Barvy a jejich vliv na čakry


14.10.2011 - 09:30
(Panna) Přívětivý Jack
Barvy a jejich vliv na čakry
Ahoj,nevíte jak silný vliv mají barvy kolem nás na čakry? Když si třeba vymaluju celý pokoj určitou barvou, ve kterém trávím tak 12h denně, bude to mít pozitivní vliv? Odezní to rychle když z něj odejdu? Co barvy oblečení? Jak silně působí? Jo a působí vůbec i v noci, když je tma? :1:(ježiš napsal jsem kolem náš :41:)

Stránka: 1 2
Řazení:
14.10.2011 - 10:12 | Filtr
(Lev) růžička
Jak barvy duhy ovlivňují náš život


Modrá barva podporuje naše rozumové schopnosti, rozvíjí náš intelekt, podporuje vstřebávání vědomostí. V případě, že máme tendence ji používat příliš může nás dovést na zcestí, které se může projevit jako mentální anorexie, dogmatismus, přílišná tvrdost. Pomáhá budovat naši mužskou stránku a vede nás na cestě k našemu otci a na cestě k Bohu.

Červená barva podporuje naši citlivost, vztah k přírodě, ke svému tělu a ke hmotě vůbec. Pomáhá budovat naši ženskou část a vede nás k naší matce a k Matce Zemi.V případě negativního působení vede k nenávisti, lakotě, majetnictví.

Žlutá barva podporuje život, jeho udržení, vede nás ke zdravému pohybu ( tanec, cvičení, cestování). Naopak přebytek žluté barvy může vést k vyčerpání, k nerovnováze jak v životě tak ve zdraví. Žlutá barva nás zbavuje strachu a pomáhá budovat sebevědomí, léčí naše vnitřní dítě.

Fialová barva je složena z modré a červené barvy a vede k nastolení harmonie, rovnováhy mezi mužem a ženou, mezi rozumem a citem. Učí nás odpočívat a relaxovat. Přemíra může naopak vést k lenosti. Doplňuje barvu žlutou a může pomáhat při přílišném energetickém vyčerpání.

Zelená barva je složená z barvy modré a žluté. Symbolicky znamená realizaci nápadu, plánu, myšlenky. Poháhá nám se rozvíjet a růst. Také nás učí žít zdravě a rozumně užívat života. Symbolizuje lásku na úrovni srdečního centra., je to láska bez závazků , svobodná a osvobozující. Doplňuje barvu červenou a tak může pomáhat tam, kde jsou projevy nerovnováhy způsobené vlivem červené barvy. Naopak přílišné používání zelené barvy může vést k workoholismu.

Oranžová barva je složena z barvy červené a žluté. A symbolizuje lásku tvůrčí., lásku matky Země, která se nechá vést naším otcem Vesmírem. Oranžová barva je barva, ve které se cítíme bezpečně. Takže kdo má pocit, že mu chybí láska, může si pomoci touto barvou. Mám vyzkoušeno, že působí léčivě při depresích. I přemíra oranžové barvy může škodit, protože i lásku je dobré vyvážit rozumem – modrou barvou.

Je potřeba mít na zřeteli, že barvy je důležité vyvažovat tak, aby nenastal nějaký extrém. Kdybychom barvy namíchali přesně tak jak jsou zastoupeny ve spektru neboli v duze, dostaneme barvu bílou. To znamená, že bílá barva je dokonalou barvou a můžeme si říci je je to barva čistoty, nevinnosti, Světla

A nakonec barva černá. Tu bychom v duze marně hledali a také ji tam nenajdeme. Co to je vůbec barva černá? V podstatě vznikne smícháním barev duhy v nesprávném poměru. Barva černá má tu vlastnost, že dokáže dokonale a jednostranně izolovat. Takže ten, kdo je v ní oblečen, je dokonale izolován od svého okolí, je jakoby chráněn před únikem své vlastní energie. Negativním aspektem je to, že brání čerpání energie z přirozených zdrojů. a naopak podporuje vysávání energie jiných lidí včetně dobrého i špatného. Dlouhodobě používání může vést k vyčerpání organismu a i k těžkému onemocnění. Nejvíce škodí černé spodní prádlo, protože blokuje důležitá energetická centra ( kořenové a srdeční) a v konečném důsledku může být jednou z příčin toho, proč nyní na Zemi chybí mateřská láska a proč ženám chybí ženská energie a mužům mužská energie --mužská síla.

Černá barva má své místo v našem životě jako symbol chaosu, ve kterém dochází k přetvoření toho, co již nepotřebujeme v nové stavební prvky. Z tohoto pohledu ji můžeme také brát jako barvu, která nám v určité části života může nějakým způsobem pomoci. Ale jako ve všem je potřeba najít správnou míru. Uvědomme si, že černá barva a také temnota a strach nás od sebe odděluje, izoluje a může nás i ovládnout, pohlti
14.10.2011 - 10:13 | Filtr
(Lev) růžička
Duha - trvalý odkaz
Barvy
Duhový svět barev má magickou sílu

Nejen psychologové, ale také aranžéři a reklamní pracovníci velmi dobře vědí, že barvy mají velký vliv na lidskou psychiku. Ovlivňují naše myšlení, chování, nálady a v neposlední řadě též naše zdraví. Pojďme se tedy podívat na jednotlivé barvy.

ČERVENÁ
Červená Teplá červená je symbolem chuti do života, je výrazem emocí a lásky k smyslovému životu, zážitkům, zdolávání nesnází a dobyvačnosti. Smysly pociťují tuto barvu jako vzrušení, touhu, žádostivost. Je silný, smysly podporující energický dárce, který působí povzbudivě, podněcuje a stupňuje tělesnou sílu a výkonnost ve všech oblastech. Stupňuje vědomé zážitky a city. Červená odpovídá životní síle, pocitu vlastní hodnoty a sebedůvěry ve vlastní talent a možnosti. Dělá člověka hovorného, snaživého, vášnivého a dodává mu aktivitu při zahálčivosti.


RŮŽOVÁ
Růžová Symbolizuje lásku, náklonnost a oddanost v srdeční úrovni, bez pudové smyslnosti. Je to barva něhy, jemnosti a oddanosti. Je to barva jemného způsobu života, zdrženlivé elegance, slavnostních nálad a sentimentálních citů. Může však narušovat vztah k realitě a vědomé odvrácení se od vážných věcí života. Zvyšuje chuť na sladké.


ORANŽOVÁ
Oranžová Je to symbol veselí, optimismu a radosti ze života. Je to teplá, pozitivní a povzbuzující barevná energie, která velmi pomáhá proti depresím, pesimismu, nespokojenosti, pocitům nechuti a letargie. Zvětšuje pocit živosti, ctižádostivost, chuť k aktivitám a dopomáhá k odvaze a síle. Je to také barva mladistvosti a zdraví, která podněcuje k zážitkům a dobrodružstvím. Oranžová barva značí optimistickou chuť do života, citové teplo a otevřenost k bližním. Pomáhá přemoci citové výbuchy a nastolit zpátky sebekontrolu. Je to barva sebedůvěry, nadšení, odvahy.


MERUŇKOVÁ
Meruňková Obnovuje, oživuje a jemně stimuluje a může rozpustit a odstranit emocionální blokády. Tento barevný odstín, který je nejblíž barvě pokožky, udržuje v proudu životní energii a zjemňuje pleť.


HNĚDÁ
Hnědá Je to barva země. Odpovídá potřebě bezpečí, tepla a útulnosti, spojené s touhou po jednoduchém klidném a s přírodou spjatém životě. Hnědá je také symbol odříkání, askese ale také je to barva mateřství. Znamená stabilitu, zajištění, dar růstu, reality. Světle hnědá a béžová vyjadřuje dobrosrdečnost a ochotu pomoci, též plachost a zdrženlivost.


ŽLUTÁ
Žlutá Je nejsvětlejší z pestrých barev, působí jasně, povzbudivě, zahřívá a rozveseluje. Je to symbol moudrosti, vysoké inteligence a myšlení. Svým pozitivním, magnetickým chvěním působí žlutá povzbudivě na nervy a ztělesňuje pocit svobodného, nezatíženého vývoje, uvolnění a osvobození. Podporuje chápavost, schopnost kontaktu, zpracovávání zážitků a dojmů a oživuje myšlení. Působí pozitivně na paměť.


ZLATÁ
Zlatá Dává pocit hojnosti, lesku a nadbytku. Je to barva správného, pravého středu, barva univerzální lásky a nejvyšších hodnot a zastupuje idealismus, velkorysost a šlechetnost. Zlatá dělá cokoliv hodnotné, drahocenné a žádoucí. Zlatá transformuje poznání v pochopení, pomáhá při zvládnutí duševních nejistot, podporuje ducha na cestě k univerzální moudrosti.


ZELENÁ
Zelená Barva přírody, bujné vegetace a probouzejícího se jara, symbolizuje hojnost, růst, nový začátek a rozvoj. Pohled na zelenou uklidňuje nervy, oživuje oči, posiluje smysly a dává pocit klidu a zotavení. Je smiřující, zušlechťující, vzbuzuje důvěru. Je-li hluboká a tmavá, znamená také integritu, důstojnost a stabilitu, vážnost, uplatnění a prestiž. Je barvou silné vůle a zvýšení tělesného výkonu a pružnosti. Ctižádostivost, spolehlivost, dobrá schopnost kritiky a výrazná snaha o zajištěnou budoucnost. Zlepšuje schopnost koncentrace a uklidňuje nervozitu a vznětlivost.
komentáře 0
- Duha - trvalý odkaz
Barvy II.
TYRKYS
Tyrkys Barva sebeznázornění, podporující sebevědomí a podněcující fantazii a spontánnost. Je to barva přátelských citů, sympatie a pospolitosti. Tyrkys může potlačit nesmělost, zdrženlivost a trému.


MODRÁ
Modrá Je to barva klidu, míru, uvolnění a rovnováhy. Uklidňuje, zjemňuje, ochlazuje, zlepšuje vnímání. Při meditaci podporuje schopnost zážitků a otevírá ducha intuici a dojmům, které jsou na vyšší úrovni. Modro nebe otevírá ducha a duši a dává blažený pocit vnitřní svobody, je to barva touhy, odevzdanosti, víry, oddanosti Bohu a věrnosti.


INDIGO
Indigo Symbol mystických hranic a spirituálních sil. Zastupuje dokonalou neporušenost, skvělé zdraví, univerzální vědomí, vyrovnanost, důstojný klid, důvěru a mírumilovnost.


FIALOVÁ
Fialová Symbolizuje změnu, překročení a přenesení se jinam. Je to sjednocení dvou opačných pólů, soutok dvou sil. Je to barva inspirace, mystiky, magie a kouzla. Sjednocují se tu dva protiklady - modrý klid a červená pohonná síla. Ale představuje také žal, pokání, odříkání a odvrácení se od světských požitků. Bledá "lila" symbolizuje pravou lásku k bližnímu a obětavost.


ČERNÁ
Černá Smutek, ztráta, beznaděj a vše nevysvětlitelné, tajemstvím opředené, temné a hrůzostrašné. Je to barva smrti, která vyjadřuje opuštěnost a neodvratnost. Činí si nároky na vznešenost a důstojnost, je v drsném protikladu ke všemu, co je pestré, veselé, povzbuzující.


BÍLÁ
Bílá Symbol čistoty, jasnosti, vznešenosti a nevinnosti. Zdůrazňuje existenci světla, rozpuštění veškeré hrubosti, stav dokonalého odmaterializování, vykoupení. Je také známkou nedotknutelnosti, citlivosti a chladné rezervovanosti. Je to barva pravdy, výrazem pro vnitřní vyjasnění a vyřešení nějaké nepříjemné situace, ruší staré myšlenkové struktury a připravuje tím nový začátek.


ŠEDÁ
Šedá Barva dokonalé neutrality, opatrnosti a ochoty ke kompromisům. Je schopná přizpůsobení, kombinovatelná a diskrétní. Je to barva potlačování, omezování, nejistoty a strachu ze života. Šedá leží v husté mlze, loupí rozhled a skrývá
14.10.2011 - 10:15 | Filtr
(Blíženci) Elatka
Barvy hodně pomáhají a pokud máš třeba extremně stresovou práci, pořiď si tam žluto modrý obraz. Jestli máš problémy s uzemněním, pořiď si červené povlečení do postele. Barvy mají podobné vibrace jako čakry, ke které barva patří a podporují je. Takže rozhodně toho využívat.
14.10.2011 - 10:20 | Filtr
(Beran) Háňa* » růžička
Zajímavé - přešla jsem od modré k červené, před pár lety a nedávno mě začala silně oslovovat fialová - vlastně jejich kombinace.

Když si přečtu ty charakteristiky ... :22:... jo, asi to funguje :15:
14.10.2011 - 10:23 | Filtr
(Beran) miluška medvídková
vliv obrovský, zejména barevné kameny silně pomáhají
14.10.2011 - 10:35 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Jusstýna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
...děkuji za diskuzi :74: tak jsem zase o něco chytřejší :27:
14.10.2011 - 11:55 | Filtr
(Štír) L.u.c.i.e86 » růžička
Zdravím, oba příspěvky jsou skvělé :)
14.10.2011 - 12:28 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Laki :), který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
ahojky :1:

v astralnim svete existuje mnoho barev, v mnohem sirsich energetickych skalach, nez lidske oko muze spatrit

i kdyz plati, ze urcita barva podporuje urcitou cakru, muze se stat, ze bila, kterou potrebujes, zabere na uplne jinem miste, nez kam puvodne zamyslis

nic a nikdo ti nikdy neporadi tak, jako tvuj vnitrni pocit, kdyz budes zkouset se na barvy "nacitovat" a frekvencne vyladovat :74:

ano, i ve tme je ucinek stejny jako za svetla, muj vjem je, ze je mozna i zesileny, slunecni paprsky mohou mirne ovlivnovat prenosy energie, zeslabuji napriklad telepaticky prenos, takze ja vnimam tmu spise jako prinosnou
14.10.2011 - 12:43 | Filtr
(Panna) Přívětivý Jack » Laki :)
Jej mám černé spodky :41: :24:

Jo mám problém s uzemněním, nedostatek červené. Začnu tím povlečením :15: Díky za reakce :1:
14.10.2011 - 12:46 | Filtr
(Lev) růžička » Háňa*
duchovní barva, já ji nemusím i když se k ní klaním :15:
14.10.2011 - 12:47 | Filtr
(Lev) růžička » L.u.c.i.e86
To mne těší :17:
14.10.2011 - 13:09 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Přívětivý Jack
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Laki :), který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
cervena do postele ale muze mit i jiny prinos :75:

pro zklidneni pred spanim je ze zemitejsich odstinu vhodnejsi hneda, ale opet rikam, plati hlavne to, co citis ty sam :1:

cervena ma opravdu vybuzujici vibrace a je vsude ve fast foodech, aby lide byli aktivni v konzumaci, do postele bych si ji nedavala, pro tebe je ale jinak vhodna snad uplne vsude jinde :4: i vinova i ruda i jahudkova :1: proste vsechny :3: :34:
14.10.2011 - 13:29 | Filtr
(Panna) Přívětivý Jack » Laki :)
Jahůdková zní dobře :69:
No já uvidím co to se mnou bude dělat :20:
14.10.2011 - 13:40 | Filtr
(Kozoroh) hajounek » Laki :)
Taky si myslím, že červená je do ložnice hodně agresivní. Snad k milostným hrátkám ok, ale když se má člověk na noc zklidnit a rychle usnout, tak teda nic moc :4:

Ani do pracovního prostředí bych červenou nebrala.

Ale na obleční zas jo :30:
14.10.2011 - 14:12 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » hajounek
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Laki :), který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
setkala jsem se s lecitelkou, ktera cervenou silne nedoporucovala, kvuli eskalaci agrese, ona sama mela s prijimanim agrese velky problem a ucila to i sve zaky

tim je pripravila a silnou zemitou energii, ktera slouzi take jako obrana proti agresi okoli, tim sve studenty oslabovala

taky myslim ze cervena je barva spektra potrebna jako kazda jina :34:

:17: :17: :17:
:35: :35: :35:
:21: :21: :21:
14.10.2011 - 14:16 | Filtr
(Kozoroh) hajounek » Laki :)
Červenou mám moc ráda a nosím ji celkem dost - na oblečení, kamenech,...

Přesto nějak intuitivně cítím, že mít v práci na zdech, by mi nedělalo dobrotu, už jen kvůli soustředění :1:
14.10.2011 - 15:19 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Přívětivý Jack
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Neferlin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Uzemňovat se můžeš i jinak :17:
14.10.2011 - 15:20 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Neferlin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
A co vínová barva? :25:
14.10.2011 - 15:28 | Filtr
(Býk) Harryeta » Laki :)
:30: pěkný příklad... :15:
14.10.2011 - 15:30 | Filtr
(Býk) Harryeta
no, když už jsme u toho uzemňování...já to praktikuju tak, že naopak stojím... vědomý kontakt chodidel se zemí je to nejlepší uzemnění - tedy alespoň z mé praxe... :1:
14.10.2011 - 15:31 | Filtr
(Panna) Přívětivý Jack » Neferlin
Víc naznač :3: :2:
14.10.2011 - 15:36 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Přívětivý Jack
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Neferlin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Z čeho soudíš, že se máš uzemňovat?
14.10.2011 - 15:39 | Filtr
(Panna) Přívětivý Jack » Neferlin
Slabá kořenová čakra, ta červená
14.10.2011 - 15:40 | Filtr
(Lev) růžička
Běžné nemoci a pro ně vhodné barvy

S t a v Ú č i n n é b a r v y

abscesy modrá, modrofialová
AIDS červená, indigová modř a
fialová,následují růžová a
zlatá
akné růžová, červenofialová
alergie indigová modř,jemná oranžová
alkoholismus indigová modř,žlutá
Alzheimerova choroba královská modř,
modropurpurová,následuje žlutá
anémie červená
artritida fialová, nodrofialová
astma modrá, oranžová
bolesti hlavy modrá, zelená
bolesti ucha tyrkysová
bolesti zubů modrá, modrofialová
bronchitida modrá,modrozelená,tyrkysová
diabetes fialová
ekzémy citrénová
epilpsie tyrkysová,tmavě modrá
horečka modrá
chřipka tmavě modrá,tyrkysová, fialová
infekce fialová
játra kombinace modré a žluté
kosti fialová, citrénová
krevní tlak (nízký) červená, červenooranžová
krevní tlak (vysoký) modrá, zelená
ledviny žlutá, žlutooranžová
leukemie fialová
močový měchýř žlutooranžová
nervy modrá, odstíny modrozelené
oči odstíny bleděmodré a ledové
modři
rýma červená
senná rýma červenooranžová
spáleniny modrá, modrozelená
srdeční problémy zelená a růžová
střeva žlutooranžová
vředy zelená
výrůstky fialová, modrofialová
úzkostné stavy světlomodrá, zelená
záněty modrá
zápal plic červená a červeooranžová v
kombinaci s indigovou modří

(výše uvedené tabulky jsou z knihy Právodce Léčitel aneb jak léčit energií od Teda Andrewse)
Příspěvky: 1-25 26-46
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Střelec Střelci
ukázat kalendář »