Přítelkyně si mě neváží?


14.10.2010 - 19:17
(Štír) twnr
Přítelkyně si mě neváží?
Zdravím. Nedávno jsem našel půvabnou holčinu. Protože je mladší o tři roky,tak jsem ji nějak nezkoumal. Jenomže začala projevovat zájem,tak jsem ji rád blíže poznal,a zjistil,že je mi hodně sympatická.Hlavně svou milou,klidnou povahou,tím jejím krásným úsměvem a celkovým půvabem. Netrvalo dlouho a oba sme to začali myslet vážně, já se jako poměrně citlivější chlap okamžitě zamiloval..Když jsme spolu trávili čas osobně,nebyl nikdy problém. Je něžná,ráda mě vidí,ale jakmile jsme bez sebe,tak chytne často své nálady typu \"chci tě,ale chci být jen kamarádka\" které o pár minut vystřídá \"promiň,já to tak nemyslela,mám tě ráda,nepředstavím si že bych o tebe přišla,nevím co to plácám,promiň\" .. přičítám to tomu,že v domácnosti žije prakticky sama,a má moc prostoru na přemýšlení.Nutí mě to přemýšlet nad tím,jestli je to z její strany láska,frustruje mě to. Často se musím řídit podle jejího času (mám dojem,jako by na mě měla čas jen tehdy,pokud se to vleze do jejího denního \"rozvrhu\", má totiž život docela nalinkovaný) - na to se dá zvyknout,jenže kámoši mě zasypávají řečma \"co je to holku,když si na vlastního chlapa nedokáže udělat čas, tyvole to pro ni asi moc neznamenáš\". Je pasivnější,málokdy se ozve jako první,obvykle děláme věci podle mě (což mě ne vždy baví). Nechci být její hlavná prioritou,ale mívám dost pocit,že její kamarádi pro ni mají věčně přednost, že nejsem na vrcholu jejího žebříčku \"srdečních\" hodnot. Jakobych pro ni existoval jen když se vidíme z očí do očí (což není často,tím pádem se mi odcizuje do doby než se opět vidíme). Já se jejímu životu přizpůsobil,do svých mezí,ona mě však ani moc ne. Je to třeba tím,že si neumí vážit toho,že ji má někdo nadevše rád? Připadám si odstrkovaný. Mám dojem že mě vůbec nepotřebuje..přitom bych jí snesl modré z nebe..Nijak ji nechci omezovat,ať si dělá co chce,nemusím žárlit,důveřuju jí,ale nějak necítím z ní lásku když nejsme osobně spolu,ale podle polibku není pochyb :) je to asi můj nejmilejší vztah,po cca 2 letech jsem opět takhle konečně k někomu \"vzplanul\" :) ale zároveň první,ve kterém se citím nepotřebný :( možná jsem hodně citově labilní...nevím.. pocházím ze smutné rodiny,kde otce zkolil alkohol,tím pádem se mi uznání a lásky moc nedostalo,což mi teď chybí a což potřebuju...mimochodem,je to vodnářka .) zajímají mě názory :)

Stránka: 1 2 3
Řazení:
14.10.2010 - 19:23 | Filtr
(Beran) Háňa*
Dělá to přímo ukázkově :3: Je dobře, že kvůli tomu, že s někým chodí, všechno ostatní neopustila a nevěší se na partnera - dělej to také.
Nepropadej panice - kdyby s tebou nechtěla být, nebyla by.
14.10.2010 - 19:26 | Filtr
(Beran) Háňa*
Jinak, proč se každý chce za každou cenu vpasovat na nějakou příčku v jednom žebříku ? Partner a kamarádi nebo třeba rodina, práce.... všechno může být pro člověka důležité, ale je to prostě něco jiného, nedá se to porovnávat, co je víc. Každé dá člověku něco jiného a potřebuje všechno
14.10.2010 - 19:28 | Filtr
(Kozoroh) Ilon spí s měsícem
Tobě je devatenáct,jí šestnáct...
Třeba se nechce vážně vázat a určitá zmatenost ve vlastních citech je v tom věku normální. :27:
14.10.2010 - 19:37 | Filtr
(Štír) twnr
Mno spíš já jsem se kdysi šeredně zklamal,a nebyl schopný se zamilovat. Ztratil jsem v ženy důvěru,takže jak jsem poznal ji,tak to ve mě probudila a to já se na ni věším :) (minulý,tragický vztah byl s žárlivou mrchou,který mě zakopal do země) možná je chyba ve mě,že možná jedu podle "podle sebe soudím tebe". špatně jsem to napsal,nejde mi o to,aby žila vyloženě jen mnou,ale o to,aby chápala co k ní cítím...rozhodně o ni nechci přijít.
14.10.2010 - 19:53 | Filtr
(Štír) twnr » Ilon spí s měsícem
musím podotknout,že jak jsem ji poznal,nenapadlo by mě,že je tak mladá :D i co se intelektu týče..ale tak,má 17 za dveřma a nemůžu ji srovnávat s jejím vrstevnicema.. ale máte pravdu,zmatek v sobě má.. otázka je,jestli ji můžu nějak pomoct se srovnat (ať už v můj prospěch/na úkor mě), mám ji rád a chci aby byla spokojená,protože její úsměv je něco úžasného :)
14.10.2010 - 20:08 | Filtr
(Beran) Háňa* » twnr
Ano, můžeš jí pomoci a tím zároveň i sobě. Přestaň se upínat na to, co kdo ví, cítí, kdo koho možná někdy ztratí, a snaž se jí být milým, uvolněným a pohodovým partnerem. Užívejte si spolu pohodu, lásku, příjemné chvíle a nadělejte závěry, když jste sotva na začátku. Co bude, na to si počkejte, až to přijde. Je zbytečné si pěstovat nějaké zbytečné úzkosti předem. Když to nedopadne dobře, brečet můžeš potom :3:
14.10.2010 - 20:13 | Filtr
(Štír) twnr » Háňa*
Hezky napsáno :) je fakt,že tím jak přemýšlím negativně si nevšímám pozitiv.. děkuju,tohle mě docela nakoplo :)
14.10.2010 - 20:17 | Filtr
(Váhy) štospapiru » Háňa*
S tebou souhlasim ALE nejaky ten pocit dulezitosti pro toho druheho by tam mel byt.

Sam mam hodne konicku a pro nikoho bych se jich nevzdal, tak tvuj postoj chapu ale stalo se mi pred par lety.

Musel jsem na tyden do nemocnice, a moje tehdejsi pritelkyne mne za tyden navstivila jednou, sms poradne neposlala a to jsem mel v te dobe narozeniny (ne, neumiral jsem, ale prece jen by to potesilo), po navratu jsem nemohl chodit tak jsem trcel doma a cumel do stropu (pro mne muka), kdyz mne prisla navstivit tak chtela do dvou hodin odejit, ze se musi ucit a pritom ja vedel ze pres tyden lita s kamarady po nocich, pak to cloveku v hlave opravdu zacne srotovat, zvlast kdyz jsem videl ze moje kamaradka ma o mne vetsi sarost nez moje holka a snazi se mi pomoc. Vrcholem bylo kdyz sla s kamaradem do divadla, pritom ja bych s ni taky rad sel, ji se ani nenapado zeptat se mne, jestli nechci jit.
To pak clovek zacne premyslet na co mu ten vztah je, a ze je vlastne jen vypln casu mezi konicky a kamarady. Ja jsem pak ten ctyrlety vztah ukoncil. Prece jen cekam, ze budu pro svou holku dulezity, jsem asi sobec.
14.10.2010 - 20:20 | Filtr
(Beran) Háňa* » twnr
Prosím :17:
14.10.2010 - 20:26 | Filtr
(Beran) Háňa* » štospapiru
Čekat můžeš cokoli, ale to prostě neznamená, že ten druhý má povinnost ta tvoje očekávání plnit. Tohle je podle mě případ, kdy někdo z vás, pravděpodobně ty, udržoval násilím vztah, který vlastně vztahem nebyl. Buď proto, že se bál zůstat sám nebo byl na partnerovi závislý a ten to věděl a bál se to ukončit, aby druhému ublížil co nejméně, pořád čekal, až přijde ta vhodná chvíle....... někteří lidé se neumí rozcházet - raději to udělají tak, aby se rozešel ten druhý. Tak to prostě je.
14.10.2010 - 20:33 | Filtr
(Štír) twnr » Háňa*
já docela nemoxika chápu...ono je to možná tím,že člověk v nížším věku touží víc po uznání než po pevném zázemí. ale jen můj názor,ja toho zas až tak moc neprožil abych moh rozumovat :)
14.10.2010 - 20:45 | Filtr
(Beran) Háňa* » twnr
Jo, to je určitě pravda, že touží po uznání, ale uznání by si měl umět poskytnout v první řadě sám sobě. Pokud má v pořádku sebeúctu, nepotřebuje přece řešit, kolik má jaký žebřík příček a na které se zrovna nachází. Je mu s někým dobřea to by asi mělo být právě v tom mladém věku, kdy se ještě neřeší nějaké životní nezbytnosti, to prioritní.
Lámat si hlavu s tím, co možná někdy nastane, to je zbytečné
14.10.2010 - 20:50 | Filtr
(Váhy) štospapiru » Háňa*
ano, nema povinnost me ocekavani plnit, ale ja zase mam pravo, pokud vztah neplni me ocekavani ho ukoncit, aniz by mi nekdo vycital, ze jsem toho moc od druheho cekal.

nemyslim, ze bych ten vztah nejak nasilim udrzoval, ten uraz mi ukazal, ze ten clovek tady pro mne neni a nikdy asi ani nebyl, bylo to poprve, kdy jsem od sve tehdejsi pritelkyne potreboval trochu podpory (vetsinou si veci resim sam, ale tehdy to neslo, musel jsem lezet), pritom do te doby se resily hlavne jeji problemy (zdravotni, se skolou apod.), je to docela sok , zjisteni, ze jste zil v iluzi.

Jen jsem tim chtel rict, ze udrzet si konicky kamarady ano, ale kdyz uz jdu s nekym do vztahu tak by se priority meli trochu zmenit, jak, to uz je individualni. Ale ja jsem nevedel, ze jsou tak mladi, to bude zase trochu jina.
14.10.2010 - 21:01 | Filtr
(Váhy) štospapiru » Háňa*
prave ja to do toho urazu opravdu neresil, az kdyz jsem lezel sam na luzku, premyslel nad tim, tak mi doslo ze tady zadny vztah neexistuje, mozna kdyz bych nad tim premyslel driv tak jsem ten nefungujici vztah ukoncil driv, jenze ja nemel vubec tuseni ze je neco spatne.
Nad vztahem jsem do te doby vubec nepremyslel a to byla asi taky chyba.
14.10.2010 - 21:12 | Filtr
(Štír) twnr » štospapiru
člověku to možná docvakne až v kritičtější situaci.
kdybych já ležel ve špitále,tak by mě asi taky hodně zamrzelo,kdyby přítelkyně přišla "jen aby se neřeklo" (na druhou stranu zase lepší než kdyby nepřišla vůbec)


jinak "Ale ja jsem nevedel, ze jsou tak mladi, to bude zase trochu jina."

sice je mi sotva 20,ale vyrost sem mezi o dost staršíma lidma a přemýšlím jinak než třeba vrstevníci,takže si podle toho hledám i ženské :)
14.10.2010 - 21:14 | Filtr
(Beran) Háňa* » štospapiru
Tak jistě, pokud to bylo poprvé, kdy jsi potřeboval její podporu a zjistil, že tu pro tebe není, potom jsi udělal dobře, že jsi z toho šel. Mít partnera v nemocnici, neumím si představit za ním každý den alespoň na chvilku nepřijít. Ne ze slušnosti nebo povinnosti, ale proto, že já chci vědět jak mu je, vidět ho - zajímá mě to
14.10.2010 - 21:21 | Filtr
(Váhy) štospapiru » twnr
tim jsem chtel rict, ze ve vasem veku, by jste si hlavne meli uzivat spolecnych chvil, a moc neresit kam vas vztah vede :3:
14.10.2010 - 21:32 | Filtr
(Váhy) štospapiru » Háňa*
zase jsem neumiral :1:, jen mne mrzel ten jeji nezajem.

Ale vse je zle k necemu dobre, ten uraz se stal v nejmene vhodnou dobu (na hranici dvou semestru), no a sousta lidi mi tehdy pomohlo se skolou,s ubytovanim, jezdili se mnou na prohlidky apod. Je docela hezke zjistit, ze mate kolem sebe lidi na ktere se muzete spolehnout. :36:
14.10.2010 - 21:48 | Filtr
(Beran) Háňa* » štospapiru
Určitě. Tady vidíš starou známou věc, že přátelství, to je někdy víc než láska.
Važ si svých přátel s vědomím, že jsou ale na jiném žebříku, než případné lásky a partnerky.
15.10.2010 - 04:08 | Filtr
(Štír) twnr
Mno, nakonec jsem se dneska rozhodl to ukončit. Slečna neměla čas,zatímco si vyšla se svým dávno bývalým. Myslím že to mluví za vše. I tak děkuji za názory.
15.10.2010 - 06:32 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Hmmm...
Tohle se dá rozebrat z mnoha pohledů, já samozřejmě napíšu jen ten můj. V mnohém velmi podobném, jako Haňourkův.
1) :22: Vyčítáš jí, že má své kamarády. Že pro ni znamenají víc, než ty. A přitom se tak moc necháš ovlivnit svými kamarády, kteří se moc jako kamarádi nechovají. Já být tvůj kamarád, tak bych tě vyslechnul, pokud by jsi se mě zeptal na názor, řekl bych ti ho, pokud by jsi požádal o radu, snažil bych se ti pomoci. Ale hláška "co je to holku, když si na vlastního chlapa nedokáže udělat čas, ty vole, to pro ni asi moc neznamenáš", ta podlamuje tvoji sebedůvěru mnohem více, než její chování. A kdo ti tohle řekne se jako kamarád nechová, spíš jako manipulátor. Nahlodává tě a pak čeká, co ty s tím. Takže tvoji situaci vědomě a pravděpodobně ještě zhoršuje! Dochází ti to vůbec?
2) :22: Jedna slečna by ti mohla potvrdit, co jsem jí celkem nedávno řekl: "Nechci, aby jsi se jakkoli vzdávala svých kamarádů, oni tady byli dříve, než jse přišel já. A pro mne je velmi důležité, aby jsi si své přátele zachovala. Asi na ně budeš mít méně času, ale nekašli na ně. Já tě poznal takovou, jaká jsi a taková jsi se mi zalíbila. Jestli se celá změníš, možná zmizí i to, co se mi na tobě líbí!
3) :22: Slečna je volňák. Vystačí si docela dobře i bez tebe. Věř, že je to poklad proti závislačce, která by tě neustále nutila být jen a jen s ní!
4) :22: Nemyslím si, že by si tě nevážila, jen její priority jsou jinde. A nakonec jsi to asi ty, kdo trpí nedostatkem sebedůvěry. A ona ti sebedůvěru nijak neposiluje. Tady nic nenahradí úpřímný rozhovor, bez výčitek - jak začneš vyčítat, tak zmizí, nikdy nevyčítej Vodnářům, protože oni ti taky nevyčítají! Nedělají to, protože nechtějí, aby tak činil někdo jim. Prostě si to vyříkat. To ti napoví mnohem více, než jednostranný rozchod.
5) :22: Slečnu bych upozornil, že rozcházet se a za chvíli to zase brát zpět je krajně nevhodné (ano, zde si s tebou může zahrávat)! Pokud se chce rozejít, ať to prostě udělá definitivně, ale bez možnosti vzít to zpět! Ale tohle se nedělá!
6) :22: Miluješ skutečně tu slečnu? Miluješ ji takovou, jaká je? Nebo by jsi ji více miloval, kdyby byla více podle tvých představ?
Pokud to druhé, pak nemiluješ tu slečnu, ale svoji představu o ní, jen její obraz, který si v mysli maluješ sám. A v tom případě máš dvě možnosti, dozchod, nebo zapomenout na smyšlenky a milovat ji právě takovou, jaká je.
7) :22: Když už jsi zmínil toho Vodnáře: Vodnáři ve vztahu jsou zejména přátelé a pro vztah se nevzdávají dřívějších přátel. Rozdíl je v tom, že k partnerovi cítí krom přátelství i nějakou tu zamilovanost navíc. Ale stejně jako přátelé jim neomezí jejich volnost a svobodu, očekávají totéž od partnera. Čím víc volnosti jim dáváš, tím více dokáží milovat. Volnost, svoboda a přátelství jsou jejich nejvyšší hodnoty. Chceš-li s nimi vycházet, musíš toto u nich respektovat. Pokud na to nemáš, je lepší se do vztahu s nimi vůbec nepouštět.
15.10.2010 - 07:11 | Filtr
(Vodnář) mitea » Sosna zvlčelý
Velmi dobre si to napísal.... :15:

Stále hovorím,znalec zenských dusí... :4:
15.10.2010 - 07:58 | Filtr
(Váhy) charri » Sosna zvlčelý
:4: pěkné... ale vzhledem k jejích věku bych řekla, že jde prostě o sběr životních zkušeností :44:.... vůbec bych to nehrotila, ona je ještě dítě :32:.... i když třeba vyzrálejší než vrstevníci, ale přesto .... :13:.... tímhle si asi musejí projít.....jinak bych tuhle situaci viděla, kdyby jim bylo o 10 let více :3:
15.10.2010 - 09:57 | Filtr
(Beran) Háňa* » charri
Taky myslím. A právě proto jsou pro ni kamarádi důležití. Dítě potřebuje především kamarády. A Vodnář, ten nikoho, kdo se ho snaží někam uvázat, nebude považovat ani za kamaráda, natož za partnera. Cítí jen náznak tlaku do nějakého závazku, pro který se sám nerozhodl, a prchá
15.10.2010 - 09:59 | Filtr
(Beran) jitkakoc
Važ si sám sebe, svého času, svých koníčků a zálib. Pak si bude vážit i ona tebe. Čím víc se snažíš, čím víc pro ni obětuješ, tím víc ji dáváš najevo, že ona je důležitější než ty, a proto se k tobě tak i chová. Bylo by krásné, kdybyste cítili oba vše stejně, ale ono to tak nebývá...
Příspěvky: 1-25 26-50 51-72
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Lev Lvu
ukázat kalendář »