pondělí 28.2.2011


28.02.2011 - 15:20
(Rak) karamel
pondělí 28.2.2011
Pondělí Pondělí je velmi mnohostranné a impulzivní se sklony k překotnému jednání. Vrháme se do všech úkolů najednou. Energií nabité myšlení a rozhodné uskutečňování uplatníte především v obchodě, financích, organizaci a v praktickém nasměrování v materiálním životě. Postavíte se proti každému tlaku, proti všem ideálům vnucovaných zvenčí. Užijte si dnešní den naplno a s dobrou náladou, dělejte neobvyklé věci, vyhledávejte kontakty, dobrodružství, cestování či turistiku. Využijte svou vitalitu, odvahu, originalitu i rétorické schopnosti. Můžete se věnovat studiu, koníčkům, setkávání s lidmi, komunikaci - všemu co nás zásobuje různorodými podněty. Rychle a logicky vyhodnocujeme situace, pozor však na manipulaci s ostatními. Můžeme změnit práci či bydliště. Skákejte přes švihadlo, choďte do schodů, navečer se promasírujte kartáčem a odpočívejte s nohama ve vyšší poloze.

Řazení:
28.02.2011 - 15:21 | Filtr
(Rak) karamel
Nyní, za právě ubývající Luny, je poměrně vhodný čas pro operace a lékařské zákroky. Pokud tomu nebrání postavení Luny ve zvířetníkovém znamení (viz dále), lze podstoupit i trhání zubů, nasazování můstků a korunek. Pokud se rozhodneme v této chvíli stříhat vlasy, budou nám dorůstat pomaleji, ale zato zhoustnou.
Luna se právě nachází ve znamení Kozoroha. Je třeba si tedy dávat větší pozor na svoji pleť. Dnes také možná budou mnozí pociťovat problémy s koleny. V každém případě je dobré dnes neoperovat kolenní klouby. Doba, kdy je Luna v Kozorohu, je vhodná pro koupi a prodej nemovitostí a pro zemědělské práce. Toto období dvou dnů je také vhodné pro zavařování zeleniny. Na druhé straně je nutné v tomto období v zájmu svého zdraví rasantně omezit sůl - teď škodí našemu tělu nejvíce! Hermetická symbolika pro Lunu v Kozorohu zní: nové plány!
Saturn je dnes v kvadratuře s Lunou. Je to nedobrá konstelace pro nemocné lidi. Opatrně proto s léčebným režimem pokud zrovna s něčím marodíte!
Pluto je dnes v konjunkci s Lunou. Dnes mnozí lidé mohou pociťovat jakýsi konflikt mezi svojí představivostí a vlastní sexualitou. Pozor dnes proto na příliš vilné fantasie - ne vše, co nás v koutku duše napadne, je třeba hned uskutečnit!

28.02.2011 - 15:22 | Filtr
(Rak) karamel » karamel

pondělí 28. 2. 2011
Měsíc putuje v Kozorohu. Kozoroh - země/ kořen - ovlivňuje kostru, kolena, držení těla a pohyb.● Strava bohatá na vápník pomáhá udržovat hustotu kostí a snižovat riziko zlomenin. Jezte cizrnu a čočku (obsah vápníku přesahuje 100 mg ve 100 gramech, fazole, boby a hrách. Jogurty raději nízkotučné, mandle, lískové oříšky, sušené fíky, vlašské ořechy, arašídy a rozinky. Pijte minerální vody (200-500 mg vápníku v každém litru).
Slunce vychází 06:49, zapadá 17:42.
Měsíc vychází 04:34, zapadá 13:18.

28.02.2011 - 15:23 | Filtr
(Rak) karamel » karamel
ubývající Luna bude dnes celý den procházet zemským znamením Kozoroha.
I dnes tedy pečujte o kosti, klouby, kůži, nehty a kolena.

Kolena hodně vypovídají o naší pokoře.
Hodně na kolena trpí mladí vrcholoví sportovci.
Výkonost se stále zvedá, stále se chtějí lepší časy, větší délky, apod.,ale fyzická stavba člověka se nemění a tělo se přepíná.
Ozývá se bolestí.
Kolena, to první silný varovný signál, že je něco už vážné a scestné.

Jinak přes kolena jdou meridiálny sleziny a jater(žlučníku).
Pokud vás bolí kolena při cestě do kopce, jsou to játra a pokud při cestě z kopce je to slezina.

Zkuste dnes vnímat právě kolena a trochu si s nimi povídat :-
28.02.2011 - 15:23 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » karamel
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele VlastaB, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Po sobote me boli cele telo :61: :61: :61:
28.02.2011 - 15:24 | Filtr
(Rak) karamel » VlastaB
Pondělí se bude vyznačovat zvýšenou citlivostí, vnímavostí až přecitlivělostí. Pozor si bude třeba dávat na sklon k porušování pravidel, zákonů a zákonitostí.




Poselství pro tento den:


Kdo bydlí u chromého, naučí se kulhat! Plútarchos :14:

28.02.2011 - 15:25 | Filtr
(Rak) karamel » karamel
Berani
Asi se vám podaří něco zdárně dokončit a vyřešit. Pokud se soustředíte na to, co vás nejvíce pálí, můžete to nejen zvládnout, ale také mít hned z počátku týdne radost.

Býci
Příležitosti k radosti byste měli mít dnes víc než dost, jenom stačí jí chtít vidět. Budete-li myslet na věci obyčejné a přesto pro život velmi důležité, snadno je objevíte.



Blíženci
Vaše energie by měla být dnes více než strhující a vy byste toho měli zvládnout hodně. Pusťte se tedy do věcí, které vám příjemné moc nejsou, ale udělat se musí.

Raci
Dařit by se vám mělo pokud budete upravovat či zvelebovat své bydlení. Pokud nemáte na investice do věcí nových, zkuste navštívit nějaký bazar. I tam lze čas od času nalézt skvosty.

Lvi
Chraňte si své soukromí a nenechte nikoho aby vám do něj zasahoval. Buďte pči tom slušní, ale nekompromisní.

Panny
Na své přátele a jejich rady se můžete spolehnout. Je možné, že za vámi přijdou s nějakým požadavkem či návrhem. I když by se vám mohl zdát nereálný, zkuste nad ním popřemýšlet.

Váhy
Mějte na paměti, že to co budete dávat, se vám bude vracet. Dávejte tedy štědře, velkoryse, ale s rozmyslem.

Štíři
Vyhýbejte se jakékoli práci a cele se oddejte svým požitkům. Je možné, že po víkendu budete docela vyčerpaní a bude dobré se trochu dát dohromady.

Střelci
Dobře rozmýšlejte pokud budete muset dělat nějaké rozhodnutí ohledně peněz. Nevydávejte je příliš lehkomyslně. Je pravděpodobné, že by vám za chvíli zase chyběly.

Kozorozi
Možná se vám dnes do vašich plánů postaví nějaká překážka. Neberte to jako příkoří a nespravedlnost, ale jako možnost ukázat co ve vás je a něco se zase naučit.

Vodnáři
Udělejte si hned od rána priority v tom, co chcete zvládnout. Jen tak se vyhnete chaosu, který na vás může dnes z pohledu všech požadavků kladených, vyhnout.

Ryby
Nenechte sebou manipulovat ani neměňte své postoje. Raději dopředu všem řekněte jak si představujete prožití svého dnešního dne a pokuste se to také realizovat.
28.02.2011 - 15:27 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » karamel
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele VlastaB, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Dnesni den realizuju podle sveho :61: :61:Uz mam druhe :36: :36: :75:
28.02.2011 - 15:28 | Filtr
(Rak) karamel
PRANOSTIKY NA 28.2.


dnes má svátek v kalenádři Lumír, ale jinak je svatého Romana


Jak na Romana je, taková na úrodu brambor naděje.
28.02.2011 - 15:30 | Filtr
(Rak) karamel » karamel
Je-li na svatého Romana jasno, bude hojná úroda.
28.02.2011 - 15:31 | Filtr
(Rak) karamel
sv. Roman
[Romanus, abbas in monte Iura]

Datum: 28. února, připomínka
Postavení: opat
Úmrtí: 463
Atributy: mnich se zvonečkem a s řetězem kolem těla, košík chleba


ŽIVOTOPIS
Pravidlům řeholního života se naučil v lyonském klášteře a pak si v Jurských horách postavil chatrč. Denně čerpal z duchovní četby. Později jej vyhledal jeho bratr Lupicín a oba společně časem vystavěli dva kláštery, protože se k nim přidávalo stále více mužů. Roman, na sebe přísný, na jiné laskavý a shovívavý, se stal opatem v jednom klášteře a přísnější Lupicín ve druhém.

ŽIVOTOPIS PRO MEDITACI

DŮVOD K MÍRNOSTI - NEVIDÍME DO LIDSKÉHO SRDCE
Pocházel z Burgundska, z chudé rodiny ve Franche Comté. Od mládí tíhl ke kontemplativnímu životu v samotě. Po smrti otce se vydal do Lyonu, aby se v klášteře u opata Sabina seznámil s pravidly řeholního života a pak odešel do Jurských hor. Tam v údolí Kondat si postavil pod mohutným fíkovníkem z proutí chatrč a denně čerpal z duchovní četby. Používal "Poučení pro poustevníky" od opata Kassiana a "Život otců na poušti." Rozjímal o životě a utrpení Spasitele a zpíval žalmy. Také obdělával půdu u svého příbytku a žil asketicky tím, že se postil a spal jen krátce.

Jeho ovdovělý bratr Lupicín jej později vyhledal a oba se společně modlili i pracovali ve svornosti a lásce, ač měli velmi odlišné povahy. Roman byl tichý a mírný, Lupicín zas přísný s nedostatkem vlídnosti. Oba se ale chtěli líbit Bohu.

Ďábel jim kladl úklady a vyvolával soužení, pro která se rozhodli odstěhovat. Na cestě však byli zahanbeni výtkami jedné ženy, která jim poskytla pohostinství a přiměla je k návratu. Pověst o nich se začala šířit a následkem toho se k nim přidalo více mužů. Časem vystavěli klášter, tzv. Kondatské opatství, St. Claude. Roman, jenž byl na sebe přísný a na jiné laskavý a shovívavý, se stal opatem. Na výtky týkající se mírnosti odpovídal: "Nikdo nevidíme do lidského srdce, mnohý začal horlivě, ale stal se vlažným a jiný lhostejný dostoupil vysokého stupně dokonalosti." R. 444 byl vysvěcen na kněze. Klášter začal být malý pro množství zájemců a tak vystavěli ještě jeden, v němž se stal opatem Lupicín. Půst se např. vyznačoval tím, že nejen nikdo nikdy nesměl jíst maso, ale mléko a vejce směli dostat jen nemocní. Roman některé přestupky řešil mírností, nikoliv vyloučením nehodných, jak někteří naléhali. Lupicín, se kterým se radil, mu přišel pomoci utvrzovat kázeň a někteří nespokojenci odešli.

Oba bratři přispěli k založení kláštera sester v Braune, kde se stala abatyší jejich sestra.

Romanův život byl poznamenán i zázračnou mocí. Např. při jedné pouti ke hrobu Mauricia přenocoval s jiným bratrem v jeskyni s malomocnými, bez obav je objímal a malomocenství u nich zmizelo.

Oba opati se stali svatými. Památka Lupicína je 21.března.

PŘEDSEVZETÍ, MODLITBA
Nebudu nikoho odsuzovat, ale učit se mírnosti a laskavému jednání.

Bože, Tys povolal svatého opata Romana, aby následoval Tvého Syna v jeho chudobě a pokoře, aby svým příkladem ukázal, jak máme žít podle evangelia; pomáhej i nám, abychom věrni Tvému volání šli cestou, kterou nám Kristus ukázal. Prosíme o to skrze Tvého Syna Ježíše Krista, našeho Pána, neboť on s Tebou v jednotě Ducha svatého žije a kraluje po všechny věky věků. Amen


28.02.2011 - 17:25 | Filtr
(Ryby) Aristoni » karamel
Tak Ti děkuji za krásné příspěvky :74: :68: :74: :27:
Dneska vzpomínám na bratra,měl by narozeniny. :9: :24:
28.02.2011 - 19:17 | Filtr
(Rak) karamel » Aristoni
:62: :62: :62: :62: :68:
28.02.2011 - 19:57 | Filtr
(Střelec) akčive12 » karamel
:17: Kolena jsem namazala, chvilečku k nim promlouvala a spokojenost je... :4: :27: :27: :21: :62:
Díky za písáníčko karamelko a přeji Ti hezký týden... :17: :27: :17:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »