MOZEK NENÍ ZDROJEM VĚDOMÍ A ANI NEMŮŽE BÝT.


11.01.2012 - 16:27
(Váhy) inkateo www.pracesesny.cz
MOZEK NENÍ ZDROJEM VĚDOMÍ A ANI NEMŮŽE BÝT.
TEPRVE Z VĚDOMÍ MŮŽE VZNIKAT NĚCO CO NAZÝVÁME HMOTOU, FYZICKÝM SVĚTEM, POTAŽMO MOZKEM. Chcete li opravdu dobře investovat hodinu svého času do něčeho podstatného, dovoluji si doporučit těm, kdož to ještě neviděli, shlédnout hodinový dokument od světového kvantového fyzika a filozofa v jedné osobě Amita Goswamiho s názvem KVANTOVÝ AKTIVISTA.http://www.youtube.com/watch/… hluboké rozjímání.

Stránka: 1 2 3 4 5
Řazení:
11.01.2012 - 16:47 | Filtr
(Vodnář) Adrastea
:29: Ahoj, zdravím. Škoda, že mám mizerný připojení. Hned bych zkoukla. Ale dám si do sledovaných a až technické podmínky dovolí, určitě se ráda podívám. Dík za tip.
11.01.2012 - 16:53 | Filtr
(Kozoroh) Michaelli
To muzes vysvetlovat horem dolem, ze z vedomi vznikla hmota, ze by atomy nedrzely bez teto elektromagneticke sily pohromade..tudiz to co je k sobe cpe je vedomi a ze ten elektromagnetismus je inteligentni..oni to nechapou..myslej si, ze chemicke reakce jsou neco, co k tomu celku nepatri, ze to je neco, co se deje "samo"
myslej, ze jsme vznikli takhle "nahodou" "sami" :1:
ti kdo vedi, se tim z nejakych duvodu nezabyvaji.. :1:
eh jo zkouknu pozdeji, ted musim k zubari..
11.01.2012 - 17:15 | Filtr
(Vodnář) mitea
..pozriem vecer.Dík :74:
11.01.2012 - 19:09 | Filtr
(Váhy) inkateo www.pracesesny.cz » Michaelli
Myslím, že nám ani není dáno objevit zdroj a podstatu vědomí. To asi zůstane věčnou záhadou a tajemstvím Stvořitele.

A je jasné, že existuje li cokoliv díky vědomí a je tvořeno vědomím, tak je to na vědomí také napojeno, ať je to elektron, pozitron, nebo elektromagnetické pole.
11.01.2012 - 19:53 | Filtr
(Štír) tentady
Ve filmu se praví, že vědomí je nadřazeno všem objektům a subjektům. To znamená, že vše co se děje je závislé a děje se pod řízením nadřazeného vědomí. A to je zásadní konflikt této teorie. Protože všechna kritika na materialistický způsob života, demokracii atd., kterou mluvčí přednáší je kritikou vědomí, které to špatně řídí.
PS: Příště zkus důkaz, který sám sobě neodporuje. :3:
11.01.2012 - 19:53 | Filtr
(Beran) pimon » inkateo www.pracesesny.cz
Stále jsi v zajetí hmotného světa v pojetí míry poznání.

Je prokázáno, že v okamžiku posledního vydechnutí se sníží hmotnost zkoumaného objektu a jedno je zda se jedná o dospělého či nedospělého jedince. Tento úbytek hmotnosti je do jisté míry konstantní. To dokazuje, že to cosi (říkejme tomu duše) je hmotné. Přitom se doposud nikomu nepodařilo specifikovat z čeho se tato duše skládá z jaké hmoty. Existuje tedy nějaká hmota nám neznámá.
11.01.2012 - 19:57 | Filtr
(Štír) tentady » inkateo www.pracesesny.cz
Vědomí je projevem živé hmoty, především mozku. To, že si něco uvědomuješ je díky Tvé hlavě. Pozitronu neutronu i právě vybuchnuvší jaderné pumě je to jedno. Kdyby to bylo věcí vědomí, které je v prezentaci nazýváno Bohem, tak by to byl důkaz, že Bůh není milostivý a spravedlivý. A víš, proč by nebyl milostivý a spravedlivý? :3:
11.01.2012 - 19:58 | Filtr
(Štír) tentady » pimon
Takový důkaz bych chtěl vidět. Zejména metodiku a měřidlo ve správném metrologickém stavu. :4: :75: :61:
11.01.2012 - 20:11 | Filtr
(Beran) pimon » tentady
Je to o něco složitější. Všichni konáme na základě svého vědomí. To je ono právo na sebeurčení. Vyšší moc, bůh, universum či jak to chceš nazývat za Tebe nerozhoduje.

Nejvyšší zákon je zákon vývoje, jakmile jej nějakým způsobem obejdeš, porušíš či jak to nazvat začne se řetězit množství chyb, které vedou k zániku. Takový je zákon.

Příkladem je pomoc Africe. Začalo to humanitární pomocí v podobě lékařské péče. Neznalí možných souvislostí to mělo následek přemnožení. Nikdo jim zkrátka nevysvětlil, že když si budou mýt ruce, že se musí naučit okopávat půdu. Důsledek hlad a bída. Opět následuje humanitární pomoc, dovoz potravin. Následek, vznik překupníků a přerozdělovačů a tedy mafie. Důsledek velmi bohatí a velmi chudí. Z toho vzniká například somálské pirátství. Dnes ve své podstatě náprava již není možná. Již se to bude jen a jen zhoršovat až nastane zánik a jen otázka vyšší moci, zda tento zánik bude jen lokální, či globální.
11.01.2012 - 20:13 | Filtr
(Beran) pimon » tentady
Si to vygoogli.
11.01.2012 - 20:16 | Filtr
(Štír) tentady » pimon
Prosím o definici zákona vývoje. Prosím o definici vyšší moci. PS: Ve filmu se praví, že vědomí je nadřazeno všem subjektům a objektům. Je-li nadřazeno, znaména to, že vše je závislé na vědomí. Toliko můj logický souhrn.
11.01.2012 - 20:18 | Filtr
(Štír) tentady » pimon
V cicilizovaných diskuzních kruzích předkládá důkazy ten, kdo předkládá tvrzení. :3:
11.01.2012 - 20:19 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » tentady
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Zaleží aké vedomie.Vedomý život tvorov je funkciou ustredneho nervoveho systemu zvaneho mozog.

Kdezto rozum je uz kvalitou bytia a jeho pritomnost svedcí uz o duchovne pokrocilejsom a preto karmicky vyzrelejsom stave jedinca.

Kdezto vedomie ako kvalita nediferencovaná je tak "prostredím" kde vznikol ako mozog tak i rozum.

:1:

11.01.2012 - 20:21 | Filtr
(Štír) tentady » Janíčko Skútrista
Zkus předložit 3 důkazy vědomí prostředí a buď, prosím exzaktnější než video, které oponuji. :3:
11.01.2012 - 20:35 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » tentady
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ake dokazy chces ? Vedomie nemoze byt produktom hmoty preto,lebo hmota vibracne predstavuje daleko hutnejsie prostredie,nez vedomie.Vzniklo preto v pomere k jeho kvalite degeneratívnym procesom.

Podla teba to je,ako ked by si tvrdila ze hmota tvorí atomy,pritom je to opacne a totiz ze atomy vytvarajú hmotu.

:1:

11.01.2012 - 20:46 | Filtr
(Štír) tentady » Janíčko Skútrista
Vědomí je produktem pouze živé organické v neurony organizované hmotě, jejímž nejvyšším reprezentantem je mozek. Hmota neživá vědomí nemá prokázané a ani není prokázáno, že by jakékoliv vědomí stvořilo hmotu.
Atomy nevytvářejí hmotu nýbrž hmota se skládá z hmotných částic např. atomů. :3:
11.01.2012 - 20:51 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » tentady
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ta posledna veta má fakt logiku :4:

Pricom rozrusením silovych polí,ktore atomy medzi sebou tvoria,sa hmota automaticky rozpadá :3:
11.01.2012 - 20:54 | Filtr
(Štír) tentady » Janíčko Skútrista
A čím pak silové pole rozrušíš? Předpokládám, že vědomím? PS: Chápu, Tvé věcné důkazy jsou indisponovány, přejdeme tedy na strategii vytrhávání informací z kontextu. :4: :75: :61:
11.01.2012 - 21:08 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » tentady
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nie je tu nic,co by bolo hmotné :3: Pretoze na zaklade coho usudzujes,ze je hmota hmotou ? iba na zaklade tvojich zmyslov,ktore ti davaju ten sugestívny dojem.Potom si myslis,ze to co vidís okolo seba je hmotné,pevné a preto nieco konecné ci hotové a vsetko ostatne je potom akoze produktom toho.

Skrátka nemozes vobec dokazat,ze by bola hmota skutocná a vsetko ostatne by bolo preto jej produktom.Iba si to myslís na zaklade toho,co ti sprostredkuvaju zmysly.

:1:
11.01.2012 - 21:13 | Filtr
(Vodnář) mitea » tentady
Hmota je nekonecný prejav mysle,pretoze vedomie,alebo ked chces mysel,je vo vsetkom..
Vedomie je nesmrtelná pravda,reálna,vecná a hmota je smrtelná ,cize nereálna a docasná...

Ale idem najprv zmrknút to video. :25:
11.01.2012 - 21:25 | Filtr
(Štír) tentady » Janíčko Skútrista
Zkusím důkaz za Tebe: Důkazem, že není nic hmotné je Tvoje tělo, které vlastně neexistuje a tudíš ani Tvoje vědomí neexistuje! PS: Je to vidět a s tím co neexistuje se nemohu o cokoliv přít. Protože já existuji, jen já! :4: :75: :61:
11.01.2012 - 21:28 | Filtr
(Štír) tentady » mitea
Tož, je li mysel vo všetkom je i v riti a stím v tomto případě souhlasím. Tvé vědomí, když zemřeš přestane existovat. :3:
11.01.2012 - 21:35 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » tentady
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Vsetko co tvrdís o hmote,tele atd.vychadza len z tvojich pocitov,myslienok a dojmov.Ked ti poviem,aby si mi ukazala napr.svoje myslienky a pocity,dokazes to ? Dokazes nazorne ukazat svoje utrpenie alebo stastie,ktore momentalne prežívaš ako nieco hmotné ? O nich tvrdíme ze ich na rodiel od hmoty nemozeme dokazať ani ukazat a predsa ony urcuju vsetek nas zivot od narodenia az po smrť a nie hmota :3:

:1:
11.01.2012 - 21:42 | Filtr
(Váhy) inkateo www.pracesesny.cz » pimon
Dobrý den
Přiznám se , že Vám asi nerozumím. Nerozumím tomu proč říkáte , že jsem stále v zajetí hmotného světa v pojetí míry poznání.

Žiji v přesvědčení, že základnou existence čehokoliv je ne-lokální vědomí, tedy něco, co má přesně opačnou charakteristiku, než jak vnímáme hmotu jako takovou. Hmotu vnímáme tak, že se projevuje a realizuje lokálně, tedy v rámci časoprostoru. Pokud jsem tedy v zajetí něčeho, tak tedy v zajetí představ o nehmotné podstatě bytí.

To že ubude hmotnost při skonání je proto myslím naprosto v pořádku. Hmota samotná se svojí hmotností v rámci časoprostoru je ve svém důsledku projekcí určitých struktur vědomí v rámci kosmického vědomí, takže pokud se započnou odpojovat nějaké části vědomí spjaté s organizací právě skonané bytosti , potom je jen logické , že začne ubývat i něčeho dalšího. Záměrně říkám něčeho, protože nevíme ani co je „obyčejná“ hmota. O jemné hmotě jen spekulujeme co by to mohlo být. Ale jemná hmota ještě pořád nejsou nehmotné struktury informací. O vědomí proto už netušíme ani zblo. Klíčové je poznání, že hmotné projevy, hmota, hmotnost, to jsou „jen“ projekce a výtvory vědomí. Od kosmického, kolektivního až po „individuální“ Proto mohou v tomto nekonečně komplexním systému vsazených a provázaných rovin a typů vědomí existovat také odstupňované škály projevů hmoty.
Jsem proto přesvědčený, že platí co říká médium Jane Roberts , skrze níž hovořila jedna astrální bytost, že existuje i hmotnější hmota, než na jakou se umí zaměřovat naše vědomí.
11.01.2012 - 21:49 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » inkateo www.pracesesny.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
"Jsem proto přesvědčený, že platí co říká médium Jane Roberts , skrze níž hovořila jedna astrální bytost, že existuje i hmotnější hmota, než na jakou se umí zaměřovat naše vědomí."
---
to aj mna kedysi napadlo,ci nieco take nie je,pretoze ludska sfera zahrna iba urcity vibracny rozsah a kedze pekelne roviny su "pod nou",mozu sa javit kvalitou hutnejsie a teda i "hmotnejsie" :44:

:1:
Příspěvky: 1-25 26-50 51-75 76-100 101-108
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Lev Lvu
ukázat kalendář »