To není film,to je krutá realita...


23.02.2011 - 21:33
(Štír) tronco
To není film,to je krutá realita...
:9:
YouTube

Řazení:
23.02.2011 - 21:47 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele vernerka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Viděla jsem film,kde i třeba uplně malým dětem zabili rodiče a jim usekali ruce,aby nemohly v dospělosti bojovat.Bylo to v nějaké Africké zemi,nevím,možná v téhle.Je to mazec co se děje :24: :9:Někdy si říkám,že jsme horší než zvířata,ty mají jen pudy potřebné pro přežití.Nemám slov :63:
23.02.2011 - 23:43 | Filtr
(Vodnář) ohenvoblacich » vernerka
Ale my jsme horší než zvířata! :8: ještě jsi to nepochopila..?
Tolik rafinovaných způsobů zabíjení jako dokáže člověk,by zvíře nikdy nevymyslelo,protože má "jen" pudy potřebné k přežití :44: jak říkáš.Nemá možná tak vymakaný city jako člověk,zato s nima dokáže mnohem líp zacházet.No,neni to zajímavý?
Fakt nevim,jestli-myšleno globálně-si člověk vůbec zaslouží nazývat šlechetným výrazem "člověk"..
23.02.2011 - 23:46 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
A nejhorší na tom je,že to tam vlastně trvá už několik desítek let.Měli bychom to brát jako velké varování,myslím,že západní svět se dočká velkého konfliktu až dojdou různé zdroje energií a to bude maso.
23.02.2011 - 23:51 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » vernerka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To byla Sijera Leone,Fritaun.Hodně jsem o tom svého času nastudovala.Doslova hrůza pro nás.Ale ti lidé to prý tam tak nevnímají.Osobně to nedokážu pochopit. :9:
24.02.2011 - 00:04 | Filtr
(Vodnář) ohenvoblacich
Pro tohle snad ani neexistuje žádný vhodný vystihující výraz :8: nevím,proč každý pro tyto a podobné skutečnosti tak rád používá slovo "zvěrstvo".Odporuje si to trochu,zvířata by tohle nikdy nenapadlo.
Je to prostě hnus..a vlastně i to je málo..vážně pro to nemůžu najít slovo,které by to vystihlo ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
24.02.2011 - 00:22 | Filtr
(Vodnář) ohenvoblacich » bubobubo
To bude,bude..při tom stylu a tempu možná nebude trvat dlouho,až nadejde "den zůčtování".Pak si budem konečně opravdu všichni rovni.Jen asi trochu jinak než bychom si představovali :5: :8:

Ti lidé tam to ani tak vnímat nemohou,neboť permanentní podstupování těch hrůz otupuje smysly a ploští emoce..automatická obrana mozku před totálním kolapsem.
Jen mě udivuje a zároveň obdivuju,že v porovnání s "vyspělým" západním světem se u nich projevuje daleko houževnatější vůle a chuť k životu.Na jednu stranu logické,na druhou paradoxní..my se tu často hroutíme a věšíme kvůli "maličkostem" a oni...bojují o holý život..nespravedlivý je ten svět.. :10:
24.02.2011 - 00:31 | Filtr
(Váhy) LemmOny
ano to je realita :8:

Je dobré občas nepřemýšlet, ale taky vidět a prožít realitu na ostro.
24.02.2011 - 01:49 | Filtr
(Váhy) Turandot » ohenvoblacich
zvire a clovek? Tak to je rozdil, to tedy. Nejvetsi tyran, zabijak, predator, rafinovany tyratel, prznitel, sadista, uchylak, masar, vojak, zlodej, nabozny mocnar je clovek, je to nejvetsi zruda sveta, zvire je bytost, stvoreni, a musi se ridit jistymi zakonitostmi, ktere vytvorila evoluce, ale clovek nemusi, on chce. Nedavno jsem zlhedla filmovy pocin od Passoliniho, 120 dni S., mnoho lidi me upozornovalo, ze je to odporny film, ze je to na bliti a podobne, ale po tom, co jsem to dokoukala, mi doslo, ze je to intelektualni ackoli nestandardni dilo, ktere reaguje jen na to, co existuje, a musim rict, ze je to nic, nicoveho nic uz jen oproti tomu, co se deje dnes a denne v kazde minute na bituncich, zviratum, ktere ani nevedi, proc maji a musi tak trpet.. A deti take, zeny, muzi ve valkach.. Pry Passoliniho za tohle dilo po premiere divaci porazili autem, ale proc? Za to, ze ukazal lidem jejich zvrhlosti a nekonecnou vynalezavost v krutosti? Hm, to je nepochopitelne. A Afrika, no comment.. Diva zeme, agresivni, bojovna, plno slz, hladu, moci, skorumpovanosti z chudoby. Uz davneji jsem cetla knihy od africkych autoru, uz to bylo krute, nerozumela jsem te nature..
24.02.2011 - 02:30 | Filtr
(Vodnář) ohenvoblacich » Turandot
Po tvém příspěvku jsem si hned musela Piera Paola Pasoliniho vygooglovat.. :74:

A vida!

http://eldar.cz/cody/clanky/…


..své premiéry už se režisér nedočkal..byl brutálně ubit holí..Film byl po premiéře v Itálii a dalších zemích zakázán.Tak to vidíš..dokud se nestane něco fakt zásadního,"lidi" prostě ty klapky z očí nesundaj :11:

Jinak upřímně nevím,jestli budu mít na to se na ten film podívat..Nikoli proto,že před tím zavírám oči..jenomže jsem tak za.raně vnímavá..musela bych na to dlouho myslet,už proto,že zaručeně obsahuje gore scény..a na ty já prostě nemám.Jsem srab,ale určitě si nemyslím,že je s naši společností všechno v pořádku.Je nemocná a svět taky.


----------
24.02.2011 - 02:54 | Filtr
(Váhy) Turandot » ohenvoblacich
Dik za upresneni, mela jsem info ze ho porazili...
Mylsim, ze film predbehl svou dobu, proto byl tak prijat, ale nepojednava o nicem jinem nez o tom, co provazi lidstvo veky veku...

Klidne se na film podivej, taky jsem byla odstrasovana, ale nic tak hrozne tam nebylo, tedy jo, pojednava o rafinovanosti zpusobu, jak moc, vlada a rozum postrada srdce, empatii a pochopeni, ale vis, neni na nem ani pet procent nechutnosti, jaka se odehrava pred tim, nez si koupime zabalene kuratko nebo bucek... To jsou skutecne nezapomenutelne sceny, kdyz to jednou zhlednes, a mas dusi na pravem miste, neprekvapi a nic ti neudela ani 400 dni Sodomy... A to - krutost kazdodenni podporujou miliony lidi, kteri vi a tvari se ze ne, to je jen dalsi hnus, ktery se tady denne mezi nama mele, a kdyz neco reknes, najednou se najdou stovky tech, kteri ti to jdou vysvetlit.. Jak rikam, je lehci boha obdivovat, nez se jim stat.. To stoji mnoho sil, energie, boju, mnoho nepratel a posmivacu, mnoho vseho, ale vis, clovek mine, tedy vynalozi stejne mnozstvi energie na to, aby si zivot komplikoval, nebo zjednodusoval, tak i ten, ktery haji dobrou vec udela pro to tolik, co ten, co mu to vymlouva, tenhle proces me zarazi a castokrat mi bere slova.. Nemam nekdy komentar, nemam slov. :63:
24.02.2011 - 07:22 | Filtr
(Štír) ivy7
Realita je kruta...nekde primo desiva :8:
24.02.2011 - 07:54 | Filtr
(Kozoroh) Ilon spí s měsícem
Včera jsem se bavila na toto téma,diskuzi vyvolalo toto video...http://www.youtube.com/watch/…
...podotýkám,že JE,aspoň pro mne,rasistické,ale rozhodně k zamyšlení. :24:
K zamyšlení byl i názor,že bílí vtrhli do Afriky,která si neprošla svým středověkem a importovali jsme do cizí kultury tu svou,která je zcela jiná,z našeho pohledu humánnější.
K hromadnému znásilňování docházelo i v Evropě,po bitvách...ve středověku.
Ano i ve druhé světové,ale ne tak masově.
Já neumím odpovědět na otázku,ale vidím v tom i jinou mentalitu,...je to na hodně povídání. :63:
YouTube
24.02.2011 - 08:39 | Filtr
(Beran) Ruby » ohenvoblacich
Bylo by zajímavé vědět, jak nás vnímají zvířata, jestli jako něco "šlechetného", nebo spíš naprosto nedokonalého oproti jejich zvířecí říši.
Co to v těch lidech je za zlo, démona, který jim dovolí mít uspokojení z umírání a mučení druhých tvorů, ať už lidí či zvířat.
24.02.2011 - 09:34 | Filtr
(Blíženci) hela215 » Turandot
já jsem tenhle film viděla asi před rokem.kdysi jsem o tom četla a pak to přinesl manžel,jako že to je prý nějaké porno(to říékal kamarád jeho,co mu to přinesl)tak se na o večer chystal,za půl hodiny odešel,že se na to nemůže dívat.já jsem vydržela a můžu říct,že hranice mezi "normálností" a "nenormálností" je opravdu tenká.musím říct,že být v té situaci dalo by mi dost práce zpracovat v sobě tu zrůdu.
25.02.2011 - 00:54 | Filtr
(Váhy) Turandot » hela215
"musím říct,že být v té situaci dalo by mi dost práce zpracovat v sobě tu zrůdu."

prosim, objasni, nerozumim, dik
25.02.2011 - 06:51 | Filtr
(Blíženci) hela215 » Turandot
no,jako že jsem to cítila tak,že být v takovém prostředí,ovlivněná tím "duchem situace",možná trochu i strachem,nebo mocí nad ostatními.nevím jestli bych nepodlehla "dělání násilí".možná třeba ne,ale kdo ví.
25.02.2011 - 10:33 | Filtr
(Blíženci) movvin
Mno a pak že peklo není na zemi, však si ho tu lidi dělaj sami :10:
25.02.2011 - 14:16 | Filtr
(Váhy) Turandot » Ruby
myslim, ze zvirata nas neresi, pokud se jim nepchame do zivota, a myslim, ze vetsina zvirat ktere cloveka potka se ho boji, az na !"zvireci mazlicky", o cem nechci ani dal psat.. Kdyz vidim kamion plny masa, a na nem nakreslene usmate prase,,, no...Nemusime jit az do Afriky, abychom videli svou vlastni, humanni krutost.
25.02.2011 - 14:29 | Filtr
(Váhy) Turandot » hela215
hm, co rict, nevim, jestli ti rozumim, co se toho filmu tyka, jsem sice vytvarnice, a moje predstavivost je doslova cvicena, ale kdyz tam jedli ty vykali, ja vedela, ze to skutecny hovinka nejsou, taky kdyz mu na zaver palil tu bradavku, je videt, ze ten chlapec ma na hrudi gumenou ochranu, ktera sici a cerna, slo spis o ten nadhled, o intelektualni rozmer, ktery chtel autor zdelit, a kdyz to prirovnam kdennimu tv. programu - zabijeni, hola prsa, znasilnovani, drogy, vzdyt to jde kolem jedne, druhe poobede, deti jsou jiz ze skol doma, nechapu, ze nekdo pak otaci panenky, kdyz to dostane naservirovano primo.. Proc lidi nenapadne, ze pri denni porci masa do sebe davaji krutost, bolest, strach, nemoznost uniku tech "byvalych" tvoru, ted tovaru, proc je nenapadne, kdyz koukaji na znasilneni, jak se citi ta zena, nebo na film z drogama, co prozivaji lide, kteri jsou skutecne v osidlich techto kartelu doslova, ja vyrustala mezi narkomanama, bylo to peklo, tihle nestastnici, byli to chudaci, dusevni i fyzicky, kterym nebylo pomoci, jak neni pomoci mnoha tvorum na tehle zemi. Pri teto myslenkove niti se tedy nemam problem divat na film, ktery atrapisticky presne pojmenovava cloveka v jeho hruze, a k tomu "pornu", nevim, jestli Passolini nepouzil sexualni namet prave pro zdurazneni tech nejobnazenejsich, nejintimnejsich strachu, a poruseni same podstaty lidske dustojnosti. Byla to metafora, ne porno. Take moc, kdyz vykladas leta karty, mas de facto moc nad lidma, tedy muzes mit, ale vemes si na zodpovednost to, ze v nich spustis nejakou kauzalni naslednost kterou urci tve ego, a pak mas na rovasi jejich skutky? Ja teda ne,, v zadnem pripade, me tohle nelaka, ty karty me prave uci moudrosti a poznani, ne zneuzivani a ovladani, vim jak trpi lidi kteri chteji ovladat, jsou v podstate mali, smesni, nervni, nestastni.. A kdyz clovek zazije nasili, a je schopen ho pachat, pak je to bud psychopat, nebo nesvepravny. Ale ano, jsou lidi, kterym svedomi sice neco rika, ale jejich ego a pudy a choutky jsou vic, proto taky tenhle film byl natocen.. Chudak Passolini, nepochopeny, tak jak mnoho vizionaru a bylinkarek v dobe minule..
26.02.2011 - 01:06 | Filtr
(Štír) tronco
Děkuji za reakce.
Viděl jsem celý dokument a nemusím snad popisovat mou reakci,protože je shodná s tou vaší.
Moc mi to leží v hlavě a pak nevím,co si mám myslet o ženách,které ve fabrice závidí jedna druhé její prémie,protože si jen myslí,že je má větší a o to více se pomlouvají a stěžují si.
Též mi v hlavě vykanula omluva pro takovou věc,jako je něco ve smyslu křižácké výpravy s takovým důvodem,jako zabránit takovému násilí i když by to bylo násilným způsobem. Motá se mi tam i téma principů nadvlády a moci nad světem a spousta jiných témat,ale nebudu je rozebírat... normálně jsem se do jedné žen,která se v tom dokumentu zpovídá,zamiloval. Kamarád,který mi to pustil,nechápal,že přes to vše,co prožily jsou ještě schopny věřit v Boha,že je nenapadlo to,čím se všichni ohání,že není Bůh,jinak by tohle "zvěrstvo" nedopustil. Jenže nevím,proč se tím ohání,nehledě na to,že si to neprožili... Kde jsou zasraní Amíci,kteří se ohání humanitou? Kravina. Šli by proti jejich principu. Vojenské síly UN měli povoleno se jen bránit v případě útoku a vlastně se nic neděje. Jedinou humanitární výpomocí byl Člověk v tísni z ČR....
26.02.2011 - 01:10 | Filtr
(Štír) tronco » Turandot
:62:
..........
Též jsem slyšel,že Passoliniho za toto dílko srazili autem,avšak asi to přežil tak jej domlátili holí... byl to film u kterého jsem jednou zavřel oči,dnes bych to viděl podobně,jako Ty. Je to jen o stupni vývoje jedince a s tím,jak chápe to,co vidí...


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »