Tak tohle mně fakt mate!!


06.09.2010 - 21:34
(Beran) M.A.U.
Tak tohle mně fakt mate!!
Člověk by měl činit dobro, ale vesmír funguje na principu rovnováhy + = -, takže svět a bytí nemá žádnou šanci být 100% dobré (pozitivní)??..vždycky bude tedy vládnout na zemi rovnováha dobra a zla???? :20:

Stránka: 1 2
Řazení:
06.09.2010 - 21:36 | Filtr
(Býk) player
Všechno je jen pohyb hmoty.Nic víc.
Zlo je relativní.
Mě se hnusí násilí,ale třeba krádež je pro jednoho dobro a pro druhého zlo.Např...
06.09.2010 - 21:37 | Filtr
(Kozoroh) Ilon spí s měsícem
Jestli to nebude tím,vesmír je jednota,žádné dobro a zlo.To je jen výmysl lidí. :3:
06.09.2010 - 21:41 | Filtr
(Býk) player » Ilon spí s měsícem
Je fakt,že téměř každý živočich má svého predátora v potravinovém řetězci,že...Snad slon a krokodýl nemeaj.Vlastně maj - člověka.
06.09.2010 - 21:41 | Filtr
(Panna) Jaňajs
Možná neexistuje dobro,možná neexistuje zlo.Co je pro jednoho dobré,pro druhé může být zlé a naopak.Asi je vše o rovnováze a přijmutí toho všeho jako celku.Sžít se s tím a jen si tak být. :25:
06.09.2010 - 21:41 | Filtr
(Ryby) Magnuna
Jako že bychom měli být polodobrý nebo polozlý? :63:
To je jako učesaná, neučesaná... Nebo polojízda, poloklus..
Asi bych to takhle nebrala, když se obouváš, tak si taky vezmeš obě boty! :3:
06.09.2010 - 21:44 | Filtr
(Beran) M.A.U. » player
Takže neřešit a žít tak, abychom neubližovali druhým, ale ani sobě?!..byla jsem vychovaná skoro v zenovém budhismu :1:, ale to aplikovat v téhle době opravdu nelze hihi
06.09.2010 - 21:45 | Filtr
(Beran) M.A.U. » Magnuna
No to newím, co by odpowěděla Králowna Koloběžka :3:
06.09.2010 - 21:47 | Filtr
(Beran) M.A.U. » player
Jasně, znám chlapa, co nosí tanga a krokodýlí boty :61:, no jako predátor moc nevypadá :75:
06.09.2010 - 21:47 | Filtr
(Býk) player » M.A.U.
Zamysli se nad tím...a udělej,jak uznáš za vhodné.
Vidělas někdy výbuch supernovy? Vše v dosahu několika světelných let je zničeno...x světů.
Nebo když černá díra roztrhá na kusy životadárnou hvězdu...

06.09.2010 - 21:48 | Filtr
(Beran) M.A.U. » Jaňajs
..to jde, jen tak si být..jakože brát život, jak přijde??..snažím se být na vše připravená a nad vším strašně přemýšlím, ze všech úhlů...
06.09.2010 - 21:51 | Filtr
(Panna) Jaňajs » M.A.U.
Tak jak já...Ale zkus nepřemýšlet a brát to vše jak to přichází.Hm?Není dobro,není zlo.Je to život. :74:
06.09.2010 - 21:54 | Filtr
(Beran) M.A.U. » player
Neviděla, vy ano?? :1:..néé, mně jde spíš o to jak se pořád prosazuje dělat dobro, ale je nemožné aby bylo nastoleno po celé planetě, proč..čím to je?? ..omezeností, nedostatečným vzděláním, nebo jen tím, že určitým národům je předurčeno, být takovými jací jsou..
06.09.2010 - 21:58 | Filtr
(Beran) M.A.U. » Jaňajs
Tak to je teda fajn..kdykoliv napíšu něco na tyhle stránky, tak se dozvím, ať zbytečně nic neřeším a přijímám život jaký je :1:... Tak kde je ta hloubka, kde je to, co máme oběvit, abycom byli lepší???..ach jo.. no minimálně, vždycky, když z těchhle stránek odcházím, je mi líp..asi super lidi, energie.. :3:
06.09.2010 - 22:02 | Filtr
(Býk) player » M.A.U.
Právě proto,že co je dobro pro jednoho,není dobro pro druhého.
např válka

Válka je masakr a dejme tomu největší zlo.A na druhou stranu války jsou mezníky technického vývoje.Bez válek bychom dnes umírali ve třiceti...je to pořát dynamika kosmu.
06.09.2010 - 22:14 | Filtr
(Panna) Jaňajs » M.A.U.
. Tak kde je ta hloubka, kde je to, co máme oběvit, abycom byli lepší???..


Asi v nás.V nás samotných to vězí někde...Hledej šmudlo,ono to tam někde je... :44:
06.09.2010 - 22:15 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » player
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Petroselinum, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
"Válka je masakr a dejme tomu největší zlo.A na druhou stranu války jsou mezníky technického vývoje.Bez válek bychom dnes umírali ve třiceti...je to pořát dynamika kosmu."

To bylo myšleno vážně? :63:
06.09.2010 - 23:06 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iza23, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
a co ta na tom metie? podla mna je to logicke, jasne a zrozumitelne...vsetko je na nas...ako sa rozhodneme zit :3:
06.09.2010 - 23:23 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » player
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele dora, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Neblázni, války nám přece život neprodloužily. Válka je zlo ničím neospravadlnitelné, to, že je pro někoho dobrá - pro vítěze dejme tomu - z ní dobro nedělá. Relativizovat pojmy je sice znakem dnešní postmoderní společnosti, ale hodnoty kvůli tomu nepřestaly existovat. Násilí na bezbraných je zlo - vždy a každých okolností.
06.09.2010 - 23:25 | Filtr
(Kozoroh) Mipaju
Také jsem na tom přemýšlela. Myslím, že jde o vyrovnání sil + a -, jako jing-jang z čehož vzniká takové to BLAHO, což se blížíme zdroji, neboť zde je to vyrovnané.
Asi fakt záleží na tom, co považujeme za pozitivní jednání. Vždyť i to jde přehnat a člověk pak může být svému okolí protivný. Může to vyznít docela falešně. Pozitivního člověka si představuji moudrého, který se ani neřehoní, ale prostě to z něj jde.
Kždý pojišťovák může být vyškolen k nějakému pozitivnímu jednání.. ale pozorujme.. bývá to upřímné? Opravdu nechci urazit, ale ve většině připadů je to zase využíváno k naši manipulaci a když se zamyslíme, pak to nemůžeme brát za pozitivní.
Vyrovnáni + a - bych v prvé řadě brala, jako vyrovnání mozkových hemisfér, tak, aby spolupracovaly. K tomu účelu je máme. Pak se blížíme zdroji a "docela si s ním rozumíme" a nemusíme chodit na rozumy za rádoby pozitivními lidmi. :27:
06.09.2010 - 23:28 | Filtr
(Vodnář) mitea
Práve dnes som nad tým tiez rozmýslala...
Co je rovnováha ?
A co je univerzálna harmónia ? Poznávanie nemá konca...
Clovek je malý vesmír,sú v nom vsetky energie,takze ked som v rovnováhe,dobre sa cítim,som v pokoji,ale na moju energiu vplýva celý vesmír,maticka zem ,ludia i miesto,kde zijem,takze naucit sa zit vo svojej vlastnej rovnováhe musí kazdý sám za seba... :3:

Píses,ze clovek by mal konat dobro....
Zrejme tajomstvom poznania bude,ze nejde o to,bojovat so zlom,ale stat sa svetlom,aby sa rozpustila tma...i v nás samých :3:
06.09.2010 - 23:35 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Brujo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Je to jasné, asi každý ti tu odpoví, že dobro a zlo není, že je to nějaký náš "zaujatý" pohled nebo postoj k nějakým situacím. Ale už ti nikdo nepoví zda z něj hovoří naučená znalost nebo zkušená modrost. Mě by spíše zajímalo zda se s tím neutrálním pohledem dokáží opravdu podívat na tenhle svět, když třeba jim někdo něco bere, na co si dělají nárok. Nebo když mají někoho omezit třeba v práci, či si vzít něco co by jim patřit nemělo. Zajímalo by mě, jak jsou na tom prakticky.
Jinak o co tu vlastně jde na tomto světě je to, že z tohoto světa by si člověk měl brát pouze tolik, aby tu mohlo přežít jeho fyzické tělo, aby tu mohlo konat vlastní nápravu. Pokud se tak nechová, pak platí v podobě nemocí a jiných lekcí. A teprve o tomto přístupu by se pak dalo tak nějak hovořit jako o dobru či o zlu v honbě za hmotou. Proto ruku na srdce, kdo je na tom tak "dobře" že tento svět nezatěžuje vlastními odpady, nemá touhy po standartním luxusu, nebo si neujíždí na úchylkách. Pokud tu někdo takový je, pak bych jej viděl jako skutečně dobrého člověka. A upozorňuji, že já takový "bojovník" nejsem.
06.09.2010 - 23:42 | Filtr
(Ryby) Aristoni
Tak nějak to je. :22:zlo a dobro je vždy vedle sebe. :63:Když člověk není šťastný a ani si to neuvědomuje,vytváří kolem sebe zvláštní energii,kterou může k sobě přitáhnout zlo.A třeba i nevědomky. :39:V každém dobru je zárodek zla a ve zlu je zárodek dobra. :75:A když to vezmu kolem a kolem,tak když bude závist na světě prioritou :39:,tak zlo tu bude vládnout furt. :23: :23: :23:
06.09.2010 - 23:57 | Filtr
(Kozoroh) Mipaju » Brujo
Vždyť se to učíme. Jinak bychom tu nemuseli být, kdybychom byli dokonalí.Máme právo na standartní luxus, ale zase to musíme uvést do rovnováhy se svými opravdovými potřebami.
Přesáhne-li to naše potřeby, pak je nám i majetek na obtíž (můžeme se o nej bát, nemusíme stíhat o něj pečovat...nebo se dostaneme do situace, kdy se za ním honíme a na nic jiného nezbývá čas. Žít pozitivně pod mostem... to se opravdu nedá (alespoň u mě ne)
Tak to co si tvoříme, co máme by mělo být s námi v harmonii a s nikým jiným (jako že bych sousedovi záviděla že má vilu a já jen domeček on může být šťastný tam, já tady a neměnila bych - mám co jsem chtěla)
Vzpomeň na pohádku o zlaté rybce.
07.09.2010 - 00:42 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Mipaju
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Brujo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Právě proto jsem se ptal zda je to znalost, či moudrost. Zda z lidí hovoří zkušenost a né jen naučená fráze.
Myslím že můžeme být rádi za život a né si myslet že máme právo na luxus. A né luxus vyvažovat skutečnými potřebami, ale své skutečné potřeby ukájet s co nejmenším zatížením sebou v tomto světě. Proč myslíš, že to tu je tak vydrancované? A myslíš že se to někdy zlepší? Pokud si neuvědomíme, že ten náš náročný luxus také něco stojí. To naše poptávka po zboží každodenní potřeby a nejen té drancuje zdroje této planety. Né nějací oškliví pánové, co to tu chtějí vytěžit a vydělat na tom. To naše touhy po lepších věcech jím dávají vydělat, protože bez nás by nebohatli. Oni potřebuijí spotřebitele.

A to co uvádíš jako další, jsou dva extrémy. Jeden ustí v deformaci energetického vejce ze strachu o něco, co mu ani nepatří a to druhé je spíš zahozená možnost se v tomto životě napravit.

Jak to, že by to mělo být v harmonii s námi a s nikým jiným? Snad my bychom měli být v harmonii nejenom se sebou, ale se vším okolo.

A ta pohádka je vlastně o čem? Že se stejně díky své chamtivosti dostali tam kde byli? Do stavu, který jim vlastně stačil na to aby přežili? A vlastně měli kliku, že jim to opravdu ta rybka nedala sežrat. Hmm, jaký osud tedy bude čekat lidi na této planetě?
Že bychom mohli být nakonec rádi, pokud se jednou dostaneme alespoň na samotný začátek?

Dost, tohle nemá smysl řešit, neshodli bychom se. Chtěl jsem jen aby se lidi zamysleli nad tím co vůbec píší, to je celé.
07.09.2010 - 01:01 | Filtr
(Kozoroh) Mipaju » Brujo
V harmonii se svými potřebami znamená také nezávidět. Pohádka o zlaté rybce nebýt nenasytný.
Drancováni zkončí. Musíme se naučit být samostatní a nezávislí. Doba nás vede. Dnes už mnozí pochopili, nebo je to dokopalo k tomu nemít za rok 5 mobilů, ale jen jednoho. Ti co se napakovali, už možná poplakávají....
Nech tomu volný průběh, nefilozofuj a nevýmýšlej shody - neshody. Jsem optimista.
Hodně štěstí! :27:
Napřed jsi psal o standartním luxusu a teď náročném luxusu. Pod obojím si představuji něco jiného.
Mohl by jsi se věnovat psaním veršů - vydat nějakou sbírku. Ale neber mě za slovo prosím.
Příspěvky: 1-25 26-48
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »