Odchod zo vzťahu


25.05.2010 - 11:37
(Beran) Catwoman1
Odchod zo vzťahu
Ahojte, čo vám nakoniec dalo silu odísť z viacročného vzťahu, v ktorom ste síce boli ako tak spokojní, ale vás vyčerpával, akoby úplne nenapĺňal a bol proti niektorým vašim zásadám?(teraz nemusíte písať o dôvode napr. partnerovej nevery, proste keď partner vám bol verný, aj vás ľúbil aj vy jeho...ale asi to nebolo tak ono)

Stránka: 1 2
Řazení:
25.05.2010 - 11:40 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele haf, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
jakoby poznám hranice partnera a vím, že dál už to nejde....tak asi
25.05.2010 - 11:41 | Filtr
(Váhy) charri
...psychomanipulace....a pohár přetekl :19:
25.05.2010 - 12:03 | Filtr
(Beran) HL
Ahojky, přesně to teď řeším!
On je skvělý, nekouří, nepije, má pravidelný příjem, miluje mě, chce si mě vzít a mít se mnou děti......ale já cítím, že mě tenhle vztah nenaplňuje, nedává mi, co potřebuju, hlavně citově. S čím máš problém ty? taky na tebe všichni koukají jako na blázna? Už jsi odešla? Já pořád přemýšlím o "pauze". zjistit, jaký to je bez něj.
25.05.2010 - 12:05 | Filtr
(Panna) alassea
keď som si uvedomila,že nie som šťastná :24:
25.05.2010 - 12:06 | Filtr
(Beran) HL » alassea
čím jsi nebyla šťastná??
25.05.2010 - 12:29 | Filtr
(Beran) Catwoman1 » HL
No ostava tam lutost...ale u mna a partnera to je ine, ma vela zlozvykov, nie je spolahlivy...len cista laska uz veci nemoze drzat pokope....vlastne navyse aj ta laska odo mna sa uz zmensuje, lebo mi tam chyba radost a stale sa len riesia nejake problemy v jeho zivote. Uz chcem zit podla seba s optimizmom do buducnosti.

Kazdy vnutorne citi, ked to nie je to prave...aj ked sa to navonok tutla...

25.05.2010 - 12:33 | Filtr
(Beran) Catwoman1
vycestovat je urcite dobry napad...mna to vsak caka az o rok..teraz nemam moznost na dlhsie,

ale mas pravdu pre kazdeho co plati je usporiadat si znova svoj zivot - podla seba. Znova sa vratit k sebe samemu a byt takym kym sme NAOZAJ.
25.05.2010 - 12:40 | Filtr
(Beran) curry » Catwoman1
tak tak, s tymto "vratit sa k sebe samemu" si mi vnukla dalsi dovod, lebo som si uvedomila, ze som nebola v tom vztahu sama sebou...to je vlastne nakoniec asi najsilnejsi dovod
25.05.2010 - 12:45 | Filtr
(Beran) Catwoman1 » curry
Presne tak...toto cloveka ked napadne, viac sa nad tym zamysli.

Myslim, ze partner vo vztahu nas ma obohacovat a nie nam stale kradnut energiu a elan do zivota. A ked si uz nevies spomenut, kedy si sa naozaj schuti blaznivo od srdca pri nom zasmiala a on s tebou, tak je to zle.
25.05.2010 - 12:47 | Filtr
(Býk) player
Přesvědčení,že v budoucnu by byl na řadě rozvod.
Rozvod je vždycky nepříjemná věc. Já to umím vycítit,kdy je to pevné a kdy ne.

(A i pevný vztah je dřina a odříkání za čas).
25.05.2010 - 12:50 | Filtr
(Beran) curry » Catwoman1
ha, vidiet, ze si tiez baran :)...ja som mala ten isty problem, cely svoju vieru a energiu som do toho vztahu vrazila a s radostou, mi nevadilo, ze nie je taky idealista ako ja, lenze si vobec necenil, ze sa mozem aj pretrhnut, takze nakoniec som ja bola uplne vycerpana a on bol stale melancholicky, som to nevladala tiahnut sama
25.05.2010 - 12:54 | Filtr
(Býk) Ajuse
Lide se vyvyji...nemuzes mit stejne nazory a hodnoty jako pred lety...je to normalni proces. Pokud nejste v manzelstvi, pak je to o to jednodussi.

Udelej to, co je nejlepsi pro tebe, jak to citis. Je to tvuj zivot. Az se treba jednou ohlednes, aby sis mohla rict ´´Zila jsem svuj sen´´...
25.05.2010 - 12:58 | Filtr
(Beran) HL » Catwoman1
Nutně mi to připomíná můj první vztah. pořád se jen řešily jeho problémy, bylo to strašně vyčerpávající. Moc jsem si oddychla, když jsem odešla. Doufám, že už jsi odešla a už neztrácíš svůj čas.
25.05.2010 - 12:59 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele anthon, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Opět je to jednoduché, jako v celém životě. Někteří z nás (netroufám si tipnout, kolik % nás je ) potřebují ke spokojenému životu a samozřejmně i pro své zdraví partnera, se kterým chtějí prožívat denně (nejen o Vánocích) hezké chvíle a mít z toho radost. Myslím tím o blízkosti druhého, držení se za ruce, milování, prožívání hezkých chvil kdekoli společně,upřímnosti, obdarovávání, pomáhání apod.
Když toto přestane a jde vám i o vaše zdraví, je to přesně ten okamžik, kdy se musíte zodpovědně rozhodnout odejít.
Sám jsem to musel udělat po 20-letém vynikajícím vztahu.Příčinou tady byla podle mně (protože mi to neuměl potvrdit ani psycholog) postmenopauzální hormonální změna osobnosti s důrazem na probuzené negativní genetické dispozice. Psychycká změna v chování lidském totiž může nastat v cyklu zhruba kolem 5. každých let vývoje člověka. Nemusí být vůbec znatelná, ale může být, jako v případě mé bývalé, fatální (z toho výraz "Feme Fatale" :4:
Tak asi tolik :3:
25.05.2010 - 13:10 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Sem.miš, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
U mě rozhodlo, že jsem "musela řešit", jestli vůbec s ním chci strávit vánoce a silvestra, dovolenou. Když se na tohle musí sebe člověk ptát, tak asi to není ten, se kterým bych chtěla strávit celý život.
Věděla jsem, že když budu s ním, tak se budu přemáhat, abych byla příjemná a bude mi líto, že nemůžu být jinde.
Vadilo mi, že dělám spoustu věcí jen kvůli němu, aby byl klid.
Takže ta "láska" vlastně nebyla láska, byl to zvyk s přetvářkou. Oddalování "zranění" toho druhého. Snaha co nejdýl se vyhnout výčitkám a obviňováním od toho druhého, až mu oznámím konec. Lítost.
Žít s někým jen proto, že je vám ho líto, je nesmysl. Je to vlastně podvod. A čím dýl trvá, tím větší je pak překvapení partnera, který si myslí, že je všechno v pohodě.
Přemáhání se jen vyčerpává energii, člověk je v podstatě bez důvodu stále unavený a nemá pak na nic náladu. Není šťastný a někdy pak už ani spokojený.
:24:
28.05.2010 - 22:57 | Filtr
(Rak) heelffy » HL
Nikdy jsem nebyl pro radikální řešení. Ale s city to tak asi má být. Buď miluješ a chceš být, nebo tam něco chybí. A garantuju, že děti žádný vztah neslepí. Mohou ho buď posílit, nebo definitivně rozbít (byť bude existovat dál, ale bude mrtvý).
28.05.2010 - 23:19 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Kordelie, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Sílu odejít asi pocit smutku, to, že jsme oba nešťastní, že jen přežíváme...že jen přecházíme problémy a nemáme vůli jít ve vztahu dál...cesty se lidem rozcházejí :17:

pokud už nejsi šťastná...není co řešit :62:
29.05.2010 - 09:13 | Filtr
(Býk) OLLA
Ach tie vzťahy. Sú rôznorodé, zložité a komplikované. :18: Niekedy podľahneme pocitu, že nie je v našich silách niektoré špecifické hádanky vo vzťahu vylúštiť. Ste spolu, ale chceš ešte vôbec? Čo vás vlastne ešte spája? Stále ho miluješ? Priznaj sa, koľko krát si si podobné otázky položila? :3:Myslím,že ako tak premýšľaš, ani za svet nevieš prísť na to, kedy sa všetko to krásne a vzácne vytratilo. Jediné, čo vieš je, že váš vzťah už nejaký ten čas nahlodáva stereotyp, nuda, odcudzenie... :8: Nevieš... či ho ešte lúbiš a nie ste si istá ani tým, či vôbec ešte máš vôľu v tejto prázdnote zotrvávať!?!? :63:
Skôr ako za sebou nadobro zabuchneš dvere a zmaríš tak akúkoľvek nádej na záchranu, skús nazrieť o pár rokov späť. Čo vás spájalo? Aké vlastnosti ti u partnera imponovali? Čo živilo vašu lásku? :12:Poznáš to – každá minca má dve strany. :3: Subjektívny pohľad na svoju osobu a neobjektívne posudzovanie partnera nikam nepovedie... V čom si chybila ty a v čom on? Pokiaľ sa nejedná o zásadné prešľapy typu nevera, podrazy, či ustavičné klamstvá, zrejme bude zato stáť o „comeback“ vašej lásky zabojovať. :18: Nevyhnutná je však otvorená komunikácia partnerov, ako aj obojstranná snaha veci zlepšiť.Láska je kvietok, ktorý treba neustále zalievať, aby v celej svojej kráse mohol rozkvitnúť. :1: :35:No,porozmýšlaj :63:
Prajem ti vela šťastia a správnu volbu :18:Držím palce :15:
29.05.2010 - 09:26 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele funik, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Rozum :29:
30.05.2010 - 00:09 | Filtr
(Rak) Nocna Sova
Uvedomenie si,ze ak ho neopustim tak sa zblaznim a tiez,ze nechcem zit takyto zivot.On videl vsetko cierne,stale sa len lutoval aky je chudak.Jednoducho cez neho slo tolko negativnej energie,ze ja ako otimista som to uz nevedela zniest.Su to skoro dva roky a som neskutocne stastna,ze som sa s nim rozisla.Zili sme spolu 3 a pol roka.
30.05.2010 - 06:24 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » HL
Ahoj,
nemohu si odpustit reakci na tu "pauzu". Nepřemýšlej o pauze, ale o konci. Pauza není fér, nesmíš se bát rizika přijmout zodpovědnost. Když si někdo chce dát pauzu, nechává si otevřená zadní vrátka. Někdy si chce vyzkoušet být sám, častěji se za tím skrývá, že si chce vyzkoušet vztah (nebo jen sex?) s někým jiným. A kdyby to nebylo ono, tak mít možnost se rátit. Je to fér?
Fér je ukončit to i s rizikem, že zůstane člověk sám, což je ale vždy lepší, než nevyhovující vztah. Tím člověk nedává druhému marnou naději, která mu přinese jen o to více bolesti. A věř, že mluvím z vlastní zkušenosti. Taky odcházela, ale zadní vrátka si nechávala otevřená... Přibouchl jsem jí je já. Ale chvíli mi to trvalo.
Víš, že to není ono. To už nikdy nebude s ním ono. Fér je odejít. Nečekat na to, až se někdo objeví, odejít hned teď.
30.05.2010 - 06:29 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Já tu sílu nenašel, naštěstí ji včas (na poslední chvíli?) našla ona. Bohužel za velmi zvláštních okolností, které zanechaly více hořkosti, než bylo třeba, ale nakonec z mého pohledu jsem si za to mohl sám, měl jsem najít to odhodlání dříve o pár let.
Takže nehleď vlevo, vpravo, jdi! Už jen z toho důvodu, že nejsi šťastná. Když s ním zůstaneš, je to podvod vůči tobě i vůči němu.
30.05.2010 - 09:12 | Filtr
(Panna) můza » anthon
Je to fakt-lidská povaha se s věkem mění.Většinou k horšímu.A když člověk v tom vztahu z jakéhokoliv důvodu setrvává dlouhodobě,je jedno jestli muž nebo žena,strašně to vyčerpává,deptá.A člověk tím ubližuje hlavně sobě.
jen to procento vztahů,který jsou naprosto rovnocený,a energeticky vyrovnaný je mezi lidma minimální.
Je na každé-každém,jak je odolný.A je nejlepší s tím moc nečekat.Život máme jen jeden.
Časem se srovnáš,pochopíš...Až budeš žít zase svůj život,neovlivněný negativními postoji toho protějšku,budeš mít najednou i kolem sebe lidi
se kterými Ti bude dobře. :74:
30.05.2010 - 09:44 | Filtr
(Panna) můza
A já se ho zase zastanu...Zažila jsem v životě babu,který v přechodu hráblo tak že jí od nás z práce vezli rovnou na blázinec.A pobyla si tam víc jak půl roku...Napadala bezdůvodně slovně i fyzicky celý svý okolí,trpěla představami,že jí všichni chtějí něco ukrást-I manžela osočovala,že jí chtěl otrávit nějakým postřikem na mšice...
Zkrátka a dobře,zůstala šáhlá až do konce svých dnů...A to v tom měl ten chlap setrvat? :74:
02.06.2010 - 13:33 | Filtr
(Lev) relykraft90
Srdce a mysl mi dalo sílu odejít z dlouholetého, více méně fungujícího, vztahu. Všechny nehezké vzpomínky (pokud žádné nehezké nebyly tak už jen to uvažování o konci něčeho, co je zaběhnuté XY let), když tě přestane přitahovat jeho osobnost, když tě přestane vzrušovat a nechceš s ním mít sex, nevážíš si jeho osobnosti a přestaneš k němu vzhlížet. Začne tě dusit myšlenka, že nepoznáš dalšího partnera. Dusí tě pocit, že si tě partner chce vzít nebo tě až tak miluje - důvody jsou různé, pokud to člověk nechá zajít moc daleko a problém neodstraní/neřeší v zárodku, tak se později řeší obtížně nebo je už pozdě a nejde vyřešit.
Příspěvky: 1-25 26-29
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »