NEBE NEMÁ DNO - Hana Andronikova


16.02.2011 - 20:05
(Lev) castella
NEBE NEMÁ DNO - Hana Andronikova
PERU, džungle, NEVADA, poušť – cesty vlastní duší, stavy změněného vědomí, „vysvlékání“ z těla, putování za „oponu„ tohoto světa... To je Hana Andronikova a její kniha NEBE NEMÁ DNO.Autorka zažila na vlastní kůži to, co popisuje. Onemocněla rakovinou, odjela do Peru hledat pomoc - svoji cestu do nitra úžasným způsobem zachytila v této knize…Kdo jste neviděl její 13. komnatu – doporučuji - průvodcem je herec Jaroslav Dušek: http://www.ceskatelevize.cz/porady/…

Řazení:
18.02.2011 - 22:40 | Filtr
(Beran) miluška medvídková
to musí být hodně zajímavá kniha :15:
20.02.2011 - 21:00 | Filtr
(Lev) castella » miluška medvídková
Je hodně zajímavá - ta ženská prožila a prožívá neuvěřitelný věci a umí zážitky a pocity popsat tak, že je i čtenář může prožít...

.... tohle je úryvek z knížky :-))

Musím se smát, jak se hezky učíme všechno pojmenovat, jak se učíme vyjednávat, vyjádřit se ve větách, souvětích, komplikovaných obratech, jak dokážeme balit myšlenky, jak se koupeme v rétorice, diskusích, bojujeme se slovy, žijeme slovy, opevňujeme se slovy a pak, tváří v tvář velké kmotře smrti je nám to úplně nahovno.
20.02.2011 - 21:47 | Filtr
(Rak) Jedna duše od studánky sv.Zdislavy
Zachytila jsem několik jejích videí, moc zajímavý, stojí to za shlídnutí, kniha bude určitě moc zajímavé též. O Peru jsem toho četla už víc, paní Kučerová, ke které chodím občas na meditace atd., též právě v Peru je již 3 měsíc, ta země mě moc láká... Ale co se mám stát, se stane, není to cesta každého z nás.. :16:
27.02.2011 - 21:10 | Filtr
(Lev) castella » Jedna duše od studánky sv.Zdislavy
I můj kamarád říkal, co se má stát....a stalo se to, co nikdy nečekal - odjel před nedávnem do Peru do džungle k šamanům. Nedočkavě čekám na jeho návrat a vyprávění.
27.02.2011 - 21:14 | Filtr
(Rak) Jedna duše od studánky sv.Zdislavy » castella
Jéje, to zní skvěle.. kamarád je dítě Štěstěny...To opravdu bude mít co vyprávět a určitě ho to hodně i změní a o tom to asi je...tak třeba se i o střípek podělíš. :62: :17:
27.02.2011 - 21:17 | Filtr
(Lev) castella » Jedna duše od studánky sv.Zdislavy
Má zdravotní potíže - hledal nějaké řešení - cesta do Peru jeho osobně vůbec nenapadla - a přesto mu vstoupila tahle zem do cesty prostřednictvím jiného člověka...
27.02.2011 - 21:34 | Filtr
(Rak) Jedna duše od studánky sv.Zdislavy » castella
Krásnej příklad toho, jak si to "potřebného" jedince najde v pravý čas. Ta zem má velké poklady. Minulý rok na mě "jen tak jako" mrkla v knihovně kniha v regále - Zasvěcení od autorky Elizabet Jenkinsové - je o cestě do Peru, o peruánských indiánech.. ta kniha mě úplně vcucla do děje, nemohla jsem se od ní vůbec odtrhnout, je pravda, že tohle se mi poslední roky děje s více knihama.., asi to znáš sama. :17:
27.02.2011 - 21:49 | Filtr
(Lev) castella » Jedna duše od studánky sv.Zdislavy
Znám - a zrovna v téhle chvíli se to zase potvrdilo, protože už jsem si "Zasvěcení" zapsala v knihovně k vypůjčení. Myslím, že po "Nebi" to bude další knížka, která mi ukáže něco, co ještě nevím a co se mi někdy hodí. :-)
27.02.2011 - 21:55 | Filtr
(Rak) Jedna duše od studánky sv.Zdislavy » castella
Tak to přeju příjemnej zážiteček.. Zasvěcení jsem četla několik - všechny stály za přečtení. :15: Chystám se na tu knihu od Hany Andronikové též, určitě bude skvělá taky. :17:
28.02.2011 - 21:03 | Filtr
(Lev) castella
...ještě kousek z knihy..

…ayawaska ti ukáže skutečnou skutečnost, když jí dáš prostor… jenomže ve chvíli, kdy se snažím popsat, co člověk zažívá při obřadu, si hořce uvědomuji, že slova pocházejí z plochosvěta, nemají ty správné parametry a na svět ayawasky prostě nestačí. Pokusím se: představ si, že jsi natažený přes celou planetu jako makaron, jsi barevný kus vosku, který taje, rozpouští se, zažíváš to fyzicky, děje se ti to, jsi liánou, jaguárem, vážkou, planetou, ne jako, skutečně, prostrčíš ruku zdí, molekuly tvojí paže splývají s molekulami zdiva, nevíš, kde začínáš a kde končíš, jsi pozorovatel a zároveň jsi vším a vůbec nic neřešíš.

Já tady možná začínám něco chápat. .naší schopnost pohybovat se v čase, jak to vlastně funguje, kvantová fyzika v praxi. Sedím v džungli, kolem ryk a šum a já se vracím do minulosti, přehrabuju vzpomínky, oživuju výjevy, vstávají přede mnou, vzdouvají se, vybarvují. Postupně je rozvěšuju po liánách a pak sedím a dívám se a už jenom tím pohledem se něco mění – já měním minulost, převracím její obsah vzhůru nohama, všechno to znovu míchám a nanáším na plátno a vychází z toho úplně jiné obrazy, jiná skutečnost, jiná minulost. Když se pak zase setkáme, ten dotek je jak funglnová košile.
28.02.2011 - 21:26 | Filtr
(Rak) Jedna duše od studánky sv.Zdislavy » castella
..díky, ta kniha mě čím dál víc láká.. :17: :27:
28.02.2011 - 21:29 | Filtr
(Lev) castella » Jedna duše od studánky sv.Zdislavy
Mně se líbila hodně. Prý je v současné době čtvrtá nejčtenější.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »