Psychologicke knihy - New Age, rozvoj podvedomi


18.09.2010 - 00:12
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele avrilica, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

Psychologicke knihy - New Age, rozvoj podvedomi
Ahoj vsem, kteri se zabyvate vecmi mezi nebem a zemi. Chtela bych otevrit diskuzi na toto tema, hlavne z duvodu me osobni zkusenosti a bohuzel velmi spatneho zazitku. Psychologicke knihy, ktere se dnes hodne vydavaji a pisou, a apeluji na rozvoj podvedomi jsou podle mne velmi nebezpecne a melo by se zakazat jejich vydavani. Mam konkretni zkusenost s knihou Dr. Josepha Murphyho - Moc podvedomi, ktera privodila mne blizke osobe psychoticke stavy. Nechapu, proc tolik lidi, tyhle knihy tak miluje, vsude jsou pozitivni reakce, ale kdyby se lidi podivali na hlubsi smysl techhle knih, videli by to, co mne bohuzel vyrazilo dech. Je to manipulativni scientologie, ktera se snazi proniknout do naseho podvedomi, kde vnimame Boha jako nasi vnitrni soucast, ale jak pravi krestanstvi i kdyz je v kazdem z nas, je od nas odlisny, je Stvoritelem. Tato Nova psychologie to vsak pojima ze zacatku stejne, a v hloubce jiz vytvori domneni, ze my sami jsme Buh. Ale tohle preci nemuze byt pravda! Kdyby jsme vsichni byli Bohove, jak by to asi na zemi vypadalo? Kazdy by mohl silou myslenky vyhrat loterii, kde by byla nase ekonomie..kde by bylo veskere lidske snazeni...kam by nas to dostalo? Tak se preci rodi Hitlerove, Bonaparti a Mussoliniove.. V konecnem dusledku to z nas muze jednou udelat loutky, a my to jeste s duverou nasledujeme. Prosim, jestli mate nekdo podobnou zkusenost, ci vyhranene stanovisko, ci chcete vedet vic, napiste. Mam pocit, ze o tomhle se zrovna nemluvi, a melo by..! :39: :8:

Stránka: 1 2 3
Řazení:
18.09.2010 - 10:06 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele eXistence X, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
bohužel, new age je hnutí, které se mi zdálo taky super, ale časem se ukazuje, že je občas silně zavádějící, strašně záleží od jakého autora to je a taky jak kdo to pojme ... někdy chtěj lidi výsledky hned, nejdou pomalu a pak můžou nastat problémy ... někde sem čet, že elita New Age vymyslela jako reakci na duchovní hledání lidí této doby, je to prý poslední zavádějící slepá ulička, než lidi naleznou skutečnou pravdu ...
jinak hra s podvědomím může být ultra nebezpečná, hlavně jakési to sebeprogramování nebo vynucené otvírání šuplíčků nevědomí, na které člověk ještě není připraven :22:

Jako kvalitní zdroj studia Nevědomí doporučuju např. http://www.medo.cz/jaromir/…?
Přínosná, staletímy prověřená, je taky původní! východní filozofie.
18.09.2010 - 10:21 | Filtr
(Ryby) Magnuna
Rozvíjet se dá pozitivně i negativně, záleží, jak to má člověk sám se sebou.
18.09.2010 - 10:25 | Filtr
(Beran) miluška medvídková » eXistence X
paráda :15:
18.09.2010 - 10:36 | Filtr
(Blíženci) Elatka
Víš, faktem je, že to, o co usiluješ silou myšlenky, se Ti vrátí. Myslíš pozitivně, vrátí se Ti pozitivní. Myslíš násilnicky, vrátí se Ti to nazpět. Takže jaak píšeš, že takhle vznikají Hitlerové apod.. dopadl snad Hitler dobře? Ne. Navíc v dnešní době už to mají lidé v hlavě zas trochu jinak. A já jsem ráda, že knihy, které ukazují na sílu člověka, jeho energií a myšlenek, jsou, protože hodně skvělím lidem, kteří se někdy dostali do problémů, to hodně pomáhá. Prostě se jim spustila serie problémů a přetrvává a zesiluje, protože oni to neumí v sobě řídit, zbytečně myslí negativně a negativní tím přitahují a pak trpí. Myslím, že je dobře ukázat lidem, že občas stačí opravdu málo, aby měli hezký spokojený život. Na tom není nic špatného, ne? Nedá se to dost dobře zneužívat negativním směrem. Jakože ano, dá se i ublížit, ale asi jsem příliš dobrý člověk, protože nechápu, proč by to někdo dělal.
18.09.2010 - 12:13 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iza23, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
myslim, ze u tychto knih je dolezity vyklad..nesmies vsetko brat doslova...tiez som toho nazoru, ze Boh je v nas a ze my sami sme tak trochu bohovia, ibaze to nemozes brat doslova, isteze podliehame vyssim principom a nie sme nastastie tak mocni, ako ten,kto nas stvoril a komu podliehame :3: vacsina tychto tvrdeni o Bohu je symbolicka a vychadza z mytov, preto aj chapanie tychto vyhlaseni by malo byt symbolicke...skor vnimane srdcom a duchovne nez doslovne. Sila myslienky je skutocne obrovska a fakt je aj ten, ze sa da vyuzit na dobre ucely alebo naopak mocensky zneuzit na zle ucely....tak je to ostatne so vsetkymi dolezitymi poznatkami...s tym asi nic neurobime...ja by som ti odporucila okrem tych psychologickych priruckach skor patrat vo filozofii, napriklad budhizme, uceni o vedach, v keltskom druidskom uceni, skratka by som sa skor zamerala na mysticke formy vykladu nez na psychologicke, ak tomu chces porozumiet trosku hlbsie...osobne si ale myslim, ze najdolezitejsie je najst pochopenie pre tieto veci sama v sebe...mas pravdu, ze nemozme len tak slepo cerpat poznatky z knih, ale zo zivota :3:
18.09.2010 - 12:15 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Elatka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iza23, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:15: :30:
18.09.2010 - 12:28 | Filtr
(Blíženci) il*ča » eXistence X
Jojo, souhlasím ... nejdřív jsem z těchle knih taky byla nadšená ..ale pak jsem zjistila, že je to jedno a to samé pořád dokola... nelíbí se mi ani kniha Tajemství ... působí na mě jako kurs vymytí mozku ... jednou jsem se nedopatřením, při hledání zaměstnání, dostala na nějaký kurz, kde se "učilo" jak prodávat výrobky firmy Amwey - a styl psaní téhle knihy na mě působí stejným dojmem ...
Vychodní filozofie jsou super,ted čtu Eduarda Tomáše a pídím se po dalších knihách podobného zaměření od jiných autorů...ale je to sakra těžké, v kurz jsou právě právě novinky New Age...
18.09.2010 - 12:35 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » il*ča
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iza23, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
a presne tak to ma byt..clovek ma kriticky hodnotit vsetky informacie, ktore sa k nemu dostanu...nie slepo nasledovat popularnu knihu, ktoru "vsetci zeru" ale prijat len to, co citime, ze je spravne, co je to prave pre nas :15: ja zas zohanam prve preklady hermetizmu... :3:
18.09.2010 - 12:46 | Filtr
(Panna) dj.kelly » Iza23
pěkně definováno.
dovolím si to v budoucnu připomenout. :3:
18.09.2010 - 12:52 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » dj.kelly
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iza23, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
kludne, ja si za svojimi slovami stojim :3:
19.09.2010 - 00:20 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Elatka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele avrilica, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
vim, ze to myslis v dobrem, ale asi nemas ani zdani jak moc se tohle da zneuzit. Predevsim nejsme pripraveni cestovat v nasem podvedomi, a jak pravi nekdo znamej slucovanim polopravd, ktere tyhle knihy poskytujou, vznikne opet jenom polopravda. Preci kazdy rozumny clovek ma v sobe neco, co mu napovida, a rika, ze staci verit, a nepotrebuje k tomu takovy blaboly, ktere ho jenom svedou spatnou cestou. Nektere veci jsou fajn, ale odtud potud...ver mi, nechtela by si zazit co jsem zazila ja. A nikomu to nepreji! :23:
19.09.2010 - 00:25 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » il*ča
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele avrilica, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Do Amway se me take snazili nastrcit neskutecne dlouho, ale ja si nemuzu pomoct, pujcujou si kazety na vymyvani mozku, knizky o tom, jak se stanou superbohati...ale neni prece bohatstvi to, co ma clovek hmotne.
Predevsim je dulezite vnitrni bohatstvi, a kdyz je clovek pripraven, ma i vse, co potrebuje k zivotu, a nemusi pritom vlastnit nekolik vil a jacht...
Schvalne, New age mi zrovna prijde to nebezpecne, hned vedle scientologie, jak u ni je Tom Cruise, sekta...precti si nazory cirkve na New Age, na te strance najdes nazory na vsechno mozne. Jako katolicce mi tohlevzhledem k ty my zkusenosti prijde jako rozumne vysvetleni vseho, co se stalo. Ctete i ostatni kapitoly, urcite je to moc zajimave;o) Skoda, ze to nebylo napsano driv..
http://www.vira.cz/knihovna/…
19.09.2010 - 00:35 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » eXistence X
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele avrilica, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
diky, tohle si prohlednu;) Vypada to zajimave, a dokonce mi to pripomina jeden predmet ze skoly;) Sice jsem nestudovala filozofii, ale tohle je literatura, mne blizsi;)
Podle mne treba tahle cast navazuje i na hry s podvedomim (citace Z http://www.medo.cz/jaromir/…):

Zajímavý střet s maskou osobnosti nalézáme hojně v literatuře. Rád bych se zde zmínil o díle Faust (Johann Wolfgang Goethe), v němž je kariéristická maska osobnosti Fausta nahrazena individualitou v podobě Mefistofela. Mefistofeles, ať už je jakkoliv záporný, je skutečným stavem duše "veleváženého" profesora Fausta, je po dlouhém období nevědomosti rozpoznanou individualitou, na níž se za dlouhé věky "nalepily" snad všechny záporné vlastnosti, které může člověk vlastnit. Tak dopadne u každého člověka sestup do podsvětí - sestup do hlubin vlastní duše. Klasické dílo Faust ukazuje jak cestu ven ze svíravého objetí masky osobnosti, tak i cestu z moci ďábelského Mefistofela, z moci pokřivené individuality.
19.09.2010 - 00:39 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Iza23
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele avrilica, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Judo, mas pravdu v tom,ze clovek sa od toho musi odosobnit, ale ked tato kniha fanaticky pise o niecom neustale dokola, tak sa moze aj objektivnejsiemu cloveku stat, ze sklzne ...ved aj vecne omielana loz sa stane pravdou ...ci nie? Ja som Moc podvedomia necitala, prebehla som par prvych stran a hned mi bolo jasne, ze toto je prilis manipulativne na to, aby som tomu chcela vzdorovat xy stran.
Tak som to nechala byt, a knihu som vyhodila. Kiezby to urobila vacsina ludi. Ale mam aj dalsich znamych, co to citali, a nic sa im nestalo, ale ich predstavy o Bohu a vobec o fungovani su dost zcestne, a nepovedala by som 2x, ze sa im v zivote dari....
19.09.2010 - 00:40 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » avrilica
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iza23, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
tak naco to citas? :44: blbosti necitam...strata casu :46: nech si kazdy veri comu chce...je zbytocne ostatnych presviedcat...sami sa musia presvedcit :3:
19.09.2010 - 00:46 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Iza23
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele avrilica, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
ja to necitam, vacsinou spoznam na zaciatku, co nema zmysel citat..ale ja by som tieto knihy najradsej nechala zakazat vobec publikovat. Sekta si napise knihy a celosvetovo na nich nielenze zaraba, ale este si pripravuje ludi na vymytie mozgu. Malo by sa s tym podla mna nieco robit. Nez to ublizi viac ludom. Predovsetkym krestania sa s tymto nikdy nemozu stotoznit.
A to ich moze dostat tam, kam moju blizku. Chcem to riesit, nie pre svoje dobro, ale pre dobro ostatnych. Nech o tom aspon vedia predtym, nez si precitaju. Samozrejme si mozu urobit nazor, ale nech su pripraveni - nech vedia, CO CITAJU. Ona nebola, a knizka to bola povodne pre mna, tesila som sa na nu, lebo mi ju kazdy vychvaloval....a potom sok.
19.09.2010 - 00:49 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » avrilica
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iza23, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
malo by to opacny efekt...zakazane knihy totiz lakaju viac :3:
19.09.2010 - 00:51 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Iza23
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele avrilica, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
ak by ich nepublikovali, tak by o nich ludia nielenze nevedeli, ale ani by k nim nemali pristup. Jasne, ze ked das knizku do regalu, a napises, ZAKAZ CITANIA - hrozba psychickej ujmy, tak to bude mat asi taky efekt, ako ZAKAZ FAJCENIA - hrozba rakoviny.. na cigaretach :75: :63:
19.09.2010 - 00:55 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » avrilica
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iza23, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
ja by som videla cestu jedine v tom, ze by sa v ramci skol do vyuky zahrnula aj spiritualita a v ramci nabozenskej vychovy by sa ucili studenti nielen o krestanstve, ale aj o ostatnych formach nabozenstiev a filozofickych ci mystickych smeroch...v tom pripade by boli ako tak pripraveni na to, co ich asi tak caka v takej new age literature...ciest je mnoho, ak chces nieco skutocne urobit, tak urob... :3:
19.09.2010 - 01:04 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Iza23
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele avrilica, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
ale ja by som bola radsej, keby sa o tom vedelo, ako o forme, ktora nie je v sulade s vedeckym pristupom. Prave naopak. Vo vyuke sme sa na ZS ucili o dalsich nabozenstvach, ale toto nie je ani nabozenstvo. Toto by som skor zaradila k psychologickej sekte. A ci sa o tom maju ucit neviem. Skor by som to dala do povedomia, ako su v povedomi ostatne neprijatelne veci. Skola podava veci tak, ze clovek nadobuda dojem, ze je to spravne, a toto podla mna spravne ani zdaleka nie je. Keby sa o tom ucilo v skolach, mozno by to zvysilo zaujem mladych este nevyzrelych osobnosti, a ti by mali mat uplne ine zaujmy. :76:
22.09.2010 - 23:32 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » avrilica
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele eXistence X, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
taky nejsem nijak studijně organizován a proto si můžu číst co chci, kdy chci a dokonce si o tom myslet cokoli :3: a to je super :15:
Jarda Medo to popisuje hodně dobře - třeba co cituješ - ale to všechno je teprve jenom začátek, v člověku je toho STRAŠNĚ moc, co si zatím neuvědomuje :39: :1:
22.09.2010 - 23:39 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » il*ča
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele eXistence X, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
no jo, mě zatím vychází, že jediná cesta je přes sebe, začít něčím jednoduchým a postupně se nořit do svých duševních zákoutí a nějak se s nima vyrovnat - to za nás vesmír ani meditace úplně neudělá, jen pomůžou. Eduard Tomáš je určitě dobrá volba ... ale právě ono se na to nesmí jen rozumem, při zpracování bloků totiž hodně pracují emoce :39: :14:
23.09.2010 - 00:26 | Filtr
(Býk) ave
Myslím,že mnoho knih je psáno především proto,aby zlákalo mnoho zájemců.Tím přinesou peníze pro autora a dají mu větší svobodu.Některé jsou psané už s tímto,u některých je podstata upravená v dobré víře autora s tím jak on sám ji pochopil a tím je podstata poněkud přetvořena a takto přetvořená díla čtou lidé, kteří jsou ve velice těžkých životních situacích a rádi jim uvěří.A autor většinou ví,že čím je člověk nešťastnější,čím více hledá únik,tím snáze uvěří.A také je tím snáze manipulovatelný.Při čtení,všech takovýchto knih je důležité si uvědomovat kam nás vedou.Co dobrého je v nich dáno ku pomoci.Je třeba si uvědomit,že není dobré se stále hlouběji nořit mimo reálný svět,ale ani nalézt pýchu,která nás vede k tomu,že my jsme více nežli Stvořitel.Je třeba při čtení těchto knih vnímat sebe,svou mysl a také to,zda je se srdcem souběžná.Na pomoc je nám dána intuice,abychom dospěli k cíli.Nikoli vědomí,že na sebe můžeme být až příliš hrdí.S intuicí jsme přišli na tento svět a ta nás vede,abychom dokázali být sami sebou a nepodléhali všemu co je nám předkládáno.V tom je naše rozhodnutí a naše svoboda.Svoboda není v tom,že nám někdo zakáže tyto knihy číst,ale v tom co na sebe necháme působit.
23.09.2010 - 06:06 | Filtr
(Blíženci) movvin
Zrovna tu knížku - Moc podvědomí - mám půjčenou už docela dlouho. Jsem jí začla číst a nějak mi nesedí, tak jsem jí odložila. Nevím proč, ale asi to tak má být.
A stím božstvím.... fakt nevím :63: ale to, že jsme nějakým způsobem propojení jako celek, tam někde v tom základu, třeba jen na energetické úrovni,to asi jo.
23.09.2010 - 09:24 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » avrilica
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ***, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ahoj, proč tak extrémně vyhraněný postoj? Je to přece jako úplně se vším, záleží jak to uchopíš. Nebo si myslíš, že by měli přestat prodávat kuchyňské nože, protože krom krájení chleba s nim i občas někdo někoho zabije? Vážně si myslíš, že za nějakou psychózu může jen ta kniha? A jak pak vysvětlíš, že já jsem ji přečetl bez újmy, stejně tak můj známý kterému jsem ji doporučil (mimochodem je to křesťan) si ji pochvaloval a nevím o tom, že by v tom shledal něco proti jeho chápání křesťanství. Takže mám pocit, že je to o tvém postoji k této knize. Samozřejmě máš právo ji zavrhnout, to je v pořádku. Jen sama pro sebe by ses možná měla zeptat, proč tě to tak pálí. Oháníš se tu větami, že ti jde o blaho ostatních, které chceš uchránit. Ale kde bereš jistotu, že víš, co je pro koho dobré? Já osobně bych si to nikdy netroufnul rozhodovat. Zřejmě jsi očekávala hlavně souhlasné názory, tak klidně ten můj můžeš ignorovat :3: Mně osobně podobné knihy pomáhají chápat věci co se dějou kolem mě, čerpám z nich informace, inspiraci. A od toho snad knihy jsou. A samozřejmě k nim přistupuji zdravě skepticky, neberu, že vše co je na papíře je nutně pravda, beru je jako subjektivní pohled autora. Fakt si troufám tvrdit, že za popisované potíže nemůže kniha samotná a není třeba ji zakazovat. Snad se nebudem vracet do středověku, kdy se knihy pálily. I lidé jsou většinou svým myšlením dál a neberou už vše co je jim podáváno jako dogma, umí s informacemi pracovat, jsou kreativní, samostatnější...
Příspěvky: 1-25 26-50 51-52
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »