Co je podle vás ezoterika |?


25.11.2010 - 00:48
(Ryby) extrovert
Co je podle vás ezoterika |?
Mnoho lidí o tom mluví. Mě by zajímalo, co si pod tím výrazem lidé myslí.

Stránka: 1 2
Řazení:
25.11.2010 - 00:53 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iza23, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
ja si predstavím obchod, v ktorom predávajú aromaolejčeky, mystické a filozofické knihy, lunárne kalendáre a liečivé kamene a amulety...v našom západnom poňatí je ezoterika tak trochu zmodernizovaný hybrid, ktorému málokto skutočne rozumie..ale každý sa cíti tak trošku dôležitejší, keď môže zabrdnúť do ezoteriky :3:
25.11.2010 - 08:07 | Filtr
(Býk) OLLA
Ezoterika...ezoterický- je vnútorný, zameraný dovnútra...pre vnútornú potrebu :3:Ezoterické poznanie, myšlienky či skutky,viac vnímavých ľuďí :3: :1: :29:
25.11.2010 - 10:21 | Filtr
(Lev) Eva
Pro mě je to spousta nádherných andělů,víra a pokora.... :76:
25.11.2010 - 10:27 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Ciku, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
jen pojem..slovo..
je to jako říct co si kdo představí pod slovem život..
někdo si představí spoustu let,někdo smrt,někdo narození,někdo zas něco jinýho..kdyby každý přemýšlel stejně byl by svět robotický téměř
jinak esoterika podle mne neexistuje.
je to jako černá a bílá magie.
jaká je jaká?pro ty kteří chtějí ubližovat je černá magie vlstně bílá a opačně pro ty kteří chtějí pomáhat.
proto existuje jen a pouze magie.
26.11.2010 - 13:04 | Filtr
(Ryby) extrovert » Ciku
To sice je slovo, jakýsi pojem, ale na základě tohoto slova mnoho lidí se cítí jaksi víc a mají i podnik. Ezoterické knihy, ezoterické pomůcky, karty, ezoterická přednáška...... proto chci vědět.
překladem je to utajené vědění určitý typ metafyziky, což jsou jevy mimo fyzikální vysvětlení.
26.11.2010 - 13:36 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » extrovert
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iza23, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
keď je to utajené poznanie, ako je možné, že o ňom verejne prednášajú, píšu knihy...? :3: ale chápem, čo tým chceš povedať, len mi to príde smiešne nazvať veci tajné a vzápätí ich verejne vykladať druhým...v skutočnosti tieto vedy a spôsob nazerania na svet nie sú tajné, len sú ťažšie prístupné a človek sa v nich najprv musí sám vedieť trošku zorientovať aby rozpoznal nezmysel od poznania, ktoré mu naozaj priblíži svet mimo fyzikálna...
26.11.2010 - 14:16 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » extrovert
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Ciku, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
celé to co lidi berou do esoteriky uměli lidi už dávno akorát zakrněli prostě
neni to věc metafyziky ale chemie dá se říct když už..protože existuje vše co dokáže člověk vytvořit v hlavě
26.11.2010 - 22:52 | Filtr
(Ryby) extrovert » Ciku
Nejen člověk, nejen chemie.
26.11.2010 - 22:58 | Filtr
(Vodnář) mitea » Ciku
:15:
26.11.2010 - 23:01 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Ciku
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Oldman, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:30: :30: :30:
27.11.2010 - 02:08 | Filtr
(Panna) jeho výsost žufan » Ciku
skvělé vodnářko,tos vystihla zcela přesně :30: :30: :30:
27.11.2010 - 08:59 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » jeho výsost žufan
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Ciku, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
děkuju..
27.11.2010 - 13:33 | Filtr
(Střelec) libas
Poslední dobou jsem se po tom taky pídila a zjistila jsem zajímavou věc :1:
Lidi co o tom až tak moc nic nevěděli mi / možná věděli ale živí je prodej ez.věcí /doporučovali různé věci co musím mít, nabízeli zasvěcování ,kartářky.Divila jsem se bez čeho všeho se v ezoterice neobejdu.
A lidi co si myslím že věděli víc se záhadně usmívali a říkali že se mám zabývat vlasním nitrem a pocity.Že mě to povede dál až budu připravená. :74:
Takže hledám dál :27:
28.11.2010 - 11:45 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Hanika67, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Je to pro mě poznání a vysvětlení toho co jsem kdysi od dítěte vnímala a myslela jsem ,že nejsem normální.Je to svět krásna,jen men mrzí ,že poslední dobou dost zprofanovaný a výdělečný a tím u těch co by měli něco dál poznat vytváří odpor k čemukoli v tomto směru a to je škoda :27:
28.11.2010 - 12:03 | Filtr
(Váhy) Buddha/2
Ezoterický znamená utajený-tedy dříve to tak bylo.Dneska máme jarmarky s ezoterikou,můžeš si dát i kafe s ezoterickou vůní :32: :69: apod.

No prostě se na to nalepil marketing :28: a ten pojem zprofanoval :40:

Podobně jako když dáš do vyhledávače "avatar"
vysype milion odkazů na film,ale co to původně znamená,musíš buď vědět,nebo pracně hledat :8:
28.11.2010 - 18:37 | Filtr
(Panna) J@rda
Význam slova jako takovýho spočívá v tom, že jsou to znalosti dostupné pouze zasvěcenému okruhu lidí. Tyto znalosti byli utajené protože jejich znalost je nebezpečnější než jejich neznalost. Existuje i exoterika - ta je pro veřejnost a je opakem esoteriky.. např. křesťanství.

V současné době si pod tím lidi představí energie, karty, aury, různé předměty apod. Stalo se z toho něco jako moda. Lidské ego má tendenci chtít dosáhnout s minimem úsilí zázračných výsledků a účinků. Tato lidská slabost je mazaným lidem dobře známa a proto toho tolik zneužívají a to je důvod toho marketingu a profance.
28.11.2010 - 18:39 | Filtr
(Blíženci) Im the one
:8:Tak svůj koment raděj nenapíšu,ještě by mě někdo zbuchal:)
29.11.2010 - 15:39 | Filtr
(Střelec) michwa
Ezoterika je velmi obsáhlá věda, která se snaží vysvětlit a popsat svět ve kterém žijeme. Bohužel je natolik obsáhlá, že velmi málo lidí chápe ezoteriku jako celek. Vetšinou se jedná o astrologii, numerologii atd... Velmi málo lidí už se zajímá o to že ezoterika dokáže pohltit spousty dnes vědecky dokázaných věcí i teorií, náboženství, principy našeho světa ale i vesmíru...
29.11.2010 - 17:50 | Filtr
(Ryby) Luminon
Ezoterika je konkrétní učení, které se dá vysledovat v základech větších světových náboženství a v učení různých mystických sekt.

Toto učení je staré jako lidstvo samo a bylo vždy uchováváno skupinou pokročilých jedinců či bytostí, které na lidstvo dohlížejí či se o to pokoušejí.

V minulých tisíciletích bylo toto učení předáváno skrze vybrané jedince, kteří je vyložili místním lidem. Byli to například Krišna, Konfucius, Siddhárta Gautama nebo Ježíš. Jelikož se lidstvo neustále vyvíjí a mění, musí stále přijít někdo, kdo předá ezoterické učení v nejvhodnější podobě. Proto bylo ezoterické učení na konci 19. a na začátku 20. století předáno ještě jednou.

Příjemci byli Helena Petrovna Blavatská, Alice A. Bailey a Helena Rerichová. Od nich se samozřejmě odtrhlo mnoho vykladačů a komolitelů typu Rudolfa Steinera, které bych bral minimálně s velkou rezervou.

Ezoterika je konkrétní učení, předané konkrétní skupinou bývalých lidí (Hierarchine Mistrů moudrosti) konkrétním zmíněným lidem. Současným žijícím veřejným kontaktem (tiskovým mluvčím) Hierarchie je Benjamin Creme. I on vykládá ezoteriku, zvláště ve světle současných politických událostí.

Ezoterika pojednává snad o všem. O věcech materiálních i nemateriálních. Hlavním tématem je ale vývoj člověka k projevení vlastních božských kvalit. K tomu je ale nutné učinit jisté oběti charakteru, a je mnoho lidí i astrálníků kteří k tomu nejsou ochotni. Tyto bytosti i lidé dělají "ezoteriku" po svém a pro své účely. Jde hlavně o astrální média a bytosti, kteří skrze tyto lidi pracují. (a obvykle jim tak zabraňují aby rozvinuli vlastní potenciál)

Jakýkoliv Mistr, člen Hierarchie bude apelovat ať posloucháme pouze svou vlastní duši, naše nadvědomí, i kdyby to znamenalo odmítnout Mistrovo učení.
Kdežto astrálníci typicky radí naslouchat andělům, naslouchat pokročilým mistrům ve vyšší dimenzi, naslouchat mimozemským přátelům z vesmíru. A v astrálu si může každý říkat jak chce, od Ježíše, panenky Marie a tak dále, až po vydávání se za členy samotné Hierarche.

Astrál je sice vyšší dimenze než fyzická, ale lidská duše sídlí mnohem výš. V dimenzi duše je pravý původ ezoteriky a náš zdroj síly. Astrál je citová dimenze, v současné době plná lidí a bytostí se svými touhami a přáními, která se pokoušejí si splnit na náš úkor.
Naprostá většina světské "ezoteriky" pochází právě odtud a je z ní často víc škody než užitku.

Člověk může být pokročilým zasvěcencem a velkým měnitelem světa k lepšímu dle ezoterických zákonů, aniž by cokoliv o ezoterice věděl, aniž by využil služeb jediného (arch)anděla, aniž by jedinkrát vkročil do santalové prodejny krystalů, a aniž by se jedinkrát nechal zasvětit do energie "Boží pečetě".
29.11.2010 - 18:11 | Filtr
(Střelec) michwa » Luminon
Ty ses nám tedy pěkně rozepsal... Lépe bych to určitě nenapsal... Však jsi můj učitel esoteriky :3:
04.12.2010 - 14:41 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Iza23
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Bard Moe, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Souhlasím s tímto.. též si představuju takové různé olejíčky, kameny, amulety, možná magické nástroje.
Teoreticky pokud mi tedy člověk řekne, že je ezoterik, představim si člověka, který se zajímá kupříkladu o magii kamenů.
Pokud bych hledal čarodějku, léčitele, jasnovidce.. asi bych hledal okultistu. Mně osobně bližší slovo.
Tedy okultismus beru jako snad hlubší význam ezoteriky - pro dnešek. Jelikož co slyším známé, tak to házejí do jednoho hrnce.. :)
04.12.2010 - 14:54 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Bard Moe
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iza23, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
v tradičnom okultnom chápaní je rozdiel tento:
EZOTERIKA- je mystická/okultná náuka určená len zasväteným členom
EXOTERIKA- ja mystická/okultná náuka určená pre všetkých
16.12.2010 - 14:31 | Filtr
(Rak) nemoomen » libas
ahoj
na duchovní cestě nepotřebuje člověk vpodstatě nic jenom se naučit být sám se sebou klidný kout na meditaci na uvolnění se a vše přijde ve správný čas samo každý dostává jen tolik co unese a nakolik je připraven,dobréje také něco přečíst ale nepřijímat vše automaticky je vždy důležité co člověk cítí to je ten nejlepší průvodce :27:
16.12.2010 - 14:49 | Filtr
(Štír) milca333
já si pod tím představuju všechny vědy a "pavědy", které nejsou v hmotné světě až tak uchopitelné..., právě věci mezi nebem a zemí....ať je to věštění z čehokoliv, astrologie, numerologie, energie drahých kamenů...různé práce s energiemi...atp.... :76:
16.12.2010 - 14:52 | Filtr
(Býk) Jyotis
to jsou perly, které se dávají nejlépe osobně zasvěcovaným a exoterním sviním se hází umělé, nejlépe v chutném mlátu.. :61:
Příspěvky: 1-25 26-26
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »