kompromisy


15.03.2011 - 20:09
(Kozoroh) kalamajka
kompromisy
V zopár vzťahoch som narazila na jeden a ten istý problém. Najprv niekto miluje moju cielavedomosť a potom ju chce zamknúť na sedem zámkou pod symbolom nejakého záväzného vzťahu. Je pre mužov tak ťažké nasledovať ženu, kým to sú poväčšine ženy, ktoré nasledujú mužov?Úprimne, keď chce byť žena finančne a pracovne nezávislá, je ťažké pre muža pochopiť, že rovnako dokáže milovať ako táká, ktorá čaká doma na jeho výplatu? :25:

Stránka: 1 2
Řazení:
15.03.2011 - 20:40 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele funik, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Spíš nás štve ta vaše emancipace..To je lepší obyč holka než věčně chytrý řeči :29:
15.03.2011 - 21:45 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Lothorien, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
ahojky.. tohle je strasne obsirne a slozite tema.. v podstate je to tak, ze nikdo neni jen muz, nebo jenom zena, kazdy jsme oboji a telo mame takove, aby zenska a muzska energie uvnitr byly v rovnovaze.. kazdy vztah ti pak jen nastavuje zrcadlo, jak to mas uvnitr.. evidentne pritahujes muze, kteri maji silnou muzskou energii a ty sama ji mas dost silnou.. cili boj.. ano, v pocatku je to pro muze pritazlive, ze zena neni zavislacka, muz v ni hleda kousek muze... stejne jako zene se libi kdyz ji muz projevi city kvetinou.. zena v nem hleda zenu.. ale chtela bys precitliveleho kvetinare?? jde o to abys objevila tu cast zeny v sobe, ktera by se rada obetovala te casti muze v nem.. aby mel pocit, ze vase tela ladi.. i kdyz se energie i role samovolne prohazuji.. nemuzes na nej furt jit jen tim muzem.. najdi si na nem co obdivujes a co neumis a v tom se mu odevzdavej a podrizuj.. a taky mu to samozrejme davej na jevo.. ze V TOM a TOM ho potrebujes.. i kdyz spousta psychologu prudi se vztahovou zavislosti, vztah muze a zeny ROSTE z toho, ze se navzajem potrebuji a v urcitych oblastech na sobe i zavisi :1: good luck :1:
16.03.2011 - 09:20 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Pietra di Luna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Hmmm....to je složitý...v tomhle souhlasím s Galladriel, že každý ti nastavuje zrcadlo, nebo v tobě vidí to, co chce vidět, popř.opak sama sebe...ono cílevědomá a dost sebevědomá žena se zdá být fajn, ale mám pocit, že každý muž chce být v tom vztahu prostě mužem, tak trochu se cítit jako ochránce. Dělá mu to dobře, když se cítí potřebný...
A nemyslím si, že je problém v tom, když je žena finančně nezávislá a má vlastní kariéru, ale spíš v tom, co vyzařuje. Pokud z ní ta neohroženost a samostatnost vyzařuje i v jiných oblastech života, pak to tomu muži může po nějaký době vadit.
Mohla bych dát krásný příklad - moje rodiče. Mamka vydělává víc, než taťka, je neuvěřitelně cílevědomá a inteligentní, všechno dělá naplno a kolikrát se nezastaví. v tomhle ohledu to může působit tak, že ona je ten šéf. Jenže doma je to v podstatě naopak. Tam je typicky ženská, nebojí se požádat taťku o pomoc a projevit svoji zranitelnost v určitých oblastech. Doma to rozhodně není ona, kdo "drží žezlo". Spíš je to taťka, takový "lví král" :4: A třeba na dovolené, tam je to taky tak...
Takže, podle mě jde o to se vyladit na toho druhého...ale samozřejmě se nemůžeme ladit na každého...prostě, když je to ten pravý, ten, který nám fakt sedne, tak se pak ladíme dobře :3:
16.03.2011 - 09:23 | Filtr
(Ryby) už zase ocelová žena » funik
No joooo, ta vaše ješitnost :23: :23: :23: :63:
16.03.2011 - 09:29 | Filtr
(Beran) Háňa*
Ony hlavně neexistují jen tyto dva extrémní případy, buď úplně nezávislá nebo úplně závislá. Většinou partneři spolupracují - každý přispívá do společného tím svým kusem.

Nejsem chlap, ale řekla bych, že když chce být žena úplně totálně nezávislá, oni to mohou cítit jako nedůvěru, že by se o ně dokázal postarat. A taky neochotu k té spolupráci.

Těžko říct - znám jich pár, co s tím problém nemají a pár, co s tím problém mají. Asi to bude "kus od kusu" jako se vším :3:
16.03.2011 - 09:32 | Filtr
(Beran) Háňa* » Lothorien
úžasný :30: :30: - k tomu nemám co dodat :15:

snad jen, že než jsem na tohle přišla, taky jsem trochu s chlapy "zápasila".
16.03.2011 - 11:28 | Filtr
(Kozoroh) kalamajka
...niečo bude na tom, že za každú cenu nechcem spoliehať na príjmy, či majetok muža. práve naopak, čo najviac sa to dá, chcem dať najavo, že toto si zabezpečím sama.
rozmýšľam, že sú to zadné vrátka, lebo z "obyčajnej holky" ktorej tieto materiálne veci niekto ľahko dáva pre "lásku" sa ľahko stane obyčajná chudera, ktorá nakoniec, nielen bude žobrať o potrebné materiálne zabezpečenie ale aj o lásku.

samozrejme, že vo dvojici ide všetko ľahšie, ale musí to byť vyrovnane. ja mám pocit, že akonáhle muž dovedie ženu k šporáku a kolíske a zabezpečuje ju, tak tým pádom si berie nárok organizovať jej život.

pri poslednom rozhovore s finančným poradcom som sa dozvedela zaujímavú vec. asi 70% klientiek( vydatých, prípadne žijúcich v "záväznom" vzťahu-deti, úver)prichádza s požiadavkou na vytváranie rezervných sporiacich účtou.
prečo to ženy robia? lebo chcú mudrovať? asi ťažko!
16.03.2011 - 11:33 | Filtr
(Býk) player
Hodinu o tvém diskusním tématu přemýšlím.
Konečně - není to tu prvně.

Zkusím to hodit do přísloví Vrána k vráně sedá.

jsi-li nezávislá,potřebuješ vedle sebe nezávislého parťáka.takového,který nepůjde ani před tebou ani za tebou,nýbrž tobě po boku.

Představme si situaci.Ty vyděláš 40 000,tvůj miláček 14 000.Na první pohled by třeba Nuna řekla - fajn,54 000 pro pár,to se budete mít skvěle.Jenže nemusí to tak být,jelikoš žena,aby z toho udělala 2 sedmadvacetitisícové hromádky,to neudělá.Nikdy.A muž si vedle ní bude připadat frustrován,neschopnej.

Ale zase - nemusí to být past.Pokud by tomu chlápkoj stačilo jeho 14 000 k jeho plnění tužeb,pak s tebou bok po boku kráčet může,protože uvnitř si bude myslet - své jisté mám a ty se tím mamonem klidně udav.

Ale většina chlapů ..ne nejde to.Samec nakonec podlehne dojmu,že ho uživíš,když přijde tuhý na tuhý,ztratí svou stavovskou čest...prostě-je to složitý.
16.03.2011 - 11:36 | Filtr
(Váhy) charri » kalamajka
V tom bych problém neviděla, spíš ten výběr partnerů..... když se to pořád opakuje, tak si asi vyhledáváš stejný typ.... tak zkus jiné vody..... určitě existuje chlap, kterému tohle vadit nebude :32:
16.03.2011 - 14:49 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » kalamajka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Lothorien, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
podle tohoto rpispevku mas opravdu zasadni problem s zenskou roli devce.. a ten je zalozen na strachu, vyhledala bych odbornici na tohle tema
16.03.2011 - 14:59 | Filtr
(Ryby) Magnuna
No, nemít cíle je tupost, vzdát se jich je blbost a chlap, co mu nedojde, že i cílevědomá ženská dokáže být skvělou milující ženou je vůl.. :4:
16.03.2011 - 15:16 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » už zase ocelová žena
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele funik, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No jo,tu máme snad danou od pradávna :) Ženě ta karierní role není moc dlouho vlastní a dělá jí to zatím potíže v těch vztazích,hlavně její povýšenější přístup k mužům,ale už dorůstají noví mladí páni a ti to možná ocení víc a bude líp..
16.03.2011 - 15:34 | Filtr
(Kozoroh) kalamajka » Lothorien
...no strach zo špatných skúseností a príkladov.

komu dnes môžeš veriť?
16.03.2011 - 15:48 | Filtr
(Blíženci) movvin » player
.....aby z toho udělala 2 sedmadvacetitisícové hromádky,to neudělá.Nikdy.


A proč taky, když stačí jedna s 54 tisícovkama! To je pro mě taky nesmysl dělit všechno přesně napůl :47: Jako kdybych mu měla vyčítat větší kus masa na talíři :23:
16.03.2011 - 15:55 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » movvin
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele funik, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To je přece jedno jestli to spojíš,nebo rozpůlíš..prostě by mu to jako dorovnala na svuj příjem a tudíš ho dotovala-to je opravdu vyjímečné.Většinou je to opačně...
16.03.2011 - 16:01 | Filtr
(Blíženci) movvin » funik
No nevím.... někdo chce tu svojí přesnou půlku a pokud si myslí, že jí nemá, tak se cítí ukřivděnej... to nesnáším.
Tak ta vyjímka je u mých rodičů :4: jůůů vyrostla jsem ve vyjmečné rodině :75: A nikdy jsem v tomhle finančním směru nezaregistrovala taťkovu nespokojenost.
16.03.2011 - 16:15 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » movvin
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele funik, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No jasně taťka vydělával,mamka se starala o domáctnost a šlo to..to byl obvyklý model..
16.03.2011 - 18:09 | Filtr
(Ryby) Countess
A prečo ťa to trápi? Veď to nie je tvoj nedoriešený problém a nezvládnuté ego, ale tých chlapov. Tí, ktorí sú so sebou spokojní a vyrovnaní, nepotrebujú s nikým o nič bojovať - veď načo?
16.03.2011 - 19:59 | Filtr
(Kozoroh) Pithecanthropus erectus » Countess
asi tak nějak bych to řekl i já... :15:
17.03.2011 - 10:06 | Filtr
(Kozoroh) teta Pa
To je těžké. Jsi-li na počátku vztahu, měl by se budovat v tomto duchu. Avšak po mnohaletém manželství dojde-li ke změně poměru, jak se to stalo mě, bývá to velký problém. Mé potíže nastaly, když jsem začala vydělávat více než manžel, chlapi to zkrátka nesou těžce. Proto se přimlouvám, hned na začátku si vytyčit hranice, aby bylo jasno a o společném využití peněz se domluvit. Toto není otázka kdo koho více miluje, ale otázka dohody o vlastní funkci vztahu.
17.03.2011 - 22:54 | Filtr
(Kozoroh) kalamajka » Countess
tak asi to človeka trápi,veď tu lásku potrebuje každý a keď myslíš, že ju máš a sa Ti kotúľa dole z kopca namiesto toho aby s Tebou vyšla hore a Ty ju jednoducho musíš pustiť, lebo zas budeš na ten kopec iba čumieť !?...
17.03.2011 - 23:00 | Filtr
(Kozoroh) kalamajka » teta Pa
...na začiatku býva láska, vtedy sa zdá všetko možné...to človek práve verí, že to môže fungovať
17.03.2011 - 23:13 | Filtr
(Blíženci) Brid Hopki » player
Asi to fakt nejde...protože prachatej samec (zkomoleně řečeno) nebude hledat sobě rovnou...a vůbec ideální by bylo v jejím případě bejt lesba...nebo bi...a je po starostech

Když se to vezme z čistě mudlovského hlediska...no o tomhle všem ale láska vůbec není, to je snad jasné...
17.03.2011 - 23:28 | Filtr
(Kozoroh) kalamajka
...to sú mi rady :5:


ešte že si to každý aj tak porieši sám. Do diskusie je to hodené preto, že sa možno niekto stretáva s podobným problémom a tak sa negatívny pocit zdiela a tým zmierňuje.
06.04.2011 - 10:00 | Filtr
(Blíženci) Brandon
Ahoj Majko,já si myslím že to chce hledat muže,co ho bude fascinovat tvoje osobnost a věci kolem tebe.Myslím si že jsou i muži co jsou velmi hrdí na svoje partnerky a svým způsobem je i proto milují a jistým způsobem k nim vzhlíží,je spousta mužů jak víš sama.A kdo hledá najde se říká :1: ...Maj sa zatial
Příspěvky: 1-25 26-27
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »