Mal vzťah s vašim otcom vplyv na výber vášho partnera?


20.01.2012 - 18:49
(Kozoroh) Pyrana
Mal vzťah s vašim otcom vplyv na výber vášho partnera?
Vybrali ste si rovnakého/podobného chlapa ako je váš otec či ste si vybrali opačne/inak? Alebo aké vlastnosti zhodné s vašim otcom má váš priateľ? V čom sa líšia? Aký bol váš otec?Hovorí sa, že aký je otec dievčaťa, takého si vyberie partnera do života...V prípade, že ste s otcom nemali dobrý vzťah, alebo ste otca v detstve postrádali, či vám nejako inak ublížil, dajú sa prekonať tieto stereotypy pri výbere partnera, aby ste si nevybrali človeka, ktorý vám bude ubližovať ? Prípadne ako sa to dá poriešiť tak aby ste si vybrali niekoho k sebe vhodného?

Stránka: 1 2
Řazení:
20.01.2012 - 18:52 | Filtr
(Lev) kolacek1x
Díky bohu,že můj muž nemá nic společnýho s mým tatíkem :75:
20.01.2012 - 19:23 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele cofi, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Z mé zkušenosti:
Dokud nedojde na "lámání chleba", je člověk přesvědčen, že si vybral přesný opak otcovy povahy. V momentě, kdy nastane opravdová krize, si člověk uvědomí, že vlastně kdysi při výběru partnera podvědomě hledal kopii svého otce. :63:
20.01.2012 - 19:24 | Filtr
(Lev) kolacek1x » cofi
:22:nestráááš :39: :46:
20.01.2012 - 19:24 | Filtr
(Kozoroh) Pyrana » cofi
a dá sa tomu vyhnúť? hľadať kópiu svojho otca?
20.01.2012 - 19:39 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Pyrana
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele cofi, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Když je člověk zamilovaný, tak se otázkami psychoanalytických zákonitostí asi stěží bude zabývat. A může pak žít ještě mnoho let v přesvědčení, jak chytře volil...až nakonec..., ale to už bych se opakovala. Myslím, že ten můj příběh platí min. z 90%.

Myslím, že vyhnout se tomu snad dá, ale musí být člověk schopen poslechnout svoji intuici. :63:
21.01.2012 - 10:28 | Filtr
(Kozoroh) Daschenka
Možná tam vliv je, ale spíš v tom směru, že si vybírám partnera jiných vlastností. Otec je uzavřený, nemluvný, dalo by se říci chladný. Partnera jsem si vybrala naopak společenského, optimistického, a "mazlivého" :3: Protože z dětství moc nepamatuju, že by se se mnou táta někdy nějak mazlil nebo tak, tohle prostě neumí, ale takového partnera si já pro sebe doopravdy nedovedu představit...
Takže doufám, že se to z toho mého ještě nevyloupne, ale co říkala máti, tak otec byl "studená ryba" prakticky od začátku, a můj drahý je už přes tři roky pořád stejný mazel tak snad to bude v pohodě :3:
21.01.2012 - 10:34 | Filtr
(Beran) miluška medvídková
jo, můj otec je beran paličatý děsně, první muž byl sice ryba, ale nedonošená o měsíc, tudíž povahově taky beran, no a můj muž druhý je beran ten nejhorší, začátek pod největším vlivem Marsu.
21.01.2012 - 10:47 | Filtr
(Ryby) Countess
Ešte to by mi chýbalo! Mám svojho otca ako dobrý odstrašujúci príklad, akým povahám sa radšej oblúkom vyhnúť :)
Jediné čo má spoločné s tým mojim je, že sa v škole dobre učil.
Ako sa dá vyriešiť, aby sme si vybrali vhodného partnera? Hovorí sa tu často, že človek priťahuje k sebe takých partnerov, ktorí ho majú naučiť niečo, čo ešte nezvláda. Keď to začne zvládať, začne k sebe priťahovať úplne iné typy ľudí, pretože tie predchádzajúce už nebude potrebovať.
21.01.2012 - 11:21 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » miluška medvídková
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Ajví, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Takže při zpětném pohledu zjišťuješ, že sis vlastně moc nepomohla ?
Já osobně - stále dokola. Celý život. Zpočátku vidím to, v co doufám, že je jinak (pod vlivem růžových brýlí) a za nějaký čas můj mizející, chybějící otec, který o mě nedokázal bojovat a dát mi lásku i přijetí - stojí znovu přede mnou. A stále nevím, co s tím a jak to změnit...
21.01.2012 - 11:26 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Ajví, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Zásadní, celoživotní problém... :24:
21.01.2012 - 11:39 | Filtr
(Beran) Catwoman1
Myslím, že čo sa týka partnera tak buď si vyberieme kópiu nášho otca, alebo jeho opak, podľa toho nakoľko ho odmietame, alebo vedome či podvedome obdivujeme.

Môj otec je v znamení škorpióna a môj dlhoročný "partner" je síce vodnár, ale má v nativite silný vplyv škorpióna (čiže žiarlivosť, potrebu vlastniť, kontrola) + má potrebu byť s jeho kamošmi, má svoje koníčky, ktorých sa nevzdá, niekedy je istým spôsobom duchom mimo.


21.01.2012 - 12:02 | Filtr
(Kozoroh) Ilon spí s měsícem
Může to být i jinak.Žena přebere určité chování své matky,které uplatní v partnerství.A pak není doivu,že se partner začne chovat jak kdysi její otec.
Vím,z vlastní zkušenosti.Všechny chlapy jsem rozmazlila svou obětavostí a pak jsem řvala,že s ničím nepomůžou,že jsem na vše sama.
Bohužel,ač jsem si to uvědomovala a snažila se změnit,stejně to zase vklouzlo tam,kde jsem nechtěla.
Nyní to řeším se synem a zatím se držím.
K neuvěření...on umí umýt nádobí. :61:
21.01.2012 - 12:24 | Filtr
(Hadoken) Hustokrutě obscénní Morti
Jsem přesvědčená, že to tak funguje...nicméně já měla do svý dospělosti několik "vzorů" takže se v tom těžko dá orientovat.
Takže věřim, že to tak "funguje" ale nejedná se podle mě jen o biologického otce...
21.01.2012 - 13:55 | Filtr
(Beran) miluška medvídková » Ajví
to ne, mě to vyhovuje, jsem taky beran a nudila bych se s nějakým mdlým znamením :3:
21.01.2012 - 14:58 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Ilon spí s měsícem
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Ajví, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Teď jsi na to kápla a pomohla i mě v tom, co tu "řeším" ve vedlejší diskuzi.... Bože, už mě to osvětluje. Zcela jasně tyto "chyby" vidím u druhých, u sebe je clona.
Díky anděli !!!
Jdu přemýšlet :27:
21.01.2012 - 15:09 | Filtr
(Rak) Jedna duše od studánky sv.Zdislavy » Ilon spí s měsícem
:63:Ilon, to je úplně můj případ jako přes kopírák... Ty lekce se mi opakují, dokud to nezvládnu správně.. Děj se vůle.... :17:
21.01.2012 - 15:21 | Filtr
(Vodnář) mitea » Ilon spí s měsícem
Tiez to nejak tak mám.. :4: :15:
22.01.2012 - 03:26 | Filtr
(Kozoroh) kedarda
Je těžké si to přiznat, ale s odstupem času musím říci, že si partnerky hledám podle matky. Tak strašně moc nechci prožívat to, co s matkou, že mi přesně takové ženy přijdou bezpečně do cesty.
Vyhnout se tomu nelze. Musí se tím projít. Je nutné tu skutečnost přijmout a to, co mě na rodiči děsí, nesmím odmítat. Dokud to odmítám, vždy se to na 100% objeví v dalším vztahu. Musím se snažit matku pochopit. I ona stejně jako tvůj otec to měli těžké a lépe to neuměli.
Ne, nemám to zmáknuté, také na tom dělám, je to to nejtěžší, co jsem kdy v životě řešil. Čím byl vztah s rodičem opačného pohlaví hrůzostrašnější, tím déle to trvá.
Polož si otázku: Jaký typ ubližování ti nejvíc vadí? PROČ ti to tak strašně vadí - co to v tobě je, že to nedokážeš na partnerovi přijmout? A neříkej, že to a to se prostě nedělá, nevysvětluj si, proč on se tak a tak chovat nemá. To dovede každý - i on to umí směrem k tobě. Ptej se, co ti vadí a proč. Proč ti to vadí? Co ti to ukazuje? Dovedeš si představit, že by to jiné ženě tak zásadně nevadilo? Jaká by musela být?
Jestliže ti chodí do života stále stejní partneři, připomínající otce, má to důvod a ten není v partnerovi. Pokud to chceš fakt změnit, musíš k sobě být nesmlouvavá
22.01.2012 - 06:58 | Filtr
(Váhy) bobina28
nemá to žiaden vplyv, to si len vymysleli psychoanalytici, aby boli zaujímaví.
22.01.2012 - 07:58 | Filtr
(Blíženci) martazem
Tak tady budu za vyjímku..Svého otce mám velmi ráda a vážím si ho :62: a ráda bych partnera,který má jeho vlastnosti :1: Má s mamkou krásný vztah :12: a doteď se umí obejmout,dát si pusu,vtipkují :1:
22.01.2012 - 10:01 | Filtr
(Panna) r.radik
dle mého má, dělají to i muži, že si hledají ženu podobnou své matce. Nevím jestli bohudík nebo bohužel. Když to vezmu kolem a kolem, tak pokud je v rodině dobrý vztah mezi otcem matkou a dítětem, tak proč si nevybrat kopii, když spolu vycházíte. Druhá stránka je když spolu nevycházíte...to nevím. :4:
22.01.2012 - 11:18 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Řekla bych,že tady za nás pracuje podvědomí a když vemu všechny vztahy,které jsem měla,tak jisté charakterové vlastnosti byly podobné těm,které má otec,ale to neznamená,že ten vztah s dotyčným partnerem byl podobný,jako ten můj s otcem.
22.01.2012 - 12:01 | Filtr
(Beran) curry
mam s nim dobry vztah, pacia sa mi jeho vlastnosti nielen z titulu, ze je mojim otcom, pacili by sa mi nech by bol kymkolvek, takze ciastocna zhoda sa najde, aj som si ju uvedomovala, nebolo to sposobom, ze po dlhom case s hrozou zistim, ze moj vztah je len nejakym odrazom... vyberat si podvedome nieciu "kopiu" alebo uplny opak, to uz zavana pruserom, to je cista projekcia
22.01.2012 - 13:07 | Filtr
(Kozoroh) ES
Vždy som túžila po partnerovi ako je môj otec,matke ho závidím v dobrom...vybrala som si však úplne odlišného,samozrejme vsťah nevydržal. :27:
22.01.2012 - 14:41 | Filtr
(Kozoroh) kedarda » martazem
krásná výjimko, budiž nám světlem :27:

- přesně takového vztahu s rodičem bychom měli chtít v sobě dosáhnout i v případě, že nám velmi ublížil. Na sto procent toho možná dosáhnout nelze, ale jedině tudy vede cesta!
Vše ostatní je uraženost, touha po pomstě, morousství, zahořklost, manipulace atd

Někdo se zeptá, jak má milovat otce, který znásilňoval svou dceru. Nevím. Nevím, jak milovat matku, která dítě týrala. Ale sílu to dokázat v sobě máme. Nelze poradit JAK, to si musí najít každý sám, způsobů je mnoho.
Příspěvky: 1-25 26-36
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »