Agora


07.08.2010 - 19:10
(Štír) tronco
Agora
Viděli jste? Váš pohled....?Rád bych,ale mám možnost jen torrentu a nedaří se mi to nikde najít s českými titulky,poradíte?
YouTube

Řazení:
07.08.2010 - 20:13 | Filtr
(Štír) tronco
ík :49: :27:...zkusím.....
07.08.2010 - 22:04 | Filtr
(Štír) tronco
Jediný server,kde jsem tenhle film našel s českými titulky byl tuším helltorrent,kde jsem si dneska stáhnul Život Briana a tím mám free downland pro dnešek vyčerpán,tak to vidím na zítra a pozítří,páč jsou to dvě CDčka... ty tytulky a film jsem stáhnul jinde a i dle tvého návodu,ale fakt mi to nejde načíst ani v DVD přehrávači (vím já,jak se jmenuje ten program),ani v quickplayeru,ani ve windows media playeru,no vidím to na delší úkol,ale rád bych see na to juknul.... četl jsem někde recenzi a vypadá to zajímavě i s tím,když přihlédnu k tomu,že se hlásím ke křesťanství,ať už si o tom myslíš co chceš....
http://aktualne.centrum.cz/kultura/…
07.08.2010 - 22:11 | Filtr
(Štír) tronco
Ty heleď a netušíš (juknul jsem na OZU...)....
Jednou jsem byl ve filmáči na "mírně"(už při titulcích kuřba přes celé plátno) erotickém snímku z druhé světové o americkém vojákovi,který se zamiloval do japonské "gejši",chtěl jí jen pro sebe a dělali spolu takové věci,jako že mu snášela vařená vajíčka (čím to?) a různě se třeba při orgasmu škrtili,až jednou ona jeho přiškrtila nějak moc a tak mu ho ufikla,aby jí nechyběl.... bylo to dle skutečné události a nejsem si jist názvem a nikde to nemohu najít.... Kruh lásky či nějak podobně.... nevíš? Tuším,že to byla japonská produkce nezávislého režiséra....
07.08.2010 - 22:13 | Filtr
(Štír) !gby
taky jsem o tom premyslel, uz jsem dostal vice doporuceni, jen mi ten pribeh nic moc nerika, abych na to sel do kina... jeste uvidim
08.08.2010 - 15:46 | Filtr
(Býk) Tesik
No, jak bych to....mám pocit, že Alejandro fakt chce, ale neví přesně co. Na obecný rovině film zní a vypadá lákavě...prostředí řecko-římský epochy mělo vždycky velkou míru přitažlivosti samo o sobě a příběhy o světlonoších hnaných touhou po poznání a jejich nelehkým údělu tváří v tvář náboženský rigiditě v různých etapách historie mají, jakožto variace archetypálního hrdinskýho mýtu, minimálně částečnej úspěch zaručenej. Zbejvá už jen přesvědčit diváka, že 2,5 hodiny na jakejkoli film opravdu NENI příliš :) a že z tý spousty materiálu dokáže vytvořit koherentní, poutavej příběh.
A to se mu podle mě v mnoha ohledech nepovedlo. Působí to na mně tak, že si Alejandro sám není jistej, kudy se ubrat, jestli spíš sledovat epochální příběh nebo nám dát nahlídnout do života charismatický, hloubavý Hypatie. Nejspíš si včas neuvědomil, že obojí nelze upsokojivě pokrejt a z mýho pohledu tim způsobuje iritující roztříštěnost a zplošťuje potenciálně výrazný a zajímavý postavy. Verva, která je u obou hlavních témat (křesťansko-pohanskej střet a individuální příběh Hypatie s historickým přesahem,její touha po vědění, vzdělání a jejich šíření) naznačovaná nejrůznějšíma dramatickýma deklaracema, není v následných scénách dostatečně rozpracovaná a mnohdy vyznívá do ztracena. V poslední půlhodině jakoby se to Amenábar snažil napravit větším příklonem k Hypatii -jak větším fokusem na její vnitřní život, tak větším vztažením externích událostí k ní a přiznávám, že posledních 20 min jsem docela hltala, na 2,5 hod film je to ale slabý.

Na subtilnější úrovni se mi líbí Alejandrův zvláštní pohled na dění – kombinuje pohled shora, jakoby odosobněnej (kterej nám připomíná pomíjivost, až malichernost, lidskýho snažení v kontrastu s nekonečným universem, stejně jako univerzálnost a cykličnost lidských témat) s detailníma pohledama, jimiž pátrá pod povrchem více či méně explicitně, a dává nám tak nahlídnout na situace, v tomhle případě epochu, prostřednictvím mnoha (z kosmickýho pohledu) nedůležitejch detailů, z nichž se individuální lidský životy v nedohledným kosmickým vakuu skládají a pro každýho jednotlivce tvoří vnímání a smysl jeho existence. Film to pro mně nezachrání, ale je to aspoň něco, co můžu ocenit. Stejně jako Rachel Weisz s jejím charismatem. Víc než dobrý výkony odvádějí i ostatní, obzvlášť autenticky v tom zmatku na mě působil Max Minghella alias Davus. Kamera a výprava nenechávaj moc prostoru pro kritiku, podobně jako hudba.
Takže jistý kvality tam nacházím, ale celkově film považuju pouze za lepší průměr, nedokázal mě zcela vtáhnout, ač k tomu měl všechny předpoklady.


09.08.2010 - 18:22 | Filtr
(Štír) tronco » Tesik
Jej,děkuji za podrobný popis a prácičku s tím vynaloženou,za chvíli budu mít staženou první polovinu,tak pak zareaguji,ale tváří se to dnes na to,že u toho beztak usnu :6:....
09.08.2010 - 18:28 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Moc dobrý film :15:

http://uloz.to/hledej/?q=agora
10.08.2010 - 10:00 | Filtr
(Štír) tronco » musiúa
:15: ík :49: :27:....
už mám stažené obě poloviny v angl. s cz titulky
z http://hellspy.cz/......
včera jsem u té první téměř fakt usnul.... něco mi tam chybí i přes to pěkné vizuální zpracování,neoslovilo mi tam nic moc hlubšího,chybí mi tam i lepší hereckej přednes.... jsem tolik rozmazlený českou kinematologií??? :6:
YouTube
11.08.2010 - 01:58 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele A., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
právě jsem dokoukala, a...... pocity jsou smíšené, ale za vidění to určitě stojí..


k zamyšlení a *filozofování* jako stvořené :44: nicméně něco na tom filmu mi šlo silně proti srsti, jenom takový pocit.. samozřejmě nelze jinak než souhlasit s myšlenkami, které zastupovala hlavní hrdinka hypatia, že bychom měli vnímat svět bez předsudků, nezaujatě, ne skrz prizma nějaké ideologie popř. náboženství, být otevřeni novým pohledům a stále zpochybňovat naše vlastní přesvědčení.. :16:


ale stejně se mi nelíbil způsob podání této myšelnky konkrétně v tomto filmu, přišlo mi to spíš..... jako by hrdinka se stala *mučednicí* za bezvěrství, neboli jinak řečeno za vědu.. i když sama prohlásila, že *věří ve filozofii*, to čím se zabývala byla vlastně vědecká činnost, a i věda je podle mě jenom určitý druh víry, který se dá dohnat do fanatického extrému.. neděláme my v dnešní době náhodou úplně totéž co naši barbarští předkové? zesměšňujeme a odsuzujeme a bojíme se toho, co odporuje nebo (zatím) není popsáno vědeckými zákony?


proč musí být svět pořád jenom černý nebo bílý? a proč pořád dokola, po celá ta dlouhá sta- a tisíciletí, v zájmu *vyšších cílů*, prosazujeme pořád jenom jedno a totéž, naše vlastní ego? :63:
11.08.2010 - 08:13 | Filtr
(Štír) tronco » A.
..... na delší úvahy potřebuji trochu času a nebo ještě shlédnout znovu film.... mmm .... že by asc. ve vahách :63: úváhátor :3:... každopádně druhá polovina filmu je plná myšlenek a emocí ... mm .. . evokovalo to ve mě vzpomínky na to,když jsem škrtil mou přítelkyni v afektu a ona se nebránila až do modra a když jsem přestal,protože jsem jí vskutku nechtěl zabít,jen ukázat,že to udělám,ještě mi fakt sprostě vynadala,že jsem to neudělal,že to chtěla a vidí v tom vykoupení...svobodu....no a teď se na mě dívá má přítelkyně s podivem a povídá,že to nemám nikde povídat,že to zavání exibicionismem.... jo,jsem uhýb od tématu.... to není exibicionismus,to jsou zážitky ze života,nic víc :14:....
Jo jen k tomu filmu,v Americe jí uvedli jen v pěti kinech,pro jistotu,nechápu,ale rozumím,tohleto průměrný Američan není schopný zpracovat a k tomu šílenství ... musel jsem si posléze pustiti Život Briana ..no a vůbec nesouhlas s těmi starozákoníky,jak ho hodil do ohně,nenechal mu svobodnou vůli a vůbec nemilovali nepřítele svého jako sebe sama atd... a tím naráží i na některé neduhy církve.... a bla bla ... já shlédnu ještě jednou tu druhou polovinu.....
11.08.2010 - 11:22 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » tronco
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele A., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
mno já mám asc v panně, takže analyzátor :4: :32:

máš teda zajímavé zážitky :43: :41: nevím, jaký jsi měl k tomu důvod, ale tak trochu nechápu tu tvoji přítelkyni, to jako chtěla, abys ji zabil? :22: a pak měl celý život výčitky svědomí??


a zpatky k filmu, že křesťanství se šířilo a udržovalo při moci ne zrovna *křesťanskými* metodami je přece všeobecně známá věc, bylo to tu jen hezky názorně ukázáno, nechápu proč z toho v usa dělaj tragédii a cenzurujou to? raději nevidět, jak to všechno vlastně bylo? a pak kdo jsou vlastně ti náboženští fanatici?

zrovna tohle se mi totiž líbilo, ukázali že jak pohané tak křesťani tak i židé (už tam jenom chyběli muslimové a budhisti :4: ) se dopouštěli úplně stejných zvěrstv, ale vadilo mi jak to dali do kontrastu s paní vědátorkou, která jako jediná by samozřejmě neublížila ani mouše :23: to bylo prostě jako pěst na oko, protože my moc dobře víme, že nejničivější zbraně byly vyrobeny právě až s pomocí vědeckých objevů, a i dnes věda slouží úplně jiným účelům než jenom ryzí radosti z poznávání a objevování.. :14: :11:
11.08.2010 - 12:16 | Filtr
(Štír) tronco » A.
jen mi tak napadlo,že je dobré ještě rozdělovat vědu a techniku....
19.08.2010 - 20:17 | Filtr
(Štír) tronco
Je to jeden z několika filmů ke kterým se rád vrátím.....
10.09.2010 - 23:45 | Filtr
(Štír) avlisina
movie library.cz
tam ho najdes :4:ja ho dam na ulozto.cz s prezdivkou avlys ahojky
:4:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »