Čo by ste odpovedali človeku, ktorý ....


10.10.2011 - 14:57
(Rak) Saly
Čo by ste odpovedali človeku, ktorý ....
sa vás pýta takúto otázku:"Čo ak neexistuje duchovno, ani po smrti nič nieje a všetko toto, okolo existencie duchovného sveta si možno ľudia len vymysleli a žijú v ilúzii? Možno je duchovno len fikcia mozgu a človek si to vymyslel aby dokázal ľahšie žiť so svojou bolesťou. Čo ak len kvôli tomu klameme sami seba, že nejaké duchovno naozaj existuje? Rád by som veril že duchovno je skutočné ale čo ak??? Stále ma myšlienka na to čo ak je to inak odradí oddať sa duchovnu a čím viac sa snažím veriť tomu, že je, tým viac pochybností mám."

Stránka: 1 2
Řazení:
10.10.2011 - 21:50 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele majkl - sidor, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Odpověděl bych mu NEVĚŘ,ALE PŘESVĚDČ SE SÁM,PAK TĚ NIKDO A NIKDY NEPŘESVĚDČÍ ŽE DUCH.SVĚT NEEXISTUJE.
Jen vlastním sebepoznáním si ověříme co je pravda a co lež. :3:
10.10.2011 - 15:00 | Filtr
(Býk) Glimmer Man
Moje odpověď by byla asi následují: "Rád jsem poznal někoho, komu slouží vlastní rozum."
10.10.2011 - 15:08 | Filtr
(Štír) Firemix
Zajimave tema?? Tot otazka Jarmile:))) Ja nevim,nikdy jsem neprozil klinickou smrt,takze nevim co muze byt treba po pul hodine smrti. Mozna jen tma,mozna peklo,mozna nebe...Az se mi stane neco abych ti na to mohl odpovedet,tak na tebe houknu,at ses o neco chytrejsi,zatim bohuzel nevim,ale myslenka stoji za uvahu. Dobre vybrana slova. I ja nad tim musim premyslet:)))
10.10.2011 - 15:10 | Filtr
(Rak) Tenesie
nejspíš bych se zasmála,protože duchovno ani reálně existovat nemůže, protože nemá přesnou definici a co nemá definici a není hmatatelné, nedá se považovat z hlediska realismu za reálné čili skutečné. Na druhou stranu existuje cokoliv, čemu věříte, že existuje. Chcete věřit v kočkopsa? Tak existuje kočkopes a když tomu bude věřit víc lidí, než jen vy, dost možná kvůli kočkopsovi někdo umře a bude si myslet, jak dobrý skutek udělal... Tahle otázka je zcela zcestná pro kohokoliv, jak už glimmer uvedl, kdo má své vlastní myšlení. Na druhous tranu, akždý s vlastním myšlením mám tendenci nalhávat si a věřit ve své vlastní " existence" ať je to nazýváno jakkoliv a děje se to dnea a denně. takže jaký smysl má vědět, že něco neexistuje a lžeme sami sobě, když to stejně neumíme přestat dělat?
10.10.2011 - 15:10 | Filtr
(Beran) Háňa*
Odpověděla bych mu : I kdyby to tak bylo, neuděláš s tím nic - tak si žij, když už tady jsi, a neřeš, co bude potom
10.10.2011 - 15:16 | Filtr
(Beran) Ruby
Myslím, že tahle pochybnost čas od času napadne mnohé. Taky se mi v hlavě občas noří myšlenky podobného typu, že je to vše jen berlička, o kterou se opíráme, abychom to tady vydrželi. Že i veškeré duchovní nauky byly vytvořeny k ovládání lidí, k jejich manipulaci, k jejich směřování jinam než je "vhodné".
Jsou lidé, kteří se drží jen hmoty. Jsou lidé, kteří propadnou duchovnu a ztrácejí kontakt s realitou, respektive nedá se s nimi již kloudně hovořit. Zažila jsem takový případ a bylo to nepříjemné nejen mě, ale i blízkému okolí té ženy. Ale stejně tak trpím i při rozhovorech s těmi prvními, kteří stojí pevně na zemi a nepřipouští jinou dimenzi. Netrpím tím, že tomu nevěří. Trpím jejich netolerancí. Bolí mě.
Ať je to jak chce, stejně to nezjistíme. Až bude po nás, bude nám to prd platné. Ale při všech svých pochybnostech si myslím jedno...že lidská láska, slušnost, pochopení, soucit, empatie....je pro mě lafou omegou. A když se před usnutím hodím do klidu, poslouchám ticho v sobě , tak vím, že tam něco je. A je jedno, jak to kdo nazve.
10.10.2011 - 16:46 | Filtr
(Býk) delict
pěkne řečeno.

zrovna dneska mi někdo poslal relevantní Ensteinův citát:

"The intuitive mind is a sacred gift and the rational mind is a faithful servant. We have created a society that honors the servant and has forgotten the gift."

Albert Einstein
10.10.2011 - 16:47 | Filtr
(Kozoroh) Tyna_Tynka
"Možno je duchovno len fikcia mozgu a človek si to vymyslel aby dokázal ľahšie žiť so svojou bolesťou."

Vždycky mi přijde tento argument takový podivný. :63: Jakože, ten kdo je věřící, to má lehčí, protože má vždy Naději a může se přichytit světlé pomoci? To ano. Ale na druhou stranu by to pro něj mohlo být spíš "těžší" v tom, že když zná Zákony Stvoření, ví, že si za zpětné působení (bolest, kterou prožívá) může jedině sám a jedině vlastním přičiněním se z ní může dostat. To ten, kdo v tomto nežije, si přece může pohodlně omluvit, že je to prostředím nebo tímhle a támhle nebo prostě tím, že "já chudáček jsem oběť nešťastných náhod" a je to - to je daleko "lehčí". To samé celkově - kdyby smrtí vše končilo a nic nemělo smysl, vše byla jen náhoda, tak by si člověk mohl ukájet jen své touhy, na nikoho se neohlížet, ani na vlastní svědomí a v pohodě. Mimochodem bylo by úplně jedno, jestli žije, či je mrtvý atd. - pro mě je ta nesmyslnost do očí bijící...

To mi přijde snaha najít způsob, jak působit k dobrému všem a všemu a odložit pocit vlastní důležitosti, včlenit se do přirozených Zákonů a uvědomit si, že každou situaci, kdy člověk způsobil nějakou bolest, je třeba napravit, právě proto, že smrtí nic nekončí a Spravedlnost tu je a vždy bude jako daleko "težší" - i když pokud člověk žije ze Srdce, tak je to samozřejmě jistě ta nejjednodušší a nejpřirozenější věc... Ale dostat se k žití ze Srdce je dnes určitě pro většinu lidí PRÁVĚ velice NAMÁHAVOU cestou, ovšem moc a moc to stojí za to, jak pro něj samého, tak CELKOVĚ.
10.10.2011 - 16:51 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Zjarda, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
A není to jedno? Cílem duchovních nauk je stát se lepším člověkem a za to máme být po smrti odměněni (podle některých nauk až po více životech). Pokud, ale nevěříme v nic duchovního, stejně bychom se měli snažit žít co nejlépe abychom po sobě pro další generace zanechali co nejlepší svět.
10.10.2011 - 17:09 | Filtr
(Blíženci) Nuna
Člověk pochybující?
:1:
Pochybnost může zmizet se získáním důkazu nebo se získáním víry :1:
10.10.2011 - 17:18 | Filtr
(Beran) pimon
Odpověděl bych, to máš jako se zítřkem. Také ten je pouze v naší mysli dokavad se jej nedožijeme.
10.10.2011 - 17:25 | Filtr
(Beran) pimon » delict
Pro angličtinou nedotknuté

"Intuitivní mysl je posvátný dar a racionální mysl, je věrný služebník. Vytvořili jsme společnost, která ctí služebníka a zapomněla na dar."

Albert Einstein
10.10.2011 - 17:37 | Filtr
(Kozoroh) Michaelli
Rekla bych :
Je vedecky prokazano mnoho veci a stale nejsou odpovezeny jednoznacne.

Kdyz nic neni, tak se to po zemreni ani nedovis. Pak nemas uz co ztratit. Nebude ti to lito. Nebudes.
V opacnem pripade nech se prekvapit..pak mas co ztratit. Fyzicke telo a bude ti to lito.
Tak co je vlastne pro cloveka horsi vedet?

Zij tak, aby i druzi mohli v klidu a lasce zit, uzivej i tuhle hmotu. Vse ma svuj smysl. I duchovno ma svuj smysl. Jinak by neexistovalo.

:1: :17:
10.10.2011 - 17:58 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Co ty zas spekulujes :4: Uvedomit si to duchovne je vecou stíšenia mysli a odtiahnutia zmyslov od sveta,cim sa clovek potom dokaze koncentrovat,cize sustredovať sa...to je pociatok uvedomenia si ineho rozmeru nez toho,ktory ti je realny vdaka tomu,ze sa s ním skrz svoje zmysly stotoznujes :3:

10.10.2011 - 18:28 | Filtr
(Kozoroh) Tyna_Tynka
Jinak má odpověď by obsahově byla, že JAKÉKOLI své pochybnosti může člověk odstranit jen vlastním prožíváním, tj. vlastním vnitřním vyciťováním a rozeznáváním všeho, co k němu přichází nebo vychází z něj (se vytváří v něm), podle toho, jak se to zachvívá v jeho Srdci (Podstatě) - protože to je napojeno na Lásku, Moudrost...
(Forma, jak se to podá, je třeba samozřejmě přizpůsobit podle toho, komu odpovídám.)
10.10.2011 - 18:35 | Filtr
(Rak) Saly
Ďakujem za názory a odpovede :74:

Na upresnenie ešte dodám, že ide o muža (26r), ktorý na všetko potrebuje dôkazy a aj keď na chvlíľu uverí, na základe niečoho, čo sa mu prihodí, tak sa zas vracia k pochybnostiam a je nešťastný z toho, že nedokáže veriť úplne ale vždy sa mu vynoria otýzky typu: "Čo ak?"
Toto ho ničí, chcel by mať asi nejaký jasný dôkaz, hmatateľný, neviem....
ťažko sa mu to vyvsetľuje, nakoľko on túži veriť v duchovno, cíti, že to by vysvetlilo mnohé veci, ale zožierajú ho pochybnosti a to na sebe neznáša.
10.10.2011 - 18:38 | Filtr
(Blíženci) Im the one » Háňa*
:15: :15:
10.10.2011 - 18:57 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Saly
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Je to neklud,nic iné.Musí sa ustáliť cize odpojit sa od vsetkeho co je okolo neho.Potom mu nieco svitne.

Ak je clovek nestabilný,je to ako ked beha z boka na bok alebo sa pohupuje vo vzduchu a preto nemoze postrehnut to skutocné.Ale ak sa skludní,cize to je ako ked si sadne na zem nehybne - tak az potom zacne vnímat vsetek ten zmetok ktory je okolo neho z pozície seba ako nepohnutého.Ak sa vsak "pohupuje s tym zmetkom",cize je absorbovany svetom,dianím,ludmi atd.,nemoze vidiet,co je "za tym" :44:

10.10.2011 - 19:34 | Filtr
(Kozoroh) Michaelli » Saly
ou je, :74: tim jsem taky prosla..
Prave, ja materialista, jsem se napred potykala s tim, ze mi bylo vedami dokazovano, a otazky zodpovezene, ze pravdepodobne zivot po zivote existuje.. porad jsem si rikala ..a co kdyz ne?
To me zkoumani, a badani znamych slavnych fyziku vsech dob a chemiku pak naprosto je zbytecne..?
a co kdyz je to ziti tez naprosto zbytecne?
Pak zijeme, abychom predali gen a zemreli..?
Tyto otazky jsou v kazdem normalnim cloveku, i v duchovne zalozenych (pokud nejsou nejak fanaticky omezeni) a tyto duvody se snazej sami pro sebe logicky a normalne, materialne vysvetlit, i tak, aby to chapali i ostatni. Je to ale velmi dlouha cesta a behem tohoto procesu "hledani" pravdy jsme neustale zrazovani z cesty..abychom se znovu zamysleli a znovu pokracovali..

Problem je u nej jasnej: Bezmezne se snazi verit v neco, co si nemuze prokazat. Nevi cemu ma verit..to je na mozek..dukazy a argumenty s ena nej vrhnou ze vsech stran a porad pro a proti..Pak se dostane na povrch logicka otazka, celkem zdrcujici pro ty, kteri se nemohou smirit s odchodem bliznich: A co kdyz uz NEJSOU?
A co kdyz uz pak ja nebudu? Tak kde je ten smysl zivota? V sexu a plozeni deti? Jak zvracene to zni a jak kontra proti moralce..pak nemusim byt clovekem..

To je to, co nema hledat. At si hleda dukazy, ale at proboha se nesnazi cilene na neco verit, o cem neni presvedcen a NEMA vlastni ZKUSENOSTI, ktere by ho mohly aspon hodit na na kus cety..
Ani smysly zivota se v tomto nemaji hledat. Ty jsou v zivote, ne ve vedach nebo duchovnu..
Mel by se smirit s obema variantama a vzit to tak jak to je. Vzit v potaz oboji.Nebo ho to psychicky znici, kdyz si postavi paradigma bazirujici na opravdickych faktech a pozdeji prijde nejakej zvrat a se ukaze, ze fakta nejsou fakta..mel by pocitat s tim, ze
vsechno je mozne.

Nemyslim to tak, co by mel nebo nemel delat, do toho nekecam, i kdyz tyto fraze pouzivam, ale mozna mu to pomuze se zbavit zbytecnych strachu. :27: :27:
10.10.2011 - 19:43 | Filtr
(Kozoroh) Michaelli » Janíčko Skútrista
presne tak, :15: clovek ma bordel v mozku je hazen ze strany na stranu..bordel at necha, ten se ustali nejak, pozdeji, ale mel by vnimat relaitu napred tak jak ji vnima ted. A tomu verit.
10.10.2011 - 21:24 | Filtr
(Panna) Kavenka2
zeptala bych se ho, jak je tedy možné, že jsem si popovídala např. s babičkou, která zemřela už před dvěma lety, anebo co mi poví k tomu, že mě jako malou navštěvoval veliký pes, který procházel zdí a zavřenými dveřmi...by mě zajímalo, co by mi na to řekl. protože především, jako čtyřletý dítě, jsem asi neměla zrovna pojem o tom, co je a není duchovno...
10.10.2011 - 21:25 | Filtr
(Lev) mechac
Asi bych mu sypnul nějaké hřiby do jídla :15:
10.10.2011 - 21:28 | Filtr
(Štír) Freja » pimon
Za angličtinou nedotknuté děkuju. :74:
Albert byl moc chytrej pán :12: :3:
10.10.2011 - 21:39 | Filtr
(Lev) Sempress
:43: ty máš teda problémy člověče....
10.10.2011 - 21:58 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Saly
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Zjarda, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Pro víru je důležité to, v čem spočívá. Neexistují hmatatelné důkazy, proto je to víra. To dokresluje vtip:
Ptá se chlapec dědy, jaký je rozdíl mezi vírou a přesvědčením. Děda odpoví: "Když jsem byl malý, jako ty, věřil jsem, že ho mám jen na čůrání. Teď už jsem o tom přesvědčen."

Může hledat důkazy existence duchovna, ale když bude hledat materialistické protiargumenty, vždy je najde. Záleží jen na něm, jak vyhodnotí informace, které se k němu z různých zdrojů dostanou.
Příspěvky: 1-25 26-34
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »