Deprese a vztah


02.06.2011 - 22:43
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Rezulka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

Deprese a vztah
Dá se zvládnout deprese a přitom udržet pěkný vztah?S přítelem jsme začli před rokem krásný vztah.CCa po třičtvrtě roce mě přepadla moje známá kamarádka deprese, kt. vyústila velkými změnami co se týče práce, financí. Přítel mi strašně pomohl, zafungoval výborně po všech stránkách.Jen se to bohužel kolikrát obrátilo i proti němu, a důvěra je jaksi nejspíš trochu nalomená, navíc mě viděl najednou i z tý nejtemnější stránky. Teď už se blýská na lepší časy, jen mi čekají ještě dost velké stresy kvůli penězům a vracím se do poměrně náročné práce, a doufám, že to ustojím.Ale ta deprese se po mě plazí i nadále, a já už nezvládám ten tlak a nároky sama na sebe, abych se okamžitě mávnutím proutku vrátila zpět do tý roviny předtím.To prostě nejde.Člověka to mění.Mám tu zkušenost, že vždycky z toho naštěstí vytěžím, ale až po tom všem.Nikdy jsem neuznávala depresi jako takovou, v podstatě je to takovej malej únik, když se něco přetíží, pokud člověk nemá tu neoc jako takovou.Jen jednou jsem chvilku brala prášky.Ale bohužel neumím to zmáknout takhle rychle, jakože nastoupím do práce, smířím se s danou situací a jedu dál, a ona ta deprese rázem zmizí, TEĎ už musíš bejt přece v pohodě.Moc ráda bych, ale pořád se probouzím s neopodstatněným pláčem, nemůžu se pohnout, bojím se mezi lidi, a neustále se obviňuju a snažím se vybičovat k maximálním výkonům, což mě ještě víc sundavá.Sama sebe totiž teď za to nesnáším.

Stránka: 1 2 3
Řazení:
03.06.2011 - 00:10 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele profeek05, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Je to buď a nebo .. zvládneš depresi -> udržíš vztah. Sniž nároky na sebe a ukroj si vždy jen takový sousto, jaký zvládneš - to ti i dodá sílu pokračovat pomalu dál k lepšímu. Nemá cenu po sobě chtít zázraky na počkání - mávnutí proutkem, jak píšeš - to důležitý je, aby se to ve finále podařilo.

Doufat nestačí, chce to tomu VĚŘIT a jít si za svým cílem. Jen nedávej tolik prostoru pochybám či nenávisti vůči sobě samotný. Časem to člověka nenávratně změní, začne se jako k sobě chovat i k druhým a nakonec ze vztahu zbyde právě jen ta původně "vlastní" nenávist..

Je víc lásky nebo strachu a nenávisti? To přece záleží jen na nás samotných :3:
03.06.2011 - 00:30 | Filtr
(Ryby) Countess
Depresia je iba stav mysli, ktorý si navodzujeme sami. Keď si človek zmyslí, že nie je so sebou spokojný, tak nie je a basta.
Tu dlhodobo nepomôže iné, iba úplne otočiť rozmýšľanie a povedať si, že to čo som urobila zle, som vlastne urobila dobre :44:
A ešte pomáha zobrať sekeru a ísť do lesa štiepať drevo :14: :14:
03.06.2011 - 02:24 | Filtr
(Ryby) elfivíla
Tak je vidět,že přítel Tě podržel,kdyby nechtěl a nestál o Tebe,tak by s Tebou nebyl a sztah není jen to pěkné a pro život je to dobrá zkouška.Prostě máš tyto potíže,nu a co,dá se s tím něco dělat - lékaři..,a pokud Tě bere takovu jaká jsi tak je to super.Neboj,to zvládneš.
03.06.2011 - 07:30 | Filtr
(Býk) Glimmer Man
Problém bude ten, že tebe deprese očividně baví. Něco jako člověk, kterej se bičuje a trestá tak svoje tělo. Nechce to dělat, nelíbí se mu to, ale nakonec si nemůže pomoct. Je to závislost a obsesivní chování.

Představ si, že budu čaroděj, mávnu kouzelným proutkem a veškerou depresi z tebe sejmu a navíc ještě způsobím to, že už se tě žádná deprese nebude moci dotknout. A teď si představ, že budeš mít finanční problémy a nebudeš moct mít ani depresi. A v práci budeš mít práce až nad hlavu, nebudeš stíhat, šéfové tě budou rubat a ty nebudeš moct mít ani tu nejmenší depresi. Co budeš dělat?? Co si počneš?? Dovedeš si vlastně představit??

Víš, deprese je stav mysli, stejně jako štěstí. Stejně tak jako duševně vyspělej jedinec trénoval svou mysl, aby dosáhl štěstí, tak ty´s jí narozdíl od něj nějakou dobu poctivě prasila, aby ses mohla rochnit v depresích. Je třeba si to trochu přiznat, že to byla tvoje volba.

To přiznání ale nepotřebuješ udělat proto, abys mohla být označena za slabocha. Když si přiznáš, že to je tvoje vina, pak totiž možná pochopíš, že když jsi se ovlivnila to deprese, je tvoje mysl schopná se přetvořit do jinýho stavu. A pak i do stavu štěstí. Ale klíčový je vědomí, že to je jen na tobě a na tom, co pro to budeš dělat. Nikdo za tebe totiž štěstí nedosáhne a žádná tabletka příčinu nevyléčí. Je to jen v tvé hlavě. Tvé myšlení to umí změnit a umí změnit i tebe.

Ale samozřejmě pořád je ve vzduchu otázka, jestli se ti chce nebo nechce. Když se někomu chce nebo nechce, poznáš je od sebe jednoduše - jeden říká, že to nejde a druhej hledá možnost a zkouší, jak by to jít mohlo.

A k tvému dotazu, jestli se dá udržet vztah. Asi dá, ale záleží s kým a záleží jak dlouho. Dobrej partner ti pomůže, ale nikdo netouží mít celej život po boku chronicky nešťastnýho a depresivního člověka. A někdo to nevydrží ani rok. Tak není nač čekat...
:17:
03.06.2011 - 08:20 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
Ta deprese je jako diagnóza? Od jisté doby nemám ráda, když někdo používá tento pojem jako označení pro "nechce se mi" nebo "mám špatnou náladu". Když se musíte celý rok dívat, jak se vám celoživotní opora a osoba nejbližší před očima mění v trosku a vy můžete jen bezmocně přihlížet a čekat, jestli doktoři něco vymyslí, nebo nevymyslí a nechají dotyčného si sáhnout na život, věřte, že to není hezký pohled. Takže-je to tvůj případ? Pokud ne, jsi na tom dobře. Mimochodem, skutečnou depresi vůli neovlivníš, podle toho se to docela dobře pozná :74: :17:
03.06.2011 - 09:57 | Filtr
(Býk) Glimmer Man
Evidentně víš, jak vyléčit chorobu mysli jinak než v mysli samotné. Prosím, poděl se o to...
03.06.2011 - 12:24 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Glimmer Man
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele lesnielfova, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
je vidět že jsi na hony vzdálený tomu, o čem tady píšeš,každý tady machruje jak si za to člověk muže sám ale kdo to dostane a nemuže ae pohnout nemuže se ani slovně ubránit a ostatní utočí jenom jako supi vševědoucí arogantní tupci nic jiného.
03.06.2011 - 12:38 | Filtr
(Býk) Glimmer Man
Dobře, správnost mýho názoru necháme být. Z tvýho příspěvku soudím, že víš o čem je řeč a že víš, jak tedy na to a jak se z toho dostat. Budu moc rád, když mi to objasníš a rád se nechám přesvědčit, že máš pravdu. Těším se na diskuzi...
03.06.2011 - 12:55 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » lesnielfova
souhlasím :15:
03.06.2011 - 13:09 | Filtr
(Blíženci) Nuna
Janičko.. chca nechca,ale musím říct,že na Glimmerovo příspěvku je mnoho pravdy :8:
Deprese je stavem mysli,to,co popisuje autorka příspěvku evidentně ano. Vždyť v těch jejích větách je zároveň odpověď na celý ten problém :43:
03.06.2011 - 13:13 | Filtr
(Blíženci) Nuna
.. stresy kvůli penězům.. náročná práce..tlak..nároky sama na sebe..pláč..strach z lidí.. sebeobviňování..neláska k sobě samotné..

..jak to zní? Všechna ta negativa tahle položená vedle sebe? Hm? To jsi Ty tohle! Líbí se Ti to? Pokud ano,budeš se v depresi rochnit nadále. Pokud ne,máš možnost volby každé to negativum zaměnit za stav pozitivní. Jde to !! Stačí jen chtít.. :17:
03.06.2011 - 13:36 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Countess
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele kentaur5, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ten výklad máš odkud? Nejedná se jen nějakou "depku", podívej se na nějaké psychiatrické stránky a přečti si diagnozu deprese, je to velice těžké psychické onemocnění, které patří k lékaři, psychiatrovi. Depresi, jako takovou, sám člověk nezvládne a mnohdy skončí tragicky.
Lze ji zvládnout s odborníkem a léky, které se nesmí samovolně vysazovat. Deprese není žádný obyčejný splín nebo špatná nálada!!!A co je nejhorší, onemocní jí dost i mladých lidí, kteří si to nepřiznají a nevyhledají pomoc psychiatra. Stále je tu předsudek o psychických nemocech a psychiatrii, ale v dnešní době je toho víc, než dost a pokud takový člověk nechce skončit na špagátě, musí se léčit.
03.06.2011 - 13:41 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele kentaur5, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Proč jsi ty prášky přestala brát? Pokud v noci nespíš nebo se pořád budíš s hrůzou (pláčem) jsi nemocná a přiznej si to, musíš jít k psychiatrovi, dnes to není žádná ostuda. Pokud se bojíš mezi lidi, máš sociální fobii - navíc.
Víš, kolik lidí dnes k psychiatrovi chodí, objednací lhůty v Ostravě jsou tři měsíce, půl roku, někteří lékaři mají tak nabito, že už nové pacienty neberou. Máš nejvyšší čas svou nemoc řešit na úrovni s psychiatrem, sama si s tím neporadíš. Věř mi a vyhledej pomoc, kterou potřebuješ.
03.06.2011 - 13:45 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » lesnielfova
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele kentaur5, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Souhlasím s tebou, definice, že deprese je stav mysli, může napsat jen ten, kdo se s tou nemocí ať sám u sebe nebo v rodině nesetkal. Opravdu neví, o čem mluví. Nejde to ovlivnit a je potřeba se léčit.
Machrů je tu dost, ale těch, co věci vidí reálně dost málo, ....
03.06.2011 - 13:59 | Filtr
(Beran) Ruby » Nuna
Ty, čoveče, já musím chtíc nechtíc trochu oponovat. :63:
:46:
Kdybych něco podobného nezažila na vlastní kůži, tak bych napsala to samé co Ty, nebo Glimáč, protože za stav své mysli zodpovídáme opravdu jen my, nikdo jiný.
Ale depresi nebo co to je jsem zažila před cca 4 lety a kdyby mě tehdy kamarádka nedokopala k psychologovi a psychiatrovi, tak nevím.
A přišlo to zničehonic, bez jakéhokoliv zjevného důvodu. Jsem pozitivní realistický člověk, ikdyž jsem ve sračkách a že jich už v životě bylo. Mám kamarádky, které tvrdily, že by to co já v životě nedaly. Já jim vždycky říkala - ale daly. Daly. Nic jiného by vám totiž nezbylo.

No takhle, ono to prostě začalo opravdu bez příčiny, plíživě. Je sice fakt, že jsem se dva roky předtím přestěhovala 100 km pryč se synem a začínala znovu, ale byla to pro mě chtěná zkušenost a změna. Vnější podnínky se mi zlepšily. Kamarádi zůstali, noví přibyli. Ale prostě...najednou jsem začínala zničehonic brečet, tělo bylo jak paralyzované, nikam mě nikdo nemoh vytáhnout /přitom společenský tvor/,odmítala jsem vyjít ven a to všechno jsem vůůůůbec nechápala. Mohla jsem se programovat jak chtěla. Trvalo to 4 měsíce a už bych to nechtěla zažít. Pomohla mi doktorka. Vysvětlila mi reakce v mozku, které to vyvolaly. Začala jsem brát prášky, které u mě zabraly již během 14 dní a ikdyž se mají brát dlouhodobě, nejméně rok, já je brala 3 měsíce a vyhodila. Už je nepotřebuji od té doby. Díky Bohu. Ale nastartovaly mě zpátky do života a to tak, že jsem pak i při jakékoliv menší recidivě se mohla dát do latě sama, i bez nich.
Kdo nevěří, ať tam běží... :3:
03.06.2011 - 14:00 | Filtr
(Štír) ivy7 » Glimmer Man
Klinicka deprese je nemoc a musi se lecit jako jina nemoc...neni to o tom ci chces nebo ne...proste nemuzes a finish.
Sama jsem tim prosla pred 20 lety, pomohly prasky no i vule...cviceni,rychla chuze, laska, pravidelny rezim, zadny alkohol, kafe atd.
Clovek si sam nepomuze....treba odbornou pomoc a leky na nekolik mesicu...pak jo, kdyz chces, prekonas to...ale chce to tvrdou praci, a podporu.
03.06.2011 - 14:03 | Filtr
(Štír) ivy7 » Nuna
Neznas. Nestaci jen chtit. To neni Blue Monday. Je to nemoc. :19:
03.06.2011 - 14:04 | Filtr
(Býk) Glimmer Man » Ruby
Hmmm, můžeš nám tu přetlumočit povídání o těch reakcích v mozku?

Ale pořád u tebe vidím, že jsi chtěla řešit a řešila jsi... A někde jinde vidím, že někdo chce okecávat a tak mele a mele... A ten rozdíl mi prostě nemůže uniknout.
03.06.2011 - 14:08 | Filtr
(Býk) Glimmer Man » ivy7
A jak ji chceš léčit, když dotyčnej nechce??

Ale jak tě tak čtu, máš tam trochu protimluv, vidíš ho??

Napovím:

"no i vule...cviceni,rychla chuze, laska, pravidelny rezim, zadny alkohol, kafe atd."

vs.

"Clovek si sam nepomuze..."

Tu vůli za tebe měl někdo jinej?? Někdo jinej za tebe cvičil, rychle chodil, dodržoval pravidelnej režim, nechlastal a nepil kafe??

Mohla jsi jen naříkat a utápět se dál a dál, ale ty jsi zvolila tohle všechno, a přesto řekneš, že člověk si sám nepomůže???
03.06.2011 - 14:15 | Filtr
(Beran) Ruby » Glimmer Man
Nepřetlumočím, bo jsem to z valné části zapoměla. Přečteš si to kdekoliv v odborných článcích na internetu na téma deprese. Zkrátka tam v těch závitech něco nefunguje jak má, něčeho se tam nedostává /a neříkej mi teď, že je to rozum, ju...? :21: :2:/
Podívej, já jsem svému okolí byla tehdy taky protivná, člověk to ani nevmíná, jak působí na druhé. Zdravýmu člověku připadáš jak nemohoucí fňukna, neschopna ničeho.
Je ale pravda, že když mi lékařka vysvětlila o co jde, úleva byla téměř okamžitá, protože jsem věděla, s čím bojovat, s čím mám tu čest. A asi jsem coby Beran od přírody větší rváč. Ale raději klepu na stůl, třikrát
03.06.2011 - 14:15 | Filtr
(Štír) ivy7 » Glimmer Man
Bez tech prasku bych to nezvladla...cti to jeste jednou, prosim.
Ano, prvni mesice jsem byla jak ranene zvire...ale hned jsem vyhledala odbornou pomoc, trvalo mesice nez jsem byla schopna tohle vse zacit delat...nevladala jsem si ani ocistit zuby..NIC...neslo to...nijako..
03.06.2011 - 14:22 | Filtr
(Býk) Glimmer Man » ivy7
Mě stačí přečíst si tohle... "ale hned jsem vyhledala odbornou pomoc". A vím, že ty´s chtěla řešit...
03.06.2011 - 14:26 | Filtr
(Býk) Glimmer Man » Ruby
Četl jsem to... Chtěl jsem slyšet tvoje slova.
:1:

Ale je to zajímavý. Jen mám někdy z některých pocit, že to vůbec nemá základ ve fyzikální poruše funkce mozku... Jsem přesvědčen, že tělo a mysl jsou projeny a co ovlivní jedno, ovlivní i druhý. Takže porucha v těle poznamená tvojí mysl a stejně tak utrpení mysli působí zkázotvorně na tělo. A teď je otázka co bylo první u lidí s depresí?? Někdy si myslím, že první byla právě ta chyba v mysli. Jen moje chorá domněnka.
03.06.2011 - 14:29 | Filtr
(Štír) Freja » Glimmer Man
Je to nedostatek serotoninu,kterej přenáší nervový vzruchy v mozku a ten právě způsobuje ty změny nálad...prostě špatná chemie,kterou těžko ovlivníš,zvlášť,když už jsi v depresi...
03.06.2011 - 14:30 | Filtr
(Beran) Ruby » Glimmer Man
Podáváš to ale tak, že odmítáš přiznat, že je to nemoc, která potřebuje pomoc i zvenčí, nejen zevnitř.
Prevence nastavení mysli, svépomoc...hm, tady asi nepomůže.

Kopecký kdysi v nějakém dokumentu řekl, že nejhorší ze všeho jsou na téhle nemoci stavy, kdy člověk není schopen se hnout, vylézt z postele, míval to nejen dny, ale měsíce. Ty se pak vystřídaly se stavy euforie. Berani k tomu mají prý větší dispozice.
Příspěvky: 1-25 26-50 51-61
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »