mozna si neco nese z minulych zivotu?


08.12.2010 - 12:06
(Kozoroh) listicka
mozna si neco nese z minulych zivotu?
Muz 10.6.1970, narozen v Praze ve 3,30 rano, trpi necim co lekari nazyvaji panicka uzkost a deprese, on sam si mysli, ze ma Parkinsona, neumi se vyrovnavat s minulosti, vim, ze to dokaze malo lidi, ale v jeho pripade je to skutecne do nebe volajici. Tvrdi, ze uz se mu chce jen umrit, je hrozne nestastny a ja mu neumim pomoci. najde se pomoc?

Řazení:
08.12.2010 - 13:26 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ***, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Uvědom si jeden fakt - nikdo mu nemůže pomoct. Pomoci si může jen ON SÁM. Až se pro to opravdu vnitřně rozhodne, způsob si najde. Vím, že je těžký se na to nečinně dívat, ale cílem není, aby jeho stav ničil i tebe.
08.12.2010 - 13:26 | Filtr
(Beran) miluška medvídková
to musí mít těžký život, někteří to i nezvládnou a skončí to, jen si to namlouvají. Věřím, že to je z minulých životů. Jestli si to přečte Bhakti, myslím, že by ti řekla víc.
Já ti řeknu, co má podle knihy České horoskopy. Den narození 10.6. den snů a vizí
Tito lidé v sobě mají velkou schopnost předvídat, jsou obdařeni jasnozřivostí nebo silně rozvinutou intuicí. Jsou ale snadno ovlivnitelní, zejména lidmi, které mají rádi, a tak se od nich necají snadno přesvědčit. Všechny největší chyby, které v životě udělají, budou pramenit právě z toho, že poslechnou rady někoho jiného a nedají na svůj vnitřní hlas. Ten je nikdy v životě nezklame. Tito zrozenci by si nikdy neměli nechávat pro sebe své sny a tušení, mají dar odvracet neštěstí od druhých.


Tak mě to připadá, že třeba tuší, že by tu nemoc mohl mít. Nemá třeba nějaké příznaky podobné?

Příznaky

K úbytku dopaminu dochází pozvolna a výskyt specifických příznaků může nastat až po mnoha měsících od prvotního poklesu této látky v mozku. Vzhledem k výše uvedeným podmínkám množstevního úbytku buněk tvořících dopamin, se zprvu objevují pouze necharakteristické příznaky. Rozvoj samotné Parkinsonovy nemoci pak indikují zejména čtyři typické příznaky související s poruchou hybnosti.

Mezi necharakteristické příznaky, z kterých ještě nelze přesvědčivě určit počínající onemocnění Parkinsonovou nemocí, patří zejména pocit těžkosti v rukou a nohou, bolest v oblasti zad a ramen, spánkové poruchy, zácpa, pokles výkonnosti (např. i sexuální), sklon k depresi, změna hlasového projevu v tichý a monotónní, nebo zhoršení písma.

Typické příznaky, na kterých se největší měrou podílí nedostatek dopaminu a jeho role v komunikaci s pohybovým aparátem, představují čtyři základní, dobře pozorovatelné projevy.

Třes (tremor) – Vzniká na základě nedostatku dopaminu v bazálních gangliích. Za normálních okolností by dopamin působil tlumivě, při jeho nedostatku převažuje vliv jiného transmiteru – acetylcholinu. Ten má naopak zpravidla účinek budivý. Chybějící tlumivé působení dopaminu pak způsobuje výkyvy pohybových funkcí, které se projevují právě třesem. I když u malého počtu pacientů s Parkinsonovou nemocí se tento příznak vůbec nevyskytuje, jde o nejznámější a nejvíce charakteristický projev této choroby. Jako takový se třes ovšem vyskytuje i u řady jiných onemocnění a nelze jej proto považovat za jednoznačný ukazatel umožňující určení diagnózy. Parkinsonovský třes má však několik základních charakteristik. Nejčastěji jej lze pozorovat na končetinách, případně na bradě, hlava bývá postižena jen vzácně. V počátku se zpravidla objevuje na prstech u rukou, přičemž na jedné straně těla bývá výraznější. Později seobvykle šíří i na stejnostrannou dolní končetinu a následně i na opačnou stranu těla.
Třes se zpravidla projevuje v klidové fázi, tedy v okamžicích, kdy se pacient nepohybuje a ruce mu volně spočívají podél těla, případně na podložce. Při aktivním pohybu rukou se třes mírní nebo úplně mizí. Výrazněji se může projevit v závislosti ne změně emočních stavů – při úzkosti, strachu, radosti, očekávání apod.

Svalová ztuhlost (rigidita) – I tento příznak Parkinsonovy nemoci se zpravidla z počátku projevuje pouze na jedné straně těla a jako většina hlavních příznaků této nemoci souvisí přímo s nedostatkem dopaminu v mozku, respektive v bazálních gangliích. Projevuje se zvýšením svalového napětí oproti normálnímu stavu. Takto postižený sval pak vykazuje při aktivitě zvýšený odpor, který je ze strany pacientů někdy definován jako pohyb prováděný pod vodou. Již v počátcích nemoci sebou tento příznak může přinášet bolestivé stavy, nebo pocit nepříjemné tense v oblasti ramen či zad. U pacientů lze pozorovat obtíže při pokusech dovést pohyb do krajní polohy, případně napadání na jednu končetinu. Postiženou skupinu svalstva se pacient snaží přirozeně šetřit, čímž dochází naopak k přetěžování svalů jiných a k výše zmíněným stavům.
08.12.2010 - 13:37 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » ***
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele dora, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Vydávat toto jako fakt, je trochu odvážné, nemyslíš? Někdo mu může pomoct - třeba ukázat cestu, jak si pomoct sám.

Asi bych pomoc hledala někde jinde, než na tomhle webu, ale proč to nezkusit.
08.12.2010 - 13:40 | Filtr
(Kozoroh) listicka » miluška medvídková
tyhle priznaky bohuzel ma, tedy citi, ja to nedokazu posoudit, ale predpokladam, ze si nevymysli, kazdopadne jsem myslela, zda se to neda posoudit pres jeho minule zivoty, ale hlavne mu nejak pomoci, pravdou je, ze mi neprijde, ze by se dal tak lehce ovlivnit svymi blizkymi, jenze mozna ho tak dobre neznam. Kazdopadne vecem mezi nebem a zemi neveri, resp. jen v tom negativnim smyslu (tzn. napr. je ochoten uverit, ze existuji duse, ale jen proto, ze ma strach, aby mu neublizily) ale jinak je pravda, ze intuici, si myslim, ma velmi dobrou, ale jak uz to tak je, jako vetsina z nas ji zasouva daleko za rozum.
08.12.2010 - 13:41 | Filtr
(Kozoroh) listicka » dora
ano, ale kde, zkousel spoustu veci, problem je, ze nejvice stejne podvedome da na lekarske stanovisko a vsechno ostatni vylucuje
08.12.2010 - 13:42 | Filtr
(Kozoroh) listicka » ***
tohle ja vim, jenze to nevi on, jak dokazat, aby procitl?
08.12.2010 - 13:46 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » listicka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele dora, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Měl by chodit k psychologovi (myslím dobrýmu) - pak by nevadilo, že dá na lékařské stanovisko. Já o tom nic nevím, nemůžu radit. Znám paní, která má Parkinsona a nic takového se u ní neprojevovalo...Třeba by ti někdo trochu poradil v místnosti "astrologie", když máš i hodinu narození.
08.12.2010 - 13:53 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » listicka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ***, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To TY chceš aby procitl. Až bude pro něj ta správná doba procitne. Chtít musí ON ;).
08.12.2010 - 13:58 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » dora
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele dora, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Řekla bych, že touží po změně, po procitnutí - už jenom to přání zemřít...
08.12.2010 - 14:00 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » dora
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ***, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Netroufám si to posuzovat :D

"Někdo mu může pomoct - třeba ukázat cestu, jak si pomoct sám."
Ano, zní to celkem logicky, ale funguje to přesně obráceně. Prvně si musí chtít pomoct a pak najde cestu. A jestli se mě chceš ještě ptát jak můžu vědět, že on si už nechce sám pomoct... Nevím, ale vzhledem k tomu, že se tu za něj ptá někdo jiný...
08.12.2010 - 14:03 | Filtr
(Kozoroh) listicka » ***
tohle je tak krehke, Santiago, vzhledem k tomu, ze esotericno je mu absolutne cizi, samozrejme ho na tehle strankach nenajdes, za to hleda na internetu v plno jinych diskusich, ktere se tykaji Parkinsona a spousty jinych chorob, chodi po doktorech, po cinskych doktorech, maserech, akupunktura...
08.12.2010 - 14:09 | Filtr
(Býk) player
Já takový případ poblíž sebe mám.
Jde o disfunkci jisté části mozku.Je jasné,že psychycké nemoci se odstraňují úplně nejhůře.Nádor ti vyříznou a ozáří,zlomenou kost sešroubujou a bakterie zahubí antibiotiky.Ale co s mozkem.

Přesto - jak říkáš,varianty mohou existovat.Hypnóza,kineziologie,jóga,ale přesto.Úplné uzdravení se rovná dost zázraku.
08.12.2010 - 14:14 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » listicka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ***, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tyto věci funguji bez ohledu na to, jestli člověk věří na nějaké esoterično nebo nevěří.
To, že chodí po doktorech a navenek vypadá (dokonce si to sám může i myslet), že by to chtěl řešit ještě neznamená, že to tak opravdu je. Jak jsem napsal, musí jít o jeho vlastní vnitřní rozhodnutí. Smiř se s tím, že v tomto směru nemůžeš nic dělat. A pokud ti tento fakt ničí život, zkus se sama sebe zeptat "proč". Protože už jde o tvůj problém.
08.12.2010 - 14:18 | Filtr
(Kozoroh) listicka » ***
pekne, takze nejlepsi by bylo se na to (nej) vykaslat, protoze mozna tim nakonec procitne, anebo si vezme zivot a me z toho klepne pepka..tedy budu se citi provinile, ackoliv samozrejme to tak neni
08.12.2010 - 14:18 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » ***
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ***, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jestli chceš mít pocit žes udělala maximum, kup mu např. knížku o rodinných konstelacích s tím, že pokud chce, může si to přečíst.
08.12.2010 - 14:19 | Filtr
(Rak) cifršpionka
Mému manželovi našli začínajícího Parkinsna,ale takto se neprojevuje a navíc by mu to lékaři řekli na rovinu,co si on sám myslí,není až tak podstatné....Takovému člověku je těžká pomoc zvenčí,musí chtít sám s tím něco udělat,ale nevím co :25:,to jsem ti moc nepomohla,je mi líto :76:
08.12.2010 - 14:19 | Filtr
(Kozoroh) listicka » player
tomu neverim, prece existuje zpusob, jak se uzdravit, zasadni problem ale je najit pricinu
08.12.2010 - 14:25 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » listicka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ***, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Podle mě ti má každá tvá životní situace něco říct... Ty vidíš hlavní problém u něj (což chápu), ale asi bys měla pátrat po řešení toho svého, protože pocity viny bys cítit neměla. Nechtěl jsem zacházet až sem (i když to přímo souvisí), protože ses ptala na pomoc pro někoho jiného.
08.12.2010 - 14:36 | Filtr
(Kozoroh) listicka » ***
to je v poradku, pocity viny samozrejme mam a plynou z toho, ze jsem ho kdysi odmitla, dala prednost jinemu, pak jsme byli spolu, a on uz to nikdy neprekonal a porad to bylo na taliri, takze ja se ted citim vlastne dost zodpovedna za jeho rozpoleozeni mysli..ale to je jen ve zkratce, velke zratce..
08.12.2010 - 15:04 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » listicka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ***, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Na to bych ti doporučil řešit své pocity viny a ne jeho problémy. Musí tě to hodně svazovat a brát mnoho energie... nestojí to za to ;).
08.12.2010 - 16:21 | Filtr
(Beran) miluška medvídková » listicka
tak teda, jestli má tyto příznaky, tak nevím, proč mu doktoři nevěří. Pošli ho někam na lepší místo, do Prahy atd.
08.12.2010 - 16:39 | Filtr
(Kozoroh) listicka » miluška medvídková
prave, ze chodi po Praze, ale ono je to spis o lidech, napsala jsem Bhakti, jak jsi mi poradila, tak doufam, ze se najde pricina a treba se to pohne dopredu. dekuju pekne :27:
12.12.2010 - 18:56 | Filtr
(Rak) nemoomen
ahoj
přečetl jsem celou tuto diskuzi a myslím že to co tíží tvého přítele nejsou minulé životy ale koloběh myšlenek a představ ze kterých se asi sám dostat nemůže protože tím jak myslí a představuje si jen tu hejhorší černou budoucnost
tím se do ní neustále strhává a sám není ochoten a schopen se z toho vymanit on prostě nevěří že by na konci tunelu to světlo mohlo být a někdo by mu tuto víru měl umět dodat no jo ale kdo to je ta otázka ,no buď to bude on sám až spadne na takové dno že bude zbývat jen cesta vzhůrun ebo jiné misto a lidé než kde se pohybuje nyní třeba ve formě delší dovolené no dle mého názoru je potřeba vyrvat ho ze zaběhlého stereotypu a dostat ho mezi jiné lidi ,mám na slovensku kamarádku která je na tom podobně a změna místa i lidí ji dost pomohla :27:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »