Pro všechny kdo máte zájem ,anebo se chcete dovědet víc o Reiki..


01.02.2011 - 12:56
(Ryby) bimbulka.j
Pro všechny kdo máte zájem ,anebo se chcete dovědet víc o Reiki..
Ahoj všem a krásny den. Děkuji všem za vaše příspěvky. Zjistila jsem že o Reiki koluje mnoho polopravd. Pokud chcete na toto téma se dovědet více doporučuji knihu od ŠTEINOVÁ,kniha se jmenuje PRŮVODCE REIKI. jE TO UŽASTNÁ KNIHA NAPSANÁ ČTIVÝM SPŮSOBEM A 100¨PROCENTNĚ PRAVDIVÁ DO POSLEDNÍHO SLOVA. Ověřeno skušenostma a praxi. Janka

Stránka: 1 2 3
Řazení:
01.02.2011 - 13:09 | Filtr
(Blíženci) il*ča
Myslíš tuhle knihu?

http://www.knihycz.cz/pruvodce-reik…

Mám ji ... něco málo mi v ní nesedí, ale je napsaná hezky,hodně jsem díky ní pochopila a spoustu se toho dozvěděla. Pro začátečníky jak dělaná.
Znám i pana Kokinkdy, který knihu překládal - je to na dnešní dobu neuvěřitelný člověk :15: :15: :15:
01.02.2011 - 14:07 | Filtr
(Střelec) libas

Já mám s reiky trošku problém
Chtěla jsem se nechat před dvouma rokama zasvětit do prvního stupně.
Byla jsem domluvená na jednodenním zasvěcení za 1200 Kč.
Ale při placení se mě snažili zlomit na výkendové zasvěcení, že je to pro začátečníky lepší, no nebudu napínat skoro za 4000 Kč .
A protože po tomhle sem k nim neměla důvěru tak jsem zrušila všechno. :8:
Asi před půl rokem jsem byla znovu domluvená na zasvěcení asi za 650 Kč.
Jenže několik lidí se odhlásilo(nevím kolik nás mělo celkem být) a pro 3 lidi co jsme zbyli se to asi nevyplatilo dělat tak to zrušili . :25:
mohla jsem jít další měsíc ale už sem nechtěla. :41:
Nevím co si o tom myslet ,možná nejsem na reiky připravení nebo jsem jen měla smůlu na kšeftaře ? :63:
01.02.2011 - 14:40 | Filtr
(Ryby) bimbulka.j » libas
Ahoj,bohužel sou lidi který zneužívají vše i takhle skvělou věc jako je Reiki. jÁ ZASVĚDCUJI JEDNOTLIVĚ A CENY JSO JINÉ. 1 ST.500,2 ST 1500,3 ST 2000 A 4 UČITELSKY 4000. vŮBEC DLE MÍCH SKUŠENOSTÍ NEMUSÍ JÍT O SEMINÁŘE DENNÍ. Stačí vše vysvětlit a dále se svym žákum věnovat a radit, tím postupuji rychleji a nestrácejí čas hledáním prověřených postupů. Reiki beru po duchovní cestě a vždy se ptám vyšších sfér zda můžu někoho zasvětit.Ty na zasvěcení jít můžeš a půjdeš až do učitelského stupně. Janka
01.02.2011 - 14:47 | Filtr
(Střelec) libas » bimbulka.j
díky :74:
A můžu se zeptat jak si to poznala takhle na dálku ?
01.02.2011 - 14:49 | Filtr
(Ryby) bimbulka.j » libas
Zeptala jsem se nanebevzetých mistrů ,mých skvělích duchovních učitelů.
01.02.2011 - 16:26 | Filtr
(Panna) Rachelinka 5
Dam jednu asi zaludnu otazku,tie symboly,kt.sa tam ucia,su dostupne ted pre vsetkych
myslis,ze to zasvätenie tam musi byt,aby clovek vedel s tymito symbolmi narabat? :14:
01.02.2011 - 16:38 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Rachelinka 5
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iza23, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
symboly sú dostupné a sú knihy, ktoré ich dopodrobna spolu s ich použitím popisujú, napríklad táto je výborná kniha http://www.amazon.com/Magick-Reiki-… :3:
01.02.2011 - 16:53 | Filtr
(Ryby) bimbulka.j » Rachelinka 5
Zasvědcení je potřebné, jednak tě na enrgii reuki napojí a jednak se ti všechny symboli kreslí do aury a čaker a otvírají se energetické kanály Reiki. To vše probíha u ZASVĚDCENÍ. oPRAVDU SI POŘID SKVĚLOU KNIHU BYLA NA TRHU JAKO PRVNÍ:Šteinová Průvodci reiki, tam se dovíš vše o Reiki.
01.02.2011 - 18:00 | Filtr
(Beran) M.A.U.
Mam bratra blížu - myslím pro ně - "blížence "jak stvořené..konečně začal "páskovat" ( připravuje se na černej pásek a nějakej mistrovskej dan, či co )((jeětě úžasně zpívá a hraje na kytáru - dámy :21:, kdyby byl zájem :5: :2:, byla bych supéér švagrová :61:))..a chce si pak oteřít tělocvičnu, nebo školu bojov.um. :43:, myslím že ve spojení s Reiki ideální!!!..P.S. na jógu moc není, to spíš já :6:
01.02.2011 - 18:45 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » bimbulka.j
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iza23, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
a nie je to trošku veľa peňazí za zasvätenie do energie, ktorá je de facto prístupná každému tak či tak? :25: len by ma zaujímal tvoj osobný názor, ako to vidíš ty, aby si sa zas predčasne neurazila...je to skôr filozofická otázka, všeobecne, či si nemyslíš, že tie ceny sú skrátka príliš vysoké... :32: ja som toho názoru, že tí ľudia nemajú právo jednak druhých zasväcovať a jednak za to brať peniaze. neverím, že existuje toľko fundovaných majstrov, ktorí majú oprávnenie z vyšších duchovných sfér robiť druhým vodcov a majstrov zasväcovačov. Neverím, že tí ľudia, ktorí si prejdú týmito zaplatenými kváziškoleniami sú na tom tak duchovne dobre, že majú v sebe skutočne všetko vyriešené. Ak by mali, predsa by za to nepýtali peniaze...lebo by to dávno mali v sebe vyriešené, že síce duchovné veci sa nerobia za peniaze :63:
02.02.2011 - 19:47 | Filtr
(Ryby) bimbulka.j » Iza23
To nemohu sloužit,nevím o tom že by Reiki fungovala bez zasvěcení,je mnoho vesmírných energií které k nám proudí. Jsou určité energie které se zasvěcují příklad Šambala.Ano mám ten názor že ceny jsou vysoké. já zasvědcuji za 3 tinové ceny. Zmých skušeností vím.že pokud lidi dostanou něco zdarma,tak si toho neváží.Také nejde jenom o ceny,ale o materiáli barvy do tiskárny atd. v neposlední řadě i o můj čas. Nevím jak jsou na tom jiný ale mohu ti říct že Reiki působí také na duchovní rozvoj . Jsou lidi kteří mají 1 st celý život a dál je to nepustí. vždy když mohu někoho zasvětit mám povolení z vyšších sfér.nEJSEM MILIONÁŘ ABYCH TYHLE POTŘEBNÉ VĚCI HRADILA Z RODINNÉHO ROZPOČTU. jSI VĚŘÍCI? já MÁM V SOBĚ VŠE VYŘEŠENÉ A DĚLÁM JINÉ DUCHOVNÍ PRÁCE O KTERÝCH TADY NEBUDU HOVOŘIT,PROTOŽE JE CHCI POPSAT VE SVÉ KNIZE.
02.02.2011 - 19:52 | Filtr
(Panna) Clanci » bimbulka.j
Jééé,chtěl bych se optat,jak je to se mnou a reiki?? Kam až bych se mohl dostat,když se budu snažit :1: :74:
02.02.2011 - 19:53 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » bimbulka.j
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iza23, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
takže ty zasväcuješ ľudí kvôli tomu aby si to vážili? :25: neviem, nejak mám divný pocit, z tvojich rečí, ale možno sa v tebe mýlim. Vieš, dve veci mi vadia na liečiteľoch a ľuďoch venujúcich sa duchovnu najviac...a síce, keď niečo robia pre samotnú odmenu a nie nezištne (je jedno či je to odmena osobná-uznanie alebo finančná). U teba mám žiaľ pocit, že ti v prvom rade ide práve o tieto dve veci. Dôvod prečo ti to takto otvorene hovorím je prostý, ak by si to skutočne robila len kvôli tej odmene, škodila by si predovšetkým sama sebe...Vyveď ma prosím z omylu, ak sa mýlim. :17:
02.02.2011 - 20:03 | Filtr
(Blíženci) il*ča » Iza23
Zkopiruji sem něco od člověka, kterého si hodně vážím:

"Když jsem sám s terapiemi teprve začínal a neměl jsem ještě dostatek zkušeností,tak mi ceny některých terapií připadaly velice vysoké. Vzpomínám si na rozhovor s mojí známou, která v té době již několik let pracovala podobným způsobem, jakým pracujeme my a za svoji práci si nechala dobře zaplatit. Téma se stočilo i na peníze. A ona mi řekla: „Já při tom riskuji život.“

V té době se mi to zdálo značně nadsazené a, popravdě řečeno, jsem tomu nerozuměl. Moje vlastní praxe mne však uvedla do situací, kdy jsem měl sám možnost poznat, že pokud ne přímo život v biologickém smyslu toho slova, tak naši duši určitě vydáváme při tomto způsobu práce někdy v nebezpečí. Pracujeme-li na jiných úrovních, v jiných světech, dříve či později se setkáme tváří v tvář s Temnotou. A záleží na naší ostražitosti, bdělosti, zkušenostech a zejména na naší vnitřní čistotě a odevzdání, hluboké důvěře ve Světlo, jak tato konfrontace dopadne, zda v těchto zkouškách obstojíme. Je to proto vysoce kvalifikovaná práce, kterou nemůže dělat každý. Ty zkušenosti, mnohé z nich těžce vydobyté a zaplacené, jsou nepředatelné. "

Já to neodsuzuji. Navíc - nikdo nikoho do zasvěcení nenutí, je to dobrovolné .
02.02.2011 - 20:06 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » il*ča
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iza23, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
máš úplnú pravdu, je to dobrovoľné...a je obrovská pravda aj v tom, že samotní ľudia, ktorí reiki robia dosť riskujú, zvlášť keď podaktorí netušia, čo robia, s čím pracujú, ako a prečo... :3: (teraz nemyslím na nikoho konkrétneho...poznám ľudí, ktorí reiki robia, ale nie je im tak úplne jasné čo robia a sami si často ubližujú)
02.02.2011 - 20:13 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iza23, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
presne ako hovoríš, dôležitá je motivácia...pokiaľ sú motiváciou peniaze a nie samotná pomoc, tak to nie je žiadna pomoc a dotyčný si tým akurát zhorší svoju vlastnú karmu...a to je dosť smutné, vzhľadom k tomu, že tá pomoc by inak mohla mať úplne iný účinok na obe strany :8:
02.02.2011 - 20:14 | Filtr
(Ryby) bimbulka.j » Iza23
Ano myliš se u mně a to 100% Veškeré léčení dělám zdarma a pomáhám lidem i jinak zdarma,ale o tom se nemíním dál rozepisovat je to má věc a určitě si neškodím. LÉČIM JIŽ 10 LET.JANKA
02.02.2011 - 20:22 | Filtr
(Blíženci) il*ča » Iza23
Ten člověk, o kterém jsem psala, tohle dělal zadarmo, po svém zaměstnání ...dělá i jiné věci krom zasvěcení do reiky - a protože je hodně úspěšný , klientela mu narůstala - musel se rozhodnout - zda se vykašlat na zaměstnání a víc pomáhat lidem ,nebo pracovat v původním zaměstnání a velkou část lidí odmítat. Dlouho o tom přemýšlel... dost dlouho...nakonec byl přemluven, aby se na zaměstnání vykašlal a věnoval se tomu, co ho těší a co je prospěšné pro ostatní. A protože i on se svými schopnostmi musí z něčeho žít a platit složenky( penize si vyčarovat neumí :4: ) , musí si za své služby nechat zaplatit. Nemyslím, že by ho to těšilo , ale i skromné žití v dnešní době něco stojí.
02.02.2011 - 20:27 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » il*ča
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iza23, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
ale veď ja nemám v zásade nič proti tomu, aby sa liečitelia za svoju prácu odmeňovali, ale myslím, že by bolo férovejšie nechať to na tých pacientoch, ono keď je skutočne liečiteľ dobrý, zaplatia mu aj ďaleko viac než by si možno zažiadal :3: dôležitá je motivácia, nerobiť to LEN kvôli peniazom, to je všetko, čo som tým chcela povedať. A sú tu ešte morálne zásady, ktoré by mal liečiteľ rozhodne poznať a uplatňovať vo svojom živote, lebo v opačnom prípade si veľmi zle poškodí svoju vlastnú karmu, aj keď možno nechtiac. Sú to oveľa vážnejšie veci, než by sa mohlo na prvý pohľad zdať a tie zásahy sú tiež dosť vážnou záležitosťou a vyžadujú si naozaj seriózny prístup skutočne duchovne vyspelého človeka. Inak sa veci vedia poriadne skomplikovať a zhoršiť. :17:
02.02.2011 - 20:54 | Filtr
(Střelec) e.-l.-i
-Je docela zajímavé se podívat na stránky učitele reiky Mirka Čapka: je mistrem tradiční Reiki Usui Shiki Ryoho, členem The Reiki Alliance se sídlem v USA, pobočkami Holandsko a BDR
-adresa http://www.sarpa.cz/
- je to už starý pán, který velmi dlouho pracuje s jogou, reiky, numerologií atd. U něho je i možné si na požádání vyžádat "Seznam tradičních mistrů reiky", ale to vše se dočtete na jeho stránkách v "Otázkách a odpovědích". :1: :3:
02.02.2011 - 21:23 | Filtr
(Panna) Clanci
Je i nějaké pokračování reiki??? jako další vyšší stupen??? :63:
02.02.2011 - 21:35 | Filtr
(Panna) Clanci
:1: :15:děkuji
02.02.2011 - 22:15 | Filtr
(Kozoroh) Twiggina » Iza23
Ahoj :1:
píšeš:
ale veď ja nemám v zásade nič proti tomu, aby sa liečitelia za svoju prácu odmeňovali, ale myslím, že by bolo férovejšie nechať to na tých pacientoch, ono keď je skutočne liečiteľ dobrý, zaplatia mu aj ďaleko viac než by si možno zažiadal

1) vydání vlastní energie na cokoliv (běžná práce či esoterní zaměření - reiki atp.) by mělo být úměrně kompenzováno
2) bohužel v dnešní společnosti nelze nechat výši odměny na pacientovi. V tu chvíli kdy zjistí že může, ale i nemusí zaplatit, tak z 90% nezaplatí. Tak tvrdá je realita, až tak jsme vypečení.

A teď se pokus podívat na tuto problematiku z opačného konce. Píšeš:
A sú tu ešte morálne zásady, ktoré by mal liečiteľ rozhodne poznať a uplatňovať vo svojom živote, lebo v opačnom prípade si veľmi zle poškodí svoju vlastnú karmu ...
Položím ti jediný dotaz -
A co karma pacientů tzv. neplatičů? :3:


Pro všechny tzv. moralisty:

Nejsem ani léčitel a v současné době, ani jinak výdělečně činný esoterik.
Ano, kdysi jsem vykládala karty, hodně let zdarma a následně i za úplatu.
Když jsem vykládala zdarma tak si lidi ťukali na čelo, když jsem vykládala za úplatu tak se lidi pohoršovali nad mou troufalostí požadavku honoráře a měli plnou hubu řečí o duchovnu atd.

Před necelým rokem jse ukončila svou 40ti letou kartářskou praxi a sice z jednoho jediného důvodu:
Když člověk dělá svou práci v plném nasazení, tak po určité době ji musí ukončit.
U každého výkladu jsem se vžívala do bolesti a starostí klienta. A z každého takového výkladu zůstala malá kapička v mém nitru. Loni ten vnitřní pomyslný pohár přetekl a najednou jsem věděla, že končím s výklady.
Dnes už mě nikdo nedokáže přemluvit. Vím, že nemohu na sebe naložit víc, protože pokud bych to udělala, tak mě to buď zabije, nebo jinak poničí vlastní život.
Těžko se ten pocit popisuje.

A proč to zde píši, abyste si vy kteří se pohoršujete nad požadavkem honoráře za tyto služby uvědomili, že taková práce umí být velmi náročná a někdy dokáže člověka hodně vyčerpat, ne-li dokonce zlomit, pokud z toho včas a rázně nevystloupí.

Má druhá otázka:
Ještě stále si myslíte, že tato práce nemá právo na odměnu?

Něco málo k Reiki, abych nebyla úplně mimo dané téma.
Bylo zde řečeno, že v Čechách jsou jen tři stupně. Není to pravda, čtvrtý stupeň tzv. mistrovský existuje a měl by ho dělat zase a pouze jen mistr Reiki.
Mám jedničku + dvojku a zdarma tzv. nástavbu dvojky od Marry Hall, takže pouhý zaklad, přesto něco málo o tom vím.
Trojka je (měla by být) komplexní přípravou na mistrovskou čtyřku.
Ano jsou zde tací, kteří si to namáčkli do tří stupňů, myslím, že na úkor kvality, neboť jaký mistr může z takového kurzu vzejít.

Reiki používám jen pro osobní potřebu a případně pro členy své rodiny. Jsem si plně vědoma toho, že nejsem a nebudu v tomto oboru žádná hvězda. Na to jsem začala (cca 43), příliš pozdě a pak, mám svou vlastní cestu, která se ubírá trochu jiným směrem.
:17:
02.02.2011 - 22:19 | Filtr
(Panna) Clanci » Twiggina
:30:Krásně napsané :74:
02.02.2011 - 22:24 | Filtr
(Blíženci) il*ča » Twiggina
Twiggina:" Když jsem vykládala zdarma tak si lidi ťukali na čelo, když jsem vykládala za úplatu tak se lidi pohoršovali nad mou troufalostí požadavku honoráře a měli plnou hubu řečí o duchovnu atd."

To je bohužel naprosto přesné.... děláš zadarmo - asi nebudeš dost dobrá, kdoví,zda vůbec umíš vykládat ..jinak bys to nedělala za nic.
Bereš peníze - no fuj, snažíš se zbohatnout i "daru od Boha" ...
:19: :8:


Příspěvky: 1-25 26-50 51-59
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Úplněk ve Štír Štíru
ukázat kalendář »