Hľadanie vody prútikom - poradí niekto?


25.06.2011 - 11:36
(Rak) Saly
Hľadanie vody prútikom - poradí niekto?
Ahojte,mám 2 drôty ohnuté do tvaru L a skúšala som s tým chodiť po záhrade ... držala som ich pred sebou a boli vo vodorovnej rovnobežnej polohe...na niektorých miestach sa prekrížili a niekde až úplne dozadu krížom cez seba.Neviem však čo to znamená, ako sa zisťujú podzemné pramene a kde sa tie pramene stretávajú, čo znamená keď sa prúty prekrížia len mierne a čo ak úplne...skrátka, keby niekto vedel poradiť zo svojej skúsenosti.Ďakujem :74:

Řazení:
25.06.2011 - 22:55 | Filtr
(Vodnář) Robert Isfaháni
Čím více se překříží, tím silnější pramen.
26.06.2011 - 00:42 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Mirko, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Když jsou nasměrované proti sobě, jsou přesně na úrovni (hranici, čáře) nějaké stopy. Když tuto hranici překročíš, jdou jakoby do mínusu (zpět).
Na pozemku si vyber směr, nejlépe po vrstevnici, tedy jakoby bokem, ne z kopce ani do kopce. Od místa, kde se proutky začnou vychylovat (klidně se pár kroků vrať pro přesnost) po místo, kde se otočí k sobě je jedna odvěsna pravoúhleho a mám vyskoušeno, že rovnostranného trojúhelníka, tedy tak hluboko bývá i tok v zemi.A vlastně to vypovídá i o jeho síle, pokud ho zacítíš v 5-8 metrech bude i vydatný.
Směr toku spodní vody zjistíš pomocí více pochůzek na pozemnku
Je to spíš o skušenosti, ve dvou metrech sice může být voda, ale spíše bude víc povrchová, než spodní.

Kdysi jsem (za sucha, neb podmáčená zem je plna toků) procházel místa, kde jsou staré studny či studánky a tak se učil.

Proutky je velmi dobře cítit auru a její vitalitu - nasměruj svoje kroky k osobě a proutky se Ti otočí proti sobě v místě hranice aury, někdy je to jen 5 cm, a někdy skoru do půl metru.

Používám proutky spíš informativně, před časem jsme se po noclehu, jinak v příjemném prostředí, vzbudili jak zbití psi a pár kroků po místnosti s proutky ukézalo toky, křižující postele ve třech místech. Dá se použít i kyvadlo, ale s ním moc zkušenosti v hledání toků nemám, používám ho jinak.

Proutky jsou fajn, už dlouho je nosím stále ssebou...na jejich řeč reaguje skoro každý. :27: :27: :27:
26.06.2011 - 02:06 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Mirko
Já si zase připadal jak zbitý pes po hodině práce s proutkem.Je to sice už dávno,ale pamatuju si,že mi dalších několik hodin trvalo dát se trochu dohromady.
Chybami se člověk učí.Chce to hlídat si energii a při první známce vyčerpanosti odložit proutek do kouta.
26.06.2011 - 06:07 | Filtr
(Rak) Saly » Mirko
Dík :74: :76:
S tou hĺbkou prameňa...moc tomu nerozumiem, že ako zistím v akej hĺbke je prameň...mohol by si mi to prosím vysvetliť bližšie?
26.06.2011 - 09:46 | Filtr
(Ryby) ruzi » Mirko
Vidím,že s proutkařením máš zkušenosti,tak bych se ráda zeptala trochu z jiného pohledu,zda-li nevíš.Zkoušeli jsme proutkaření s mužským a proutky ukazovali úplně obráceně.Když se jemu překřížovali,mě se rozevřeli a obráceně. :25:(At už jsme zkoušeli hledat vodu nebo na osobách).Nevíš,čím by to mohlo být?
29.06.2011 - 12:12 | Filtr
(Rak) nemoomen » ruzi
ahoj
sice ta otázka nebyla pro mě ale vzhledem :27:k tomu že si tady pročítám diskuze takmě to zaujalo a myslím že je to tím že muž používá převážně energii z vesmíru a žena ze země je to i u čaker mužské se točí jiným směrem než ženské :27: :27:
29.06.2011 - 15:42 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Saly
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Mirko, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Není to nejpřesnější, je to opravdu o jakési zkušenosti, ale ....jak je dlouhý úsek co projdeš, kdy se proutky jakoby poprvé "pohnou" až po místo jejich otočení se přesně proti sobě...stejná bývá i hloubka v jaké je dotyčný proud, hranice či zlom (nejedná se vždy o pramen vody, v zemi je spousta kanálů, datových a silových kabeláží, není tam jen voda).
29.06.2011 - 15:52 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » ruzi
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Mirko, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Neumím odpovědět, ale není to nic divného, prostě je naše směrovost jednotlivě daná...doleva, doprava ...například u kyvadla se nejdříve ujednotíme v jeho pohybu ,taky u různých osob odpovídá různě, někdy je ano točení doleva a někdy doprava, či další pohyby podle použití a častokrát, když nechce odpovědět (protože nás chrání) vymyslí nekontrolovaný a nepopisný pobyb...
29.06.2011 - 15:59 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Buddha/2
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Mirko, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Zas nedokážu odpovědět, osobně nechávám na pocitech a snažím se "naslouchat" ...hlídat energii si bohužel neumím :24: :27: :27: :27:
29.06.2011 - 16:14 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Mirko
pocit vyčerpanosti značí úbytek energie,takže si jí hlídáš,jen tomu říkáš jinak :44:
30.06.2011 - 08:10 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Buddha/2
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Mirko, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
....však víš :1:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Úplněk ve Štír Štíru
ukázat kalendář »