejné zklamání) si dokážu představit jedině zblízka a navíc to ještě není přesné.

Další věc je ta, že v naprosto stejné situaci s někým jiným se ty pocity vůbec neobjeví.

Pokud máš skutečně přirozené a uznávané vysvětlení, tak ho napiš.

Pak by mne také zajímalo, cos myslel tím "odvracet zrak od skutečný příčiny problému"?
02.02.2012 - 19:53 | Filtr
(Ryby) MG34
To tvoje "vysvětlení" ohledně "šéfa" by znamenalo, že žiju ve stálem strachu a nejistotě. Vždycky se totiž může stát, že něco na tebe někdo hodí. Ale já ty pocity nemám permanentně. Mám je jen někdy, ve značné menšině případů a skoro vždycky předchází něčemu nepříjemnému.

Poslední věc, kterou si živě pamatuji (je to asi 3 dny zpět): najednou se ten pocit objevuje a narůstá, vnímám ho, ale nedokážu si uvědomit, odkud vítr fouká, v poslední době jsem nic špatně neudělal. Během asi dvou minut nepříjemný telefonát ohledně něčeho. Naštěstí se mne netýkalo, takže jsem to snadno odpinknul na někoho jiného. Pocit mizí.

ad) odvracení zraku - Jak jsi přišel na tuto větu?
"Raději věříš v nadpřirozeno, v magii a v kdovíco, protože chceš koukat jinam, jen ne na..."

Jak víš v co věřím? Jak víš v co věřím raději? Jak z něčeho co nevíš můžeš vyvozovat "protože..."

Docela jsi přestřelil. Popisoval jsem v několika vláknech svoje osobní zkušenosti s kontaktem na dálku, které jsem celkem dost kriticky vyhodnotil jako reálné (a já mám dost kritický pohled, na sebe obzvlášť). O příčinách pouze spekuluji, nemám zatím žádný závěr.

Pospal jsem i ty příjemné zkušenosti s kladným kontaktem - chceš o nějakém problému hovořit i tady? Proč mi stále podsouváš nějaký problém? Proč si selektivně vybíráš jen co se ti hodí a vytrháváš to z kontextu? Já mluvím o tom kontaktu a abych popsal všechny jeho formy, přidal jsem i pár ne úplně běžných, snažil jsem se nic nevynechat.

PS: ocenil bych alespoň pokus o spisovnou češtinu - ty nespisovné koncovky -ej mi úplně trhají oči a uši. Já tady přece taky nemluvím hantecem...
03.02.2012 - 17:47 | Filtr
(Ryby) MG34
Ok, když to negómeš, bude hantec.

Klidně mi v sobotu klavíruj do štrycle co chceš, sme dohókaní. Já to zgómnu, čuznu na raky a podšrajbnu.

Do fóra ti ale hlásím, že pokud seš móka, tak možeš klavírovat jak libo a zgómne to leda tak tvůj naondulované sandál. :7:

Alias - kdes ulovil základní předpoklad, že zrovna nějaké švéd jako ty, by měl mět v kysni nukleární kanón, co zabere na borca ze štatlu, jako su já??? :61:
07.02.2012 - 18:27 | Filtr
(Ryby) MG34
Jak říkám - hodils na to kakáč anebo seš móka.

Alias - kdes ulovil základní předpoklad, že zrovna nějaké švéd jako ty, by měl mět v kysni nukleární kanón, co zabere na borca ze štatlu, jako su já?

Ale fligny, ty by ti šly... :7:
08.02.2012 - 09:45 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Bergruna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Zdravím, k záležitosti staré 15 let- "pracovně pojmenovaný" pocit je uložen v té části mozku jako stopa (stará nahrávka), ke které máš přístup pouze přes emoce a emocemi ho taky spouštíš včetně fyziologických doprovodných reakcí. Tenkrát před 15 lety ses rozhodl, že lehce provokativní výzvu (kamarádku) necháš plavat. Pocity však jasně daly najevo, že Tvé rozhodnutí v danou chvíli odporovalo vlastní přirozenosti. Měl jsi na výběr škálu možností a zvolil jsi zrovna tuhle.
Vrací se to (jako ve škole, dokud nepochopíš smysl lekce) aktuálně i přes podprahové podněty, které mohou mít stejného jmenovatele typu "jen příjímám reakce, ale nejsem jejich tvůrce a to bych vlastně chtěl" čili nějaké omezení, svázanost tam je? Nezbývá, než "přepsat" starou nahrávku a nahradit jí novou. Přístup k ní máš pouze přes vlastní emoce, logika na tohle nestačí, je krátká.
Jak s tím zacházet? Někdy se doporučuje pro začátek vyjadřovat emoce a nechat jim prostor v celé jejich šíři, už to, že je správně pojmenujeme odstartuje řešení.


Negativní kontakt-smýšlení ve zlém o druhém a z toho plynoucí potíže (dle mého názoru) má jinou příčinu, i když stejné dopady( nepříjemné pocity až tělesně). Vnímám to jako souboj doslovně zla a dobra. Dobrá zpráva je ta, že zlo je na dobro- lásku a pozitivní emoce krátké. Jenže, když Tě záměrně negativně ovlivňuje a škodí člověk prolezlý záští a zlem, například ještě ve vedoucí pozici nad Tebou je otázkou jak s tím naložíš...
08.02.2012 - 19:43 | Filtr
(Ryby) MG34
Neumíš číst? - psal jsem to rovnou, že máš chybu už v předpokladu.

Aha, já jsem zapomněl, ty čteš jen to, co se ti hodí. :7:
08.02.2012 - 19:59 | Filtr
(Ryby) MG34 » Bergruna
Díky za reakci. Celkem rozumím. Jen mi není jasné, proč přepisovat tu starou nahrávku? Rád bych si ji ponechal v nějaké méně škodlivé (přesněji řečeno ovladatelné) podobě jako signál, který mi má něco sdělit o situaci, když smysly nic nevnímají.

Ohledně rady k vyjadřování emocí - au, au. Ve skrytu duše jsem doufal, že existuje spíše nějaká možnost tlumení, ale tak nějak intuitivně chápu, že správnější bude asi to vyjádření. Jenže... au, au... :1:
09.02.2012 - 09:00 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Bergruna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
...házím rukavici :3: Radíš mu aby byl šťastný...
Jak odlišitt vlastně zralého a inteligentního jedince, od retarda a zoufalce (nemyslím extrémy a patologii)? Stačí k tomu znalosti a pevná vůle jít si za svým (Tvé pojetí řešení problémů), nebo je třeba moudrosti a dalších "věcí"?
Inteligence je schopnost přizpůsobit se a posuzovat realitu na základě dvou věcí- racionality( rozumu) a iracionality (symbolů, emocí), kdy tyto dva principy nejlépe spolupracují a podílí se tak na vytváření rovnováhy- štěstí.
Každý máme své interpretace tohoto světa-té reality a tedy každý máme svou lež.
Ty třeba řadíš do iracionality sny, telepatii, karty...léčitelské schopnosti, vše co není vědecky změřitelné. Budiž. Věda dnes něco změří (nejezte máslo X jezte máslo)a za 10 let to popře, je to legrační disciplína.
Zajímavé je a nemyslím to ironicky, že i Ty nakonec pracuješ s odpuštěním (emocemi- iracionalitou), jako principem, jak se dostat dál a k rovnováze- štěstí.
Spusta lidí Tě tady pranýřuje za ukrutný materialismus... že jim lezeš do diskusí mezi nebem a zemí, do výkladu snů, karet...Jde vlastně o vyrovnávání dvou pólu jedné přímky -iracionality s racionalitou. Jedno bez druhého nemá smysl.
:29:
09.02.2012 - 09:15 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » MG34
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Bergruna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Není zač. Proč přepisovat? Staré vzorce (v dobrém "napacháná" škoda díky výchově rodičů) jsou dost odolné vůči změně a brání nám v rozvoji. A proto pořád děláme stejné chyby... výmazem (změnou myšlení) nahradíš starý program funkčnějším modelem, který odpovídá novým požadavkům a nárokům. O signály z těla a emoce rozhodně nepřijdeš. Pokud je budeš chtít slyšet uslyšíš je- negativní emoce je signál na který bychom měli reagovat otázkou- na co jsem to teď myslel, co si nepřeji?
Proč vyjadřovat emoce?
Potlačované emoce se podepisují na psychosomatických nemocích a spouští je, (pozor, chceš- li být zdravý ) stav duchovna se promítá do těla.
09.02.2012 - 19:03 | Filtr
(Ryby) MG34
Hm, pocit o zadání. A 2, slovy dva, moje upřesňující příspěvky o tom, že to asi nebude fungovat od každého, jsou asi málo. Zadání si vykládáš dál po svém i když ti je někdo upřesní. Nehledě k tomu, že i ten, kdo by "uměl" někoho na dálku pozlobit, to nemusí zvládnout, když k tomu nemá žádný skutečný důvod a odhodlání.

Děláš to trapné vytrhávání z kontextu prakticky celou dobu "konverzace" se mnou. Schválně přeskočíš něco podstatného, co jsem napsal, a vsázíš na to, že si toho nevšimnu a nějak se nechám nachytat a nahraju ti na nějakou tvoji exhibici.

Viz také druhý "pocit" a pokus o jakousi psychoanalýzu někoho, koho absolutně neznáš a kohos mimochodem netrefil. ...a co mimochodem stejně mělo být zamýšleno jako zase nějaká exhibice.

Když nemáš k tématu co říct, tak mlč. Pokud se ti jedná o nějakou exhibici, určitě si tu najdeš nějaké frekventované fórum, kde ti na to někdo skočí a kde se ti u toho bude dělat stejně dobře, ne-li lépe.

...a pokud máš zájem o svoji vlastní diagnózu, tak máš smůlu, protože já ti nic stanovovat nebudu. Jediná tvoje "diagnóza" budiž "ten, kterému odpříště smažu všechny příspěvky v mých diskuzích". :7:
09.02.2012 - 19:21 | Filtr
(Ryby) MG34 » Bergruna
Rozumím starým vzorcům a nutnosti je přepsat, ale... byl bych to po přepsání pak ještě já? Trochu se bojím.

Ty negativní emoce (ale i pozitivní) - to je právě problém, ony někdy přijdou, když na nic nemyslím, jaksi zvenčí. Zničehonic. Prostě na dálku. Příklad, na který si namátkou vzpomínám - byl jsem opravdu hodně zabraný do počítačové hry. Najednou pocit, že na mne někdo intenzivně myslí v dobrém. Tak silný pocit, že jsem přestal hrát, uložil pozici a čekal co bude - to je důležité, nemohl jsem si to nějak vymyslet zpětně - já jsem skutečně přestal hrát a reagoval na ten pocit. Za chvilku přišla SMS, "v dobrém" ... :1:

Já se tady v těch tématech bavím právě o těch situacích, co jsou na dálku. Ne o těch, co jsou normální na blízko. Rád bych to nějak všechno pochopil a třeba mi k tomu pomůže znát příběhy ostatních. Některé už tu zazněly.

Tlumené emoce vers. nemoci - rozumím. Naštěstí mám zdraví celkem dobré. Myslel jsem spíš nějaké povznesení se nad ně. U některých emocí se mi to celkem daří, u některých ne. Asi by to mohlo jít u všech. Jako introvertovi se mi projevují trochu hůř, pravda. To je to moje au, au. :1:
10.02.2012 - 09:42 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Bergruna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Emoce nám- pro někoho bohužel, nebo bohudík (ne)zpřístupňují mnohé / včetně úspěchu. Vůle typu "musím" jako motivace, která by uspěla a vydržela dlouhodobě nefunguje. Víme to všichni už od školy, že když nás něco nebaví, jaké jsou výsledky.

Z hlediska probíhajících emocionálních procesů v nás (představy, myšlenky) jsou dopady negativního myšlení (strachy, divné pocity, úzkost, ale i nenávist), nebo pozitivního (radost, láska...)úplně STEJNÉ nablízko nebo na dálku. Myšlenka (už samotná myšlenka, pozor) má určité vibrace - energii a informaci dané kvality (trochu kvantová fyzika) a ta přitahuje k sobě stejnou kvalitu- podobnosti se přitahují (je jedno jestli jsou od sebe 1cm, nebo 1000km). Čili- tvůj příklad: v informačním poli (poskladánem z bohužel pro většinu z nás nepochopitelných jevů, protože o hmotě nám "věda" poskytuje zkreslené informace) se objevila vyslaná myšlenka dané kvality (dobrá) toho člověka, který Ti poslal SMS a Tobě informace dorazila nejdříve v podobě pocitu a pak ta SMS- vše běží od myšlenek (představ) k zhmotnění těchto myšlenek do podoby reálné. Záleží na citlivosti jedince, jeho rozvinuté intuici, někdo je racionální a ještě k tomu tvrdý jak "pařez" a tohle nebude chtít vidět.
Samozřejmě je to můj náhled, o kterém je nutno pochybovat :3: Už se Ti stalo, že ses bavil s někým o svých záměrech a oni pak nevyšly? Jde o to s kým- když se budeš bavit s někým, kdo Ti nefandí "ruší" Tvůj pozitivní záměr třeba zlobou i skrytou.
Přitahuješ přesně ty věci, kterýma "vibruješ" - na které myslíš a je fuk jak jsou daleko
(co vybrat, že? Možností máme hodně.)

Introverze je dobrá věc- je to schopnost se větší měrou zabývat a vystačit si se svým vnitřním světem, jde o dostatek podnětů zevnitř, na rozdíl od extrovertů, kteří je musí "honit" venku a jsou v tomhle závislý na druhých.

Staré vzorce: dám příklad. Dítě, který má z rodiny zafixováno, že si odměnu a jiné pozitivní vazby musí "zasloužit". Bude jako dospělý dělat maximum i proti své přirozenosti aby se zavděčil, udělal... Bude z toho mít akorát špatný pocit, že se napřed musí obětovat, aby něco dostal- jinak ho ostatní nebudou mít rádi. Výmaz spočívá v tom, že si tohle uvědomí a přeznačkuje myšlení pomocí afirmace "budu dělat to a to kvůli sobě, nemusím se zavděčit všem a mám se rád takový jaký jsem" Bude to pořád Pepa, identita zůstane, jen se "opraví" starý omezující myšlenkový vzorec, aby byl spokojenější sám se sebou a tak bude vibrovat pozitivní emoce, které k sobě bude přitahovat zvenčí od ostatních na základě podobnosti :1:.
10.02.2012 - 09:49 | Filtr
(Kozoroh) OldDog21
:3: :4: :5:
10.02.2012 - 17:12 | Filtr
(Ryby) MG34 » OldDog21
Smazal jsem klasického trolla. http://cs.wikipedia.org/wiki/…

Takových je plný net a musí se na ně tvrdě. :5:
10.02.2012 - 17:38 | Filtr
(Střelec) Ajzy » Bergruna
Promiň, musím reagovat. V některých bodech s Tebou souhlasím, ovšem představa jistého dualizmu "myšlenky" a přirovnání ke kvantové fyzice mi nějak nejde do hlavy. Na druhou stranu kvantová fyzika má "pravděpodobnostní charakter", takže kdo ví... Ale otevírá se nám nové téma pro diskuzi o polomrtvých kočkách vynořujících se z Hilbertova prostoru a do toho nám září černá tělesa... :4: :61:

Já si myslím, že věda (bez uvozovek) nám poskytuje o hmotě dostatek nezkreslených informací, ať už je to klasické Newtonovské pojetí nebo již zmíněná kvantová mechanika. A jsou to vesměs informace jednoznačné a nezpochybnitelné.

Myslím, že byla snaha provádět různé pokusy s telepatií a různými paranormálními jevy za přesně daných podmínek, ale pokud je mi známo, ani jeden nebyl úspěšný. Tímto nechci shazovat například lidskou intuici atd, ale je otázka, nakolik je to práce našeho podvědomí a informací zasunutých v něm a nakolik jistá část jasnozřivosti.

Toť můj názor k Tvému pokusu "vědecky" vysvětlit podstatu myšlenky (a s tím související stavy).
10.02.2012 - 17:47 | Filtr
(Střelec) Ajzy » MG34
Nic ve zlém, ale podle mého názoru diskuze je o předkládání argumentů a diskutování o nich, pokud oponent se mnou nesouhlasí a jeho argumenty jsou relevantní, pak dostává diskuze ten správný říz a jsem ochoten svůj názor poopravit. A nemyslím, že by Glimmermanovy příspěvky postrádaly logiku. Pokud někdo s Tebou nesouhlasí, nemusí to nutně být troll.
10.02.2012 - 17:56 | Filtr
(Ryby) MG34 » Ajzy
Ty jeho příspěvky reagovaly na něco, co bylo od něj záměrně vytržené z kontextu. Poprvé když jsem ho na to upozornil, tak se omluvil, ale vzápětí to bagatelizoval a pokračoval v tom dál. Pak už se nenamáhal k ostatním výtkám vůbec vyjadřovat. Kromě toho - byl tam celkem jasně zřejmý úmysl, že se nechce bavit o tématu, ale o osobě diskutujícího - o mně.

Mimochodem všechny jeho příspěvky si smazal on sám. I to o něčem svědčí. Já jsem pak smazal jen ten poslední, kde se pateticky rozloučil.

Ty jeho příspěvky tady ale v podstatě stejně zůstaly, protože jsou vidět v hintu k mým reakcím.
10.02.2012 - 18:06 | Filtr
(Ryby) MG34 » Ajzy
No, ta kvantová teorie je náhodou docela zajímavé vodítko.

Existuje cosi, co se jmenuje Quantum entanglement. Když dvě entity sdílí stejné Quantum entanglement, pak je možné aby ty entity nějak udělaly něco stejně, i když jsou každá jinde. Píšu to blbě, protože to nemám nastudované a nejsu si jistý, jestli bych to pochopil, i kdybych se o to pokoušel. Ale něco takového "podobného" tam v té kvantové teorii je.

Chce to nastudovat, je to dost složité. Bez toho se o tom nedá bavit. Problém je, že to pořádně pochopí ani ne 1% populace...
10.02.2012 - 18:32 | Filtr
(Ryby) MG34 » Ajzy
Jo, ještě k té hmotě - nesouhlasím, že je hmota vědou dobře popsána.

Hmota se skládá z nějakých částic a ty částice nejsou zdaleka popsány tak, jak by měly být a aby bylo jisté, že se to za pár let zase nepřepíše. A hmota souvisí i s podstatou času a ta také není nijak zvlášť extra popsána, jestli vůbec.

Jediné, co je dobře popsané, je "běžné" chování "běžného typu" hmoty v našem okolí za "normálních" podmínek. A to je právě ten problém - občas narazíme i na něco, co není "běžný normál".

"Oficiální" pokusy s paranormálními jevy se asi občas i dělají a nikde žádný uznávaný výsledek. Ale to obecně nedokazuje nic (kromě např. toho, že konkrétní zkoumaný jedinec byl odhalen jako šarlatán). Snad jedině to naznačuje, že pokud se má nějaký pokus zadařit, bude k tomu třeba speciálních okolností a speciálních jedinců, kteří ale třeba zase nemají zájem nikomu nic dokazovat. Tak si počkáme, ale závěry se z toho dělat nedají.
11.02.2012 - 18:59 | Filtr
(Střelec) Ajzy » MG34
Tak jsme se tostali trošku off topic... :4:

Hmota je dnešní vědou dle mého názoru vcelku dobře popsána, včetně situací mimo běžný normál (samozřejmě neříkám, že všechno nemůže být jinak, ale zatím mě o tom nikdo nepřesvědčil :3:), například některé fyzikální problémy (např. stabilitu atomů nebo rozložení potenciálu v atomu) řeší Schrodingerova rovnice.
Ano, máš pravdu, hmota souvisí s podstatou času, jen nesouhlasím s tvrzením, že naní popsána (i když se pohybuje celá tato oblast převážně v teoretické rovině)- viz například Lorentzovy transformace (a myslím že snad můžu zmínit Klein-Gordonovu rovnici, i když tady už nějak nevím) :63:.

Jednoznačně se nedá potvrdit žádná hypotéza a tak i závěry z ní vyvozené. To platí i pro všechny současné (a i budoucí) teorie o přírodních zákonech, povaze vesmíru nebo složení a chování hmoty. Já si myslím (je to můj názor, nikomu ho necpu jako nějaké dogma), že existuje nějaká obecná teorie (rovnice?) vesmíru, která popíše fyzikální, chemické, biologické, psychologické atd jevy a jejich vztahy.

Uf, tak to bylo slohový cvičení...
11.02.2012 - 19:09 | Filtr
(Střelec) Ajzy » Ajzy
Ještě jsem nějak zapomněl se zmínit, dle mého názoru může mít myšlenka energii (jak píše Bergruna), to je i oddůvodnitelné právě z hlediska kvantové fyziky (opět jen můj názor)
11.02.2012 - 19:17 | Filtr
(Ryby) MG34 » Bergruna
"Už se Ti stalo, že ses bavil s někým o svých záměrech a oni pak nevyšly?"

no, takhle jsem o tom nikdy nepřemýšlel - spíš bych napsal, že když jsem se o svých záměrech s nikým nebavil, pak nevyšly nebo jsem nesebral dost odhodlání. Když jsem je vyslovil, pak se posunuly blíže k realizaci.

Ale zkusím popřemýšlet i tak, jak navrhuješ. Možná na něco vzpomenu.

Staré vzorce - myslel jsem, že i ty špatné vzorce mi určují moji přirozenost - i to jsem já, i tak se mám zafixovaného. Nechce se mi jich jen tak vzdávat... Popřemýšlím.
11.02.2012 - 19:37 | Filtr
(Ryby) MG34 » Ajzy
Myslím, že to právěže off-topic není. Ten kontakt na dálku, o kterém se tu bavíme, je podle mne jedna ze skulin v dosavadních teoríích.

Hmota - není to tak dávno, co přes Newtona nejel vlak, všichni spokojení. A pak se zjistilo, že jsou nějaké skuliny, kde to nesedí a pak revoluce. Obávám se, že čekáme na další revoluci v této oblasti.

Podstata času - nevím, jestli si rozumíme, ale nejde mi o nějaký matematický model běhu času, ale vůbec o to, že tu nějaký čas je. A díky tomu, že tu je, můžeme tu mít nějakou příčinu a následek a vůbec fungujeme jako hmota. Jakto, že čas vůbec je? To je pro mne ta podstata času.

S tou obecnou rovnicí... Popravdě mám podobný názor, jen bych to nenazval rovnicí, ale tabulkou. Periodická soustava prvků je něco neuvěřitelného - přidám támhle elektron a proton a dostanu neuvěřitelné změny ve vlastnostech hmoty - třeba Helium na Lithium. Možná jsou podobné tabulky i v těch ostatních oblastech - částicová fyzika, biologie (genetika), možná i v dalších.
Příspěvky: 1-25 26-44
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »