Pigani Zen


20.11.2010 - 19:15
(Býk) Jyotis
Pigani Zen
Ave si pořídila knížku Každodenní zenová pohoda, jak by se to snad dalo přeložit, ve fancouzštině.Slíbila jsem, že napíšu obsah pro zajímavost:Zenový život - zdravý životHistorie ZenuJak aplikovat rady tohoto průvodceTo zásadní v životě:1. Věnujte se svému času2. Kultivujte prostotu3. Starejte se o svá záda4. Vědomě choďte5. Vařte a la tenzo6. Ponořte se do klidu7. Relaxujte při hudbě8. Naučte se umění vonných esencí9. Nabídněte si čajovou pauzu10.Naslouchejte si11.Meditujte64. zenových situací:1. Cítíte, jak roste hněv2. Jste zničeni z domácnosti3. Jste uvězněni v zácpě4. Řešíte delikátní problém5. Máte nečekané hosty6. Když je pokladní moc pomalá7. Blíží se velký malér8. Metro stávkuje...atd...další situace jsou ohledně vlastních vlastností:např.:Neumíte plánovatNevíte proč znovu začínatNemám časStále chodíte pozděNeumíte říct nedalší - život v páru:např.Žijete rutinněMáte konflikty s tchýníNavyšujete konfliktyPřipadáte si neatraktivníUž se nemilujete...další - situace rodičovskéProbouzí se v nociStále se na něco ptáNa všechno říká neNechce chodit do školyNechce chodit spátŽere jak prase :))Nikdy s Vámi nesouhlasíKdyž chcete, aby Vás poslechl, směje se.Nemluví s Vámiatd.Velké události života:ZkouškaPřijímací pohovorStěhujete seVdáváte seRozvádíte seČelíte smrti..Zenový slovníček a bibliografie.No, docela zajímavé, možná by fakt stálo za to to přeložit a vydat, aspoň elektronicky. Vypadá to velmi prakticky, lidi by si to mohli kupovat, co Ave? :1:

Řazení:
20.11.2010 - 19:39 | Filtr
(Býk) Jyotis » exit
to zatím nevím, to se teprve dočtu. :1:
20.11.2010 - 21:15 | Filtr
(Býk) Jyotis » Jyotis
tak k tomu vaření:
prý ve full formě je to složitě, ale v zásadě jde o dodržování:

1. kuchař má být v povznesené láskyplné náladě, vařit vědomě. Ne bezděčně, nesoustředěně, nebo dokonce rozčilený.
2. má se konzumovat jídlo daného kraje a období, pokud možno bez konzervantů a v co nejpřirozenější formě.
3. jinak zásady yin-yang - tj. podle ročního období, typu člověka.
21.11.2010 - 09:28 | Filtr
(Býk) Jyotis » Jyotis
tak to čtu a podstatné je pro to opravdu ta vědomá činnost, pak člověk musí uklízet univtř i vně, nekombinuje kočku se psem, zjednodušuje apod.

Ale napadá mě v této souvislosti, že vlastně něco takového moc nechceme, když to řeknu s humorem:
Nemusím být u všeho, co dělám.. :4:
21.11.2010 - 10:25 | Filtr
(Býk) Jyotis » Jyotis
Plusem té knížky je, že obsahuje úplně konkrétní rady, testy, situace, které si můžeme vyzkoušet:

pro každého tam bude asi aktuálnější jiné téma:
pro někoho zvědomění trávení času,
pro jiného kultivace klidu,
kultivace prostoty - např. tím, že týden omezím své aktivity, jídlo, nákupy na to základní - aspoň zjistím víc své závislosti, zreflektuji, co vlastně dělám...
23.11.2010 - 00:26 | Filtr
(Býk) ave
Jotis moc Ti děkuji za překlad obsahu.Všimla jsem si toho až nyní.Jsem ráda,že jsi se na to stačila kouknout,alespoń přibližně vím o čem je to.Mám to doma už dlouho a věděla jsem jen autora :25: :62: :74:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »