Pátá dohoda


05.03.2010 - 07:41
(Blíženci) Im the one
Pátá dohoda
http://www.neoluxor.cz/knihy/… ji někdo z vás už?

Řazení:
05.03.2010 - 07:46 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:12:slyším prvně... dík za info :30: :74:
05.03.2010 - 07:48 | Filtr
(Blíženci) Im the one » musiúa
:17: :3:
05.03.2010 - 07:55 | Filtr
(Štír) Freja
Vcera jsem v ni listovala v prodejne.Pata dohoda ma byt o pochybovani. :3:
05.03.2010 - 08:10 | Filtr
(Blíženci) Im the one » Freja
Jé děkuju.A o pochybování čeho?Máš na to nějaký názor?
05.03.2010 - 08:20 | Filtr
(Štír) Freja » Im the one
V podstate neco podobneho rika Osho.Ze pochybovani je projevem, nasi inteligence...beru to tak,ze si clovek nema nechat nakukat kdeco a slepe verit vsemu,co se kde pise nebo rika.Myslim,ze hledajici clovek ma tendenci tohle delat,znam spoustu lidi,co treba po absolvovani Reiki I ziskali pocit,ze muzou vsechno vylecit energii,s odstupem casu pak clovek zjisti,ze treba zrovna reiki je z tech vyssich energii na nizsi vibracni urovni...hmmm,nevim,jestli jsem to dobre vysvetlila... :61:
Tak tedy slovy meho kamarada : Je dulezite se ze vseho nepredposrat :4: :4:
05.03.2010 - 08:24 | Filtr
(Blíženci) Im the one » Freja
:4: :4: děkuji ti moc!Asi budu uvažovat o koupi.
Jojo,reiki :32:
05.03.2010 - 09:41 | Filtr
(Beran) miluška medvídková
Pojďme si je připomenout:

1.dohoda Nehřešte slovem aneb Miřte slovem přesně

Používejte slova přesně.Říkejte pouze to,co si myslíte.Neužívejte slova proti sobě samým,nepoužívejte je ani k pomluvám.Moc slov směřujte k pravdivosti a lásce.

2.dohoda Neberte si nic osobně

Nemusíte se zabývat názory druhých lidí.To,co ostatní lidé říkají není nic jiného než projekce jejich vlastní reality,jejich vlastního snu.Pokud se osvobodíte od názorů a jednání ostatních lidí,nebudete již zbytečně trpět.

3.dohoda Nevytvářejte si žádné domněnky

Buďte odvážní a vyjadřujte svá přání a ptejte se na to,na co chcete znát odpověď.Komunikujte s ostatními,abyste se vyhnuli nedorozumění,smutku a napětí.Jen s pomocí této jediné dohody můžete proměnit svůj život k lepšímu.

4.dohoda Vždy dělejte vše,jak nejlépe dovedete

To nejlepší z vás závisí na tom,jak se cítíte.Za jakýchkoliv okolností dělejte vše,jak nejlépe dovedete,a to je vše.Nic víc a nic míň.Nebudete tak již soudit sebe sama a ani se zneužívat či litovat.

Tyto čtyři dohody mají schopnost pomoci osvobodit naše pravé Já.Samozřejmě jen pokud je začleníme do svého života a používáme je.Potom nás mohou dovést k tomu,kým skutečně jsme a nikoliv k tomu,kým předstíráme,že jsme.

pátá dohodaMoji milí,přišel čas,kdy nám Miguel Ruiz spolu se svým synem Josem Ruizem mohli předat další dar: Pátou dohodu.

5 dohoda zní: Buďte skeptičtí,ale naslouchejte.

Nevěřte sami sobě,ani nikomu jinému.Pochybujte o všem,co slyšíte.Je to skutečně pravda? Naslouchejte záměru,který je ukryt za slovy.Jedině tak porozumíte skutečnému poselství.

“Naučíte se naslouchat přímo svému srdci,” říká o Páté dohodě José Ruiz, který společně se svým otcem Miguelem napsal tuto doslova příručku pro porozumění sobě samému.

Zde je první malá ukázka z knihy :

“Před dvěma tisíci lety jeden slavný mistr řekl: „A budete znát pravdu a ta pravda vás osvobodí.“

Osvobozeni od čeho? Osvobozeni od všech zkreslení ve vašem poznání, osvobozeni od veškerého emočního dramatu, které přichází jako důsledek vaší víry ve lži. Když vás pravda osvobodí, symboly, které jste se naučili, již dále neovládají váš svět. Potom nejde o to, zda máte pravdu, nebo se mýlíte, anebo zda je to dobré, nebo špatné. Nejde o to, zda jste vítěz, nebo poražený. Nejde o to, zda jste mladý, nebo starý, krásný, nebo ošklivý. Tomu všemu je konec.

Nebyly to nic víc než symboly. Budete vědět, že jste naprosto svobodní, když už nebudete muset být tím já, které předstíráte. Tato svoboda je opravdová. Je to svoboda být skutečným já a je to ten největší dar, který si můžete dát.”

A tady je druhá ukázka z knihy …

” Představte si,že se stáváte takovými,jakými jste byli v dětství.Tehdy jste ještě nechápali význam jakéhokoliv symbolu.Poznání převzalo vládu nad vaší myslí později.Když obnovíte svou přítomnost,jste jako květina,jako vítr,jako oceán,jako slunce,jako světlo.Jste to vy.Není co obhajovat,není čemu věřit.Jste tady jen proto,abyste byli,z žádného jiného důvodu.Nemáte žádné poslání než to,abyste si užívali života,abyste byli šťastní.Jediná věc,kterou potřebujete,je pouze být svým skutečným Já.Být autentičtí.Být přítomností.Být štěstím.Být láskou.Být radostí.Být sami sebou,to je to hlavní.To je moudrost.

Ti,kteří dosud nezmoudřeli,hledají dokonalost.Hledají Boha nebo ráj a snaží se to vše objevit.Není nic,co bychom měli hledat.Je to tu.Vše je uvnitř vás.Nepotřebujete hledat ráj,rájem jste právě teď.Nepotřebujete hledat štěstí,jste štěstím,ať jste kdekoliv.Nepotřebujete hledat pravdu,vy jste pravdou.Nepotřebujete hledat dokonalost.To je iluze.Nepotřebujete hledat sami sebe,nikdy jste se neopustili.Nemusíte hledat Boha.Bůh vás nikdy neopustil.Bůh je vždy s vámi,vy jste vždy se sebou.Jestliže nevidíte Boha všude,je to proto,že vaše pozornost je zaměřena na všechny bohy,v něž skutečně věříte.”

“Kniha vás dovede k tomu, kým opravdu jste. Je nástrojem, který z Vašeho života vytvoří umělecké dílo – vybroušený diamant.”

Don Jose Ruiz
05.03.2010 - 09:53 | Filtr
(Blíženci) Im the one » miluška medvídková
Děkuji ti velice :)
04.06.2010 - 23:44 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Mirko, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
ad....až přijde čas naše těla odejdou do nicoty. Kolik máme ještě úplňků, východů slunce či jeho západů, je to náš čas, buďme přítomni, užívejme si, užívejme si jeden druhého.
Pokud díky poselství, které sami sobě dáváme jsme šťastnější budou z toho mít prospěch i lidé z našeho okolí. Naše štěstí, radost, náš ráj jsou velmi nakažlivé a lidi okolo nás to inspiruje k změně vlastního světa.

Otec a syn Ruizovi nabízí další pohled na čtyři dohody a představují pátou. Knížka se nečte tak pohodově jako původní Čtyři dohody a požaduje po nás pozornost a přítomnost. Na oplátku se nám ukazuje možnost realizovat sílu, kterou v sobě všichni máme, sílu záměru, sílu života, sílu přesvědčení, sílu víry a sílu lásky. Je to náš příběh. :27:
04.06.2010 - 23:47 | Filtr
(Vodnář) mitea
Práve som ju docítala,ale vrátim sa k nej znovu,je este :15:lepsia ako styri dohody,podla mna.. :17:
05.06.2010 - 18:40 | Filtr
(Vodnář) mitea » Mirko
:15: :17:
05.06.2010 - 18:42 | Filtr
(Blíženci) Im the one » mitea
ještě sem se neodhodlala číst ji celou....večer asi začnu :)
:68:
05.06.2010 - 18:46 | Filtr
(Vodnář) mitea » Im the one
Ja som ju cítala do 3 rána...a teraz znovu,lebo prvý krát to rýchlo preletím a druhý krát uzívam,precitujem a uvazujem...asi som strelená :4: :61: :61: :61:
05.06.2010 - 18:48 | Filtr
(Blíženci) Im the one » mitea
:61: :43: no to teda tak dlouho..ja prave naopak..vzdycky ctu pomalu ..seknu se..popremyslim ..a jdu dal :4: je tlustsi,takze to taky bude na delsi dobu nez ctyrky :43:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »