Hledám souznění - Zn: "Přes mrtvoly"


06.02.2010 - 16:17
(Blíženci) Nuna
Hledám souznění - Zn: "Přes mrtvoly"
Byla u mě na návštěvě kamarádka.Mám ji ráda, krásně se s ní povídá o "duchovních" záležitostech,milá návštěva. Je rozvedená,sama s dítětem.Našla si přítele - ženatého s dvěma malými dětmi.Mluvily jsme spolu v tom duchu, že souznění je pro jakýkoliv vztah důležité,že je to jeho základ atd.,že je dobré brát to,co osud nabízí,že lidi se nepotkávají jen tak,ale proto,aby si něco předali atd. nebudu tu opakovat myšlenky poloviny diskuzí, jste hádám v obraze.Nemám ráda modely,rádoby morálku,všeobecně uznávaná pravidla společnosti - ani za mák. Omezují vnitřní svobodu a potírají vlastní individualitu,ale přesto mi kamarádčin bohovorný klid přišel přinejmenším podivný.K tomuhle jsem ještě nedošla. Přes všechny své volnomyšlenkářské názory a postoje mi pravidlo " Nikdy si nezačneš nic se ženatým chlapem" pořád přijde jako hodně dobré. V tomhle případě neumím na věc hledět z té "duchovní" stránky a zůstávám tím realistou a praktikem.Mám ty myšlenky čerstvě v hlavě, proto mě zajímají i vaše názory. Přijde mi to jako typický příklad toho,že tady nelze najít rovnováhu mezi city a rozumem. Nechci soudit,chci to jen pochopit. Dá se to vůbec? Pochopit rozumem? Nebo se to musí prožít? :1:

Stránka: 1 2 3 4 5
Řazení:
06.02.2010 - 16:24 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Jarisko, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Drž se svých pravidel,jsou dobrá.Získat něco pro sebe tím,že ublížím někomu jinému,to moc nepotěší.Aspoň by nemělo.Ale asi by to i Tvoje kamarádka viděla jinak,kdyby se ocitla v roli té manželky a maminky dvou malých dětí.
06.02.2010 - 16:33 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Tatuat Fairy, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Je to jako cokoliv jinýho,pokud to chceš pochopit,musíš to zažít.Jinak se to těžko vysvětluje člověku,kterej na to kouká z venku a má v sobě určitej zakořeněnej názor :3:
To pravidlo je dobrý,ale znáš to,odříkanýho chleba největší krajíc... :14:
06.02.2010 - 16:46 | Filtr
(Blíženci) brozacek
Nemusíme přece všechno pochopit, stačí to přijmout.... :29:
06.02.2010 - 16:52 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Marťan37, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Pochopit pohnutky, které dva dospělé lidi vedou k tomu, co popisuješ snad lze, i když asi ne zcela, protože zkutečnosti, které je přivedli k sobě znají jen oni dva. A oba jsou to dospělí lidé, kteří ví, co činí.
A prožít to samé pro snažší pochopení stavu a pohnutek, které je k tomu vedli? Myslím, že ne každý by toho byl schopen. Ale jak tu již zaznělo, odříkaného největší krajíc. Možná to z části platí i v jejich případě.
06.02.2010 - 17:39 | Filtr
(Blíženci) Nuna
..zase mám pocit,že jsem to nedostatečně popsala.. :42: :43:
.. tak fajn,to vysvětlení jak si to omluvit může být dvojí..." jsem s ním,protože mu jeho žena nerozumí,kdežto u mě má všechno co mu chybí.." nebo" Jsem s ním,protože tomu tak chtěl osud, je to dokonalé souznění a hodně si dáváme..."
..stalo se pro nás velmi pohodlným "svádět" všechno na karmu a osud.. :3:
..jo a zkoušet to fakt nehodlám.. :2:
06.02.2010 - 17:41 | Filtr
(Blíženci) Nuna » brozacek
Miluju klišé tohodle webu... fakt. :4:
06.02.2010 - 17:43 | Filtr
(Štír) celebrita
Duchovně nebo neduchovně? :4: :2:

Přijmi to
ser na to :2: :4: :62:
06.02.2010 - 17:46 | Filtr
(Blíženci) Nuna » Jarisko
Já to tak nějak vnímám.
A vlastně nechápu,co vede dospělou vcelku rozumnou ženskou k tomu,aby se chovala jako blázen - a je úplně fuk,čím si to omluví.
Ale tohle téma tady už bylo mockrát,to nechci. :1:
06.02.2010 - 17:47 | Filtr
(Blíženci) Nuna » celebrita
Nejlepší volba. :4:
To mi mělo dojít,než jsem sem vůbec něco napsala. :39: :4:
06.02.2010 - 17:55 | Filtr
(Blíženci) brozacek » Nuna
Njn.. :39:
06.02.2010 - 18:09 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele JIMOS, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
9. přikázání: NEPOŽÁDÁŠ MANŽELKY BLIŽNÍHO SVÉHO
Nebudeš svádět zadané partnery, nebudeš připravovat intriky na člověka, jehož žena (muž) se ti líbí a chceš jej pro sebe… partner někoho jiného je nedotknutelný.
06.02.2010 - 18:14 | Filtr
(Hadoken) Hustokrutě obscénní Morti
Noooo...já myslím, že tohle patří do kategorie "kdo nezažil, nepochopí"...je spousta věcí který člověk pochopí až zpětně... :63: :14:
06.02.2010 - 18:16 | Filtr
(Blíženci) brozacek » JIMOS
Jo ,kdyby se podle toho všichni řídili,nebylo by pavlačovejch drben,hodně literátů by šlo po žebrotě,filmový průmysl by na tom byl obdobně...protože by neměli náměty....a potažmo -nebyla by tady tato diskus... :39:
06.02.2010 - 18:25 | Filtr
(Beran) lenyška
...všechny události mají určitou příčinu...a jakou příčinu má vztah tvé kamarádky ukáže čas...nikdo z nás ten důvod nezná a proto můžem jen spekulovat,ale každopádně má určitý význam.Možná jí tento vztah má někam nasměrovat,nebo je to třeba bumerang pro manželku-myslím tím,že ona ho v minulosti podvedla a teď se jí to vrací...Tvé pravidlo"se ženáčem nic"jsem dodržovala a pak se mi do cesty připletl ženáč,ale nejde všechny házet do jednoho pytle musím připomenout,že ten můj s manželkou nežil 3roky a prostě se jim nechtělo rozvádět...a do vztahu se ženáčem bych nešla,myslím jako tajit že mám někoho ráda,skrývat se,to není nic pro mě :39: :43: :63:
06.02.2010 - 18:31 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Danafantom, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Láska je slepá, žádnou manželku nevidí, vidí jen a jen chlapa. Dá se jí to vyčítat? :25: A zamilovanost je ještě horší. :63:
06.02.2010 - 19:08 | Filtr
(Štír) Melody Pond » Nuna
Hm...pokud ten chlap normálně funguje v manželství, tak je to pěkná haluz...já osobně jsem taková ostuda, že jsem většinou do novýho vztahu hópla ještě ne zcela osvobozená od toho předešlýho...ale je fakt, že jsem nešla do chlapa, kterej by měl normální vztah současně se mnou. Teda doufam, himbajs...bych se asi cejtila dost...blbě.
06.02.2010 - 19:18 | Filtr
(Ryby) už zase ocelová žena » Jarisko
Taky to nechápu... Mám kamarádku ve stejné situaci, jen to "u nich" prý bylo dobré, což je snad ještě nepochopitelnější... A kámoška je duchovně na nějaké úrovni, což vidím ještě horší. "A mně je to jedno, nějak to dopadne". Neuvědomuje si, že, jak tady říkáš ty, nechápe do jaké pozice se dostala ona manželka a nakonec i ty děti? A k tomu se ještě nevzdala svého bývalého, proč taky...? Ono to nějak dopadne, ví dobře, s čím si zahrává... Ale nechce vědět, protože pudy jsou pro ni přednější :22: :24:...

:8: :8: :9:
06.02.2010 - 19:19 | Filtr
(Ryby) už zase ocelová žena » Danafantom
A má se to omlouvat...? :23: :63: :53:
06.02.2010 - 19:27 | Filtr
(Ryby) už zase ocelová žena
Tohle jsi hezky vysvětlila, ano, je to jejich posun a co my víme... Takže jejich problém to je, to je fakt a vždycky, ale brát to tak! :44: :15: :30: :30: A moje věc, jak se na to vlastně dívám já :63: :63:.

Díííky! :3:
06.02.2010 - 19:29 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » už zase ocelová žena
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Tatuat Fairy, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
A jak víš,že jsou to pro ni jen pudy? :39:
06.02.2010 - 19:53 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » už zase ocelová žena
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Danafantom, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No, ona ta zamilovanost většinou rychle přejde a dotyčný se za nos chytne sám. Já jsem teda ze zamilovanosti dělala věci, nad kterýma mi dodnes rozum stojí. A kdo je nedělal, ať hodí kamenem.
06.02.2010 - 19:56 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Danafantom, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Vítej v klubu zamilovaných bláznů :75:
06.02.2010 - 19:56 | Filtr
(Blíženci) Nuna
:1:
..proč je můj postoj takový? Asi proto,že kolem sebe vidím až moc bolesti těch opouštěných a podváděných a jejich dětí - těch především..asi proto,že vidím na svých vlastních dětech,co s nimi udělal náš rozvod - ač nebyl kvůli jiné ženě.. nejspíš proto,že tu bolest umím vnímat.. :43:
..vím vím - nemám soudit,nic brát osobně,nestarat se o druhé,potažmo pokud jsou takto šťastni.. jen mě to celé nějak zamrzelo a nezapadlo mi to do toho hovoru,který jsme tady vedly a ke kamarádce jako osobě už vůbec ne.. i ji její muž kdysi opustil kvůli jiné, tak to celé vlastně vůbec nechápu :43:
..něco v tom bude - můžu se dohadovat, spekulovat - ten muž je starší, nikdy staršího chlapa neměla, má v něm pocit jakéhosi zázemí,jistoty,tomu rozumím, prožívám to samé..může v něm vidět chybějícího otce,může v tom být jakákoliv kompenzace... ale nic to nemění na tom faktu,že to prostě dříve či později způsobí někomu bolest.. :8:

.. ten poslední Tvůj odstavec se mi líbí..kéž by ale tohle odblokování probíhalo s někým nezadaným.. :39: :4: :3:
06.02.2010 - 20:02 | Filtr
(Hadoken) ži.va
Nuni, na něco se tě zeptám.

Proč to chceš tak strašně pochopit?
Jsi v tom angažovaná tak, že to MUSÍŠ řešit?
Ptala se tě ta kamarádka na radu? Řeklas jí to?


Nač řešit věci mimo nás? Kdybych měla všechno tak řešit, a ještě ke všemu životy ostatních, tak se z toho asi picnu...

Dneska jsem se chvíli po x letech dívala na telku. Asi 5 minut. A stačilo...
Ukazovali tam, co lidi všechno dělaj za blbosti, akorát že tam to bylo normální, věřím tomu, že běžnej televizní konzument se nad tím už ani nepozastaví- výstavy psů (ne, že bych dřív nevěděla o výstavách psů, ale teď prostě jako bych "viděla", co to je kravinu, jak to je jen zase výmysl lidí, aby mohli machrovat se svými psy, a dokonce je kastujou, chvála bohu za to, že ti psi tomu nerozumí a je jim to u :71:, akorát jsou znudění, že nemůžou běhat někde venku, hrát si, ale musí být mezi hafem cizích psů a lidí, v záři fotoaparátů,...ble :28:)

To jsem odbočila a je to asi blbej příklad pro srovnání s tvým tématem, ale chtěla jsem jen říct, že se prostě nepídím po tom, PROČ to ty lidi dělaj (navíc, tady je to celkem jasný), mám na to svůj názor a konec.


Pokud za mnou přijde kamarádka nebo kamarád vypovídat se, svěřit se, nemusím s ní(m) souhlasit, řeknu názor, podiskutujem, podám případně rameno, ruku, kapesník, sklenku vína, čokoládu... pokud jsem podobnou situaci zažila, sdělím zkušenosti, pokud ne, neřeším. Je to její/jeho věc...v tom totiž tomu člověku postkytuješ svobodu.

Jak by ti bylo, kdyby nějaká tvoje kamarádka, po tom, co jsi se jí svěřila s něčím, bráno podle morálního kodexu ne příliš vítaným problémem, a pak sis přečetla na nějakém diskuzním fóru, jak ona o tom hloubá, přemýšlí, chce znát názory ostatní.

Vždyť přeci, když tomu nerozumím a chci znát její stanovisko, pochopit ji, tak se zeptám jí...
těžko my ti tady uvaříme z vody. Tvou kamarádku neznáme, neznáme kontext situace...


nemyslím to zle... :17:
06.02.2010 - 20:02 | Filtr
(Blíženci) Nuna » Nuna
..zazněla tady věta " Nemám na to právo"...
..to se mi líbí..
..a napadla mě nyní jedna věc - i pokud to celé budeme brát jako cestu k nějakému osobnímu,či duchovnímu růstu,ne jako zamilovanej úlet, tak si nemyslím, že by to byla cesta správná..
.. ale já vím,jasně.. řekněte člověku,pro kterého je ta cesta radostná,plná sluníčka,pohodlná,voňavá a vůbec příjemná, že jde blbě.. :2: :3:
Příspěvky: 1-25 26-50 51-75 76-100 101-110
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »