Jiřina Prekopová - rozhovor


08.08.2011 - 10:46
(Panna) Ameliee
Jiřina Prekopová - rozhovor
Ten, kdo nezná tuto dámu, vřele doporučuju tenhle rozhovor. Bohužel, název článku je těžce zavádějící, zajímavé na tom je to, že jde o článek z "ženské" rubriky idnes.cz, vypovídá to něco o něčem? :44:Autorka psychologických publikacích o dětech, výchově, používá metodu pevného objetí, fandí rodinným konstelacím, atd :15:http://ona.idnes.cz/muzi-degeneruji…

Řazení:
08.08.2011 - 11:26 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Vlaďka:-), který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
jj, jeden můj známý, který se zabývá problémovými dětmi s ní spolupracuje, její metody používá v praxi a od něj vím, že je dobrá :15: metodu pevného objetí používám i doma a funguje to :27:
08.08.2011 - 11:56 | Filtr
(Beran) Flamenca
Četla jsem to hned po ránu a bylo mi z toho "trochu" úzko, ale má v lecčems pravdu.
08.08.2011 - 12:01 | Filtr
(Panna) Mar.gita » Flamenca
Cítila jsem to stejně...
08.08.2011 - 12:07 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ------, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Diky, Pavli. Poucne. Sice jen z pohledu psychologie, jednostranne, ale i tak.
Nicmene i pres to citim, ze je momentalne vsechno v poradku, byt to predchozi generace nemuze zkousnout a citi se dotcena. Misto kritizovani bych tak trochu od pani doktorky nicmene ocekaval priznani podilu i generace jeji, protoze prave ta dala rodicum tyranu zivot atd...
A taky se konecne ukazuje, co je zac ta nase genetika... :4: Proc mit dalsi generace deti, kdyz jim zatim neumime predat nic lepsiho, nez to, co tu mame (ve smyslu zapadni civilizace); a to je neco natolik destruktivniho, ze to nakonec znici samotne nicitele... :4:
A taky by se mely prepsat ucebnice psychologie... :14:
08.08.2011 - 12:21 | Filtr
(Panna) Ameliee » Flamenca
Tu úzkost svým způsobem chápu, leč jsem toho názoru, že tento vývoj má své zákonitosti a že to nemusí být špatně (vyjma umělého oplodnění ženy darovaným spermatem).
08.08.2011 - 12:29 | Filtr
(Panna) Ameliee » ------
Jiříku, díky za podnětné připomínky :15:
Je pravdou, že některá tvrzení paní doktorky jsou až archaického rázu (viz připomínky k roli rodiny x děti, ženy x děti), ale to gró je podle mě srozumitelně popsáno a nelze nesouhlasit. Druhá věc je ta (i když paní doktorka se odvolává na vesmírný management a je jasné, ža má víru v to, co se děje, náhody neexistují), že lidstvo si nejspíš potřebuje tímto vývojem projít. Může se zdát, že dochází ke krizi rodiny jako takové, ale což to musí být špatně, když dítě vychovává např. jen jeden z rodičů, nebo když se žena rozhodne, že prostě dítě nechce? Asi se shodneme na tom, že ty tendence k osobnímu zrání nás nutí hodně nad sebou samými přemýšlet a dělat věci "po svém", a že to nemusí být hned projev egocentrismu a sobeckosti, když se člověk rozhodne žít a naplňovat svůj život dle svého, což může znamenat bez dětí.
No, hodně široké téma. :3:
08.08.2011 - 12:40 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Ameliee
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ------, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ja ti nevim, Pavco. Dospel jsem do stadia, kdy si konecne uvedomuju a nove definuju svuj muzsky a zensky princip. Zacinam je oba vedome zaclenovat do sveho zivota, byt tedy ta zenska ma vzdycky jaksi navrch, potvora... :4: A uz se mi nechce byt jen cistokrevnym chlapem. Ta moje zenska cast tu vzdycky byla a je tu cim dal vic, a tak mne to bavi, tak je mi dobre. :20: Jenze kdyz se sejdou takovihle partneri dva, tak potom je ten stary model rodiny jen ztezi pouzitelny... Coz je to, co pani doktorka zastava, bych rekl. :32: A protoze model je pouze zjednoduseny popis reality, zvyraznujici jen urcite jeji rysy, asi je na case prijit s modelem novym. Nastesti uz i v CR je plno prukopniku... :27:
08.08.2011 - 12:57 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
V lecčems ohledně můžu a současných fenoménů má pravdu, ale i když osobně nesnáším argument "co ty můžeš vědět, když nemáš děti", teď bych ho sama s dovolením použila, prostě pokud paní psycholožka nemá sama děti, leccos nutně zůstává v teoretické rovině a tudíž poněkud nedůvěryhodné, sorry... :17: :74:
08.08.2011 - 12:59 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele dr. Faustroll, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
je to moc pěkné a moudré
08.08.2011 - 12:59 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Mici Angóra
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele dr. Faustroll, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
on ato ale přesto ví
08.08.2011 - 13:06 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » dr. Faustroll
A pro mě je to přesto nedůvěryhodné :1:
08.08.2011 - 14:01 | Filtr
(Rak) Jedna duše od studánky sv.Zdislavy
Pavli tahle metoda je moc zajímavá, už jsem to zachytila poněkolikáté na netu a tuším, že odkaz na tuhle metodu sem už někdo dával, ale to není důležitý, spíš je skvělý si to připomenout.Mě osobně se to téma hodně dotýká a mám dost stále nad čím popřemýšlet.. :63: Název článku se teda fakt moc "nevyvedl" :39:, ale metody p. Prekopové jsou zřejmě účinný. Na druhou stranu jsem si už minule taky říkala, jak tu píše přede mnou Křehotinka, že je to takový trochu podivností zavánějící, když paní nikdy neměla vlastní děti a ta "praxe" jí takhle jakoby chybí, nicméně zřejmě to úplně na závadu není, ona má velké výsledky v té terapii,ač to působí místy hodně drsně( viděla jsem i videa..), když chce ale člověk dosáhnout nějakých výsledků, nejde si na vše brát jen ty "krajkový rukavičky", často jsou právě potřeba tu pořádný "fortelný pracovní rukavice" a i přes ně se ruce asi rozedřou a nejen ruce. díky. :17:
Našla jsem ten odkaz na video, působí to opravdu dost drsně. http://www.ceskatelevize.cz/ivysila… a už :14: :29:
08.08.2011 - 14:33 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Mici Angóra
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele dr. Faustroll, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
jenže ona nemá ty děti z rozmaru, ale proto, že její manžel děti mít nemůže. Což je jiná situace a rozhodně úctyhodná.

Jinak je vidět, že má své projekce pod kontrolou narozdíl od rozmanitých diletantů adiletantek samozvaných pseudoterapeutů, kterých se v současnosti roztrhl pytel
08.08.2011 - 14:40 | Filtr
(Rak) Jedna duše od studánky sv.Zdislavy » dr. Faustroll
Souhlas, i na mě to tak působí - má to rozhodně pod kontrolou, ač jsem neměla osobně tu čest a ani netuším, zda bych měla tu odvahu.
08.08.2011 - 14:41 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » dr. Faustroll
Rozhovor jsem četla a vím, že to z rozmaru není-důvod navíc nehraje roli...
08.08.2011 - 21:52 | Filtr
(Panna) Mirma
Právě čtu od paní Prekopový knihu Pevné objetí - doporučuji ...


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »