osvietenie vs. rodinný život


08.08.2010 - 00:00
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

osvietenie vs. rodinný život
Je osvícení vhodný stav v našem životě (když máme děti, partnera,...)?Podobnych otazok som uz dostal viacej a preto je vhodne trocha rozobrat tuto problematiku.Tiez som si uz davnejsie kladol podobne otazky,ako je mozne sklbyť svetsky život z duchovnou pracou na sebe.Niektorí tvrdia ze sa ucíme od partnera,ze partner je nam ucitel atd.Lenze po uvahach,skusenostiach a kladení otazok som musel zavrhnuť i taketo stanovisko ako smerodatné.A predsa existuje moznost ako moze rovnako k tomu osvieteniu smerovat i clovek majuci rodinne zavezky.Totiz ono to uz tak býva,ze sa vzdy vo vztahu stretnu nesurode kvality a preto spravidla dochadza k tomu,ze sa nadchyname pre to duchovno individualne a nie spolocne dvaja.Dalej je si treba ujasniť fakt,ze praca na sebe znaci vprvorade rozvezovanie bytostnych vezieb,pretoze prave ony su prícinou toho,ze je clovek hnany do stavov príchylnosti ci odporu a preto i utrpenia.Tieto vsetky argumenty jasne ukazuju na to,ze sa musíme svojmu partnerovi a rodine postupne odcudziť (tento vyraz ale treba spravne chápať).Lenze su iste zalezitosti,ktore si musime podrzať,ako napr.Matka citovu naklonnost k maloletemu dieťatu.Iné zaležitosti sa vztahuju na čas venovany rodine atd.To vsetko vytvara podmienky,ktore znemoznuju praktizovat nauku v celom jej rozsahu a preto clovek majuci rodinu smie užiť len niektore formy duchovnych snach.Tymito formami su hlavne karmajoga a bhaktijoga.Slobodny clovek naproti tomu moze užiť prakticky vsetko to,co vycerpava jeho moznosti v zmysle sebapremeny. Cize ženatý/vydatá musia postupovat tak,aby svojim "konickom" neovplyvnovali svoju rodinu v negativnom zmysle.To je,aby ich snahy zvysok rodiny nepocitoval,ako nieco co je na ich ukor.Preto sa musia zariadit tak,aby vprvorade zabezpecili partnera a deti po vsetkych strankach tak,aby netrpeli jeho aktivitami.A to vylucuje moznost praktizovania nauky v celom jej rozsahu.Preto si musí kazdy pocinat nanajvys rozumne a nie sposobom "hura system",ja sa chcem zmeniť,tak sa zmente aj vy atd. :1:

Stránka: 1 2 3
Řazení:
08.08.2010 - 00:16 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Trošku mi to připomnělo, když někdy na počátku 90. let pozvali do televize katolického a evangelického faráře a rozebíali tam celibát. A v jednu chvíli pravil evangelický pan farář svému katolickému kolegovi něco v tomto smslu:
Víte, já vám do jisté míry ten celibát závidím. Protože když se mám věnovat své službě Bohu a neošidit při tom rodinu... To se zkrátka nedá skloubit dohromady.
Vy sice nepoznáte nikdy, jak vám vaše vlastní děti promění život, ale nic nemusíte dělat polovičatě.
08.08.2010 - 00:57 | Filtr
(Ryby) Luminon
Žádné osvícení neexistuje. Existuje jen nekonečný proces postupného osvěcování se. Některým větším milníkům v tomto procesu se v některých tradicích říká "Osvícení", ale ani potom zdaleka není práce skončena.

Vztah, manželství a rodičovství jsou pro duchovního adepta dokonalé školy charakteru i schopností. Kdo nezvládne tyto věci, těžko bude duchovně úspěšný. Neexistuje žádné duchovno oddělené od reálného života. Všechny ezoterické studie a meditace jsou neužitečné, pokud nejsou aplikovány na každodenní obyčejný život. Bohužel je to tak. To si prosím nevymýšlím já, ale člen Velkého bílého bratrstva známý jako Tibeťan nebo Dhwjal Khul a blahé paměti Alice A. Bailey, v publikaci Esoteric Psychology volume I.

Je nesmysl že bychom se měli partnerovi "odcizit". Máme se zbavit sentimentu, předsudků, majetnických nároků na partnera, slepé zamilovanosti a tak dále. Nikoliv však lásky a citů. I pohádat se můžeme, ideálně se s partnerem budeme vzájemně učit celý život.
Dobrý příklad je meditace. Je to činnost napojování se na vyšší složky člověka. To že přitom lidé sedí a mají zavřené oči není nutnost, to je proto, že se jinak nemohou soustředit. Ale pokročilí duchovní adepti jsou v meditaci permanentně, ať dělají cokoliv. Stejně je to se vztahem, jediný důvod proč jej zastavovat kvůli duchovním aktivitám je vlastní neschopnost dělat dvě věci najednou. A ono to nejsou dvě věci. Duchovno a život se musí spojit v jedno.

Je pravda že některým lidem v určitých fázích duchovní stezky prospěje odloučení, ale to jsou ojedinělé technické záležitosti.

Úkolem adepta není být jenom duchovní, ale vytvořit kulturní rodinu a vhodný domov, kam se budou rodit další duchovní adepti a zasvěcenci! Jak jsem už někde psal, k cikánům, křovákům a eskymákům se rodit nebudou.
Pokročilá duše potřebuje ke zrození rodiče, kteří si rozumí na fyzické, emocionální i mentální úrovni. Duševní taky, pokud možno. Do toho patří i dostupnost vyššího vzdělání, péče, bydlení, ostatních lidí, možnosti cestovat a tak dále, prostě pokročilí lidé se snaží rodit tam, kde mají optimální podmínky k rozvoji. (a kam je karma zatáhne) Proto by si měli duchovní adepti dávat velký pozor na vztahy a pečlivě si vybírat trvalého partnera do rodiny. (nic proti oťukávacím a poznávacím vztahům, ty jsou taky výborná škola)

Osobně znám VELICE duchovně pokročilé osoby, které žijí v manželství, s rodinou, a přesto praktikují to co praktikují. Mnohdy k tomu a péči o domácnost ještě chodí do práce. A i když to třeba neklape a partner na to všecko není, tak co nám brání dělat některé aktivity samostatně? Klidně třeba Hathajógu, zatímco chlap jde do hospody na jedno pětipivo. Je pravda, že to má na rodinu vliv, ale to si musejí ti dotyční nějak ve vztahu vyřídit. Buďto se partner taky pohne kupředu, nebo se citově vzdálí a vztah bude stát za houby.

Ono to ale hlavně chce být aktivní a neplýtvat časem. Vstávat brzo ráno, nebavit se zbytečnostmi, pořád něco dělat, a taky se za tu sebebuzeraci důkladně odměňovat.
08.08.2010 - 01:00 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Sosna zvlčelý
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Sem.miš, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Myslím, že už se tu o tom hovořilo - celibát, pokud není dobrovolný, vyvěrající z nepotřeby sexu, tak je víc škodlivý než prospěšný.
:3:
Takže takový kněz, který žije v celibátu jen proto, že se stal knězem, ne proto, že by to cítil jako normální, stejně zažívá pocit, že mu v životě něco uniklo - vynahrazuje si to urputnějším působením jako kněz, je z něj vlastně workoholik, aby na to nemusel tak myslet.
A někteří stejně myslí a berou to jako oběť.
:32:
08.08.2010 - 01:11 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Sem.miš, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Lásku a náklonnost lze zachovat i k dospělému dítěti, přestože ji už tolik nepotřebuje.
Ale láska neznamená, že se mu budeme montovat navždycky do života.
Stejně tak i s partnerem - normální lidi, co jsou spolu proto, že se z nějakého důvodu "potřebují", mají možná harmonické manželství, protože si to navzájem dávají, ale rozhodně v něm ani jeden z nich není schopen dosáhnout osvícení. Nejsou na to "zralí".
A když jsou spolu patrneři, kteří se "nepotřebují", jen spolu souzní a chtějí být spolu z lásky, ale neomezují se a již nežárlí a netouží vlastnit toho druhého, pak tam je prostor pro to, aby docházelo ke zrání a cestě ještě dál a dál..

Ale mám pocit, že když je duše blízko osvícení, jak tomu rozumíme my, tak už partnerství stejně nevyhledává, protože už "to má za sebou" a je na té cestě tak daleko, že samota je mu přítelkyní v jeho dalším zrání. Asi je to dáno proto právě, že v tomto stadiu už by rodina "pozemského typu" trpěla jeho domnělým odcizením.
:44:
08.08.2010 - 01:13 | Filtr
(Ryby) Luminon » Sem.miš
Kdyby to bylo jen urputnější působení jako kněz, to by ještě šlo. Jenže potlačované touhy se změní v perverzi. Ne náhodou je katolická církev klubem pedofilů.

Celibát byl zaveden ve středověku, aby se nedělil církevní majetek. Jinak je celá ta myšlenka duchovna a celibátu naprostý nesmysl!

Existuje schopnost převedení sexuální energie na energii tvořivou, to je přirozený celibát a v pozdějším věku výborná věc. Ale to nezvládne žádný pánbíčkář tím, že přes sebe přetáhne sutanu a ukryje tak věčné ztopoření.
08.08.2010 - 01:15 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Luminon
Hmmm... :63: Osvěcování se?
Hele, když mi profesor na střední při zkoušení povídal, že jsem ňákej jó extra vozářenej, to nějak souvisí? :43: Jako že bych už byl hotovej? Dokonalej, to já si připadám. Okolí má sice často jinej názor, ale kdo je tady dokonalý? Já! Voni ne, tak se jistě pletou. :15: :75:
08.08.2010 - 01:16 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Sem.miš
Já vím. Spíš se mi líbilo, jak to říkal kněz knězi.
08.08.2010 - 01:17 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Luminon
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Sem.miš, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Existuje schopnost převedení sexuální energie na energii tvořivou, to je přirozený celibát a v pozdějším věku výborná věc...
Pravda - to lze. Na energii dobíjecí a léčivou.
:15:
08.08.2010 - 01:19 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Sosna zvlčelý
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Sem.miš, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Třeba jako zářivkou, jo? :39:
To taky de? Sem s ní! Chci též :32:
08.08.2010 - 01:28 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Luminon
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Sem.miš, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jinak ten dlouhý příspěvek - super. Tak to ano, to pravda..
:15:
Všechno, čím procházíme, má svůj smysl, ikdyž ho prostě v tu chvíli nevidíme. Jsme "jen" krátkozrací na to, abychom viděli, co nás ještě čeká v tom budoucnu, ..

Všichni si prostě musíme odžít všechno od oťukávání přes poznávání až po cílovou pásku, která tedy podle tebe stejně neexistuje... Prostě je to jen název nějakého stavu, no.
Všude se do výšky musí lézt po příčkách - nelze vyskočit z nížiny na Alpy, je potřeba je "zdolat"...
:3:
08.08.2010 - 01:42 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Sem.miš
No když to tvrdil můj pan profesor, tak to musí jít! :15: A já ho moc zlobil. :20: Ale měl jsem ho moc rád! Ze všech kantorů, co jsem kdy v životě poznal, úplně nejvíc! :62:
08.08.2010 - 20:52 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Luminon
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Vsak som spominal,ze tomu pojmu „odczudziť“ treba spravne rozumieť.O co teda vlastne ide ? Uvedomme si jednu vec : Duchovne napredovanie zacína vzdy mravnym pretvaraním seba.Inak sú celkove duchovné snahy k nicomu.Mravnost – ako ju chapu pravé náuky – ma adepta doviest do stavu,kedy je scela preorientovana jeho povšechná cinnost dusevnych zloziek.V praxi to znamena,ze sa clovek postupne vymanuje z celkovej orientacie a teda i sposobu života,ktory je vlastny uplnej vecsine ludí.Znamena to teda,ze prestava byt „ clovekom z ludu“ a zacína sa v nom rodit nova bytosť.V biblii je tento stav opisovany ako znovuzrodenie.V tom spocíva vyznam toho pojmu odcudzenie sa,pretoze cím je clovek mravne vyspelejsí,tým stale menej a menej zapada do bezneho ramca moralky akceptovanej spolocnostou,v ktorej žije.Ludia mu cim dalej tym menej a menej rozumeju a...to je moment kedy sa stava i vo vlastnej rodine „cudzincom“,pokial táto svojimi zaujmami pevne zapadá do tohoto ramca spolocenskej moralky,co je pripad scela bežný.

No a moj prispevok sa týkal práve toho,ze pokial je takyto clovek v pomere manzelskom,musí to byt práve on ktory sa musí prisposobiť sposobu života svojej rodiny.Cize na jednej strane sa snaží žit život mravne cisteho cloveka,pricom stale na sebe pracuje a na strane druhej si plni povinnosti,ktore mu vyplyvaju zo stavu v ktorom sa nachadza,teda zo stavu manzelskeho.

Je to jasnejsie ?

:1:
08.08.2010 - 22:18 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Luminon
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Celibat ma ale aj ten vyznam,ze udeluje cloveku poznanie.To znamena ze absolutna sexualna zdrzanlivost vedie k tomu,ze clovek pozná v sebe sklony,ktore ho pudia vo forme chtivosti do sveta,pretoze sa tieto celibatom zvýraznia.Pozna,ktory že to sklon v jeho živote rozhoduje.

Celibat teda vytvara podmienky,bez ktorych by nebolo mozne ziskat poznanie urciteho druhu.Spada teda do praxe asketickej.

cize az taký nezmysel to nie je :3:
08.08.2010 - 22:28 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Sosna zvlčelý
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Sklbyť do hromady v prospech duchovneho napredovania oboch,knaza a partnerky je mozne len vtedy,ak aj partner ma naprosto stejne zaujmy.Potom sa iste nic nebude riesit polovicate.

Vlastne podmienka vstupu do vztahu u ludí snaziacich sa duchovne spocíva v tom,ze to musí byt partner naprosto stejnych zaujmov.Pokial tomu tak nie je,je potrebne aby sa duchovne snaziaci clovek partnerskeho vztahu vyvaroval.V opacnom pripade sa manzelstvo pretvara v konkubinát.

08.08.2010 - 22:38 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Luminon
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Některým větším milníkům v tomto procesu se v některých tradicích říká "Osvícení", ale ani potom zdaleka není práce skončena.
------

Ano s tym naprosto suhlasím.

Poznanie a oslobodenie nie je to iste,tak ako muka a chlieb nie su tou istou vecou.Cize to vyzaduje cas a dalsiu pracu k tomu,aby doslo k dostatocnemu dozretiu kvalít bytia a tym transformacie zvysku bytosti.
08.08.2010 - 22:51 | Filtr
(Váhy) Buddha/2
Je osvícení vhodný stav v našem životě (když máme děti, partnera,...)?
.................
fakt dobrá otázka :4:,jako by to snad byl nějaký zákeřný virus :41:
08.08.2010 - 22:59 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Buddha/2
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To ako ked sa opytas,ci poznat Pravdu a na zaklade nej sa potom vyslobodit je doležité v nasom živote,ked mame rodinu :4:

Vlastne ludom stale to akosi nejde do hlavy

Ono je to tak,ze malokde najdes slobodnych ludí,ktorí sa zaroven nadchnu pre nejaku nauku.Obycajne sa vzdy opajaju nesputanostou v zmysle užívania si niecoho,co im vlastne slobodny stav ponúka.

A zas tí ktorí maju rodinu,maju zas dilemu o tom ako meditovat a venovat sa duchovnu,ked maju rodinu :4:

a su aj takí,ktorí sa rozvedú,aby mohli robit to duchovno a tak si zas najdu nejakeho partnera akoze podla nich vhodneho z ktorym im to po case zas nejak prestane klapať :4: A su potom v este vecsich srackach,nez boli na zaciatku.

...no kocurkovo

:5:
08.08.2010 - 23:40 | Filtr
(Ryby) Luminon » Janíčko Skútrista
Ehm, z vlastní zkušenosti můžu říci, že absolutní sexuální zdrženlivost nevede vůbec k ničemu pozitivnímu. Typicky to způsobuje zhoršení kvality života a bolestnou neznalost vztahů. Taky deprese a jiné neduhy, jak zpívá Jožo Ráž v písničce o zanedbaném sexu :2:
Když tak by se dal absolutní celibát doporučit jako šoková terapie, případně forma mučení.
Myslím, že se každý musí naučit to, co mu chybí. Ten kdo dokonale zvládá vztahy, možná má rezervy v meditaci a naopak. Lidé po \"znovuzrození\", tj. 1. zasvěcení například už tolik nemusejí meditovat, u nich se vývoj děje zvládáním emocí a tím, že inspiraci z duše převádějí do každodenního života, třeba těch vztahů.
Je pravda, že lidé co usilují o kontakt s duší mívají jeden či více životů úplně oddaných meditaci, ale ty si každý rozumný člověk odbyl už v minulosti někde na Východě, takový by se nerodil sem do naší civilizace.

Co se týče toho odcizení, to jsem vždycky chápal jako nepříjemný vedlejší účinek raného duchovního pokroku, nikoliv jeho účel. Skutečně pokročilí lidé jsou schopní nasadit mimikry dle situace. Třeba můj tata, nechci se chlubit, ale je to úspěšný člověk a astrolog. On je schopen vycházet s každým, od cikánů dřevorubců, po bohaté podnikatele a šéfy firem. Ale nemá problém přepnout se do své pravé podoby, kdy opanuje situaci.

I takový Maitréja, vůdce Velkého bílého bratrstva se často nechává vidět mezi lidmi a nepůsobí odcizeně. Naopak, dokáže působit jako blízký přítel, který vás zná skrz naskrz ale neodsuzuje vás. Takový z něj mají lidé pocit...

Takže odcizení rozhodně nepovažuju za nic záviděníhodného. Je to hodně častá věc, ale pořád je to opruz a způsobuje to těžkou osamělost.

Pravá hodnota je schopnost harmonicky splynout s okolím. I když potom člověk vynikne, bude to harmonicky, že jej ostatní budou uznávat, sice jako někoho víc, ale přesto \"jejich\".
Myslím že to vyjádřil Ježíš, něco jako \"být v tomto světě, ale nebýt z tohoto světa.\"
09.08.2010 - 00:36 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Janíčko Skútrista
Ono to asi bude souviset s představou,že osvícený sedí se zkříženýma nohama,medituje (nebo co to vlastně dělá :63:) a pro praktický život je nepoužitelný :32:.
To tak nějak patří k folkloru :5:
09.08.2010 - 07:23 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Já si hlavně myslím, že bychom se v prvé řadě měli odpoutat od neustálého hledání, šťourání a následováni něčeho, a naopak se naučit důvěřovat. Důvěřovat v proces a přijímat věci tak jak jsou a jak přicházejí, tedy necpat do všeho pořád nějaké chtění, byť je to i chtění a představy o čemsi tak povzneseném a "správném" jako je osvícení :3:

Jsem sám? Dobře.
Mám někoho kdo mě miluje? Rodinu? Miluju já? Taky dobře.

Není, neexistuje nic, co by bylo skutečnou překážkou k čemukoli...

A připomenu své oblíbené "úsilí bez úsilí".
09.08.2010 - 09:03 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Luminon
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak este raz :4:

Odcudzenie neznamena stratu schopnosti komunikovat z okolím a vclenit sa do neho.Znamena iba to,ze vnutorny život mravne vyspeleho cloveka je diametralne odlisny od myslenia,citenia a preto i povšechnych zaujmov vecsiny ludí.Preto cím je vyssí stupen umravnenia,tym je clovek stale viac a viac osamotený – ale opakujem vo VNUTORNOM zmysle,pretoze mu iní prestavaju rozumieť.Z toho dovodu sa musí prisposobovat inym tak,aby ich svojou cistotu nedraždil.A mravna ci duchovna hodnota jedincov je zavisla práve od kvality ich vnutorneho a nie vonkajsieho života.Cize rozdiel pristupu ku kazdodennym cinnostiam u beznych ludí a tých duchovne vyspelych ludí spocíva v tom,ze ti druhí neuplatnuju vo svojom konaní osobnosť,cize jednaju ciste nezistne.Takze zatial co bezny clovek disponuje kvalitou radžas (cinnosti na podklade sebectva),vyspelí jedinci disponuju kvalitou sattvickou (cinnosti,ktore vychadzaju z potreby celku).A teraz si to premietni do tych vztahov a inych cinností kazdodenneho života.

Prikladom bol práve Ježiš.Totiz ak by ho ludia uznavali,iste by poslali na kríž Barabáša a nie Ježiša – ved predsa mali moznost si vybrať ! A preto ze sa tak nestalo,je jasné ze bežní ludia budu vzdy schvalovat len pocínanie „svojich“,pretoze su im myslením a cítením blízky.A naopak – ziadny spasitel nebude schvalovat pocínanie ludí,pretoze im bude vzdy vytykat svetskost a materializmus,v terminologii biblie Antikrist.To Ježiš otvorene robil a dopadol tak ako dopadol – neuznaný a preto pribity na kríž ! Takze ten tvoj posledny odstavec je holy nezmysel az na tu poslednu vetu - být v tomto světě, ale nebýt z tohoto světa.Co znamena - dať cisarovi to,co je cisarovo (dat svetu to co je nutné) a Bohu to co je božie.Nemozno teda služit naraz dvom panom,ale len jednemu.Bud si teda vyberieme svet a budeme trpieť,alebo Boha a budeme štastní.

K celibatu.Mas pravdu,ale k tomu dojde len vtedy,ak adept nedokaze dat priechod pohlavnej energie (uvolnit ju) a zaroven sa nedostane do kolizie z mravnymi prikazmi jogy.A to je ťažké.A o meditacie vobec nejde,pretoze tie su len nadstavbou sposobu života tvoreneho mravnym prepodstatnením.Pokial je to prehodené,tak i mnich z Vychodu,zijuci v pobyte v horách sa narodí tu na zapade v rusnej civilizacii.Meditaciami sa totiž len "uspí" nizsia prirodzenosť (ak táto nie je pred tym spracovaná),ktora sa preto za vhodnych okolností prejaví a...vysledkom moze byt zrod v podmienkach,kde je clovek zatažený "hutnejsími" okolnostami.

:1:
09.08.2010 - 09:50 | Filtr
(Rak) Zakelina
Všímavosť možeme trénovať všade. V kláštore i v rodinnom živote, aj keď uznávam, že pokiaľ človek nemá v sebe už istú mieru zakotvenia je veľmi ťažké udržovať všímavosť tam, kde je obrovský nápor podnetov pre myseľ.

Takže podtrhnuté, spočítané...bez nadobudnutej praxe v ústraní sa človek v hektickom svete ztráca a myseľ si blúdi a blúdi....nuže, to je, vážení a milí, samsára
09.08.2010 - 10:53 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Lenze ak si schopna sexualnej aktivity a neposkytujes ju partnerovi preto ze ta to nebaví,tak si to ty ktora je pricinou nefungujuceho vztahu.Mala by si mu vyhoviet vzhladom k tomu,ze si si ho jednak vybrala ako partnera a jednak aby vztah nespel k disharmonii.

A inak sex.aktivita sa moze vseliak transformovať,takze vlastne vsetko comu sa v zivote venujeme,je nou podmienené.Ak sa teda nevybija v prirodzene fungujucom vztahu,tak potom sa to prejaví v inych,mnohokrat skodlivych aktivitach (workoholizmus atd.)
09.08.2010 - 11:18 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Comu sa konkretne venujes ? co najcastejsie v zivote robís a aky charakter maju tvoje cinnosti.
09.08.2010 - 12:10 | Filtr
(Vodnář) Fortepsai
Pokud si buddhista tak se mužeš vydat cestou diamantovou cestou a nebudeš mít otázky tohodle typu . CITÁT
Jsi tím, co vidíš v druhých! Vnímej ve všech světlo, příteli. To je nejpraktičtější a nejrychlejší cesta ke tvému vlastnímu osvícení. (Ráhula) a nebo Ať si doma ,nebo v práci v lese ,nebo na tvém oblibneném místě pozoruj svou mysl !
Příspěvky: 1-25 26-50 51-69
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »