Kabala jako inspirace !!!


02.08.2010 - 15:23
(Panna) masér Jan kohout
Kabala jako inspirace !!!
Začátek, dítě když poprvé vydechne vysloví Boží jméno. :1:http://www.youtube.com/watch/…

Stránka: 1 2
Řazení:
02.08.2010 - 16:57 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » masér Jan kohout
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Hohó :30: moc dobré... díky Ti :3: :15: :74:
02.08.2010 - 22:32 | Filtr
(Panna) masér Jan kohout
Moudrost kabaly je vědecký nástroj pro studium duchovního světa. Ke zkoumání našeho světa používáme přírodní vědy jako je fyzika, chemie a biologie. Ale přírodní vědy studují pouze fyzický svět, který vnímáme našimi pěti smysly. Abychom plně porozuměli světu, ve kterém žijeme, potřebujeme výzkumný nástroj, schopný zkoumat skrytou oblast, kterou naše smysly nedokáží vnímat. Tímto nástrojem je moudrost kabaly.

Podle kabalistické moudrosti se realita skládá ze dvou sil či vlastností: touhy přijímat a touhy odevzdávat. Protože touha odevzdávat chce dávat, stvoří touhu přijímat, odtud běžně užívané jméno "Stvořitel." Celé stvoření, včetně nás, je manifestací této touhy přijímat.

Kabala nám umožňuje pracovat se základními silami reality - přijímáním a dáváním - k našemu prospěchu. Nevysvětluje nám pouze plán stvoření, ale jak se můžeme sami stát konstruktéry, natolik všemohoucími a vševědoucími, jako je původní Konstruktér reality.
06.08.2010 - 08:32 | Filtr
(Panna) masér Jan kohout » musiúa
:44: Ke svému tělu se chováme ohleduplně – vždyť jeho stav v mnohém určuje komfort naší existence. Zdravotnictví rozpracovalo systémový přístup ke zkoumání nemocí a boji s nimi. Určuje příčiny: virusy a bakterie, radiační, chemické faktory, špatnou životosprávu, stresy, snížení imunity…Kdo může oponovat?

Ale fakt zůstává faktem: nehledě na vývoj zdravotnictví, stále býváme nemocní!
Právě proto je v celém světě na plné obrátky zapojen tiskací stroj, který tiskne „literaturu“ na téma zdraví. Poptávka je větší než nabídka. Se zájmem studujeme vědecko-populární články o současné medicíně a o zázracích její netradiční části.

Dokonce čteme celé fikce neznámého původu tématicky zaměřené na zdraví. Ještě více jsme připraveni používat tuto fikci a používáme ji na sobě. Občas docházíme do absurdního stavu a tímto škodíme svému zdraví.
Společně s tímto utrpením a občas i bezvýchodností, kterou přinášejí nemoci, nutí člověka do „duchovní sféry“. Jakýkoliv praktický lékař potvrdí, že čím je vážnější onemocnění u pacienta, tím častěji u něj na nočním stolku uvidíš Bibli, Tóru nebo Korán.

Nemocný se snaží najít odpovědi na otázky: „ Proč mě tak trestáš? Kdo nebo co mi může pomoct?“. Vždyť když je nám dobře, tak nás nevzrušuje otázka: „Kdo jsem, proč žiji?“ Ovšem, život nevyhnutelně končí smrtí. Co je tam, za tou čarou? S tělem je to vše jasné – předali ho zemi (vodě, ohni) a je to konečná. Ale co je s mým „já“? Kam se poděje? Instinktivní pocit člověka, že tento nemizí se smrtí, byl vždy. Ale jak to prověřit?


Tak tedy existuje tělo, které onemocní a umírá a to je ten nejpřesnější lékařský fakt, a existuje „já“, které se objevuje neznámo odkud a mizí neznámo kam. Medicína není schopna počítat s duchovními aspekty, dokonce ani psychiatrie.


Dnes, na počátku 21. století, více a více vědců, včetně i mých kolegů – lékařů, přichází k závěru, že příčinou nemocí, jako i všech ostatních problémů člověka, není ve světě nás obklopujícím a dokonce ani ne v biologickém těle, ale v nitru jeho „já“. Odsud plyne závěr: pouze, když se změníme, změníme svoje „já“, dokážeme řešit naše problémy včetně nemocí. :29:
06.08.2010 - 08:47 | Filtr
(Štír) Freja » masér Jan kohout
Zrovna ctu Kubyho-Leceni,zazrak v nas...jinymi slovy je tam to same :3: :15:
06.08.2010 - 09:11 | Filtr
(Panna) masér Jan kohout » Freja
http://kohout-maser.webnode.cz/kaba…

Současné globální krize jsou krizemi tužeb


Otázka: V dnešní době existují stovky televizní kanálů, a často slyším jak si lidi stěžují že nemají co sledovat. Je to podobné našemu světu, na první pohled všechno máme, ale stejně nám něco chybí. Tak co vlastně hledáme, co nám ještě chybí?

Odpověď: Existuje pět úrovní tužeb rozdělených do tří skupin, v první skupině se nacházejí animální touhy (potrava, reprodukce, domov), druhá zahrnuje lidské touhy (peníze, uznání, znalosti) a třetí skupinu tvoří duchovní touha, tak zvaný bod v srdci.

Dokud byly aktivní pouze první dvě skupiny tužeb, spokojili jsme se s jejich „zkrocením“ pomocí rutiny a potlačování, avšak ve chvíli, kdy se objevil bod v srdci, přestaly první dva způsoby fungovat a nastala potřeba poohlédnout se po něčem jiném. Právě tehdy se po tisících letech čekání na pravou chvíli vynořila moudrost kabaly.

Moudrost kabaly je nástrojem pro Tikkun (nápravu) a jejím používáním můžeme změnit kavanu (záměr) z touhy po sebeuspokojování definované jako egoismus na touhu uspokojit celou přírodu (Stvořitele), jež je definovaná jako altruismus.

Současné globální krize jsou krizemi tužeb, a pokud použijeme moudrost kabaly k uspokojení největší touhy ze všech, touhy po duchovnosti, veškeré problémy se vyřeší automaticky, neboť jejich podstatou duchovní nespokojenost, již mnozí zažívají.
06.08.2010 - 10:05 | Filtr
(Panna) masér Jan kohout » Freja
:1: Řidičský průkaz pro ovládání života


Dr. Michael Laitman

Každý člověk je Stvořitelův dělník, i když to neví nebo necítí. Předpokládejme, že vaše “auto” má motor, který jej pohání. Ve skutečnosti je to Stvořitel, který s ním pohybuje, tím že vás popohání utrpením zezadu a láká vás potěšeními zepředu. Proto se vaše “auto” valí ať už chcete nebo ne, tím jak ujíždí od utrpení ve směru potěšení.

Nicméně, přijde čas, kdy dostanete “Jeep”, kterým Stvořitel nepohybuje. Musíte Ho sami požádat, aby nastartoval motor. A když od Něj dostanete sílu, můžete se pohnout ze svého místa pouze do té míry, do jaké jste ho požádali. Jinými slovy, vy a On pracujete jako partneři.


Zpočátku jste nevěděli, kam jste měli namířeno, proč, nebo za jakým účelem. Prostě jste jeli dopředu, aniž byste o tom přemýšleli. Prožili jste mnoho životů tímto bezvědomým způsobem. Pohybovali jste se kupředu, ale jen jako zvíře, které utíká před ranami. Je psáno, že takový život je zvířecí existence, což znamená, že nevíte, odkud vaše touhy pocházejí, a proč jednáte tak jak jednáte. Všichni lidé žijí tímto způsobem, prozatím.

Nicméně, poté získáte bod v srdci a objeví se spojení s Vůdcem. Začnete ho vědomě žádat, o svůj pokrok. Nyní si přejete osvojit si cestu a dosáhnout cíle, nejen se zbavit utrpení a přijímání rozkoše. Je pravda, že vás to nyní zajímá. Tento cíl není propojen s radostí, na čem záleží je, že to je pravda. V současné době jste uváděni do pohybu lží. Proto žádáte aby vám byla dána síla Světla, abyste mohli postupovat navzdory svým pocitům.

Člověk přichází ke studiu, přičemž opouští postup od “hořkého ke sladkému” a vstupuje do pohybu od “lži k pravdě.” Navzdory svým pocitům se pohybuje od úvah o pocitech k úvahám o mysli.

Nicméně, tato doba je potřebná dokud “nenastartuje auto a nezačne se pohybovat.” Musí také projít “testem” a získat “řidičák”. Tomu se říká “doba přípravy”, která trvá dokud nejste nakonec schopni usednout do auta a jet.
06.08.2010 - 10:34 | Filtr
(Rak) rajka
Dojemně krásné, díky :27:
poslední dobou nějak narážím na téma kabaly tak nějak náznakově - sem tam mi uvízne v ruce nějaká knížka, nějaký článek... mám pocit,že nejsem dost vyspělá to chápat, takže si udělám čas a kouknu na Tvá videa - jsem zvědavá. Díky za inspiraci
06.08.2010 - 10:43 | Filtr
(Panna) masér Jan kohout » rajka
:1: Je to jen inspirace, žádné dogma. :74:
06.08.2010 - 10:50 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Ka.ty, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:15:Len tíško budem dúfať, že tento diskus. príspevok nezmažeš. Toto je na dlhú trať. Treba sa k tomuto pri plnom sústredení vracať späť. Udržať tú pozornosť nie je vždy jednoduché. Ľahko sa dáme rozptýliť. :25: :29:
06.08.2010 - 10:55 | Filtr
(Blíženci) hela215 » masér Jan kohout
a to je právě že dobře.i když někdo to může jako dogma brát.my vůbec jako lidi jsme vystaveni na milost a nemilost dogmatům.snažíme se je bu´d přijmout nebo z nich utéct.no a jednou jsem si takhle přemýšlela a říkám si.chci to?a vůbec,to co vyznávám,je v mým srdci doopravdy,nebo je to jen někde jen jako na povrchu.pokud to je na povrchu nezbývá než to bu´d žít,nebo to opustit.ale potřebuju k tomu opět jen nějakou inspiraci a svůj život si musím řídit sama.

doufám,že je to k pochopení.te´d při zpětném přečtení koukám,že to vypadá jako bych to opsala o pár příspěvků víše od dr.laitmana,ale je to z mojí hlavy(vážně :4:)
06.08.2010 - 10:55 | Filtr
(Panna) masér Jan kohout » Ka.ty
Tady to bude pořád a mnohem víc.
http://kohout-maser.webnode.cz/kaba…
:15:
06.08.2010 - 11:05 | Filtr
(Rak) rajka » masér Jan kohout
Takhle to vnímám :1:
06.08.2010 - 19:13 | Filtr
(Panna) masér Jan kohout
:27:
http://www.youtube.com/watch/…

Je celá řada lidí, kteří nemohou snést svou vnitřní prázdnotu, dokonce i když jsou jejich životy zaplněny spoustou věcí. Podívejte se na nejprosperující evropské státy a na jejich nejvyšší hladinu depresí, sebevražd a drogově závislých. Ve stejném okamžiku tu jsou lidé, kteří se dokáží smířit s minimem. Jsou zde Evropané, kteří cestují do Indie a jiných oblastí, aby potlačili svůj egoismus na nejnižší úroveň a naučili se, jak být spokojen s málem.

Čím menší je egoismus, tím lehčí je život. Zvířecí úroveň ega věci zjednodušuje. Čím větší je úroveň ega, tím tíže je cítit. Vysoký egoismus vede k bolestným otázkám. Každý člověk si vybírá svou cestu. Naše ego v každém okamžiku roste a nutí nás hledat odpověď na jednoznačnou otázku „Proč existuji?“

Nicméně odpověď neleží v žádných tricích, drogách nebo sebeujišťování, ale pouze v objevování světů, ve kterých existujeme, v úplném měřítku. Skončíme tam nevyhnutelně. Jinými slovy, pokud se nespojíme s obecným řídícím systémem našeho světa, dostaneme se do stavu, který je horší než smrt. Proto musíme začít chápat obecný obraz světa na úrovni, která nám umožní zůstat v bezpečí a spokojenosti.



07.08.2010 - 11:07 | Filtr
(Panna) masér Jan kohout » hela215
:1: :17:
12.08.2010 - 13:18 | Filtr
(Panna) masér Jan kohout » Ka.ty
:14:
„Mašiach sedí u brány Jeruzaléma a čeká,

až budou lidé hodni spásy.

Je spoután železy

a potřebuje úplné lidi, aby jej osvobodili.

Měl dost chasidů,

měl dost šířky, nyní požaduje

hloubku v lidech pravdy.“

- Rabi Menachem Mendel z Kotzku

http://www.stream.cz/video/…
12.08.2010 - 14:18 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » masér Jan kohout
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Ka.ty, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:2:A je vymalováno. Ach jaj. :69: :3:
12.08.2010 - 14:28 | Filtr
(Panna) masér Jan kohout » Ka.ty
To jsou pecky, co? :61:
12.08.2010 - 14:34 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » masér Jan kohout
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Ka.ty, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Len realita, všetko má svoj čas. :3:
12.08.2010 - 16:40 | Filtr
(Váhy) Buddha/2
díky :15:
sice jsem to ještě nedokoukal,ale zatím je to dobré :44:
12.08.2010 - 17:21 | Filtr
(Panna) masér Jan kohout » Buddha/2
To je pro mě velká čest. :1:
14.08.2010 - 18:25 | Filtr
(Blíženci) hela215
takhle kabala inspiruje moji dceru(je jí osm a je autista) :4:
Příspěvky: 1-25 26-40
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »