Spiritistické seance


07.01.2010 - 11:30
(Blíženci) skarabeus
Spiritistické seance
Má někdo s tímto fenomenem zkušenosti? V minulosti se s ním lidé dosta zabývali.

Stránka: 1 2
Řazení:
07.01.2010 - 11:58 | Filtr
(Kozoroh) Ilon spí s měsícem
Húúúú úúú húúúú húúúú :75:
07.01.2010 - 12:10 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele spimajim, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Já pouze slyšela o těch, co to zkoušeli - moje kamarádka zamlada třeba. Blbli prý s holkama. Nevzpomíná na to ráda, skutečně prý jde "vyvolat" nějakou nehmotnou entitu, ale je to dost nebezpečné, jedna z těch holčin pak to odskákala nějakými psychiatrickými problémy, začala slyšet hlasy nebo něco takového. Ona kamarádka to hodnotila jako zkušenost negativní. :24:

Přiznám se, že tomuto věřím a sama bych do toho asi nešla. Měla jsem kdysi příležitost, když mi zemřela kamarádka, chtěla jsem s ní ještě "mluvit". Bylo mi řečeno, že od úmrtí musí utéct nějaký počet dní, naž se "tam" ta duše "aklimatizuje". Mezitím jsem si to rozmyslela. Chtěla jsem jí vlastně říct, že ji mám ráda a to ona ví i bez těhlech pokusů.

Podle mě má nějaký důvod, že "oni" jsou "tam" a "my" "tady" a že neexistuje přímá "telefonní linka" - a snažit se do tohoto nějak zasahovat je pro mě svévolné porušování "pravidel" řádu tohoto světa. Takže se nedivím, když jsou Ti, co to provádí, nějak vytrestáni.
07.01.2010 - 13:27 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » spimajim
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele angua, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Souhlasím, určitě bych si nikdy nezahrávala s věcmi, o kterých zhola nic nevíme. Jestliže jsou mimo náš dosah, ať tam také zůstanou, v klidu a míru.
Mám s tím určitou zkušenost, můj přítel, teď už bývalý, se tím léta dost zabýval, no, spíš bych řekla, že ho pro jeho extrémní citlivost a vnímavost využívali. Když jsme se seznámili, skoro hned mi o tom řekl, já se teda dost vyděsila, jsem instinkivně a se vší rozhodností proti této věci. Nic jsem neříkala, jen vyjádřila obavy, ale dost jsem na to myslela.
On mi později řekl, že od té doby, co se se mnou zná, už mu to nejde a ze seancí ho vyhazujou, že je tam ruší. Myslela jsem, že mi to bude mít za zlé, ale nic už neříkal a já byla ráda, že je mimo hru. Jak je to teď, nevím, ale do té doby, co jsme byli v kontaktu, se to nezměnilo.
Docela by mě zajímalo, co se vlastně stalo a proč. :27:
07.01.2010 - 13:41 | Filtr
(Panna) Namchan
Spiritisticke seance v dnešni temne době jsou nebezpečne. To jake duše se při takovych hřičkach přibliži je určeno zralosti zučastněnych. Takže i kdyby tam bylo pět ušlechtilych lidi a jen jeden nizky, tak přijdou temni a mohou zpusobit mnoho škod. Navic toho nizkeho nemusi byt hned poznat...mluvim o vnitřnim stavu, takovy člověk muže byt rozumově vzdělany a inteligentni, ale svym vnitřnim životem, ktery muže před druhymi dovedně skryvat.... přitahne temnějši a zlovolne duše, kterych je dnes v astralu požehnaně.

Ještě horši je, když se použivaji hmotne předměty při takovych seancich, protože hmotu dnes ovlada převažně temno.... i kdyby se snad z počatku projevoval světlejši duch, tak jakmile se přibliži temna duše a saha na hmotnou pomucku, tak světlejši duše musi ustoupit, aby nedošlo ke kontaktu. Mam na mysli ruzne pismenka na stole, kterymi se pohybuje a tvoři slova atd.

Pomoc v takovych připadech muže přijit jen z vyšin a to jen tehdy, je li utvořena cesta...to znamena, že by musel byt přitomen člověk s niternym stavem, ktery dovoluje zakotveni světla. A takovi lide se zřidka vyskytuji při takovych hrach.
07.01.2010 - 14:27 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele cejar, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
mám s tým skusennost a nikdy viac by som do toho nešla bola som mladá a nenapadli ma následky.
07.01.2010 - 22:56 | Filtr
(Blíženci) Danas » cejar
Nenapíšeš, akú skúsenosť? A aké následky?
07.01.2010 - 23:31 | Filtr
(Vodnář) Siraels
Sama za sebe mohu říci,že bych se do spiristických seancí nikdy nepouštěla. Ale věřím,že kontakt s duchy zemřelých je možný.O tom svědčí např.příběh sester Foxových,kterým duch v rámci spiritistické seance pomohl najít pachatele nekalého činnu v Anglii. Dále potom ještě jeden celkem zajímavý případ,který se uvádí-v němž jistá Angličanka vyvolávala ducha Napoleonova a tento duch nemluvil plynulou francouzštinou,nýbrž dialektem charakteristickým pro Korsiku-tedy místo, odkud Bonaparte skutečně pocházel.
Domnívám se,že by bylo dobré "duchům" ponechat svůj "klid". Sama bych opravdu o takové seance zájem neměla. :27: :27:
10.01.2010 - 12:11 | Filtr
(Blíženci) skarabeus » Siraels
Já jsem nechtěla nikoho přimět k tomu, aby se ke spiritizmu uchyloval sám. V životě jsem se s tímto fenomenem setkala 2x. Byly to cíleně prováděné seance s medii /na úrovni/. Mělo to určitý přínos pro můj život. Obě ženy znaly hranice morální i etické a nikdy nedošlo k žádnému problému. Vyjímečně vyvolávaly "osoby" dle přání. Spíše přijímaly ty, které se přihlásily samy. Výsledky byly neuvěřitelné. Ale asi jsem měla v té době štěstí a k celé záležitosti jsem se dostala proto, abych něco... pochopila. :27:
10.01.2010 - 12:24 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » skarabeus
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele spimajim, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
...právěže v případě, o němž jsem se zmiňovala já, šlo také o přímání "dobrovolníků" a přihlásil se někdo značně negativní, kdo to s nimi nemyslel moc dobře.
10.01.2010 - 12:34 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele spimajim, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tady je dopis, popisující podoé praktiky.
http://www.zahady.cz/index.php/…
Samozřejmě lze úspěšně pochybovat o pravdivosti a o tom, že holčina jen neblouzní. I kdyby to bylo jen blouznění, tak mi to moc "zdravé" nepřijde.
10.01.2010 - 14:17 | Filtr
(Blíženci) skarabeus » spimajim
Spíše bych prosila odpověd o osobní zkušenosti, která by se podobala té mé. Přeci nejsem výjimkou, kdo by se s něším podobným osobně setkal. Trochu nechápu toho "dobrovolníka".... :1:
10.01.2010 - 14:29 | Filtr
(Blíženci) skarabeus » spimajim
Přečetla jsem článek, ale to vůbec neodpovídá mé zkušenosti. V pubertě se dají zažívat různé věci. Já jsem své zážitky získala v daleko zralejším věku a nikdy mi nepřinesly nic špatného. Nejprve jsem to brala s velikým nadhledem, pak jsem se jen divila. :1:
10.01.2010 - 14:32 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » skarabeus
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele spimajim, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
"Dobrovolník" = entita, která se přihlásí dobrovolně sama.

Co se článku týče, právěže odpovídá tomu, co zažila má kamarádka, ale jelikož jsem to tedy nezažila já osobně, nebudu otravovat podrobnostmi.
10.01.2010 - 16:25 | Filtr
(Blíženci) skarabeus » spimajim
Děkuji. Jinak promiň já myslela, že vládneš i nějakou osobní zkušeností. Pro mně ta entita znamená zemřelý. O tom jestli je dobrovolník či nikoliv jsem nepřemýšlela. K čemu odborné znalosti, když chybí zkušenost. A tu já hledám. Možná, budu-li toho hodna za mnou přijde možnost tak jako již 2x. :1: :1:
10.01.2010 - 18:03 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » skarabeus
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele spimajim, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Pro mě je entita i třeba démon nebo anděl - což nejsou duše zemřelých. Je to jiný druh bytosti nežli člověk, ale to jsou právě ty opovrhované odborné znalosti z oblasti hermetiky či magie.
Se zkušeností a odbornými znalostmi máš částečně pravdu, ale pokud to bereš tak, že s vyvoláváním duchů je bezpečno si zahrávat aniž by si před tím o tom člověk cokoliv zjistil, tak pevně doufám, že v tomto ohledu mají jiní lidé více rozumu a zkoušet to bez těch potřebných teoretických znalostí nebudou.
10.01.2010 - 18:12 | Filtr
(Panna) Namchan » skarabeus
Automobil taky nesmiš řidit pokud nesložiš odborne zkoušky, protože jinak jsi nebezpečna sobě i ostatnim, bez řidičaku :3:
10.01.2010 - 18:26 | Filtr
(Blíženci) skarabeus » Namchan
Nikoho jsem nenabádala aby se zabýval spiritizmem, pouze jsem učinila poptávku. Svůj důvod nejsem povinna do podrobností vysvětlovat, i když jsem částečně naznačila. Já asi mám ty praktické zkušenosti /s účastí na seanci/ a k tomu není třeba znalostí pokud jsi pod odborným vedením. Jenže to v dnešní době je problém. Tento fenomén se nemusí používat ke špatným věcem, tomu jsem daleká.Zajímavé je, že jakmile někdo vyjde s nevšedními tématy, vy kteří znáte jen teorii to jaksi nemůžete zkousnout. Nechápu proč. Nejedná se o žádné zakázané téma. :12:
10.01.2010 - 18:31 | Filtr
(Panna) Namchan » skarabeus
Podle čeho soudiš, že zname jen teorii?
10.01.2010 - 18:45 | Filtr
(Blíženci) skarabeus » Namchan
Protože mi nejsi schopen jasně a věcně odpověď na moji otázku. Nebo si snad myslíš že jsem se na stará kolena zbláznila a chci se jen tak zapojovat na téma o kterém nic nevím? Ty jsi král český, že o sobě píšeš v množném čísle? Pokud myslíš spi.., tak ta asi osobní zkušenost nemá, protože operovala se zkušeností své kamarádky. Jinak můžeš-li mi předat něco ve smyslu mého dotazu budu ráda. :74:
10.01.2010 - 18:57 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » skarabeus
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele spimajim, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nepřeháněj, není tu nikdo, kdo by to nemohl skousnout. Alespoň já nikoho nevidím. Mě to naopak zajímá.
Pouze jsi první kdo o tom referuje kladně, o kom vím, jinak jsem o tom slyšela z více stran nežli od dotyčné kamarádky (třeba můj táta to zkoušel a jiní) a právě tyto informace mě odradily od toho, to vůbec zkoušet.
Já zas nechápu, proč Ty to takto hrotíš.
Že kdo to nezkusil, má držet ústa a nevyjadřovat se a že někdo zde něco nemůže skousnout.
Mě se zase jeví, že Ty nejsi schopna skousnout žádnou negativní reakci na toto téma.
Taky nechápu proč.
Ani nechápu, proč by si na veřejném dikuzním fóru o tomto zajímavém tématu nemohl popovídat každý, koho to zajímá.
10.01.2010 - 19:00 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele akdarka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Pokud je to v Tobě a přidáš trošku teorie, pak nebudeš muset podstupovat hromadné seance a zvládneš to sama. Jen měj na paměti, že k tomu potřebuješ hodně pokory, velkou dávku zodpovědnosti vůči sobě a okolnímu světu, vnitřního klidu, světla a to že opravdu něco potřebuješ a nejen si něco dokázat.. :17:
Je to hledání a cesta na dlouho trať, k tomu se nedopracuješ po přečtení první kapitoly knihy, někomu to trvá i několik let, než se k tomu dopracuje. Přeji Ti hodně trpělivost v hledání.. :27:
10.01.2010 - 19:04 | Filtr
(Blíženci) skarabeus
Mnohokráte ti děkuji za lidské pochopení. Já ale opravdu nechci začínat s rozvojem nových schopností t.zv. mezi nebem a zemí. Já jsem již svůj obor dávno našla a možná jsem v něm i uspěla/při vší skromnosti/.Víš já jsem , jak už jsem psala 2x zažila seanci. Zejména první médium mi dalo do života jistý vklad. Druhá spiritistka zase zjištění, že určité spojení existuje, aniž by se někomu ubližovalo. Je to již dost let. Od svých mladých let se mi různé zážitky z různých oborů jaksi dostávají do života, aniž bych je sama vyhledávala. Dalo by se říci náhody. Teď :74:poprvé bych chtěla dostat ještě jednu možnost v tomto oboru. Toť vše.
10.01.2010 - 19:12 | Filtr
(Blíženci) skarabeus » spimajim
Nic nechci hrotit, ale varování a odrazování od mého záměru nepotřebuji. Sama mám dost životních zkušeností abych ev. věděla s kým mám tu čest /tedy myslím kdyby se mi někdo s těmito schopnostmi ozval/. Že na spiritizmus má někdo a možná hodně lidí negativní názor chápu. Moje zkušenost je prozatím úplně jiná. Každá práce když se dělá špatně a neodpovědně může být nebezpečná.
10.01.2010 - 19:15 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » skarabeus
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele akdarka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak to gratuluji, že jsi měla štěstí na skvělé lidičky při seanci. Bohužel, stavěla jsem na nohy tři lidičky, kteří zkolabovali následkem seance. Dva byli na řízené seanci a jedna to zkoušela s kamarádkami z legrace. Dívenka skončila na ročním pobytu v psychiatrické léčebně. Další čtyři to zasáhlo jen mírně. Nemám k tomu až tak kladný vztah. Spíš si kladu otázku, proč lidé tohle dělají? Kam až sahá lidská zvědavost a co jsou za ni schopni obětovat?
Co Tebe vedlo k tomu, že jsi na tuto seanci šla? :17:
10.01.2010 - 19:19 | Filtr
(Panna) Namchan » akdarka
Se mnou čtyři roky pracoval jeden mladik...myslel jsem si, že bere drogy, než jsem zjistil, že to ma nasledky z ruznych seanci.
Příspěvky: 1-25 26-34
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »