Prosím napište co je VĚDOMÍ a NEVĚDOMÍ


10.02.2011 - 08:20
(Lev) Eva
Prosím napište co je VĚDOMÍ a NEVĚDOMÍ
děkuji moc..... :3:

Řazení:
10.02.2011 - 08:48 | Filtr
(Váhy) adelaida
Vědomí je to, co se ti honí hlavou v bdělém stavu. Všechny myšlenky, představy, vzpomínky...
a protože mozek není schopen pojmout všechny vjemy, které přes den nasbírá a vědomě si je pamatovat, protože to by se člověk zbláznil, tak si všechny tyhle vjemy ukládá do podvědomí, nebo-li nevědomí. Nejčastěji k nám nevědomí promlouvá v noci, prostřednictvím snu.
10.02.2011 - 08:56 | Filtr
(Kozoroh) Ilon spí s měsícem
Vědomí sestává z toho, co v daném okamžiku zaměstnává naši mysl, ať jsou to myšlenky, představy, nebo city. Vědomí je v podstatě část mysli, jejímž prostřednictvím cítíme, že žijeme.
Nevědomí sestává z záhadných hlubin, které jsou pro vědomí zpravidla nedostupné bez použití vhodných technik (hypnózy, snů a především meditace).
10.02.2011 - 08:57 | Filtr
(Lev) Eva » adelaida
Jé děkuji moc,ptám se proto,že když se vykládají karty, tak kartářka řekne co je v našem nevědomí..... :27:
10.02.2011 - 09:13 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Eva
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele lumor, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
...to ti řekne co je vlastně potřeba řešit.Na úrovni podvědomí se také ukládají nezpracované zaležitosti.Traumata, strachy prostě nedostatečně zpracované emoce.
10.02.2011 - 09:18 | Filtr
(Váhy) adelaida » Eva
Ještě mě napadlo názornější vysvětlení. Představ si sama sebe jako dům, který je podsklepený. Horní místnosti, kam dopadá denní světlo a ve kterých se každý den procházíš a můžeš jasně vidět jak vypadají, to je tvoje vědomí. A pak tady máš sklep, který slouží jako skladiště odložených věcí a kam se vydáš pro něco jen jednou za čas a vytáhneš a oprášíš odtamtud něco, na co už jsi dávno zapoměla.
Kartářka se umí na nevědomí napojit a za pomoci symbolů-karet, věci z tvého nevědomí interpretovat- vysvětlit.
Tak... a teď nevím, jestli to první vysvětlení nebylo srozumitelnější. :32: :4:
10.02.2011 - 09:22 | Filtr
(Lev) Eva » adelaida
Děkuji moc jsi moc hodná,jsou věci které mě zajímají a nedám pokoj a stále chci něco vědět..... :3: :62:
10.02.2011 - 09:26 | Filtr
(Váhy) adelaida » Eva
To znám, mám to taky tak a je to skvělý a úžasný dobrodružství, chtít vědět víc a víc. :17:
10.02.2011 - 09:33 | Filtr
(Býk) balboa
Ja to chapu uplne jinak. Pod pojmem vedomi si predstavuji rizi energii, absolutni vedomi, neco co daleko presahuje lidskou mysl. Mysl je jen takovy software, rozhrani mezi clovekem a vedomim, je na to vedomi napojeny, ale vytvari si svoji oddelenou iluzi o vnimani, nase vnimani neni ciste, mozek funguje jen na par procent... Clovek je ve stavu vedomi prave ted, ale jen v jeho hoodne orezane verzi. Ziji v nas fakt hodne zkusene bytosti, ktere nemysli - prosti vi, chapu je jako individualni jednotky vedomi (duse), ktere se od toho zdroje oddelily, aby neco prozily v nasich nevedomych telech - jen nevedomy clovek je schopen myslet a zit ve virtualnim svete. Takze ja bezny stav mysli oznacuju spise jako nevedomi, protoze opravdu nevime, jen si myslime ze vime - snime. To se pak projevi i v nasich snech, vsechen ten odpad, predstavy, ktere nebylo mozne v kolektivni realite uspokojit, se uspokoji ve snu, kde kazdy sni uplne sam. Je to asi dost zmateny vyklad, ale nevim jak bych to jinak popsal pomoci pojmu :)
10.02.2011 - 09:39 | Filtr
(Lev) Eva » balboa
Taky zajímavý,děkuji moc..... :27:
10.02.2011 - 11:19 | Filtr
(Váhy) adelaida » balboa
Mi to příjde, že to máš nějak obráceně. :25: To co definuješ jako absolutní vědomí, bych nazvala kolektivním nevědomím. To je společné celému lidstvu a přesahuje hranice osobního nevědomí. projevuje se archaickými a archetypálními vzorci chování a prožívání. Takové vzorce najdeš třeba v pohádkách anebo v mytologii.
10.02.2011 - 11:25 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iza23, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
záleží, z akého hľadiska sa na to pozeráš...mne napríklad príde, že sme všetci tak trochu nevedomí (nechápeme viac než chápeme) a vedomí sú len tí, čo pochopili aspoň o trošku viac než ostatní :3:

..inak z psychologického hľadiska to je asi tak, že pri VEDOMÍ človek ovláda viacmenej svoje konanie, myslenie, reč...kdežto pri NEVEDOMÍ stráca kontrolu nad úplne všetkým. I keď človek ani netuší, čomu všetkému podlieha aj pri plnom vedomí. :32:
10.02.2011 - 11:55 | Filtr
(Býk) balboa » adelaida
Jasne, takhle to bere myslim Grof i Jung... Ted uz je to jen hra se slovy, dulezite je, ze tomu rozumime :)
10.02.2011 - 11:58 | Filtr
(Váhy) adelaida » balboa
:4: :3:
12.02.2011 - 07:02 | Filtr
(Štír) tronco
... to bych Ti rád napsal,kdybych neměl tutéž myšlenku k založení diskuze... mmm... čkat....
12.02.2011 - 07:08 | Filtr
(Štír) tronco » balboa
:1:..... dobrý :20:
12.02.2011 - 07:29 | Filtr
(Štír) tronco
Je zajímavé zkoumat vědomí vědomě a tím na to vlastně použít subjekt zkoumaný sám sebou,což se vzdaluje objektivitě. Je něco jiného být při smyslech,než to být si vědom toho,že jsem při vědomí. A když jsem si toho vědom,je to takové osobní-já-ego vědomí,že to,co vnímám je něčím jiným,než co pozoruji,co pochází zevnitř.Je to takovým sebereflexivním faktem,proto se mluví často třeba o zrcadlu a má-li to být viditelné,je s tím spojené i světlo.Člověk si uvědomuje odlišnosti jak vnějšího a vnitřního světa,tak i to,že má něco,co se mu nevejde do vědomí.Je to psychická vlastnost spojená nejen s pamětí,ale i s vůlí. Má však takovou vyhraněnost,že není schopno nic vidět obsažně v celku,ale vybírá si střípky,které pak za celek považuje.A vědomé myšlení je daleko pomalejší,než instinktivní a jiné nevědomé,či podvědomé principy a tak si nejsem jistý,zda by nás uvědomování si nemohlo paradoxně zbrzdit. :25:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Úplněk ve Štír Štíru
ukázat kalendář »