ANTICHRIST


26.10.2010 - 22:15
(Štír) !gby
ANTICHRIST
Podruhe jsem si dopral tohoto... neskutecne sugestivniho dilka, ktere prostrednictvim pomalu plynouciho deje doslova drti zbytky nadeje, ktere jsme si pri jeho sledovani byly schopni udrzet. Zacatek a najezd na plnohodnotny artovy film (obraz, hudba, prostrihy ála promitani fotografie) kdy mene dialogu znamena vetsi moznost ponoreni se... Logicka posloupnost? A proc proboha? Vysvetleni nebo snad ospravedlneni? Kdepak... jen at si kazdy usporada svoje pocity do uhlednych hromadek, aby je pozdeji mohl rozborit zjistice, ze tady skutecne nema cenu poustet svoji logikou zastitenou analyzu na spacir. Kdo nasloucha hudbe, kdo dokaze prohlednout jednotlive obrazy, ktere se vryvaji do depresi zkrousene mysli, ten nepotrebuje zbytecnych odpovedi...film ladne prechazi z depresivniho artu do dekadentni temno-romanticke povidky. Co si pamatuji, jeste nikdy jsem nemel z prostredi temneho lesa natolik neprijemne pocity, jako zde. Divak, aniz by vedel, aniz by cokoliv tusil je konfrontovan s desivou realitou, v teto chvili vznasejici se nad nim v podobe zle predtuchy. Je to jenom sen? Je normalni, slunecny letni den? Andele skutecne existuji? Potom tam dole... hluboko uvnitr kazdeho z nas, kdyz zhresi... ziji take oni? Co se mi to snazi rict? V zaveru prichazeji odpovedi.... za kazdou odpoved pristane pred nebohym svedkem teto hry dalsich tucet otazek. Adrenalin stoupa, sny se meni v realitu... svetlo potemnelo a na radu prichazi... Soumrak poslednich dnu viry v milovaneho cloveka. Ano, priznavam, zaverem jsme svedky cehosi, co muze nezasveceny nazvat samoucelovym zobrazovanim brutalniho nasili ve snaze sokovat, ja v tom vsak vidim neco jineho. Zadne naznaky, zadne pomrkavani na divaka a ujistovani jej o skutecnem stavu veci, ale doslovny preklad, naplneni tech nejhorsich predstav, kam az muze dojit narusena lidska psychika. A nebo... a nebo to neni pouze lidsky faktor? :)Videli jste nekdo tento brilantni film?
YouTube

Stránka: 1 2
Řazení:
28.03.2012 - 18:37 | Filtr
(Hadoken) ži.va
ehm...Igby?...

nikdy neříkej nikdy...celkem o tom uvažuju...

včera jsem skoukla Tanec v temnotách, nedávno tu Dinu...začínáš na mě mít špatnej vliv...

ale asi si budu muset dát ještě nějaký sady než se vrhnu na Antikrista...
26.10.2010 - 22:43 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele dora, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
jj, viděla...strašné, strašné.
26.10.2010 - 22:48 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Kordelie, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
neviděla! číhnu :3: vypadá to slibně!!!
26.10.2010 - 22:49 | Filtr
(Štír) !gby » dora
:6: predpokladana reakce...
26.10.2010 - 22:51 | Filtr
(Štír) !gby » Kordelie
eheh.. ale pozor, Kordie... :74:
26.10.2010 - 22:52 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » !gby
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele dora, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
ale ne... bylo to výborný, miluju Triera...zároveň si tak nějak představuju peklo, jako v tom filmu, prostě absolutní hrůza. Podruhý už bych to nedala.
26.10.2010 - 22:57 | Filtr
(Štír) !gby » dora
Ach tak :27: to je jina... no ja se vic ponoril prave podruhe. Poprve jsem byl v soku, jak moc me ten film "oslovil" takze jsem si to ted dal podruhe a ... dostavila se takova moje obdoba katarze. .) S tim peklem souhlasim, Trier ty zneklidnujici pocity lidske beznadeje umi podat jako malokdo. Jini by se od nej mohli ucit. Obdobne treba Breaking the Waves... ac ne tak moc vygradovane, presto hodne silne.
26.10.2010 - 23:59 | Filtr
(Rak) Loen » !gby
Myslím, žes to popsal dokonale, já ten film miluju právě proto, že mi zůstal emocionálně silně vryt do "duše/mysli..."
Ty počáteční černobílé zpomalené scény s Handelovou skladbou "Lascia ch´io pianga" ve mě vzbuzovaly neskutečný klid (jestli je to správný výraz...možná mír), i jak to dítě padalo z okna a záběry byly vizuálně dokonalý, jako obraz + hudba...prostě klid, i když rozumově sem si říkala: "sakra to dítě padá z okna"
...no moje emoce jsou špatně vyjádřitelný slovy, ale aspoň sem se pokusila :4:
27.10.2010 - 00:09 | Filtr
(Štír) !gby » Loen
Tenhle film spatne leze skrz hubu :) to si kazdy musi prozit... a kdyz pak tejden nepudes na zachod... tak film zapusobil tak, jak mel :) + zmet vnitropocitu, samozrejme...

:29:
27.10.2010 - 09:07 | Filtr
(Štír) Freja
Stáhnu,zkouknu :3:...zajímavý téma a Wiliama Defoe mám ráda....
27.10.2010 - 12:13 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Drama Queen, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Mě se to nelíbilo ... :28:

Teda alespoň ten konec ne. Přesně ten konec, kterej se snažíš tak hezky zaobalit do těch " psychologických" pojmů ... (smoke)

Začátek je skvělej. Už jenom úvodní drsně naturalisticky ztvárněná scéna sexu a pádu dítěte z okna, je dá se říct uměleckým dílem. Pokračování je také další dobrá kapitola. Opravdu jak popisuješ, přesně jsem to měla i já. Strach a vážně nejdivnější a nejniterněji se vžírajicí pocity z lesa, jaké jsem u filmu ještě neměla. Nápad je to dobrý!

Ale kam se celý film zvrtne? V úchylnou sado maso (no, spíš ještě něco jinýho :4: ) scenérii, která právě ukazuje to naturalisticky nechutně zobrazený násilí. Jak říkáš, tak tobě to tak nepřipadá, nebo to tak nebereš. Oukej, v pořádku, když se ti to líbí a nebo to prostě nějak přetransformuješ, tak fajn, proti gustu :36:

Mě už se to nelíbí jenom z toho důvodu, že vim, že se násilný a hnusný scény v mozku ukládaj...a můžou vyplout kdykoliv na povrch. No, vlastně se mi jedna ta dost nechutná scéna (ehm....když mu ho ...a pak ....krev...a no... fůůj :28:) tak to se mi vybavilo v jedný dost neočekávaný chvíli, nebo situaci a nic moc hezkýho teda. Z těhle scén mi film vážně nic nedal...Jenom asi to, že se Trier fakt dost vyřádil na tom :4:

Ale nejsem žádný máslo. Tyhle typy filmů můžu, ale tohle bylo fakt moc prostě!

No docela se předvedl... jako celek na mě film moc nepůsobí, nad jednotlivýma scénama se dá už líp polemizovat :3: Možná jseště tak se pár scén propijí a nějaké věci vyjdou najevo...

Ale to aby to nevypadalo, že mám tak slabbý nervy na tyhle filmy...spíš jde o to, že mi tenhle film, prostě nesedl uplně, podle mě by byl skvělej, kdyby se konec pojednal trochu jinak...taky z hlediska filmařskýho.

Líbila se mi scéna na konci, když jde zase ta postava v tom lese a tahá sebou tu druhopu postavu (myslim že to tak bylo?) tak jak si uvědomíš, že to je on se svojí ženou (tyhle scény už jsou i na začátku v její hypnoze že jo), to se mi líbí, tyhle rozuzlení, když ti to všechno dojde a uvědomíš si, jaký "tušení" nebo spíš jakou intuici měla jeho žena a bla bla bla...jasně dojdou ti nějaký věci i v tomhle filmu, ale těhle zajímavjech rozuzlení a chytrých scén, jsou plný i spousty jiných i lepších filmů...

No nic, toť můj názor :3:
27.10.2010 - 12:16 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » !gby
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Drama Queen, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Na záchod sem šla hned, ale měla jsem dost divnej pocit teda :43:

Ale za dva tři dny, už jsem nad tím nějak moc neuvažovala, jako občas si vzpomeneš i po delší době, ale za čas zapomeneš uplně, dokud ti ho nikdo nepřipomene.

A je to fakt, nějak ten film jako zapůsobil, ale filmy nemaj jenom působit, maj ti i něco dávat, něco si z nich máš odnášet (teda podle mě) a nejenom vnitropocity z divných i nechutných obrazů ... (čímž nechci říct, že takovej je celej film) Záčatek se mi třeba hodně líbí....tak do půlkdy asi...

:29:
27.10.2010 - 12:17 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Drama Queen, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:46:
27.10.2010 - 12:26 | Filtr
(Hadoken) ži.va
ehmm...neviděla jsem ten film....slyšela jsem o něm....slyšela jsem o něm od kámoše, kterej si libuje v horrorech a kterej říkal, že tohle je jeden z jeho nejoblíbenších filmů....

a zaujal mě tvůj popis...


a pak jsem si přečetla příspěvky...

a pak jsem si pustila ten trailer, cos sem hodil

a vydržela jsem se na něj dívat do 32.sekundy.

...


tohle prostě ne :8:


nedělá mi problém sledovat psychologický filmy a vidět různý úchylárny, ale takhle převedený mi to prostě vadí... asi proto, že mám dost blbej zvyk se do filmu ponořit... a to hodně :43:


ani nevím, proč jsem to sem hodila, asi spíš pro sebe :25:
27.10.2010 - 12:44 | Filtr
(Býk) Petr9
narusena lidska psychika? :32:

jeden psycholog kdesi rekl, ze zenske nitro je hlubsi nez to muzske ... mnohem hlubsi :20: :21:

a co takhle Martyrs - film z te druhe :76: strany vertikaly zensti? :14:

YouTube
27.10.2010 - 12:53 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » ži.va
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Drama Queen, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Já se do filmů taky hodně nořim. Tak nevim, jestli to je výhoda, nebo nevýhoda :43:

Ale snažim se je většinou brát s nadhledem. Spíš to hrozně prožívám, i když vím, že je to jen film, jen občas se dokážu nad to povznýst uplně, tak jak se mi to občas stává v normální realitě, že mám občas pocit, že se na sebe samu dívám uplně seshora, jako kdybych nebyla ve svém těle ... :32:

Každopádně tenhle film, je v mnoha scénách fakt dost nechutnej, to mi věř :28:

I když z psychologickýho hlediska zse celkem zajímavé tema ... a chvílema i dobře zpracovaný, jako působí, hodně to jo, ale ty nechuťárny si mohl vodpustit. Mě to přijde, jako kdyby už dneska ve filmech to násilí muselo bejt uplně podmínkově. Jasně, je to sice horror, v podstatě, ale...no ja nevim ... :48: :46:
27.10.2010 - 12:54 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Drama Queen
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Drama Queen, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Dobrej horror i psychologickej horror, bez zbytečných příkras :3:
27.10.2010 - 15:05 | Filtr
(Štír) !gby » Drama Queen
na toto odpovim pozdeji... :21:
27.10.2010 - 15:06 | Filtr
(Štír) !gby » ži.va
ne, tohle neni film pro tebe, ajvy... s tim se plne ztotoznuji :74: maximalne zacatek, mozna tak prvni hodinka, by ti neco predala, ale jako celek by ti film spise uskodil.

tot muj nazor..
27.10.2010 - 15:08 | Filtr
(Štír) !gby » Petr9
Videl jsem :) myslenka dobra-zajimava, visualni ztvarneni nebylo spatne.. ale filmove provedeni znacne pokulhavalo podobne jako i scenar. Ale zaujala me tam jedna herecka, kterou jsem tady uz hazel do jine diskuze :6:


imho je lepsi toto: http://www.csfd.cz/film/…
a toto:
http://www.csfd.cz/film/…

:15:
27.10.2010 - 15:09 | Filtr
(Štír) !gby » exit
no, .. nevim, nevim... i kdyz... u tebe fakt nevim :32: :62:
27.10.2010 - 17:30 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » !gby
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Drama Queen, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To můžeš. Já ti to, ale nezbaštim :46: :21: :61: :5:
27.10.2010 - 17:34 | Filtr
(Hadoken) ži.va » !gby
:46: :76:

:2:
28.10.2010 - 00:14 | Filtr
(Býk) Petr9 » !gby
ja to nedaval ani tak jako nejaky filmarsky skvost ... jako spise na oslavu :75: a obdiv :6: te druhe stranky vnitrniho zenstvi.
ikdyz teda v :21: :23: prostredi :4:


za doporuceni diky :15: ... mrknu mrknu :2:
28.10.2010 - 00:21 | Filtr
(Býk) Petr9 » !gby
si myslim, ze jak se kolem evicky jednou za cas rozyplne ten :76: :16: neptunicky oblacek ... tak se ji pod tou rukou i ten antikrist objevi :4:
Příspěvky: 1-25 26-32
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Střelec Střelci
ukázat kalendář »