Mulholland Drive


21.03.2011 - 00:31
(Hadoken) Hustokrutě obscénní Morti
Mulholland Drive
Tak vám nevim...sem ten film nějak nepobrala. :63: Sem jako úplně blbá a nebo se stačí podívat eště jednou a pro změnu se soustředit? :6:Jako o.k. je to David Lynch, není pro každýho ale Modrej samet sem celkem probrala a Twin Peaks mi taky docela šlo... :32:http://www.csfd.cz/film/…

Řazení:
21.03.2011 - 00:43 | Filtr
(Váhy) Turandot
Mulholland Drive se mi velmi libil, nekdy nejde o polopatisticke pochopeni, pointa je prave v tom, ze je jedna cast jaksi zamlzena, jako v lese, kde se prodira pomezi stromy mlha, vis ze tam ty stromy jsou, ale kdyby tam ta mlha nebyla, uz to neni ten krasny odlisny pohled na les.
Lynch je magorek, manzelce vkladal do lednicky mrtve netopiry a vyvadel ji jeste jine rostarny,, no, ja jsem zkoukla nekolikrat film Gumovaci hlava - cernobilej, fantastickej umeleckej pocin, skvelej film, nejlepe v kine.. Je to ulet, ktery taky mnoho beznych konzumentu nechape, doporucuji ti.
21.03.2011 - 00:47 | Filtr
(Hadoken) Hustokrutě obscénní Morti » Turandot
Aha...takže si dáme druhý kolečko...no ale až to ze mě trošku vyprchá, páč sem byla skoro rozčílená...asi tak do třičtvrtě takovej pěknej film a pak sem najednou měla pocit, že sem omylem přepnula kanál... :39: :39: :39:...no a taky je pravda, že sem u toho usínala, což se nesluší... :49: :32:
21.03.2011 - 00:59 | Filtr
(Váhy) Turandot » Hustokrutě obscénní Morti
:61: :61:
je to zajimavej film, Lynch je mistr, ma vynikajici casting, taky hudbu, ty barvy, je to specimen. Amerika se nemuze pysnit tolika mistrama, na ten pocet vyprodukovanych filmu, no pusti ten film mase lidi o osme vecer, a oni by snad i prestali koukat na televizi... :14:
21.03.2011 - 08:57 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Argyll, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Moje pocity z Mulhollandu byly velice podobné, jako z Lost Highway, který jsem viděl jako sedmnáctiletej kluk. Bylo to zklamání. Na jednu stranu oceňuješ tu genialitu, to jak si žonglérsky pohazuje s časovými pásmy, ději, postavami. Ale na druhou stranu si po filmu řekneš: A POINTA JE KDE?
(I když scénu z Lost Highway "Zavolejte mi. Jsem u vás doma." :61: nezapopmenu do nejdelší smrti :4:)
21.03.2011 - 09:11 | Filtr
(Štír) Freja
:4: taky jsem si kdysi říkala,že si to musím pustit ještě jednou...a už na to nedošlo.
Zajímavý scény,docela emotivní,první část prý má být podle některých Lynchových fanoušků sen Diane a druhý realita....
Já mám nejradši od Lynche "Zběsilost v srdci".
21.03.2011 - 22:33 | Filtr
(Hadoken) Hustokrutě obscénní Morti » Turandot
No jo...tak sem to trošku podcenila...mi to od začátku přišlo takový nekomplikovaný...tak sem si řikala, že asi výjimka, že si u toho můžu poležet a najednou sem nevěděla která bije... :61: :49:...no jo no...dáme eště jednou. :6:
21.03.2011 - 22:34 | Filtr
(Hadoken) Hustokrutě obscénní Morti » Ilon spí s měsícem
Nádhera...děkuju. :15:...i když taky bych vsadila, že těch deset tipů co jim dal, byla jen další jeho hříčka na pobavení... :21:
21.03.2011 - 22:36 | Filtr
(Hadoken) Hustokrutě obscénní Morti » Argyll
Lost Highway sem eště neviděla...já si toho Lynche prostě musim dávkovat. Já nejsem zrovna typ na sezení u televize...já jí sice mám puštěnou furt ale furt někde pobíhám a různě vzpouzim, takže SEDĚT u filmu zvládnu 1) v kině 2)doma, tak třikrát do roka. :6:...no ale je to na mým seznamu toho co eště chci vidět...než umřu... :61:
21.03.2011 - 22:37 | Filtr
(Hadoken) Hustokrutě obscénní Morti » Freja
Jj, to by odpovídalo tomu odkazu co sem dala Ilon - výše....no, já si to dam eště jednou...budu odvážná... :30:
22.03.2011 - 21:24 | Filtr
(Býk) Tesik
Není to zrovna oddechovka, ale kdo by ji od Lynche čekal, že :]. Mám hodně ráda jeho styl, byť mě nekdy vyčerpává. Blue Velvet je oproti Mulhollandu, Lost Highway nebo Inland Empire přímočarej příběh, proto snadnějš stravitelnej. Mulholland Drive je podle mě nejlepší Lynchovka (vedle Lost Highway a Twin Peaks: Fire Walk with me) –mnohaplánovej, příběh plnej symbolických, fragmentálních výletů do paralelních příběhů, úrovní vědomí, změn identity, snových či halucinačních stavů. Lynch je mistrem dichotomie– kontrastní světy, úrovně reality, vědomí s mnohým větvením. Přechody mezi nima jsou náhlý a fakt, že příběh není zrovna linární orientaci nikterak neusnadňuje. Na povrchu je vždycky všechno uspořádaný, civilní, fungující, místy až idylický, ale to je jen předehra před vstupem do mnohadimenzní říše temna, jejíž postavy se zhmotňujou a stávají se “reálnýma” (?) hráčema na poli danýho příběhu. Stáváme se rukojmím v tísnivým bludišti snů, reaity, iluzí, fantazie, halucinací, identit.
MD je o tom pravým Lynchovským skládání mozaiky, k níž se dobírámě pomocí drobečků, který nám milostivě hází, jen aby nás na konci nechal na pochybách, jestli závěr, k němuž jsme došli je aspoň trochu možnej, o validním ani nemluvě. Na konci jsme si jistý jediným – že to bylo neuchopitelný, bizarní a temný. Ale CO to sakra vlastně bylo tím si už tak jistý nejsme :).
Rozhodně to chce vidět víckrát a soustředit se na detail, jinak je snadno dojít k závěru, že je to pouhá surrealistická slátanina či výplod ne zcela zdravý mysli..
23.03.2011 - 10:26 | Filtr
(Štír) Freja » Hustokrutě obscénní Morti
A jo,já si nevšimla :15:
Tak teďka si to přečtu a znova to zkouknu...jsem teda zvědavá,co to je za kulišárnu :61:
23.03.2011 - 13:32 | Filtr
(Hadoken) Hustokrutě obscénní Morti » Tesik
Tak jak už sem psala...dám si to eště jednou, až si vydechnu. Já nejsem vyloženě jeho fanda ale jednou za čas něco jiného neuškodí... :30:
23.03.2011 - 13:33 | Filtr
(Hadoken) Hustokrutě obscénní Morti » Freja
Jj, taky si myslim, že s "návodem" už to bude zajímavější podívaná... :61: :61:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »