Pohled na vztahy


15.03.2010 - 18:28
(Kozoroh) bhakti
Pohled na vztahy
Člověk má milovat, ale bez vazeb a pout, bez připoutání, které přináší bolest a utrpení. Nemůžeš nikoho vlastnit, jen ho milovat. Život je jako jízda vlakem. Vlak dorazí do stanice, lidé nastupují, vystupují. Ti kdo nastoupili, nebudou ve vlaku stále, přijde jejich stanice a oni budou muset vystoupit. Když jedeme ve vlaku a někdo vystoupí, nepláčeme, nad příchodem těch, kdo nastoupili, nejásáme, i oni jednou vystoupí, je to přirozený koloběh. Nikdo nám nepatří a nikomu nepatříme, jenom zde žijeme.Byl to jen úkol jít chvíli vedle sebe, ne spolu, něco se z toho naučit a zas jít dál

Stránka: 1 2 3 4 5
Řazení:
15.03.2010 - 18:36 | Filtr
(Střelec) BEAES
Je to tak, život je taková jízda vlakem, s někým jedeme jen chvilku a vystoupí z našeho života, s někým jedeme docela dlouho. Občas litujeme, že jsme někoho neoslovili a on vystoupil. Nikdo neví kdy dojede do své cílové stanice.........
15.03.2010 - 18:40 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele giovana, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:42: :42:moc pěkně napsané :15: :74:
15.03.2010 - 19:09 | Filtr
(Beran) miluška medvídková
přesně tohle jsem nedávno taky četla, myslím, že i sem psala, moc se mi to líbí, je to tak. :12: :12: :12:
15.03.2010 - 20:14 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele militie, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Já si život, jako jízdu vlakem nepředstavuji.
Průchozí vagón, plno vztahů, a nic z toho. Bez emoční vazby, nic nefunguje, ani přátelský vztah, natož zamilování.

Za žádnou cenu, bych nyní nechtěla, stavět a vystupovat z mého rozjetého vlaku. Znamenalo by to krach lásky, emocí, všeho, co člověk chce budovat. Protože dva lidé nežijí, vedle sebe, jen tak, bez cíle.

Láska a vztah, to není jen fata morgána, jít chvíli vedle sebe, a potom se rozplynout v dáli.

Ale, proč ne, kdo chce takto žít, ať je mu toto "nic" přáno. :16:

15.03.2010 - 20:15 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » militie
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele KOZLÍK, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:15: :30: :30: :62: :62: :17:
15.03.2010 - 20:29 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » militie
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Kordelie, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
I fata morgána to může být...bhakti to nepopisuje jako průchozí vagón...Poukazuje na nemožnost druhého vlastnit. Na přirozenost nově se rodících vztahů a zánik vztahů jiných... Nebýt s druhým srostlý na život a na smrt. Ale poznání, že vědomí konce nás činí svobodnými a bohatšími. Poděkovat za předané bohatství a jít dál...
15.03.2010 - 20:45 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Sem.miš, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Láska přece neomezuje nikoho - ani Tebe ani toho druhého. Když se do někoho zamiluješ a není Ti dostupný ( herec, zpěvák, učitel na škole, kdokoli.. manžel kamarádky ), tak jsi přece schopna jej milovat aniž bys ho vlastnila. Platonicky.

Matka svoje děti miluje také, a nebude jim přece bránit, aby ony se zamilovaly do svých partnerů a odešly s nimi z domova. Miluje je stejně, ikdyž odejdou.

A přesně tohle ( ač je to k nevíře ) platí i mezi partnery, milenci či manželi. Když někoho miluju, tak ho nemůžu přestat milovat, ačkoli on pozná, že nejsme dobrý pár a odejde s jinou. Když ho chci vlastnit, bolí to. Když pochopím, že jsme spolu prostě měli být jen nějakou dobu, abychom se ve vzájemném vztahu něco naučili a něco pochopili, tak mi sice bude líto, že ten hezký čas zkončil, obrečím to, ale nebude to bolet. Z bolesti nad tím, že nemám moc ho udržet u sebe a tudíž ho nemůžu vlastnit, vzniká nenávist - jak se říká, že je od lásky k nenávisti velmi blízko. Je to špatně řečeno - od touhy vlastnit k nenávisti je děsně blízko. Nenávidím partnera, který přes moje výslovné přání, aby neodcházel, stejně odejde. Je to reakce nevole s jeho jednáním. Neposlechl. A poslouchat mají kdo? Ti co vlastníme, nebo podřízení v práci, nebo nedospělé děti ve škole. Ale ne dospělý člověk, který poznal, že tudy cesta nevede a rozhodne se jít jinudy.
O tom to je...

Opačným pólem k radosti není bolest, je to smutek. Bolest není emoce.
:3:
15.03.2010 - 20:45 | Filtr
(Rak) nanuk
Ano je to pravda :9:,ale myslím si,že to úplně tak bez těch pout a vazeb nejde.....Tu jízdu vlakem bych si asi představovala tak,že tím vlakem pojedu celý život s tím člověkem,kterého miluji,nebudu ho vlastnit ani lpět na něm, když bude potřeba, tak vystoupí on, nebo já,ale zase rádi spolu nastoupíme do toho stejného vlaku a pojedeme dál.....a kéž by žádné zastávky neexistovaly.... :27: :27: :27:
15.03.2010 - 20:49 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » nanuk
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele KOZLÍK, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
taky mám takovou představu :6: :3:
15.03.2010 - 21:15 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Kordelie
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele militie, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Já chápu, co dotyčná myslí. Jen možné je vše. Pokud nechce být s druhým srostlá, nic se neděje, každý cítíme své potřeby jinak.

Není na toto šablona. A jestli budou dva se milovat do konce způsobem - srostlí na život a na smrt, proč ne?

To jim nebere svobodu, a nevím, zda vědomí konce, např. mě, bude činit svobodnější. Jsem stále svobodná - má duše určitě. A pokud člověk nežije sám, je rád, že soucítí se svým protějškem, že s ním splývá. :12:

Jít dále, s tím také souhlasím, ale ne, nechci jít dále sama.

Zřejmě to nebude o úplné svobodě, protože láska, dva lidi poutá k sobě, zda chceme, nebo ne. :4:

15.03.2010 - 21:16 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » KOZLÍK
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele militie, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:30: :12: :15:
15.03.2010 - 21:20 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele militie, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Mě nemusíš vysvětlovat, jaký může být běh života. To se vše ukáže.

Jen nemíním tady láteřit na LÁSKU, nemám důvod.

Naopak, láska je a bude vždy krásná. Ať si někdo představuje s omezováním, či bez něj.

Nejsme kloni. :18: :17:

15.03.2010 - 21:21 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » militie
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Kordelie, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tuším, že byla řeč o nezdravých poutech...poutání, vlastnění - (bhakti psala: bez vazeb a pout, bez připoutání, které přináší bolest a utrpení...)

vnímat a sdílet vzájemnou svobodu ve vztahu je to nejkrásnější co si vzájemně můžeme dát...milovat svobodně...nevlastnit...
15.03.2010 - 21:30 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Kordelie
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele militie, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jistě, nechceme ani nezdravá pouta, ani zdravá, ani vlastnění, ani vazby s pouty, chceme vše bez připoutání....

Nechceme my mladé ženy, být ve vagonu, jet vlakem, vystupovat, či nastupovat. Chceme jen jednu lásku, která nás bude provázet celým životem.

Bez bolesti i utrpení. To nám zařídí naše příští nemoci.

Zamilovávejme se, a buďme šťastné, pokud to jde!!!! :74: :12:


15.03.2010 - 21:31 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Sem.miš, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No, určitě se rozvádějí hlavně páry, které si "odkroutili" buď první zamilování a prozřeli, že se k sobě pro další párový život nehodí. Je dobré, když to poznají, než mají děti.
Pak se rozvádějí ty páry, které spolu zůstali možná, ikdyž to poznaly, ale z povinnosti a pak si za to můžou sami.
Pak se rozvádějí páry, které tedy po výchově dětí, které jim dalo spousty zkušeností, ale také jim to dalo zabrat, ale zjistili, že v tomto složení team nebude fungovat bez dětí.. Děti vylítnou z hnízda a páry se rozpadnou.
Pak se samozřejmě kolem té 40 až 50 rozpadají páry z důvodů, že "chlap chytne druhou mízu" a chce si dokázat, že ještě za něco stojí. Jeho žena v té době možná o sebe už moc nedbá, stačí jí, že je šťastná babička. Chlapovi děděčkovství nestačí, většinou.
Po 60tce přichází důchod. Absolutní změna životního stylu, kdy páry zjistí, že dokud chodili do práce a doma spolu trávili jen chvíli a pak šli spát, tak to ještě šlo. Ale trávit s touto osobou 24 hodin denně - na to prostě nemá. Takže i po 60ce se páry rozpadají.
A vždy je to o tom, že v každém věku k sobě můžou najít vhodného partnera, který si taky "užil svoje" a je o kus dál - stejným směrem jako třeba ona žena, kterou kolem 70ti opustil manžel, protože "není žádný ošetřovatel" a ona je nemocná a už "s ní nic není". S chlapama to může být taky tak - skončí na vozíku protože mu uříznou nohy díky cukrovce a tomu že kouřil... a strašně zahořkne a je na svou ženu hnusnej. Za co? Za to, že si to v podstatě svým životním stylem zavinil sám? A ona má za jeho hříchy ke stáru trpět? Vůbec bych neodsuzovala takové partnery, které se v takových chvílích rozhodnou, že odejdou, aby měli klidné stáří a nemuseli se nervovat s nějakým hrubiánem. Každý si zaslouží úctu, nejen nemocní, i ti zdraví, co se o ně starají. Když se jim jí nedostává, raději se někdy rozhodnou jinak. Ono jim z toho taky není nijak extra, ale než zkončit na práškách nebo s infarktem... Stejně by ten nevrlec nakonec zůstal sám.

Já jsem taky rozvedená a bezprizorní děti nemám. Jde možná jen o to nezahořknout a těm dětem dát holt všechno za oba rodiče, když jeden vypadne.
:17:
15.03.2010 - 22:10 | Filtr
(Rak) Jedna duše od studánky sv.Zdislavy » Sem.miš
Popisuješ to docela fundovaně, ale s tou poslední větou si dovoluju nesouhlasit - jeden rodič nikdy není schopen nahradit oba dva rodiče - není to ani možné. Já děti mám dvě, také jsem rozvedená, jako dítě jsem vyrůstala od 8 let obez otce - vím o čem mluvím. Kdyby se jeden rozkrájel, tak nenahradí ten druhý aspekt, ač ženský či mužský, který v té rodině po rozvodu chybí, není to prostě ani z hlediska přírody uskutečnitelný - bohužel. :9: Ale to je už asi téma na jinou diskusi . Přeju dobrou noc všem. :17:
15.03.2010 - 22:14 | Filtr
(Hadoken) ži.va » Jedna duše od studánky sv.Zdislavy
//Kdyby se jeden rozkrájel, tak nenahradí ten druhý aspekt, ač ženský či mužský, který v té rodině po rozvodu chybí, není to prostě ani z hlediska přírody uskutečnitelný - bohužel.//

souhlas
15.03.2010 - 22:17 | Filtr
(Býk) Ajuse
Tohle je z nějakého filmu...jen si nemůžu vzpomenout na název? Jak se jmenuje?
15.03.2010 - 22:21 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Jedna duše od studánky sv.Zdislavy
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele militie, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Já budu mít opět jiný názor. Zažila jsem (dle mé máti), že je lepší být rozvedená, a opravdu být ve svých rozhodnutích svobodná, než žít s nevhodným partnerem.

Už jsem kdysi napsala, že jsem jí za to vděčná, že věděla, co má dělat, a že nebyla tak slabá, aby se spoléhala na partnera.

Nejsem na nikom závislá, jsem vychovaná k samostatnosti.

Není pravda, že matka neumí zajistit dítěti kvalitní život. Naopak, mnohdy je toto nutností. :74:
15.03.2010 - 22:25 | Filtr
(Ryby) už zase ocelová žena » militie
Ahoj militie,

taky by se mi nechtělo žít bez emocí a zkrátka bez všeho co k lásce patří...
Ne žít vedle sebe a čekat až bude výstupní stanice pro člověka, kterého mám "vedle" sebe. Chci s ním sdílet všechno a vztah budovat, pracovat na něm. Samozřejmě, že se to nemusí povést tak, že to bude navždy, ale...
15.03.2010 - 22:30 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele militie, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Myslím, že nikdo nemá nic tak dokonalého, jak by chtěl. Ale už od mládí si o něco koledujeme. Četla jsem zde různé zážitky, ...už od 14 let...atd... Dospělá žena, neví, že láska ji dávno utekla, apod.

Život je zkrátka různorodý. A znám i exmanželky, které na rozvodu dobře vydělaly.


15.03.2010 - 22:40 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » už zase ocelová žena
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele militie, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Slaměnko,
ty jsi hodná a milá. Emoce jsou krásné, pokud jsou pozitivní, a posunují nás i se svou láskou dopředu.

Máme stejný názor, a já jsem tomu ráda, protože tady, jakoby nikdo LÁSKU coby cit, neměl rád. Každý ji od sebe odhání.

A máš pravdu, to ale....bude vždy nad námi...ALE my si toho "ale" (pokud nebudeme muset) NEBUDEME všímat :12: :17:
15.03.2010 - 22:44 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele militie, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To bude asi tím, že jsem opravdu jiná, jinak vychovaná, na jiné úrovni, křeč je mi vzdálená, ty tomu říkáš opozice - já tomu říkám jiný názor.

Nemíním být agresivní osobou. Mysli si, co chceš. Mě určitě nic nepoznamenalo, naopak. :4:

16.03.2010 - 07:48 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Jedna duše od studánky sv.Zdislavy
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Sem.miš, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Já nemám na mysli to, že bych nahradila dětem otce - to samozřejmě nejde. Toho nenahradíte ale ani když jim přivedete "náhradního".

Ale žádné bezprizorní děti nemám, jak tady Nejkrásná říkala, že z neúplných rodin pocházejí bezprizorní děti.... Dala jsem jim vše, co bylo v mých možnostech, aby měly krásný, útulný, láskyplný a pohodový domov, do kterého se stále rádi vracejí. A to se mi podařilo i bez otce.

Nejkrásná, nepoužívej cizí slova, když nevíš, co znamenají( "Dneska jsou všichni rozvedení a v tom vyrůstají bezprizorný děti ....to přece není jen tak.....")
Bezprizorní = nemající domov, žijící na ulici, toulavý, opuštěný, zanedbaný, bez dozoru...
16.03.2010 - 08:00 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele josefinka1, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
máš pravdu,nepohodlné manželky se opouští nebo se strácí ucta k nim. :15:
Příspěvky: 1-25 26-50 51-75 76-100 101-107
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »